Олесь Доній про змішану систему виборів (+відео)

Запровадження змішаної системи виборів до парламенту може призвести до “посіріння” еліт та переведе боротьбу опозиції з парламенту на вулиці. Таку думку висловив народний депутат фракції “НУ-НС” Олесь Доній під час прес-конференції в ІА ГолосUA. “Запровадження змішаної системи — це шлях до посилення регіональних еліт, але з іншого боку це є шляхом від “посіріння” партій, тобто партії будуть змушені більше рахуватися з окремими персонажами”, - заявив О. Доній. Водночас, він зауважив, що ті пропозиції, що наразі є, призведуть до послаблення представництва опозиції та більшого впливу адмінресурсу. “В умовах України це означатиме, що опозиціонери будуть змушені всю свою силу, енергію, в першу чергу приділяти вуличній боротьбі, вуличному руху опору з незрозумілими перспективами”, - додав нардеп. При цьому він наголосив, що “при всій критиці пропорційної системи, яка є, пропорційна система є найбільш репрезентативна, більше представляє інтереси населення, аніж зміни, які пропонуються”. Нагадаємо, 7 квітня у своєму посланні до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити змішану систему на виборах до Верховної Ради та підвищити прохідний бар'єр для партій до 4% і для блоків — до 5%. При цьому у посланні наголошується, що це завадить потрапити до парламенту «маргінальним політичним силам». ГолосUA

Олесь Доній про змішану систему виборів (+відео)

Запровадження змішаної системи виборів до парламенту може призвести до “посіріння” еліт та переведе боротьбу опозиції з парламенту на вулиці. Таку думку висловив народний депутат фракції “НУ-НС” Олесь Доній під час прес-конференції в ІА ГолосUA. “Запровадження змішаної системи — це шлях до посилення регіональних еліт, але з іншого боку це є шляхом від “посіріння” партій, тобто партії будуть змушені більше рахуватися з окремими персонажами”, - заявив О. Доній. Водночас, він зауважив, що ті пропозиції, що наразі є, призведуть до послаблення представництва опозиції та більшого впливу адмінресурсу. “В умовах України це означатиме, що опозиціонери будуть змушені всю свою силу, енергію, в першу чергу приділяти вуличній боротьбі, вуличному руху опору з незрозумілими перспективами”, - додав нардеп. При цьому він наголосив, що “при всій критиці пропорційної системи, яка є, пропорційна система є найбільш репрезентативна, більше представляє інтереси населення, аніж зміни, які пропонуються”. Нагадаємо, 7 квітня у своєму посланні до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович запропонував запровадити змішану систему на виборах до Верховної Ради та підвищити прохідний бар'єр для партій до 4% і для блоків — до 5%. При цьому у посланні наголошується, що це завадить потрапити до парламенту «маргінальним політичним силам». Голос.UA

Відбудеться суд над 16-річною сиротою, якій навішують вбивство



У Кобеляках міліціонери “попросили” дівчинку-сироту зізнатися у вбивстві, якого вона не скоювала

Викравши її у батьків, вони привезли 16-річну Віку Санжарівець у Кобеляцький райвідділ міліції і сказали, що як візьме “вбивство на себе”, то через два дні її відпустять додому з “підпискою про невиїзд”, а вже суд дасть їй лише два роки умовно як неповнолітній. Беззахисну дівчинку-сиротинку залякали і видавили з неї “Так, я убила”. Але обдурили. Додому через два дні не відпустили - запроторили за грати, де вона сидить оце… сьомий місяць. А тим часом її дорослі кривдники - дяді-міліціонери, тьотя-адвокатша, тьотя-судмедексперт - живуть у своїх сім’ях, сплять зі своїми дружинами, чоловіками чи коханими, попивають вранці гарячий чай, проводжають своїх рідних діток до школи, проголошують тости на всіляких вечірках, усміхаються перехожим у своїх Кобеляках.

Детальніше тут: http://dumka.pl.ua/component/content/article/56-blog-ok/987-2011-04-07-08-58-09.html

Закликаємо народних депутатів України, журналістів, громадських активістів та небайдужих громадян приїхати до Кобеляк, що на Полтавщині, для участі у судовому засіданні, яке почнеться о 10.00 годині, 12 квітня.

