Профіль

Акварель

Акварель

Україна, Кременчук

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Легка перемога))

Фу, як легко... Всього то штук п'ять коментарів - і нещасна смугастожопа мене забанила))))
Ну да, "кому я там треба" щоб банити...))))

Благовіщенські історії

Сьогодні Благовіщення, я як нехристь ставлюсь до церковних свят спокійно, але саме в такі дні навіть буденне іноді сприймається інакше. 
  Щойно заходив сусід, і з гумором розповів, як він сьогодні "нічого не робив, бо гріх". Сам Тарас Іванович збирався погосподарювати зранку, але згадав, що свято і не можна, але тут прийшла його жінка, тьотя Катя, і нагадала, що вже вкинула солену рибу, Тарас Іванович затятий рибак, у воду щоб промити, і її треба було б повісити сушити. Нанизали рибу на проволоку, а щоб повісити треба забити гвіздок під стріхою в лиштву. Приніс він стілець, молоток, гвіздок, поліз забивати. З першого ж удару молотком виявилось, що горобці весь минулий рік кублились там недаремно, і добре що він окуляри вдягнув. Пом'янув божих пташок не дуже добрим словом, обтрусився і спробував ще раз. З другим ударом молотка по гвіздкові табурет під ногами хитнувся.. І репнули штани, від поясу позаду аж до застібки спереду.
  Більше випробовувати долю з молотком Тарас Іванович не став, бо задумався - всі простенькі варіанти розвитку подій вже ніби закінчились, а те, що спало йому на думку далі йому чомусь не дуже сподобалось))
  А рибу повісив на груші в дворі, до завтра дощу ж не обіцяно...))) 

Сьогоднішнє


 День  пройшов сьогодні спокійно, як і вчора, з гумором, який неминучий в родині, де одночасно три фізруки і один державник)) Але мій день зробила одна малесенька зустріч наприкінці дня.
   Абсолютно пуста звичайна сільська асфальтівка, зустріти тут можна рідко кого. Їду верхи, вигулюю свою кобилу, на обличчі захисна маска, ніжно бежева, щоб гарно))) сама шила)) Ніколи в житті не думала, що в такому ходитиму, ну хай азіати, в них там смог і все таке інше.
  Їду, топаємо непоспіхом, назустріч мотоцикліст, мотоцикл такий весь чорно-нікельований, за кермом хлопчина в брутальній шкірянці, а зблизька дивлюсь - маска!))) схожа на мою, тільки стильно чорна. Зустрілись поглядами і так з розумінням і явним гумором подивились одне на одного. Той момент, коли розумієш, що не ти один трішки по-дурному виглядаєш, а це нормально, навіть в такому місці))))

  П. С. Попереджу запитання - маску вдягла від шерсті, якої на конях весною таке враження, що точно 2000 на квадратний сантиметр)) До речі дійсно зручно, і карантин пройде, а маска в мене точно залишиться. 

"Шкіряний торт"



 Вибачаюсь за затримку, реально неможливо майже з мобільного щось написати ((

  Значить, торт. 
Первісно хочу сказати, що я не тортороб, а тортоїд, і тільки співпадіння хвороби, вільного часу і підступність Ютубу змусили мене взяти участь в конкурсі. До всього цього востаннє торт я пекла на своє 21-річчя, і було це давно і звичайний "Наполеон".
А тут от зайнялась випічкою, і конкурс, захотілось прийняти участь, просто так, я без претензій на перемогу. 
 Але дуже добре, що давалось стільки часу на фото, бо перші три варіанти було з'їдено до мого приїзду додому і фотосесії. Це був нереально смачний шоколадний бісквіт зі забитими вершками і шоколадною поливкою, дуже смачно і зовсім не дієтично))
  Тут я зрозуміла, що треба щось міняти.. І змінила торт. Давно дивилась на цей, але здавалось, що важко, довго, і взагалі нереально. Але робити так робити)))
  Рецепт і приготування описувати не буду, краще прогляньте відео, по якому готувала я :

https://youtu.be/nj84h6unYFo


  До речі - дуже хотіла повторити повністю, і зовні, мало бути ось так :  


але в мене виявилась тільки маленька, 22 см, форма, а це зовсім немає місця для такої краси (((
А я поки розповім свої враження, і від процесу, і від результату))
  Перше : приготування млинців - просто, хоча й з тонкощами, в принципі хто готував тонесенькі крепи, той з легкістю зробить. Самі млинці дуже смачні, якщо додати ягід чи солодкий соус на свій смак - прекрасний десерт.
  Друге: наступний крок не крем, а нарізка фруктів. Торт сезонний, дуже прикро, що не було клубники, як в оригінальному рецепті, тому брала два банана, два великі ківі, жменю замороженої малини, і 400 грамів (чотири невеликих) яблук, в оригіналі груші, але купити їх не вдалось (( 
  По факту половина торта - фрукти, тому не думаю, що калорійність зашкалює. З мого враження - яблука-груші я не люблю, вони там зайві, більш мені до смаку якщо будуть м'які ягоди, на Ваш смак і наявність. І нарізати їх краще на шматочки близько 1см, невеликі, більші то виключно для фото і краси картинки, але я це зрозуміла вже при нарізанні і пробі, для "себе" буде значно зручніше їсти саме невеликі шматочки.
  Третє : крем. Хто робив рулет-карпатку от цей крем буде туди ідеально, якщо любите заварний. Працювати з ним треба швидко, і це найскладніший етап - збирання торта, бо крем дуже швидко застигає.
  І один момент - серединка яка залишається пустою при заповненні торта млинцями, її краще просто заповнити кремом, як би не хотілось накидати туди фруктів)) потім важко нарізати, це видно на фото, кінчик відрізаного шматочка "випав".
  Насправді торт дуууже простий! Його дійсно може зробити любий рукожопик, не те що майстрині, якими багатий сайт))) Спробуйте зробити за рецептом і потім скоригуйте на свій смак, особисто я робитиму ще, але трішки інакше, і влітку, коли буде клубника))) 

Тревел-блог сучасності


Тревел блоги 2020:
Незабутня мандрівка до джерела у ванну кімнату
10 речей, які можна подивитися у спальні
Кухня: чи варто їхати?
Небезпечна подорож на балкон
Що взяти з собою в коридор?

Якби гарного настрою і часу побільше, то можна було б і написати щось на кожну тему lol

Треба порада, щодо написання замітки з мобільного


 Засмутилась щойно страшенно, от просто аж настрій зіпсувався ((( Пів години писала заміточку, з настроєм і душею, майже як ніби це кульмінація якогось роману, аж самій сподобалося.. І тут при спробі просто зберегти в чернетки - все пропало!! ((( Просто аж до сліз образливо стало. В мене останнім часом це постійна тенденція, не сльози)), а саме оце попадання набраного тексту при спробі публікації завжди, а при збереженні в чернетки через раз.
  Що не так роблю і в чому може бути річ? Завжди вмикаю режим "версія для комп'ютера". Може тут час грає роль - довго пишу? Не знаю що й думати (((
  Пробувала написати абзац, зберегти в чернетки, а тоді при редагуванні дописати до кінця і публікувати - все, написане при редагуванні, зникає. Іноді зберегти не вдається навіть той абзацик нещасний, пропадає і він.
 От і хотілося б щось публікувати на блогах, але оця фігня - відбиває все бажання, бо сидиш годину набираєш на цій мініклавіатурі текст, думаєш, як би цікавіше і при цьому не занадто довго, і щоб стилістично, і ком поменьше.. І все це бац, і пропало. Тотальна зрада і змова гаджетів beat

П. С. А ось цей текст, майже вдвічі довший за зниклу замітку - публікувало нормально, без збереження різного і інших ритуальних танців.. 

Смачний борщ і сила інтернету

Гугл постійно підкидає всілякі новини і просто цікавинки, останнього разу це була стаття про те, як не повбивати один одного під час карантину або перебування в приміщені разом в режимі 24/7. Статтю не читала, бо в мене такої проблеми й бути не може. А тоді увечері задумалась - як таке взагалі може бути?
  З мого досвіду - наявність смаколиків на кухні, безлімітний інтернет і, головне, в кожного свої навушники - і ніяких проблем lol

Звичайний день весни

Карантин і ізоляція в мене проходять просто чудово, стільки планів і бажання все це зробити, а головне - є час.
Перше - висипляюсь просто відмінно, нікуди їхати не треба, тиша, спокій, ніяких нервів, те, що мої заробітки впадуть на 90% точно - мене не хвилює, вмію не міряти все грошима, жити цим днем і взагалі - я майже кандидат в майстри спорту з пофігізму і вміння чекати, робота така.
Рідкісний момент коли вся родина вдома, навіть брат-волейболіст приїхав, а таке щастя в нас буває двічі на рік, і ми думали побачити його не по телевізору хіба влітку.
"Державники" працюють, правда, і страшне заздрять нам, не державникам. Але в них зарплата зате буде...

  Далі було ще пів замітки, але останнім часом все, що спочатку не збережено в чернетки - зникає при спробі публікації.
  От же ж блін (((

До конкурсу тортів


  Жаль пізно побачила, перемога була б моя, однозначно!



Навіть розгубитись можна - скільки дизайнів, один краще іншого lol

Слідами 8-го березня

  • 10.03.20, 15:02


 Ой скільки цікавого трапляється в світі, особливо з прив'язкою до "дат"!
  Подруга сестри, молода мама в декреті (їй 24 доньці рік з хвостиком) пожалілася, що коханий чоловік не привітав (!!) з святом, і навіть (!!!) квіти не купив, просто прийшов, поїв і ліг відпочивати. На резонні слова моєї сестри - "ну і що, він же на роботі втомився", подруга її сказала - "ну і що, що він на роботу ходить? Він же має робити ще щось, чи оце і все??"
  А тепер, на хвилинку, про нього - працює на підприємстві де дві зміни, найчастіше по 12 іноді 16 годин, і кому свято, а в нього був повний робочий день на дві зміни. І заробляє плюс-мінус двадцять тисяч, вона ні вручну посуд не миє, ні віником не підмітає.
  Ну, ми вдома посміялась трохи. Відразу мені згадалось знамените "в жіночих очах так - я їсти приготувала, посуд помила, пил протерла, дитину нагодувала, одяг випрала, потім погладила.. і так за день виходить 28 справ зробила. А чоловік - сходив на роботу, одна справа. 28 мінус 1 - на 27 справ більше" lol
  Не варто применшувати кількість жіночої роботи вдома, але не варто й забувати, що чоловік часто теж не каву весь день на роботі п'є. 
  І головне - було б про що ображатись, забув про тюльпани. Як на мене - значно важливіше не забути приготувати вечерю.. І сказати про тюльпани beat lol