хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Люди, схаменіться!

Чому в нашій країні так багато невігластва? Переглядаючи стрічки в соцмережах, різні там пости у групах просто очі на лоб лізуть. Таке враження, що у кожного п'ятого коментатора є метою облити брудом оповідача, або ж іншу людину яка коментує. Невже українці такі злі? Часто, просто йдучи вулицею, мимохідь чуєш, як деякі люди зневажливо ставляться до інших. Прийшовши до лікаря, ще нічого поганого не зробивши, почуєш до себе грубість. Ніби я винна, що у них зарплата мала чи їм важко (не кажу, що всі такі, але з власного досвіду бувало)... семе тому я надаю перевагу приватним лікарням і лікарям, та зараз не про це.
Дивлюсь на оточуючих людей і іноді... бракує слів
Невже не можна бути трішки добрішими, лояльнішими... хоч, мабуть, більшість моїх проблем чирез мою надмірну лояльність. Та зараз не про це, швидше про ввічливість.
Якось, в одній із своїх заміток, я писала про те, як мріяла стати вчителем і в решті стала... Це був початок 2015-го. Щойно після революції, анексії Криму, якого мені досі шкода... згадую, як тільки прийшла. Вся сповнена ентузіазму, окрилена мрією, що здатна змінити цей світ на краще. І що я побачила? Весь педагогічний "дружній" колектив ладний перегристи один одному горло, ніби поділився на два воюючих табора. У мене просто виникало відчуття, ніби я на полі бою. Хоч і досі не розумію, що вони там не поділили... Був випадок, ведучи урок в 9 класі... я ще тоді навіть всіх учнів у класі не знала, адже тільки прийшла. Так от, під час уроку, між учнем і ученицею стався конфлікт, можливо стався ще на перерві, а на уроці його вирішили продовжити. В якийсь момент хтось із них схопив стілець і почав погрожувати іншому розправою. Звичайно, на мої прохання і намагання якось врегулювати конфлікт ніхо не звертав увагу. Та мене в цій ситуації більше обурила реакція решти класу. В класі більше 20 учнів. І жоден з них не намагався мені допомогти залагодити конфлікт, якось розняти забіяк, засудити їх дії... всі просто вболівали за учасників "бою", як ніби на рингу. І ніби їм не було важливо хто кому "вмаже", я чула лише вигуки, "а ну, давай!"...
Після цих подій зробила висновок: "Тепер розумію, чому в Україні війна". Поки ми не почнемо поважати один одного, не залежно від статусу, не залежно від того, що в когось може бути інша думка... не буде миру. Якою б не була ворожа країна, але не забрали б у нас Крим, якби всі кримчани любили свою країну. Не було б війни в Донбасі... та навіть останні президенські вибори виграв Зеленський не за якісь свої заслуги, а в наслідок того, що добряче "засадили" Порошенка перед виборами. Та й наша країна почала об'єднуватись не за Україну, а проти Росії!
Коли ми вже почнемо цінувати те що маємо? Коли почнемо ділитись позитивом і старатимемось зробити хоч трішки щасливішими оточуючих, а не лише вказувати на їх помилки, при чому в грубій формі. Адже те, що ми випромінюємо, те і множимо.
P.S. Ось за що я люблю I.ua - це те, що тут дуже багато позитивних людей. Не одноразово, занепадаючи духом, заходила у якусь із заміток на даному сайті і просто піднімався настрій за лічені секунди.
4

Коментарі

117.10.20, 23:32

когда-то я гордилась страной и её людьми именно за доброту и гостеприимство. когда-то.

    218.10.20, 09:40

    Ви правильно підмітили. Виховувати потрібно в першу чергу вчителів! Потім - батьків, а діти самі будуть брати приклад з них. Читав у стрічці що дві учительки ПОБИЛИСЯ у школі перед очима учнів! Дикість просто якась твориться. А як ведуть себе НД у Раді? Дивлюся на них як на стадо дебілів, а ми ж їх обрали щоб лад у державі навели! Сумно. Я радий бачити що у школі з`являються такі вчителі як Ви !

      318.10.20, 11:44

      похоже на то что в потасовке победил не тот ученик, на которого ты поставила.
      а потом оказалась в педколлективе в роли гонимой а не в лагере травителей.

        418.10.20, 12:54Відповідь на 3 від RomahaN

        В заметке много разумного. Я плюсую.

          518.10.20, 13:43Відповідь на 4 від Хайдер

          В заметке много разумного. Я плюсую.ты клюнул на грубую лесть пост скриптума.
          а потому и выветрилась основная мысль сказанного выше.
          а мысль такова, что автор не против кинуть камень в зеленского, прищемить крымчаков и затравить донецких по тому же сценарию и на тех же основаниях, которые ей кажутся неприемлемыми в других условиях по отношению к ней.
          уважать надо. но не этих;
          ценить надо, но не то;
          быть позитивным, но не в адрес изгоев...

          жаль что плюсики не аннулируются.

            618.10.20, 13:53Відповідь на 2 від Nikolka

            Ви правильно підмітили. Виховувати потрібно в першу чергу вчителів! Потім - батьків, а діти самі будуть брати приклад з них. Читав у стрічці що дві учительки ПОБИЛИСЯ у школі перед очима учнів! Дикість просто якась твориться. А як ведуть себе НД у Раді? Дивлюся на них як на стадо дебілів, а ми ж їх обрали щоб лад у державі навели! Сумно. Я радий бачити що у школі з`являються такі вчителі як Ви !Дякую. Приємно читати ваш коментар, проте не знаю, чи вистачить у мене духу там на довго затриматися, та й ви не знаєте який я педагог.

              718.10.20, 13:56Відповідь на 3 від RomahaN

              похоже на то что в потасовке победил не тот ученик, на которого ты поставила.
              а потом оказалась в педколлективе в роли гонимой а не в лагере травителей.

                818.10.20, 14:22Відповідь на 5 від RomahaN

                Дивно ви сприйняли мій пост. Ще один доказ того, що будь-яку інформацію можна видати, та сприйняти по різному. Тут ще коментували, що мене просто пригнічило те факт, що не я була в ролі булера. Це не так, я розповідала про свої думки, які виникають у мене, коли я є спостерігачем конфлікту. Саме спостерігачем! Конфлікт між учнями в класі, між колегами, між жителями однієї країни. Нашої рідної України! Чому ці конфлікти виникають? Чому у людей на все таке негативне бачення?
                Ще коли я була ученицею, я ніколи не була в ролі того кого всі цькують, та мені завжди було шкода їх. На що інші мене запитували: "Ти що Мати Тереза, чому ти всіх жалієш?" В університеті чула у свою адресу таке: " Как кот Леопольд - ребята, давайте жить дружно!" Хочеться щоб всі жили мирно, та так, чомусь не буває.

                  918.10.20, 14:39Відповідь на 5 від RomahaN

                  З приводу Зеленського. Так, я його не обирала і не підтримую його політику. Та його обрало 73 відсотки громадян і я змушена поважати їх вибір. У своїй замітці не написала жодного поганого слова про чинного президента, а леше зауважила, що його передвиборча кампанія була брудною і в стилі "потопи когось, щоб самому виплисти". А це факт. Стосовно окупованих територій... може не варто судити про всіх, та значна частина їх жителів свято вірила, що приєднавшись до Росії їм буде жити краще, це і стало однією з причин такого швидкого захоплення ворожою країною тих територій. Це моя думка, може і суб'єктивна.

                    109.11.21, 03:36Відповідь на 9 від USMIHNENA

                    Пара зауважень:
                    1. Я звернув увагу, що саме Зеленський найменше лив лайно на суперників по виборчих перегонах, тому виглядав найменш огидним. Нажаль виявився мов сантехник на посаді гінеколога.
                    2. "Голосування ногами" на Донеччині вже відбулося; співвідношення виїхавших до Московії і України = 1:10
                    Дійсно велася скажена проросійска агітація:
                    у Донецьку на 22 російськомовні FM радіостації працювала 1 україномовна;
                    В Криму, Луганщині та Донеччині україномовні ретранслятори телебачення мали потужність 0,1 KW, а російськомовні 500 KW;
                    МВС та СБУ у Донецьку охороняли не українців, а ростовських "кизяків", яких сотні автобусів завозили до України.
                    Уряд ЗЕ мріє подбати про афганських біженців, хоча не помічають власних біженців, які виживають у собачих умовах по всій країні.