НЕ ДАМО ЗАСУДИТИ 16-РІЧНУ ДІВЧИНУ-СИРОТУ ЗА ВБИВСТВО, ЯКЕ ВОНА НЕ СКОЮВАЛА!!!


(На фото: Травень 2010 року.Віка Санжарівець, випускниця 9 класу Ліщинівської школи - за три місяці до арешту.)

http://www.facebook.com/UkraineUA

Пацани не поділили, а полтавці сидять без тепла і гарячої води!

Поки підприємства «Полтавагаз» і «Полтаватеплоенерго» з’ясовують стосунки, третина мешканців Полтави залишається без подачі тепла та гарячої води.

Після того, як журналісти та громадські активісти Полтави 1 квітня підняли галас, на сайті ОКІА «Новини Полтавщини» в той же день з’явилося наступне повідомлення:
«Теплозабезпечення Полтави до вечора відновлять в повному обсязі, - повідомив прес-секретар КП «Полтаватеплоенерго» Олександр Циганок.
«В облдержадміністрації терміново було скликано нараду. Там домовилися, що котельні до понеділка будуть включені, а з понеділка знову почнуться переговори. Ми на початок опалювального сезону боргів не мали. Через різницю в тарифах ми маємо 35 млн. грн. боргу за кінець 2010 року і 27 млн. грн. з початку 2011 року. Дивіться самі-ми газ купуємо за 1309 грн. за тис кубометрів, а в тарифі закладена ціна 1040 грн. »,- сказав Циганок.
Він також повідомив, що населення сплачує за опалення протягом року, але ДК «Газ України» вимагає проплат під час опалювального сезону.
«Вони нам суму боргу назвали 77 млн. грн. Ми погасимо цю суму в період між опалювальними сезонами. Але вони вимагають погасити негайно»,- сказав прес-секретар.»


Станом на 13.00 годину 3 квітня 2011 р., подача тепла полтавцям не відновлена.

Архів новин на цю тему:
http://maidan.org.ua/static/news/2011/1301645750.html
http://maidan.org.ua/static/news/2011/1301674380.html

"Майдан".

"Полтавагаз" вночі відключив від газопостачання 21 котельню

Своєрідно привітало керівництво ВАТ "Полтавагаз" полтавців з 1 квітня.

Сьогодні вночі у Полтаві працівниками "Полтавагазу" від газопостачання було відключено 21 котельню.

Як повідомляють джерела з Полтавського міськвиконкому, керівництво газопостачального підприємства пояснює своє рішення тим, що підприємство "Полтаватеплоенерго" Полтавської міської ради має велику заборгованість перед газовиками і таким чином "Полтавагаз" хоче примусити погасити заборгованість теплоенергетиками.

Не відомо чим і коли закінчаться суперечки між цими два підприємствами, а в помешканнях багатьох багатоквартирних житлових будинків сьогодні вночі зникло теплопостачання.

Майдан-ІНФОРМ відслідковуватиме хід подальших подій у цій ситуації та інформуватиме громадськість.

"Майдан".

Журналісти можуть зарадити судовому свавіллю

30 березня о 14:00 в приміщенні Октябрського районного суду Полтави (вул. Навроцького, 5) за справою №2-5707/10 (позивач Собакар Тетяна до Собакар Сергія) відбудеться чергове судове засідання про поділ майна. Справу розглядає Голова Октябрського райсуду Олександр Струков. Вже більше трьох років Тетяна Собакар намагається відстояти своє право на частину майна, яке було власністю подружжя Собакарів.

У той час, коли її чоловік Сергій Кузьмич працював барменом, вона спромоглася створити свій бізнес «з нуля», вклала в нього свою душу. Тепер же Сергій Собакар, який завдяки своїй дружині став директором телерадіокомпанії «Квадрат», - хоче відібрати у Тетяни все нажите майно і залишити на вулиці.

Маючи великі грошові статки, які він здобув завдяки довірливій жінці, Сергій Собакар вирішує свої питання в судах популярним способом. Протягом трьох років усі 7 справ, пов'язаних з майном подружжя Собакар, дивним чином потрапляють на розгляд лише одному судді - голові Октябрського райсуду Полтави.

