Для повного щастя

Изображение
Загальним для всіх порад і методик є одне ключове значення: «Щастя - це не результат, щастя - це процес». А також те, що тільки регулярні зусилля допоможуть в досягненні щастя.

Принципи щастя
Незважаючи на різницю в історіях і методах коучів, можна знайти загальні принципи професійного успіху і душевної гармонії.

1. Розвивайте в собі особистість
Особистість - це те, що залишиться у людини, якщо у неї забрати всі ресурси. Гідність відрізняє сильну людину. При цьому кожна особистість прагне залишити слід після себе, створивши щось путнє протягом життя.

2. Створюйте регулярність
Ви не станете успішним і щасливим в одну мить. Для непорушного щастя потрібен фундамент - його створює постійно повторювана дія, доведена до автоматизму. Звичка рахувати гроші, саморозвиватися, аналізувати себе, шукати натхнення і призначення, займатися спортом і т.д. Але слово «звичка» - може лякати, тому замініть його на слово «експеримент» і поставте дедлайн. Наприклад, регулярно займатися спортом 30 днів, прочитати 52 книги за рік - ви не помітите, як нова звичка гармонійно увійде у ваше життя.

3. Міняйте тільки себе
Освіта - це спосіб зробити себе краще, а не набір інструментів зміни дружину / чоловіка, колег і партнерів. Хочете бути абсолютно щасливою людиною? Міняйте тільки себе, постійно «наповнюйте» себе. Йдеться про душевний спокій, творчий розвиток, любов і т.д. Щаслива людина постійно створює і розвиває особисті ресурси, щоб бути самодостатньою, і ділиться з тими, кому необхідна підтримка.

4. Цінуйте значення хвилини
Неквапливість і довгі роздуми сьогодні доступні небагатьом. Світ мчить вперед з величезною швидкістю, а ви вже не встигаєте - і прокрастинація засмоктує вас все глибше. Станьте на хвилину в планку - ви зрозумієте, як довго тягнуться 60 секунд. Вивчайте англійську в цей же час - оцініть, наскільки міцно засідають в голові нові слова. Ви здатні робити те, що потрібно саме вам в той час, який у вас є.

Ритуали щастя на кожен день
Абсолютно не має значення, скільки у вас грошей, чим ви займаєтеся. Суть щастя однакова для всіх.
Серед кар'єрних і побутових турбот знайдіть кілька хвилин для виконання ритуалу щастя. Це 11 завдань, які потрібно виконувати щодня заради розвитку всіх сфер вашого життя.

1. Займайтеся спортом
Будь-яким. Півгодини в день - розминка, тренування - дають більше здоров'я і довгострокового ефекту, ніж рідкісні походи в спортзал. Можна замінити активні тренування танцями, походами в басейн, пробіжками - знайдіть ту активність, яка підходить саме вам.

2. Одну годину в день приділяйте прогулянкам
Це розвантажує мозок, розслаблює тіло, дає необхідну кількість сонячного світла і кисню для здоров'я.

3. Ведіть облік фінансів
Розуміння і контроль того, звідки приходять і куди йдуть ваші гроші, - знімає надлишок занепокоєння, допомагає приймати раціональні рішення, а також залишає місце для маневрів.

4. Вчіться бачити гроші в своєму світі
Вони є. Вам потрібно просто навчитися їх брати. Не думайте «звідки?», Але будь-яку роботу робіть якісно, оцінюйте витрати і зусилля об'єктивно, використовуйте можливості, які дає вам життя і т.д.

5. Плануйте щасливі емоції, а не дії
На початку найлегше це робити під час автоматичних процесів. Наприклад, поки чистите зуби, їдете на роботу, думайте, як ви будете радіти, коли проект стартує, коли поїдете на вихідні на природу, разом з дітьми проведете час. Не важливо, що конкретно ви будете робити, головне, що ви будете раді будь-якій дії, процесу.

6. Отримуйте нову інформацію
Позбавляйтеся від звички безцільно «серфити» в інтернеті, відкладайте прочитані книги, вимикайте знайому до болю музику, міняйте маршрути - регулярно додавайте в своє життя щось нове. Нова інформація робить вас більш гнучкими, допомагає утриматися на плаву в часи змін.

7. Читайте кожен день
Складіть список книг, які зроблять вас краще в професійній або особистій сфері. Попросіть рекомендації друзів і тих, хто для вас авторитетний. Намагайтеся читати кожен день, навіть якщо у вас є лише півгодини. Зробивши читання своєю звичкою, ви з часом побачите, що у вас є набагато більше часу для цього.

8. Займайтеся 10 хвилин в день домашніми справами
Ви побачите, що відпала необхідність у генеральному виснажливому прибиранні раз на місяць. Підтримувати чистоту і порядок набагато простіше, ніж організовувати його.

9. Освоюйте нові навички
Танцюйте, Рибальте, співайте, ліпіть глину, програмуйте, випалюйте і т.д. Завдяки будь-якому новому заняттю ви відкриваєте себе з нової сторони, краще відчуваєте власне тіло, вчіться «чути» світ на кінчиках пальців, ставайте креативнішими, розширюйте особистий інструментарій захоплень. Все це впливає не тільки на вас особисто, але і на ваш професійний розвиток, кар'єру.

10. Плануйте наступний день
Записуйте всі справи, які вимагають уваги, розділяйте їх на кроки і розставляйте по пріоритетності. Не виключено, що виконати всі вам не вдасться, але як мінімум ви зробите частину тих завдань, які дійсно важливі для вас і вашого душевного спокою, а другорядні завдання або відпадуть самі собою, або не стануть перешкодою в досягненні великої мети.

11. Аналізуйте справи і результати дня
Шукайте кожен день успіхи в тому, що ви робите. Хваліть себе, знаходьте помилки, тренуйтеся в їх виправленні. Ви побачите, як багато корисного для себе встигаєте за день, як багато у вас успіхів, як ви просунулися в розумінні професійної сфери і особистих відносин, як перестали звинувачувати інших і зосередилися на простих і важливих речах.

«Поганий тайм-менеджмент - це проблема керівництва, а .........

Изображение
Видання Fast Company опублікувало статтю, в якій навело думки кількох спеціалістів по тайм-менеджементу. Вони стверджують, що вміння планувати свій час є корпоративним навиком, який потрібно постійно розвивати і обговорювати. При цьому фахівці відзначають, що цим має займатися керівництво компанії, проводячи зустрічі та навчаючи персонал ефективному плануванню.
Одна з причин «поганого тайм-менеджменту» - очікування, вважає автор книги «Bridging the Soft Skills Gap» Брюс Талген. Наприклад, найбільш типова ситуація в офісі: керівник призначив зустріч о 9:30 ранку. Найчастіше він очікує, що о 9:28 всі вже сидітимуть в переговорній. Для керівників пунктуальність в даному випадку є простою повагою до начальства, відзначає Брюс Талген.
Однак співробітники не завжди розуміють установки керівництва. Автор книги рекомендує менеджерам, які вимагають від співробітників пунктуальності, використовувати більш конкретні формулювання, коли мова йде про час. Наприклад, замість «Зустріч розпочнеться о 9:30» краще сказати «Я очікую, що всі ми будемо на зв'язку в 9:30. Скажіть мені, якщо вам є незручним запропонований мною час ».

Більш комплексна проблема - коли співробітники зривають дедлайни, працюючи напружено над завданням прямо перед тим, як здати його. Майа Хейка-Мерлін, автор книги «The Together Leader», пропонує розбирати зі співробітниками кожен зрив дедлайну індивідуально. Мета - визначити слабкі місця, які призводять до проблем в команді.
Хейкі-Мерлін наводить приклади питань, які потрібно задати кожному співробітнику:

Наскільки добре ваш час розподіляється згідно пріоритетності завдань?
Що заважає витрачати більше часу на більш пріоритетні завдання?
Що у вас зайняло більше часу, ніж ви очікували?
На що ви витратили менше часу, ніж очікували?
Наскільки ефективно ви можете вирішувати завдання в невеликі відрізки часу?
Колективне обговорення допоможе сформулювати рішення для команди, вважає Хейка-Мерлін.
Співробітники, у яких є проблеми з тайм-менеджментом, можуть відчувати сором. Але це марно. Вони відчувають, що невміння керувати часом - їх особиста проблема, хоча це навик, який потрібно розвивати і обговорювати.

Мелані Нельсон, автор блогу Beyond Managing
Одна з основних причин, чому команди зривають дедлайни, - перфекціонізм учасників. Таких співробітників необхідно навчити розставляти пріоритети - наприклад, розібрати на прикладі перших чернеток проекту, на яких моментах необхідно загострити увагу, а які - залишити для подальшого доопрацювання.
Інший важливий навик в командному тайм-менеджменті - вміння розраховувати час, який знадобиться для різних завдань. На думку Талгена, команди регулярно повинні зустрічатися для обговорення часу, який буде витрачено на ту чи іншу задачу - щоб розуміти залежність від інших відділів або колег, налаштувань бізнес-процесів. Важливим для планування часу навиком є вміння розбивати завдання на якомога більш дрібні, вважає автор книги.

Це великі витрати часу і енергії, але ви будуєте більш зібрані і націлені на майбутнє команди. У довгостроковій перспективі це збереже вам час.


- Брюс Талген

Людина.... Робот....

Изображение
Екзоскелет ВІД HYUNDAI ДОЗВОЛИТЬ КОРИСТУВАЧУ ПЕРЕТВОРИТИСЯ НА ЗАЛІЗНУ ЛЮДИНУ
Відомий південнокорейський виробник автомобілівHyundai вирішив впритул зайнятися розробкою екзоскелетів. У минулому році компанія розробила переносний пристрій H-LEX, який допоможе людям з проблемами опорно-рухового апарату знову відчути красу руху. На базі «помічника для ходьби» інженери Hyundaiстворили прототип більш потужного і функціонального пристрою, який в компанії охрестили костюмом Залізної людини.
Новий екзоскелет Hyundai і правда дозволяє користувачеві відчути себе Тоні Старком. По-перше, творці прототипу заявляють, що з його допомогою можна піднімати вантажі вагою в кілька сотень кілограм і долати тривалі дистанції з вантажем близько 50 кілограм. А по-друге, розробка зовні більше схожа на носимого робота, ніж на звичайний екзоскелет. Користувач може не просто носити костюм, а керувати ним, як це робить пілот. Більш того, новий прототип повністю механізований.
На думку розробників, вдосконалений екзоскелет Hyundai може використовуватися як засіб для більш ефективної та швидкої реабілітації, а також на виробництві, у військових цілях і в тих областях, де людині потрібна додаткова сила і витривалість. По суті, новий екзоскелет об'єднує можливості людини і машини, що буде актуально в світі роботизованого майбутнього.
Компанія Hyundai також представила полегшений варіант нової розробки. Костюм з механічним хребтом і приводами для ніг призначений для людей в похилому віці і інвалідів.


Изображение
BEAM: Телепортуйся В ТІЛО РОБОТА
«Тут» - смішне слово, вважає мільярдер з Кремнієвої долини Скотт Хассан. Розроблений ним пристрій - Beam - дозволяє тимчасово переселитися в тіло робота в будь-якому куточку планети.
Beam був розроблений як пристрій для відеоконференцій. Він має вигляд плоского екрану на двох високих ніжках і пересувається на спеціальній платформі на коліщатах. По суті, він використовує звичайний відеозв'язок, але при цьому людина може управляти його пересуванням за допомогою клавіатури, сидячи у себе вдома.
Поки що можливості Beam скромні: пристрій може переміщатися по рівному покриттю і підтримувати відеозв'язок. Але в майбутньому ніщо не заважає оснастити його великою кількістю додатків і сенсорів. Скотт Хассан вважає такий напрямок розвитку робототехніки більш виправданим, ніж створення автономних роботів. Конструювання останніх коштує дуже дорого, і навіть найкращі з них не настільки розумні, як справжні люди. «Комп'ютери просто приголомшливі, але вони ніщо в порівнянні з людським мозком», - говорить він. І якщо вже на землі мільярди людей, чому б не надавати їм нові можливості замість того, щоб працювати з штучним інтелектом?
Хассан вважає, що у пристрою великий потенціал. Він дозволить людям з обмеженими можливостями дістатися в ті місця, які для звичного відвідування їм недоступні. Або провідати родину на іншому кінці країни. Суботнім вечором заскочити в Париж або Гонконг, побачити Мачу-Пікчу і Тадж-Махал. А одного разу - хто знає - навіть виявитися на космічній станції і побачити Землю з орбіти.

3D-друк: в медицині, в будівництві, в анімації...

