Ливарник зі Севастополя виготовив фігурки воїнів УПА.Фото

Колекційний набір з шести 40- міліметрових фігурок , що зображують бійців Української повстанської армії ( УПА) , виготовили скульптор Костя Ткаченко з Дніпропетровська і ливарник Павло Гарніцин з Севастополя.

Кожен солдатик персоніфікований. У колекції є , зокрема , фігурки генерала Василя Кука , сотника Гамалії і зв'язковиї Калини .

Увіковічнити УПА в мініатюрних фігурках задумав тернопільський колекціонер Олександр Башта. Він і знайшов в Україні  і людей , які могли б зайнятися виготовленням .

" У моїй колекції - близько тисячі солдатиків з самих різних країн . Внутрішній голос якось каже мені - а чому у тебе своїх немає ? Ось я і задумав зробити цю колекцію. Вибрав персоналії воїнів УПА , підшукав їх фотографії. Знайшов скульптора і ливарника які готові були б взятися за роботу " , - розповів Башта.

Центральна фігура збірки - генерал Кук. Він зображений з американським карабіном М -2. Такі час від часу діставалися повстанцям разом з гуманітарною допомогою, яку перекидали групи підтримки із Заходу. Зв'язкова Калина - Галина Лукан , на всіх відомих фотографіях зображена по пояс , тому нижню частину скульптор робив на свій розсуд. Жінка зображена з букетом квітів у руках .

" Фігура жінки- солдата дуже рідкісна в будь-якої колекції . Переважно зображують чоловіків. Але жінки зіграли важливу роль у боротьбі УПА , тому в пам'ять про них маємо в колекції Калину " , - говорить автор ідеї.

Найважчий в колекції - кулеметник , якого відтворили з фотографії невідомого солдата. Фігурка важить 23 грами. Додатковий грам ваги , у порівнянні з іншими , додався саме завдяки кулемета МГ- 42 , який повстанець тримає на плечі.

"Я замовив колекцію солдатиків тиражем в 30 екземплярів . Кілька подарував друзям . Виставив фотографії в Фейсбуці , і відразу ж отримав замовлення від міської ради. Вони заберуть залишок тиражу. Є охочі купити ще , але ми просто не встигнемо виготовити " , - каже Башта.

Колекцію фігурок у спеціально виготовленій коробці автор планує продавати через роздрібних торговців по 300 гривень. Зазначає , що ціна істотно знизиться , якщо вдасться отримати інвестиції на великий тираж .

Олександр Башта - колишній військовий льотчик . Останні 20 років пересувається на інвалідному візку - отримав травму під час аварії на параплані . Заробляє на життя виготовленням меблів зі скла . Колекціонування солдатиків - одне з його численних хобі.

Хреновому танцюристу завжди щось чи хтось заваджає.

  • 08.10.13, 17:55
Команда російського боксера Повєткіна незадоволена результатами бою Кличко - Повєткін і планує "відігратися" на рефері.Менеджер Повєткіна Дмитро Іванов заявив у прямому ефірі телеканалу "Life-News" що Повєткін програв бій через брудний бій Володимира і погане суддівство. Російська команда буде намагатися через суд покарати на рік рефері поєдинку Луїса Пабона, а також компенсації рейтингових втрат Повєткіна, щоби через 2-3поєдинка знову вийти на бій з Кличком.Напевно, Повєткіна тепер перестануть називати витязем і зроблять йому новий імідж, бо справжні витязі, на відміну від Повєткіна, уміють програвати.Як танцював оцей російський танцор під ударами нашого Володимира добре видно на відео


Увесь словесний пронос російської команди тут.