Суддя Струков є близьким другом Сергія Собакаря, з яким вони неодноразово відвідували публічні заходи у Полтаві.

Єдина надія - привернути увагу до цієї справи. Тетяна Собакар вважає, що суспільний розголос і присутність журналістів допоможуть уникнути правового свавілля.

Журналістів, громадських діячів та небайдужих полтавців запрошують та просять прийти на судове засідання, від якого залежить доля жінки ( із собою треба мати паспорт чи інший документ, що посвідчує особу для пропуску у будівлю суду).

 
Станіслав Цись, представник Т. Собакар

Інтернет-конференція з Андрієм Парубієм на Facebook



30 березня, о 12.00 год.

Для спілкування з Андрієм Парубієм треба на стіні (внизу цієї події) написати своє запитання. Під запитаннями Ви побачите відповіді нашого гостя.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Андрій ПАРУБІЙ
народився 31 січня 1971р. у м. Червонограді на Львівщині.

У 1988р. Андрій очолює першу в Україні націоналістичну молодіжну організацію Товариство "Спадщина". Брав активну участь у національно-визвольному русі, організовував перші в Україні пікети.

У 1989р. - арештований за організацію несанкціонованого мітингу.

У 1990р. обраний депутатом Львівської обласної Ради першого демократичного скликання. На той час Андрій Парубій - наймолодший депутат в Україні. Успішно працював секретарем постійної депутатської комісії з питань молоді та спорту.

У 1991 році став одним із засновників Соціал-Національної партії України.

У 1994р. закінчив історичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

З 1994р. до 1998р. - депутат Львівської міської Ради. Керує депутатською групою.

З 1996 р. - керівник Товариства сприяння Збройним Силам та Військово-Морському Флоту України "Патріот України".

З 1999р. Андрій Парубій редагує науково-політичний журнал "Орієнтири".

У березні 2002 року обраний депутатом Львівської обласної ради. У червні цього ж року стає заступником голови обласної ради.

Активний учасник Помаранчевої революції. Комендант Українського Дому у Києві під час листопада - грудня 2004 року. Нагороджений пам`ятним знаком "Видатному учаснику Помаранчевої революції."

У січні 2005 року обраний головою партії Народний союз "Українці!", яка з липня 2005 року реорганізується в Громадське об`єднання "Український Дім"

У березні 2006 року став депутатом Львівської обласної ради від Блоку "Наша Україна".

В листопаді 2007 стає Народним депутатом України від Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона"

Член Політичної ради партії "Народний Союз Наша Україна".

Науковець. Закінчив аспірантуру на кафедрі політології та соціології Національного Університету "Львівська Політехніка"

Одружений. Дружина Парубій Уляна Юріївна - аспірант ЛНУ ім. Івана Франка. Спільно з дружиною виховує доньку Ярину.

Нагороджений Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня та почесною грамотою Президента України.

Інформація взята з сайту: http://www.parubiy.org/
******************************************************
Сайти Андрія Парубія:
* http://www.facebook.com/andriy.parubiy
* http://www.parubiy.org/
******************************************************
Сторінка інтернет-конференції: http://www.facebook.com/event.php?eid=150594688337958
******************************************************
Організатор інтернет конференції: спільнота "Україна - Ukraine" на Facebook (http://www.facebook.com/UkraineUA)

Висловіть свою думку по кримінальній справі проти Кучми



Візьміть участь в опитуванні на сайті "Україна - Ukraine" (http://ukrainianpeople.blogspot.com/) та висловіть свої думки щодо порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи проти колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Для участі в опитуванні та обговоренні теми реєстрація на сайті не є обов'язковою. Обговорення теми пропонуємо проводити під цією заміткою.

Україна переходить на «літній» час



Україна 27 березня о третій годині ночі за київським часом переходить на «літній» час.

Стрілки годинника будуть переведені на 1 годину вперед.

Перехід на «літній» час здійснюється згідно з постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року.

Перехід на «літній» час традиційно здійснюється в останню неділю березня.

Практика щорічного переходу на «зимовий” і «літній» час застосовується зараз у більш ніж 100 країнах світу. На думку експертів, це сприяє раціональнішому розподілу електроенергії, використанню світлового дня. У ряді країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних особливостей.

УНІАН.