3D-друковане біоскло допоможе відновити хрящову тканину
Хрящова тканина, що забезпечує нормальне функціонування суглобів, швидко зношується і погано відновлюється після пошкоджень. Зараз ведеться робота над створенням її штучного варіанту, але застосування біоскла, надрукованого на 3D-принтері, може виявитися значно швидшим і дешевим рішенням.
Авторство розробки належить групі дослідників з Імперського коледжу в Лондоні і Міланського університету Бікокка. Надруковане біоскло складається з суміші діоксиду кремнію і полікапролактона. Добутий в результаті склад близький до природної хрящової тканини за своїми властивостями: біоскло міцне, гнучке і довговічне. Крім того, воно біорозкладне і сприяє відновленню власної хрящової тканини.
Один з учених, професор Джуліан Джонс, пояснив, що біоскло було відоме ще в 1960-х, проте сучасні технології біодруку дозволили представити його гнучкий варіант. Сьогодні навіть найкращі штучні імплантати в тисячу разів твердіше нормальних хрящів, що обмежує рухливість прооперованого суглоба. Тому у технології імплантації біоскла велике майбутнє, хоча до впровадження можуть пройти роки.
Основне застосування технології вчені бачать в заміні міжхребцевих дисків, а також у відновленні колінних і ліктьових суглобів. Однак не менш важливим може виявитися і стимулювання зростання власної хрящової тканини. З біоскла можна надрукувати 3D-каркас, який буде сприяти розростанню природною хрящової тканини. Після виконання цієї функції конструкція просто розчиниться, а її місце займе  хрящ, що відновився.

Изображение
Американські вчені вирішили вдосконалити технологію 3D-друку кісток, змішавши полімер з біологічним матеріалом, а саме - з порошком з кісткової тканини. Результати досліджень показали, що додавання подрібненої кісткової тканини робить надруковані імплантати міцнішими і функціональнішими.
В процесі експерименту вчені з університетів Меріленду і Джона Хопкінса використовували  біологічно інертний матеріал полікапролактон, змішавши його з клітинами кісткової тканини, які були отримані з коліна корови. У біологічної тканини містяться структурні білки, які сприяють зростанню і закріпленню стовбурових клітин в процесі формування кістки. Таким чином, додавання натурального порошку посприяло більш активній регенерації кісткової тканини після того, як роздрукований фрагмент імплантували в організм.
В ході експерименту вчені також з'ясували, що надрукована кістка стає дуже крихкою, якщо зміст кісткового порошку перевищує 70%. Якщо ж полімер змішувати з 30% подрібненої тканини, то отримане виріб буде міцнішим.
Після роздруківки кісток вчені інкубували їх зі стовбуровими клітинами людської жирової тканини. Також в живильне середовище додали бета-гліцерінфосфат, який потрібен для утворення солей кальцію. Кістки з 30% вмістом подрібненого біологічних складових показали невелику експресію генів і приріст кальцієвих солей, тоді як експресія та накопичення солей кальцію у варіантів з 70-процентним вмістом виявилися на 100% вище, ніж у кісток, надрукованих виключно з полімеру.
Експеримент продовжився імплантацією роздрукованих кісток в череп мишей, у якого були дефекти. Через 12 тижнів після цього з'ясувалося, що кістки, створені на основі натурального кісткового порошку, приживаються набагато краще і ростуть на 50% швидше, ніж створені з полімеру. При цьому особливої різниці між 70-процентним і 30-відсотковим складами не було.
Вчені заявили, що будуть продовжувати свої експерименти до тих пір, поки не знайдуть оптимальний склад суміші для друку кісток. Також фахівці хочуть спробувати використовувати порошок, отриманий з людських кісткових тканин.

Изображение
Адитивні технології вже давно знайшли своє застосування в будівництві. Тому не дивно, що сьогодні багато компаній намагаються винайти найбільш зручний метод тривимірного друку будинків. Компанія Branch Technology - не виняток. Американські стартапери повідомили, що хочуть побудувати в місті Чаттануга, штат Теннессі, перший будинок, надрукований на 3D-принтері. І варто зазначити, що задумка авторів проекту дійсно цікава.
Компанія з Теннессі оголосила, що будівництво будинку із застосуванням адитивних технологій почнеться в середині літа цього року. На початку 2016- го представники Branch Technologyпропонували всім бажаючим взяти участь у конкурсі Freeform Home Design Challenge. В рамках конкурсу потрібно було представити проект невеликого будинку, для зведення якого використовувалася б інноваційна технологія тривимірної друку осередками C-Fab. Найцікавіший проект під назвою «Привабливий вигин» запропонувала компанія WATG Chicago, за що і отримала нагороду $ 8 000.
Унікальний будинок буде будуватися за запатентованою адитивної технології Branch Technology з використанням роботизованої руки KUKA KR 90. Проект американських стартаперів цікавий тим, що на відміну від інших технологій будівництва, де застосовується 3D-друк, фахівці збираються використовувати надруковані конструкції тільки для обладнання внутрішнього каркаса будівлі. Для зовнішньої обробки приміщень будуть застосовуватися традиційні недорогі будматеріали, зокрема, піноізоляція і цемент.

Изображение
Компанія Disney Research разом з вченими з Швейцарії розробила 3D-друковані еластичні об'єкти, що реагують на фізичний вплив. Технологія дозволяє друкувати персоналізовані іграшки, ігрові контролери, гаджети для створення електронної музики і відкриває нові можливості для тривимірної анімації.
 
 
Для створення об'єктів використовується еластичний матеріал і п'єзорезистивні датчики тиску у вигляді ниток, які формують «нервову систему» чутливих іграшок. Адитивні технології в даний час не дозволяють повністю виготовляти об'єкти на 3D-принтері. Тому при друку формуються канали для подальшого впровадження сенсорів. Їх розміщення здійснюється методом алгоритмічної маршрутизації, вона дозволяє налагодити більш чітку взаємодію між іграшкою і користувачем. Датчики здатні розпізнати будь-який тип деформації: стиснення, розтягнення, вигин тощо.
Перші моделі являють собою фігурки вигаданих персонажів. За словами розробників, такі об'єкти можуть виконувати функції контролерів для маніпуляцій над їх віртуальними копіями.

Маточник енергетичної верби

Група компаній «Укртепло» продовжує на Київщині вирощувати енергетичні рослини, зокрема, енергетичну вербу. Навесні компанія висадила маточник із шведських сортів цієї рослини. Загальна площа маточника, який надалі використовуватиметься для розмноження енергетичної верби, склала 50 га.
Нагадаємо, в минулому році ГК «Укртепло» завдяки власним котельням та виробництву біопалива замістила 12 млн куб газу. Також в минулому році компанія зробила перші насадження площею близько 550 га. 
В планах компанії вже за два роки зібрати перший урожай енергетичної верби, а надалі частину сировини для біопалива отримувати саме завдяки насадженням цієї культури.
Изображение
Нагадаємо, енергетична верба - вид верби, що швидке росте, тому придатний для використання як біомаса. Перші промислові плантації енергетичної верби з’явились у Швеції в кінці 80-х – на початку 90-х років минулого століття, коли в Європі зародився тренд використання відновлюваних джерел енергії замість традиційних нафти та газу. Найширшо­го ви­ко­ри­с­тан­ня на енер­ге­тичні цілі вер­ба набула у Швеції, Англії, Ірландії, Польщі, Данії. Ці країни мають найбільший досвід вирощування цієї культури та виробництва з неї твердого палива. Найбільші плантації верби розміщені у Швеції – близько 18–20 тис. га, у Польщі – понад 6 тис. га. 
Група компаній «Укртепло» – лідер українського ринку теплової енергії з відновлюваних джерел. Компанія створена в 2011 році і в даний час працює в 14 областях України, а також в ряді інших країн – Молдові, Угорщині. На рахунку компанії понад 1 000 реалізованих проектів. В Україні компанія модернізувала і перевела з газу на біопаливо понад 100 котелень.

Успіх Тесли поставив під загрозу не лише нафту

Стрімке зростання продажів електромобілів і спад у сфері дизельних технологій ставлять під загрозу не лише всю вуглеводневу промисловість, а й багато суміжних галузей. Плани Ілона Маска в автомобільній промисловості обіцяють уразити ще й ринок платини, пише Bloomberg.
Але в цьому Маск не самотній. Практично кожен автовиробник поспішає впроваджувати електромобілі, щоб покласти край використанню бензину і дизельного палива. Оскільки споживачі переходять на електромобілі, падає попит на метал, важливий для очищення вихлопних газів від токсичних речовин. Дизельні моделі постраждали через скандал з викидами в Volkswagen. Майбутнє здається все більш похмурим. Навіть Саудівська Аравія готується до пост-нафтової ери.
Изображение
«Це довгостроковий ризик для платини, адже транспортні засоби з електричними батареями не потребують її, – сказав Марк Елліот, аналітик Investec Plc (Лондон). Гібридні транспортні засоби можуть використовувати платину і, на його думку, забезпечать десятирічний перехід, але аналітик все ж упевнений, що електричні автомобілі візьмуть верх. – У минулому році, майже кожна друга унція платини, використовуваної в усьому світі, була продана автомобільній промисловості. Видобувають метал в основному в Південній Африці і Росії».
Уряди пропонують субсидії, щоб водії міняли автомобілі, а автовиробники впроваджують моделі, які коштують менше і долають відстані більші, ніж будь-коли. Покупці буквально вишикувалися в чергу, коли в березні Маск представив Model 3 вартістю $ 35,000.
У цьому році Chevrolet випустить в продаж Bolt вартістю $ 37,500, електричний автомобіль, який може подолати 200 миль (приблизно 322 кілометра). Німеччина, найбільший автомобільний ринок в Європі, минулого місяця оголосила про виділення 1,2 млрд. євро ($ 1,4 млрд.) для стимулювання галузі, чверть цієї суми буде витрачена на створення загальнонаціональної мережі станцій високошвидкісних зарядок автомобілів. Споживачі в США можуть отримати податковий кредит на суму $ 7,500 від уряду.
Практично кожен автовиробник поспішає впроваджувати електромобілі, щоб покласти край використанню бензину і дизельного палива.

Новий проект Ілона Маска

Изображение
«SolarCity виробить електрику, Tesla Energy збереже її, а SolarCity Utilities Services поставить її Вам вночі». Нещодавно Тесла заявила, що вони з Solarcity в 2016-му встановлять більше систем акумулювання енергії, ніж їх було встановлено по всій країні в 2015 році, передає Еlectrek.
5 травня SolarCity випустила два прес-релізи – один про Utility and Grid Services і другий щодо договору, укладеного з Connecticut Municipal Electric Energy Cooperative на поставку сонячних панелей сумарною потужністю 13 МВт і систем зберігання сонячної енергії (акумуляторів) ємністю принаймні 1.5 МВт-год/6 МВт-год. Може все це розминка перед будівництвом (сонячного) міста на Марсі?
Ці два прес-релізи поряд з попередніми проектами, такими великими, як будівництво Tesla Energy на Гаваях потужністю на 52 МВт, показують, що SolarCity готова забезпечувати електроенергією не тільки житлові комплекси, а й промислові об'єкти. Великий розмір цих проектів акумулювання енергії показує, наскільки серйозно Ілон Маск готовий змагатися з компаніями викопного палива.

Енергія сонця.....

Изображение
У Київській області побудують для переселенців 439 еко-будинків з сонячними батареями та вітрогенераторами.
Житло для людей, які переїхали з Донбасу, зведуть на 55 гектарах виділених обласною владою поблизу села Абрамівка Вишгородського району за кошти міжнародних громадських організацій та ООН.
Як зазначає менеджер проекту "Экогромада" Руслан Шульга, одно - і двоповерхові будинки площею 60-160 "квадратів" будуватимуть з екологічно чистих матеріалів. 
«На даху встановимо сонячні панелі, вітрогенератори, - розповідає фахівець. - Стіни утеплимо мінеральною ватою».

Комплектація кожного будиночка обійдеться у 13-15 тисяч доларів, зазначає Руслан Шульга. «Від сімей переселенців ми отримали 439 заявки, - розповідає фахівець. - Житло допоможе переселенцям швидше адаптуватися та знайти роботу. Спонсори оберуть сім'ї, які вселяться першими».

Изображение
Минулого року дві німецьких федеральних землі виробили більше електроенергії з відновлюваних джерел, ніж вони споживали, згідно з офіційними даними German Renewables Internationa.
Мекленбург-Передня Померанія, що межує з Польщею і Балтійським морем, змогла досягти 130% чистої електроенергії з ВДЕ, це – 2,6 терават годин (ТВт-год.) від наземних вітрових електростанцій, 2,3 гігават годин (ГВт-год.) за допомогою енергетичної сировини з біомаси та 0,6 ТВт-год. від морських вітрових електростанцій, в цілому – 4,9 млрд. кВт-год. Шлезвіг-Гольштейн, що межує з Данією, Північним і Балтійським морями, досяг 100% чистої електроенергії. 46% покривається за допомогою біомаси, 44% – вітрова енергія і 10% – інші джерела. 
Сільськогосподарським землям, таким як Мекленбург-Передня Померанія і Шлезвіг-Гольштейн, легше досягати покриття 100% своїх енергопотреб за допомогою ВДЕ в порівнянні з більш міськими районами Німеччини, тому що там знаходиться більше землі для чистих енергетичних проектів, а менша кількість населення означає менше споживання енергії.


Изображение
Компанія mPower винайшла найлегший портативний сонячний генератор. Це мобільне джерело енергії включає в себе сонячні панелі, батарею та інвертор струму. Його легко транспортувати і таким чином отримати доступ до екологічно чистої енергії вдень і вночі. Сонячний генератор mPower представлений в жорсткому футлярі з поліпропілену і має три різних розміри.
У M6 включені сонячні панелі потужністю 50W і батареї потужністю 300Wh з літій фосфат заліза. M12 має сонячні панелі потужністю 100W і батарею 600Wh. M24 включає в себе панелі потужністю 200W, а також батареї потужністю 1200Wh.
Всі пристрої постачаються з двома USB-портами і двома виходами постійного струму. Також генератори включають в себе дві розетки 120V. Генератор mPower також включає в себе систему управління батареями (BMS) для захисту від перевантаження і надмірної розрядки. Компоненти сонячної батареї підібрані так, щоб вона могла повністю зарядитися за один сонячний день.

Українські енергоновини..

Изображение
Влада столиці заявляє про ажіотажний попит на гранти від міста на енергозберігаючі заходи. Вже 73 ОСББ і ЖБК подали заявки на участь в програмі «70 на 30», за якою 70% робіт оплачує місто і 30% – мешканці. Торік бажаючих було тільки 16 (виграли конкурс 13 учасників).
За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Петра Пантелєєва, на виконання зобов'язань міста буде потрібно 40 мільйонів гривень. Оскільки з початку року на програму було виділено тільки 20 мільйонів гривень, доведеться терміново збільшувати грошовий фонд.
Члени ОСББ і ЖБК в основному звертаються за фінансовою підтримкою своїх проектів по заміні вікон і дверей в під'їздах, освітлення (на енергозберігаюче), утеплення фасадів, модернізації будинкових мереж, реконструкції теплових пунктів. 

Изображение
Нові джерела енергопостачання стають дедалі популярнішими й в Україні. Незалежність від комунальних служб проголосив один із жителів селища Березівка, що на Київщині.
Вижити в чистому полі. Таке завдання постало перед Станіславом, коли він вирішив разом зі сім'єю переїхати у селище Березівка, що на Київщині. Каже, на місці, де зараз стоїть будинок, був пустир: ні світла, ні води. Зробив усе власноруч.
Киянин встановив у себе вдома вітряк та зекономив на електроенергії понад 300 кВт у місяць. А ще господар поставив сонячні батареї. Тепер дім виробляє набагато більше енергії, ніж споживає. «Сонячна» система виробляє 500-600 кВт в місяць. У будинку також є енергозберігаючі лампочки, холодильник класу А+, і навіть термопот.
За таку автономну систему господар виклав 10 тисяч доларів. Проте, для Станіслава головне – енергонезалежність. На досягнутому господар будинку зупинятися не збирається.


Изображение
Команда українських інженерів розробила унікальний котел "Розумне тепло". Всередині котла знаходяться чіпи, які постійно вирішують математичні задачі і при цьому виділяють велику кількість тепла.

Чіпи, встановлені у котлі, є серверами децентралізованої мережі. Цю мережу використовують люди з усього світу для передачі один одному важливої інформації в зашифрованому вигляді. Щоб ця інформація не потрапила в руки хакерів або бізнес-конкурентів, вона повинна бути добре зашифрована і передаватися тільки в рамках децентралізованих мереж, що володіють достатньою потужністю, щоб протистояти атакам хакерів. Наприклад, відомий месенджер Telegram працює на подібних принципах.

Обчислення допомагають підтримувати мережу в роботі, тому її користувачі платять невеликі комісії всім, хто приєднався до підтримки (іншими словами - майнінг). Зазвичай ентузіасти нових технологій просто встановлюють ці чіпи для обчислень у себе вдома. Команда "Розумне тепло" спробувала використовувати тепло, яке виділяється при обчисленнях, для обігріву житла. Тому котел не тільки обігріває будинок, але і "сам заробляє гроші". По факту це не зовсім нагрівач. Але його зробили ще і нагрівачем. Від котла просто проводяться труби до батарей, тепло-вентиляторів чи для гарячого водопостачання.