"Дубова" голова російського витязя




 Причини поразки Олександра Повєткіна
  - Кличко вів брудний бокс ( постійно бив по обличчю Сашу !)
- Кличко не українець , а німець
- Якби бій тривав 15 раундів ( 13-15 раунди без Кличка) , то Повєткін би виграв
- Кличко підло перестав входити в клінч в 7 раунді і почав бити Шуру
- Судді не говорять по- російськи
- Гонорар був у доларах , а не в рублях
- Всесвітня змова масонів і боксерської асоціації не дозволили ведмедям бути присутніми під час бою
- Гімн грали не на балайках
- Повєткін думав , що подарувати Путіну на день народження і відволікався
- У залі занадто голосно кричали українські гастрбайтери - будівельники
- Освітлення було нерівномірним
- Неправимльні рукавички Кличка відрізнялися від правильних рукавичок Шури
- Патріарх Кирило не освятив рукавички Шури перед поєдинком
- Перед боєм Шура не випив 2 літри водяри
- В аптечці Повєткіна не виявилося подорожника

Причини перемоги Володимира Кличка
- Перед боєм Володимир намазав тіло найкращим українським салом , у зв'язку з чим , удари Олександра зісковзували 
- Кожен другий раунд Володимира підміняв його брат Віталій  , і ніхто не помічав різниці
- Володимир використовував спеціальний допінг з краденого газпромівського газу , який він вживав через легені
- У групі підтримки Володимира була Вєрка Сердючка , яка постійно відволікала Олександра Повєткіна від бою своїми бідонами 
- Між раундами Кличко випивав по чарці горілки , у зв'язку з чим , під час бою , по хиткому Володимиру ніяк не міг потрапити Олександр Повєткін 
- Володимир Кличко не мився перед боєм , через що від запаху поту Кличка Олександр Повєткін постійно втрачав координацію рухів і часто  падав

Радянський полковник, який відвернув ядерну війну

26 вересня 1983 року підполковник Станіслав Петров був на чергуванні в бункері за межами Москви, де моніторили дані супутникової системи раннього попередження «Око», якою послуговувався Радянський Союз. Після півночі раптом запрацювала система тривоги.  
 
Сателіт виявив, що США випустили по СРСР п’ять балістичних ракет. Петров розповів BBC: «Раптом монітор, напроти якого я сидів, став яскраво-червоний. Той сигнал тривоги міг би підняти мертвого з могили».
 
Лише кілька тижнів перед тим, 1 вересня, радянські військові помилково збили південнокорейське повітряне судно, яке вони прийняли за військовий літак. У результаті загинули 269 цивільних людей, включно з американським конгресменом. Напруга у відносинах була такою сильною, що Петрову пробачили б, якби він повірив цьому попередженню. 
 
Відповідно до службових інструкцій, він мав передати інформацію про попередження вищому командуванню, яке могло б ухвалити рішення про початок ядерної контратаки. Остання цілком імовірно могла б призвести до повномасштабної ядерної війни.
 
Але він цього не зробив. Пізніше він пояснить, що йому здалося дивним, як ядерний удар США міг бути нанесений лише п’ятьма ракетами. Крім того, він не довіряв повністю новій системі попередження, яку тільки встановили. До того ж наземні радари  не підтвердили атаки навіть через кілька хвилин по тому.
 
«Я мав дивне відчуття, – згадує Петров. – Я не хотів припустися помилки. Я ухвалив таке рішення – і крапка».
 
Пізніше з’ясується, що в усьому винний був супутник. Він прийняв за ракетний удар сонячний відбиток від хмар. Програма ЕОМ, яка мала б виявити цю помилку, теж не спрацювала належним чином.
 
Вище командування влаштувало 44-річному офіцеру Петрову детальний допит, після якого його за ухвалене рішення похвалили. Він розповідає, що обіцяли навіть нагородити. Але так цього й не зробили. Потім йому винесли догану, пов’язану з роботою зі службовими паперами і перевели на іншу посаду. Петров пояснює, що помилкова тривога та дефекти, виявлені в системі раннього попередження, присоромили вищий командний склад та вчених. Підполковник рано звільнився з армії та пережив після того нервовий розлад.
 
У 2006-му Петров їздив до Нью-Йорка отримати в штаб-квартирі ООН нагороду від Асоціації громадян світу за «роль, яку він відіграв у справі відвернення катастрофи». У заяві, розповсюдженій постійним представництвом Росії при ООН заперечувалося, що будь-яка окрема людина могла почати чи попередити ядерну війну.
 
«За жодних умов рішення використовувати ядерну зброю не могло б ухвалюватися чи навіть обдумуватися в Радянському Союзі чи в США на підставі даних, отриманих з одного джерела чи від однієї системи. Щоб таке рішення могло ухвалюватися, потрібне було б підтвердження від кількох систем: наземних радарів, супутників раннього попередження, звітів розвідки тощо».
 
Але інші коментатори зауважують, що за часів генсека ЦК КПРС Юрія Андропова Кремль був просто зациклений на ідеї раптового ядерного удару по США.
 
«Небезпека крилася в самому способі мислення радянського керівництва. Американці можуть напасти, а отже, ми маємо напасти першими», – згадував у 2003-му Олег Калугін, колишній очільник зовнішньої контррозвідки КДБ в інтерв’ю The Baltimore Sun.
                        На світлині Станіслав Петров

Ще одна кінопрем’єра жовтня.

    "Кінозал Варти"

Наступним, після Івана Сили хочеться представити тут фільм, який також вийшов в прокат 3 жовтня і є спільною продукцією кінематографістів України,Франції,Вірменії та Грузії.

ПАРАДЖАНОВ

Стрічку створено режисерами Оленою Фетисовою(Україна) і Сержом Аведікяном(Франція).Аведікян також зіграв головну роль(Параджанова).Інша головна роль (музи і дружини Параджанова) дісталася відомій російській актрисі Юлії Пересільд..Жанр фільму - біографічний(байопік).Він розповідає одного з найвидатніших кінорежисерів України,про життєві і професійні негаразди, які спіткали цього беззаперечно талановитого митця а також сильну і мужню людину.Бюджет стрічки склав 2 мільйони євро, половину з цієї суми внесла Державна агенція з питань кіно.Світова прем’єра фільму "Параджанов" відбулася в рамках конкурсної програми фестивалю "East of west" в рамках Карло-Варського кінофестивалю, всеукраїнська - на 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де "Параджанов" був визнаний кращим українським повнометражним фільмом.Графік прокату можна переглянути  тут, натиснувши кнопку "Афіша" і вибравши своє місто.
Приємного вам перегляду! 





Kind of Zero Feat. Марвінок & Рома - Ой Там На Горі

львівський ді-джей "Kind of Zero" 
(Сергій Кіндзерський) та Фольк-гурт "Марвінок".

Ви лише послухайте, що вони разом витворяють! 

Музика у стилі dram’n’bass та progressiv у поєднанні з автентичним співом. 

На матч Україна-Польща все ж таки впустять глядачів.

Сьогодні на прес-конференції в Києві віце-президент УЄФА Григорій Суркіс заявив про призупинення дії рішення дисциплінарного комітету ФІФА по відношенню до збірної України і стадіоном "Арена Львів"

"Я радий, що сьогодні ми можемо зустрітися з радісного приводу. Потрібно подякувати ФІФА за те, що вони знайшли можливість піти нам назустріч і в Харкові буде заповнений стадіон. За кілька днів ми звернулися з цього приводу обома країнами. Добре, що МВС України оперативно включилося в розслідування щодо осіб, які порушували регламент на матчі у Львові. Потрібно відзначити, що за короткий час не змогли вирішити проблему в цілому, адже це процес, що займає не один і не два дні, це залежить від юридичних колізій, які непрості . Важливо розуміти, що санкції не зняті, а вони припинені на час дії апеляційної процедури, у нас дійсно хороші новини для десятків мільйонів людей і тих, хто прийде підтримувати збірну. Може, сьогодні всі квитки не розпродані, але у нас є час, щоб це питання вирішити .

Я як віце-президент УЄФА, багаторічний член комітетів ФІФА і як громадянин, зі свого боку, хотів би знову і знову звернутися до наших співвітчизників, які зможуть потримати команду і прийдуть на стадіон. Важливо пам'ятати, що наша перемога з розряду тендітних. Адже якщо ті дії, які були на стадіоні у Львові і неодноразово відбувалися на інших аренах, будуть повторюватися, то нічого доброго нас не чекає. Але сьогодні ми домоглися дуже важливої перемоги, з цим я вас і вітаю.

Сьогодні Блаттер почав з того, що футбол - це емоції і пристрасть, гуманітарна відповідальність. Він повинен об'єднувати людей. Але, на жаль, у Львові країна, не тільки з політичних мотивів, стала розірваною на дві частини. Хочемо, щоб ви були глашатаями, інформаторами, щоб команда в Харкові була підтримана без фаєрів і яких-небудь плакатів, які можна розцінити як расистські і т. д. Адже конгрес на Маврикії прийняв рішення про нульової терпимості до подібних проявів. І я сьогодні подякував ФІФА, це рішення - справді диво", - сказав Григорій Суркіс.

Нагадаю, що 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА покарав Україну за прояви расизму, неонацизму та використання піротехніки під час матчу між збірними України і Сан -Марино. Наступний матч відбору на ЧС-2014 проти Польщі збірна України мала провести при порожніх трибунах, а стадіон "Арена Львів" був дискваліфікований до закінчення відбору на ЧС -2018.

Пізніше ФФУ разом з Григорієм Суркісом подали апеляцію на таке рішення Міжнародної федерації футболу.

Іван Сила.

                                       Кінозал "Варти"

Я вирішив відкрити нову рубрику у "Варті" і назвати її Кінозал "Варти" .Наше кіно не так часто радує нас новинками.Разом з тим грошей на кіновиробництво в цілому і на розкрутку зокрема хронічно не вистачає.А рекламні менеджери говорять що якщо рекламний бюджет фільму менший за 30% загального бюджету картини - провал фільму гарантований яким би якісним він не був.Так було, наприклад, з картиною "Той, що пройшов крізь вогонь."Загалом непогана картина залишилася непоміченою глядачами.Тому зараз робота українських інтернет-спільнот спрямована саме на підтримку вітчизняного кіно і вітчизняного кіновиробництва.Саме новинки українського кіно ми будемо анонсувати у "Варті".Згодом - якщо буде зацікавлення - створимо окреме співтовариство.
Ця осінь обіцяє багато цікавого саме українському глядачу.Виходять в прокат одразу декілька українських кінострічок.Але почати свій анонс я хочу з кінофільму, всеукраїнська прем’єра якого має відбутися завтра, 3 жовтня в Києві.Це стрічка запорізького кінорежисера Віктора Андрієнка
 Іван Сила.
Фільм створений на основі справжньої історії українського богатиря Івана Фірцака, який на початку 20 століття був найсильнішою людиною світу.Щоби допомогти родині Іван поїхав на роботу до Чехословаччини, там влаштувався на роботу до цирку.У 20-х роках про українського юнака вже знала вся Прага.А далі почалися гастролі по Європі.З рук королеви Англії Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблений діамантами.Американська преса назвала його найсильнішою людиною століття а власники концерну "Форд" подарували іменний автомобіль.Підкоривши Європу, Фірцак у 1937 році повертається на Батьківщину - закарпатське село Білки де і помер 10 листопада 1970 року.Роль Івана Фірцака у фільмі зіграв Дмитро Халаджі, сучасний український силач і цирковий артист.Він сам виконав у фільмі усі трюки.Інші ролі виконали Василь Вірастюк, Віктор Андрієнко, Наталя Сумська,Ігор Письменний, Вячеслав Ґіндін, Іванна Сахно.Бюджет фільму склав близько 16 мільйонів гривень.Весь фільм профінансований державою, але  гроші пішли на кіновиробництво а на рекламу і розкрутку грошей не залишилося.Тому автори вітають будь-яке поширення інформації про свій фільм і іншу допомогу.
Ось приблизний графік прокату у містах України.
Київ, к-тр «Старт», Прокат: 03.10 – 23.10

Київ, «Жовтень», Прокат: 03.10 –06.11, Творча зустріч - 04.10

Київ, «Салют», Прокат: 03.10 – 16.10

Київ, к-тр «Промінь», Прокат :03.10 – 23.10

Київ, к-тр Братислава, Прокат: 03.10-09.10

Київ, Кінопанорама, Прокат: 04.10-17.10

Київ, к-тр «Факел», Прокат: 17.10 – 30.10

Київ, «Пролісок», Прокат :10.10 – 23.10 

Київ, к-тр «Алмаз», Прокат 04.10 - 17.10

Київ, Оскар, Прокат 03.10 -30.10

Київ, Алладин, Прокат 03.10 -30.10

Київ, Метрополис, Прокат 03.10 -30.10

Київ, Магеллан, Прокат 03.10 -30.10

Тернопіль Палац Кіно, Прокат: 03.10 – 23.10 Творча зустріч –09.10

Ужгород к-тр «Доміон» , Прокат: 03.10 - 30.10, Творча зустріч - 07.10

Херсон, « Ювілейний», Прокат: 03.10 - 23.10, Творча зустріч 11.10

Житомир, к-тр ім. Івана Франка, Прокат: 03.10 - 23.10

Івано-Франківськ, к-тр «Космос», Прокат: 03.10 -30.10, 
Творча зустріч: 06.10

Дніпропетровськ, к-тр «Правда», Прокат: 03.10 - 30.10, Творча зустріч: 10.10

Чернігів, к-тр. ім. Щорса, Прокат: 03.10 - 17.10 

Запоріжжя, к-тр. Ім. О.Довженка, Прокат: 19.09-09.10

Чернівці, к-тр «Ефект», Прокат: 03.10 – 09.10 Творча зустріч: 05.10 

Вінниця к-тр «Родіна», Прокат: 11.10 – 31.10

Черкаси , «Україна», Прокат 03.10 – 16.10

Львів ІМАХ Прокат 03.10-09.10

Ялта, ІМАХ, Прокат 10.10-16.10

Одесса, ІМАХ, Прокат 10.10-16.10 

Харків, ІМАХ, Прокат 03.10-09.10

Суми, ІМАХ, Прокат 10.10-16.10

Одеса, Сінема сіті, Прокат 03.10-16.10

Київ, Сінема сіті, Прокат 03.10-16.10

Тернопіль Сінема сіті, Прокат 10.10-23.10

Луганськ, «Україна», 17.10-23.10, презентація 16.10

Дніпродзержинськ, к-тр Шевченка, Прокат: 11.10 - 24.10

Чернівці, Кінопрокат, 24.10

Львів, Кінопалац, Прокат: 03.10-16.10

Рівне, Кінопалац «Рівне», Прокат: 03.10-09.10

Донецьк, Кінопалац «Зірочка», Прокат: 03.10-16.10

Чернівці, Кінопалац «Чернівці», Прокат: 03.10-16.10

Полтава, Колос, Прокат: 03.10-16.10

Полтава, к-тр ім. І.Котляревського, Прокат: 03.10-16.10

Маріуполь Перемога 03.10-09.10

Приємного вам перегляду.І не забудьте взяти на сеанс ваших дітей - фільм насамперед призначений для школярів.


Зііі Ґааа Зііі Ґааа Зііі Ґааа

Прогноз Щитоносця на майбутнє України

до 2018 року після рішення ФІФА.



Прожитковий мінімум в Україні складатиме 1488 грн.

Середня тривалість життя зросте до 88 років.

В 14 років дітей будуть примусово забирати в СС Галичину, 

де вони служитимуть до 88 років.

Гроші за проїзд у маршрутках передаватимуть зігою.

Табачник впровадить 14-тирічну систему навчання з 88-

бальною шкалою оцінювання.

В підручниках з біології замість мавп буде фотографія Едмара.

У ВУЗах вивчатимуть твори Шухевича 88 годин на тиждень.

Замість рапсу на полях вирощуватимуть банани.

В обмінниках долар коштуватиме 8,8 грн, а Євро - 14,88 грн.

Число Пі становитиме 3,1488.

Медведчука похоронять в Сан-Маріно.

Замість президента у всіх держустановах висітимуть портрети 

Бандери та Шухевича.

Футбольні матчі за участі українських клубів та збірної 

триватимуть 88 хвилин.

У Києві побудують 14 нових станцій метро на Троєщину.

На місці стадіону "Львів Арена" відкриється крематорій.

Календарний рік складатиметься з 14 місяців, а кількість 

хвилин у годині становитиме 88.

ФІФА буде визнана фашистською організацією, і її діяльність на 

території України буде заборонено.

Адміністрація ФБ визнає, що лайк - це зіга, затиснута в кулак.

Галицьких левів виселять з усіх зоопарків країни у спецтабори.

Пісня зі словами "Червоне - то любов, чорне - то журба, а 

разом то фашизм" стане державним гімном України.

Душа України виявилася найбільшою у світі!

Це геніальна відповідь Метра на потуги адептів Русскаво міра в Україні та його внесок у творення Українського світу. Українське може і повинне бути найкращим!

Зі свого боку уявляю собі перекошені від безсилої люті обличчя авторів безглуздих опусів (ляпсусів) на кшталт Конец суверенитета Ukraine.

Так тримати, Метре! З нетерпінням очікуємо презентації анонсованого альбому "Україна".


Free Speech. Свобода Слова. Сайт Сергєя Мельнікофф. Українські артисти на генеральній репетиції шикування для найбільшої в світі світлини Душа України. Фото Володимира Каткова (© MFF Europe)

Душа України виявилася найбільшою у світі!


MFF виконав найбільшу фотографію в світі у Києві. Фотопанорама "Душа України " присвячується майбутній асоціації України з Євросоюзом - кульмінаційній точці чотирьох століть української боротьби за гідний статус у Європі!

З офіційного прес-релізу компанії-власника всесвітньої мережі готелів Інтерконтиненталь: 28, вересня з території Михайлівського Золотоверхого Собору підніметься в небо тепловий аеростат , щоб закарбувати унікальний знімок Михайлівській площі, де поруч із пам'ятником княгині Ользі збереться більше 500 співаків і музикантів, що представляють національне українське мистецтво: Академічний народний хор ім. Григорія Верьовки; Національний академічний ансамбль танцю ім. Вірського , Капела бандуристів України та Національний академічний оркестр народних інструментів.

З нагоди святкування свого п'ятиріччя, готель InterContinental Kiev підтримав ініціативу відомого американського фотографа Сергєя Мельнікофф створити найбільшу світлину в світі. Неприборкана творча натура дозволила майстру високохудожньої фотографії набрати півтисячному масовку провідних українських артистів у національних українських костюмах з музичними інструментами для єдиного історичного кадру.

Панорама «Душа України» буде надрукована на артистичному полотні розміром 8 х 2,7 м з одиничного слайда. Це дає право заявити таку художню роботу, як найбільшу за розмірами не тільки в Україні, а й у всьому світі. У такому форматі буде створений єдиний екземпляр світлини, що дає право її власнику звернутися за реєстрацією до Книги рекордів Гіннеса.

Проект «Душа України» виходить далеко за рамки згадки у всесвітній книзі рекордів. InterContinental покаже унікальну панораму у всіх 170 готелях мережі InterContinental на п'яти континентах. Також з оригінального діапозитива буде віддруковано лімітовану кількість номерних копій меншого розміру для VIP-гостей. Вже наприкінці цього року панорама «Душа України» буде виставлена в Раді Європи на персональній виставці фотографа і відкривати унікальний фотоальбом « Україна ».

Роботу Метра фотомистецтва висвітлюють найбільші світові агентства, в тому числі Discavery, CNN, BBC World і національне телебачення України.

"Душа України" ФОТОРЕПОРТАЖ зі знімального майданчика У ЦЕНТРІ КИЄВА Ви бачите роботу MFF зі створення найбільшої в світі фотографії


Політ до Книги Рекордів Гіннесса!

http://tsn.ua/kyiv/unikalne-foto-dusha-ukrayini-mozhe-potrapiti-do-knigi-rekordiv-ginnesa-313364.html

Репортаж телевізійної служби новин

Бюджет для зйомок одиничного кадру "Душа України" склав 15000 Євро. Компанія, яка володіє мережею готелів Інтерконтиненталь, офіційно оголосила, що викупить Full Copyright на панораму MFF "Душа України", зробивши авторську роботу американського Майстра одним із найдорожчих фотографічних творів світу.

Переклав за http://ipvnews.org/ Юрко Антоняк