хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Чи проходить час даремно?

Колись чула вислів,  щось типу, якщо ти не прочитав сьогодні жодної книги, жодної сторінки – ти цей день жив даремно.

Скоро у моєї першої доньки день народження. Пам’ятаю, як тільки вона з’явилася на світ, перше, що я подумала : « Я жила не даремно». Чомусь на той момент, коли мені було 22, я вважала, що якби навіть я в той день померла, то я уже залишила слід в цьому світі – це нове життя може дати світу щось більше, ніж дала я…

Зараз, коли мені вже майже 32,  у мене є розуміння того, що просто народити дитину не достатньо,  та це розуміння прийшло вже досить давно. І після думки «Я жила не даремно», наступною такою суттєвою думкою була: «Тепер є для кого жити». Ні, не те, щоб я до того жити не хотіла, чи рідних у мене не було… просто коли з’являється дитина, вона така безпорадна… і ти починаєш розуміти, що мама у неї одна і її ніхто не замінить. Пам’ятаю, як вона плакала, а я не могла до неї встати, тому, що у мене крутилось у голові і я практично зразу втрачала свідомість. Та якщо раніше, коли у мене щось боліло, я могла просто полежати (і цим полегшити біль чи головокружіння), то тепер так не можна було і я не мала права на слабкість. Доводилось вставати через «не можу».

То коли ми можемо вважати, що день прожитий не дарма? Як на мене тоді, коли ми задоволені тим, що зробили протягом дня. Якщо метою було прочитати книгу – то ти вважатимеш цей день не даремним, як прочитаєш її. Думаю, якщо перед сном ти задоволений своїми діями і досягненнями (протягом дня), цей день пройшов не даремно.

 

10

Коментарі

117.06.20, 10:32

интересные мысли, спасибо, понравились
Да, вчера мне надо было вечером пересадить куст роз, начался дождь и я заныла, но выкроила промежуток между дождем и таки посадила этот куст, зашла в дом и сказала: "Все, Золушка выполнила свою работу на сегодня, куст роз посажен" и радости то сколько, ты права

    217.06.20, 10:32

    я когда слышу такие истории по типу, "вона плакала, а я не могла до неї встати, тому, що у мене крутилось у голові і я практично зразу втрачала свідомість" мне как-то даже не смешно, а что лучше втрачать свідомість?

      317.06.20, 11:08

        417.06.20, 11:29

        Сподобалось, хоч я не прихильник того, що на таких думках потрібно зосереджуватись. Щосекунди життя вносить нові корективи, тому кожну секунду потрібно намагатись прожити якнайкраще. Це і буде позитивом, про який так багато говорять. Пам'ятаю, в радіо "Наше радіо" був слоган "Жизнь удалась", ніби позитивний. Але якщо про це раніше не думав, починаєш перебирати в пам'яті всі події, то висновки не дуже позитивні, скоріше негативні. Позитивний слоган перетворює твоє життя в гнітючу напруженість. Що ж до деяких підсумків дня - слушно, аналізувати потрібно. Головне не западати на розхожі слогани: прочитати книжку, посадити дерево і т.п.

          517.06.20, 11:39

          Согласен .
          С выводом :книги читать нужно и желательно , каждый день .
          Читаю сейчас , две.
          Серьезную , Д-ра Срока и для разрядки *от двух до пяти *К. Чуковского .

            617.06.20, 11:49

            ой, жить нужно для себя

              717.06.20, 11:59

              Якщо я залишився живий, значить цей день я прожив не даремно.

                817.06.20, 15:03Відповідь на 2 від БджЫлка

                я когда слышу такие истории по типу, "вона плакала, а я не могла до неї встати, тому, що у мене крутилось у голові і я практично зразу втрачала свідомість" мне как-то даже не смешно, а что лучше втрачать свідомість?Після родів у мене був низький гемоглобін, тому часто крутилось в голові. Але ж не залишиш новонароджену дитину без нагляду. Іноді залишала малечу біля себе і вже напівсидячи переповивала, лежачи кормила, щоб не вставати з ліжка.

                  917.06.20, 17:04Відповідь на 8 від USMIHNENA

                  я когда слышу такие истории по типу, "вона плакала, а я не могла до неї встати, тому, що у мене крутилось у голові і я практично зразу втрачала свідомість" мне как-то даже не смешно, а что лучше втрачать свідомість?Після родів у мене був низький гемоглобін, тому часто крутилось в голові. Але ж не залишиш новонароджену дитину без нагляду. Іноді залишала малечу біля себе і вже напівсидячи переповивала, лежачи кормила, щоб не вставати з ліжка.а ты с ребенком одна была?
                  и потом поднять гемоглобин это не так сложно сегодня

                    1017.06.20, 17:04Відповідь на 8 від USMIHNENA

                    я без наездов, просто реально не понимаю

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна