хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Українські енергоновини..

Изображение
Влада столиці заявляє про ажіотажний попит на гранти від міста на енергозберігаючі заходи. Вже 73 ОСББ і ЖБК подали заявки на участь в програмі «70 на 30», за якою 70% робіт оплачує місто і 30% – мешканці. Торік бажаючих було тільки 16 (виграли конкурс 13 учасників).
За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Петра Пантелєєва, на виконання зобов'язань міста буде потрібно 40 мільйонів гривень. Оскільки з початку року на програму було виділено тільки 20 мільйонів гривень, доведеться терміново збільшувати грошовий фонд.
Члени ОСББ і ЖБК в основному звертаються за фінансовою підтримкою своїх проектів по заміні вікон і дверей в під'їздах, освітлення (на енергозберігаюче), утеплення фасадів, модернізації будинкових мереж, реконструкції теплових пунктів. 

Изображение
Нові джерела енергопостачання стають дедалі популярнішими й в Україні. Незалежність від комунальних служб проголосив один із жителів селища Березівка, що на Київщині.
Вижити в чистому полі. Таке завдання постало перед Станіславом, коли він вирішив разом зі сім'єю переїхати у селище Березівка, що на Київщині. Каже, на місці, де зараз стоїть будинок, був пустир: ні світла, ні води. Зробив усе власноруч.
Киянин встановив у себе вдома вітряк та зекономив на електроенергії понад 300 кВт у місяць. А ще господар поставив сонячні батареї. Тепер дім виробляє набагато більше енергії, ніж споживає. «Сонячна» система виробляє 500-600 кВт в місяць. У будинку також є енергозберігаючі лампочки, холодильник класу А+, і навіть термопот.
За таку автономну систему господар виклав 10 тисяч доларів. Проте, для Станіслава головне – енергонезалежність. На досягнутому господар будинку зупинятися не збирається.


Изображение
Команда українських інженерів розробила унікальний котел "Розумне тепло". Всередині котла знаходяться чіпи, які постійно вирішують математичні задачі і при цьому виділяють велику кількість тепла.

Чіпи, встановлені у котлі, є серверами децентралізованої мережі. Цю мережу використовують люди з усього світу для передачі один одному важливої інформації в зашифрованому вигляді. Щоб ця інформація не потрапила в руки хакерів або бізнес-конкурентів, вона повинна бути добре зашифрована і передаватися тільки в рамках децентралізованих мереж, що володіють достатньою потужністю, щоб протистояти атакам хакерів. Наприклад, відомий месенджер Telegram працює на подібних принципах.

Обчислення допомагають підтримувати мережу в роботі, тому її користувачі платять невеликі комісії всім, хто приєднався до підтримки (іншими словами - майнінг). Зазвичай ентузіасти нових технологій просто встановлюють ці чіпи для обчислень у себе вдома. Команда "Розумне тепло" спробувала використовувати тепло, яке виділяється при обчисленнях, для обігріву житла. Тому котел не тільки обігріває будинок, але і "сам заробляє гроші". По факту це не зовсім нагрівач. Але його зробили ще і нагрівачем. Від котла просто проводяться труби до батарей, тепло-вентиляторів чи для гарячого водопостачання.
0

Коментарі