хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Успіх Тесли поставив під загрозу не лише нафту

Стрімке зростання продажів електромобілів і спад у сфері дизельних технологій ставлять під загрозу не лише всю вуглеводневу промисловість, а й багато суміжних галузей. Плани Ілона Маска в автомобільній промисловості обіцяють уразити ще й ринок платини, пише Bloomberg.
Але в цьому Маск не самотній. Практично кожен автовиробник поспішає впроваджувати електромобілі, щоб покласти край використанню бензину і дизельного палива. Оскільки споживачі переходять на електромобілі, падає попит на метал, важливий для очищення вихлопних газів від токсичних речовин. Дизельні моделі постраждали через скандал з викидами в Volkswagen. Майбутнє здається все більш похмурим. Навіть Саудівська Аравія готується до пост-нафтової ери.
Изображение
«Це довгостроковий ризик для платини, адже транспортні засоби з електричними батареями не потребують її, – сказав Марк Елліот, аналітик Investec Plc (Лондон). Гібридні транспортні засоби можуть використовувати платину і, на його думку, забезпечать десятирічний перехід, але аналітик все ж упевнений, що електричні автомобілі візьмуть верх. – У минулому році, майже кожна друга унція платини, використовуваної в усьому світі, була продана автомобільній промисловості. Видобувають метал в основному в Південній Африці і Росії».
Уряди пропонують субсидії, щоб водії міняли автомобілі, а автовиробники впроваджують моделі, які коштують менше і долають відстані більші, ніж будь-коли. Покупці буквально вишикувалися в чергу, коли в березні Маск представив Model 3 вартістю $ 35,000.
У цьому році Chevrolet випустить в продаж Bolt вартістю $ 37,500, електричний автомобіль, який може подолати 200 миль (приблизно 322 кілометра). Німеччина, найбільший автомобільний ринок в Європі, минулого місяця оголосила про виділення 1,2 млрд. євро ($ 1,4 млрд.) для стимулювання галузі, чверть цієї суми буде витрачена на створення загальнонаціональної мережі станцій високошвидкісних зарядок автомобілів. Споживачі в США можуть отримати податковий кредит на суму $ 7,500 від уряду.
Практично кожен автовиробник поспішає впроваджувати електромобілі, щоб покласти край використанню бензину і дизельного палива.
0

Коментарі