хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Як розпізнати справжню любов?

  • 09.05.14, 11:08

Щоб зрозуміти складні для мого розуміння речі, я слухаю або читаю праці різних людей із різними переконаннями. Деколи я знаходжу для себе надзвичайно цікаві для роздумів речі. Колись, слухаючи Леоніда Тугутова, я почув про складові, без яких не може існувати любов.

Добровільність

Є одна річ, про яку ми постійно забуваємо в стосунках — неможливо примусити любити. А що більшість із нас робить? Скаржиться на те, що мене не люблять. Але ж  уявіть собі, що хтось постійно випрошує у Вас любов, постійно невдоволений Вами, хоче уваги і цим, очевидно, Вас турбує і втомлює. Чим будете ви до цієї людини відчувати прихильність? Чи буде у Вас натхнення будувати щирі та близькі стосунки із цією людиною?

Перший крок, щоб побудувати любовні стосунки — це дати близькій людині самій вирішувати, як вона має Вас любити. Вона має відчувати себе вільно із Вами і знати, що Ви її ні до чого не змушуєте і приймете будь-який її вибір. Коли Вас приймають такими, якими Ви є, то Ви само собою починаєте розкриватись.

Безкорисніть

Коли людина насправді любить, то вона взагалі-взагалі НІЧОГО не хоче у відповідь від іншого. Коли ми починаємо щось вимагати у відповідь від близької людини, то це більше схоже на торгівлю, аніж на близькі стосунки. Якщо Ви хочете із кимось побудувати бізнес, то тоді із ним торгуйтесь, а якщо хочете, щоби була близькість — нікуди подітись, треба навчитись тільки віддавати і при цьому не хотіти нічого для себе.

Коли ти просто даєш і нічого не хочеш для себе, то у ближнього із часом розвивається таке цікаве почуття  вдячність. Чому? Бо підсвідомо людина відчуває, що про неї турбуються, а не хочуть видоїти.

Радісність

Очевидно, що якщо починаєш дотримуватись попередніх вимог із насправді щирою людиною, то ніякої мови про скорботу, ненависть, байдужість не може бути й мови. Уявіть собі стосунки, в яких люди діляться найкращим одне із одним і водночас залишаються вільними одне від одно, простими та відвертими. Ви скажете, що якщо я не тримаю близьку людину, то вона від мене втече. По-перше, якщо людина насправді щира, то в неї є й совість. Якщо вона насправді до вас щира, то вона і в щасті, і в нещасті залишиться з Вами. По-друге, вас обох з’єднує та сама неповторна радість, яка розквітає у ваших стосунках. Ну хіба її можна так легко позбутись?

Якщо в стосунках немає радості, то це означає ви просто використовує одне одного або торгуєтесь. Це напевно.

Взаємність

Можна любити будь-яку людину, але любов може бути лише між гідними любові людьми. Між  радісними, безкорисними, вільними істотами завжди панує любов, вона природно розвивається, бо всі діляться найкращим у собі, кожен сприймає іншого невимушено, ніхто нікого не осуджує та пробачає ненавмисні помилки; ніхто не хоче використати іншого, але навіть якщо такі думки з’являються в голові, то соромиться їх та намагається якнайшвидше позбутись.

Уявіть біля себе людину, яка невдоволена вами, яка хоче Вас використати, яка постійно безрадісна… Чи зможете Ви побудувати глибокі стосунки із такою людиною? Напевно, що ні, бо любов — завжди обмін всім найкращим, що у нас є.

3

Коментарі

19.05.14, 11:14

а хто це Тугутов?

    Гість: чело-век

    29.05.14, 11:50

    гарно. Надзвичайно гарно.
    Від себе добавлю, що багато чого можна познати, читаючи казки народів світу. А це означає, що все, викладене Вами є можливість вкласти в дитину. Таким чином, коли людина стає дорослою, це є в ній. В її душі.

      39.05.14, 13:23

      а как же быть с неразделённой или безответной любовью?

        49.05.14, 14:19Відповідь на 1 від ЛУКАВИЙ

        Це такий чувак

          59.05.14, 14:22Відповідь на 4 від Йолоп

          Це такий чувакну та це понятно, а що він таке робить що до нього така прикута увага як до мого друга путіна

            69.05.14, 14:27Відповідь на 3 від mestor-ша

            Такі види "любові" виникають у тих, хто хоче щось собі. Вони зводяться до принципу: "я хочу — ти не даєш". Якщо ти любиш людину, то ти просто щасливий від того, що вона є і НІЧОГО від неї не хочеш. Такі важкі почуття виникають, коли ти хочеш використати людину для власного задоволення і підсвідомо себе переконуєш, щоб без цього тобі жити неможливо. Треба навчитись відпускати людей, хай живуть так, як підказує їм їхня природа і не хотіти, щоб вони робили те або були такими, як ти того хочеш. На мою думку, це просто знущання над іншими.

              79.05.14, 14:28Відповідь на 5 від ЛУКАВИЙ

              Він красівий

                89.05.14, 14:30Відповідь на 5 від ЛУКАВИЙ

                А ше — в нього сімпатічні вуса

                  99.05.14, 14:32Відповідь на 8 від Йолоп

                  А ше — в нього сімпатічні вусаголубізною щось тут тхне

                    109.05.14, 14:44Відповідь на 6 від Йолоп

                    какое у вас извращённое понятие и аллогическое построение )
                    жаль, что вам встретились исключительно потребительские проявления.
                    я же говорила о любви жертвующей и, хотя и не взаимной, что исключает её существование, согласно вашему утверждению, но, тем не менее, прекрасно существующей в мире.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна