хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Коли усе скінчиться, буде що?

Що нас очікує після...

Дещо нерозумно обговорювати зараз під час найтяжчої фази війни України з Російською Федерацією яко агресором, що і як може бути після війни, але... Краще зробити це, допоки є можливість. Я не збираюсь критикувати нашу українську владу – я хочу просто осмислити, що сталося, що є і що може бути. У фантастів є тема “феномен метелика”, це коли створили машину часу і хтось попав завдяки цьому у минуле, де випадково вбив метелика, а коли повернувся у свій час, то він виявився зовсім іншим – це був інший світ, а його колишнього світу просто не існувало. Чому я кажу про це? А тому, що хто у 2019 проголосував за пана Володимира Зеленського та його партію “Слуга народу”, заповнюючи і кидаючи до опечатаної скриньки свій бюлетень і гадки не мав, що голосує ось за таке сьогодення – це він його створив. Звичайно, що він бажав мати краще від того, що було, але ж однозначно не таке “краще”: тотальна війна, страшні руйнування, величезні жертви, як і сам або його рідні зараз на фронті чи мобілізовані, біженці тощо. І не кажіть, що ви до того не причетні, бо причетні навіть за умови, що ви взагалі проігнорували ті вибори, тому що аби ви знали, але в кримінальному кодексі є відповідальність як за злочинне діяння так і за злочинну бездіяльність, коли чиясь пасивність призвела до трагедії. Тобто я не проти влади Зеленського, бо вже як є – так є: такою є воля народу. Водночас народ нехай знає, що то він за свої рішення відповідає та несе покарання. І не інакше! Тому і роблю цей допис, щоб на майбутнє, в кого воно буде, приймали виважені рішення, оскільки воно вам повернеться обов’язково. Саме вам! Обов’язково повернеться.

 2
Тепер до суті питання: я б хотів, щоб після війни ми всі опинилися в зовсім іншій країні Україні, а саме коли держава є не узурпатор по відношенню до своїх громадян, а партнер. Дуже легко сказати і дуже нелегко зробити, однак – можливо. Якщо хотіти. Водночас захотіти можна те, що розумієш і знаєш, а не як в 2019-му: задовбали ті хитромудрі професіонали – хай буде будь-хто аби не з них. Не хочу ні Петі – ні Юлі, а хочу чарівника, когось як джин Хотабич. Вийшло! Вкотре спрацювала славетна приказка “який народ – така і влада” Оця безкінечна віра, що хтось тобі зробить гарне життя, бо самому це якось тяжко виходить. Можу вас заспокоїти: ніколи такого не буде. Навіть прекрасна, мудра, чесна, добросовісна, працьовита Ангела Меркель не змогла добитися під час свого тривалого перебування на посаді канцлера Німеччини, щоб кожен німець був щасливим і задоволеним зі свого життя, то що вже казати про всіляких не таких обнадійливих керівників держав. Пригадуєте, як хтось чарував за Гарі Потером: “Війни не буде, війни не буде, не панікуйте...”, аж тут тать-мать-перемать! Щоб бути добрим чаклуном, потрібно багато вчитися, як свідчить пані Роулінг. Та це у минулому, а зараз я з великою іронією сприйняв інформацію, що Президент України не може поїхати до Брюселя на важливу нараду, бо як ще без нього тут виживуть? Фронт впаде, люди запанікують, економіка розвалиться одномоментно на ще більші уламки і тому подібне. Не переживайте, пане президенте, бо ж он проїхалися аж у США і з того тільки покращало Україні. Бо там ваш фронт: на міжнародній арені в особистих контактах і розмовах, не тільки по відеотрансляціях з бункера, – і саме особисто! Вищі особи іноземних держав ризикуючи життя до нас їдуть у Київ на побачення з вами, тож і ви не бійтесь у безпечні місця проїхатись, а ми вже якось то переживемо і не будемо панікувати, що нас покинули напризволяще – дамо якось раду всьому. Чи не дамо? Давайте визначатись.
Богдан Гордасевич, 7 лютого 2023 р. м. Львів.
1

Останні статті

Коментарі

130.05.23, 01:15

Був би Петро Олексійович — війни б не було?..

    26.06.23, 11:05Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Був би Петро Олексійович — війни б не було?..
    Коли двоє роблять одне й те саме - це не те саме.
    Якби ми померли до війни - її для нас точно б не було.
    Влаштовує моя відповідь? Яке питання - така і відповідь.

      36.06.23, 11:10Відповідь на 1 від Nech sa paci

      Перепрошую, а хіба за Порошенка війни не було? Була всі роки його перебування його на посаді Президента України. Просто ви особисто її не відчувала, а з новим - відчули добряче і в тому основна різниця.

        46.06.23, 22:57Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Забув написати Війни з великої літери. Прошу пробачення.

        Маленьку війну теж відчував. На відстані, але...

        Я не вважаю, що Зеленський прямо винен у тому, що путін повторно напав із новою силою. Можливо, спровокував трохи монстра тим, що став давити медведчука й дружити з британцями. Хоча скоріше це було пов'язано з приходом Байдена у крісло президента США.

          59.06.23, 18:38Відповідь на 4 від Nech sa paci

          На мою думку вторгнення відбулося тому, що в кремлі вирішили швидко закрити "українське питання", що вже з 2004 р. було проблемою, а ставка на сепаратизм 2014-го не спрацювала. Всі були певні, що раша захопить легко Київ, Лівобережжя і Південь України і буде контролювати далі і далі. Всі були певні! Зеленського вважали слабаком, який не дасть ради тощо. Також історія не має категорій "а якщо б", тому маємо те, що маємо.

            69.06.23, 22:50Відповідь на 5 від Богдан Бо

            Скоріше в них була думка, що кращого моменту не буде, бо далі Україна тільки більше укріплятиметься в західному векторі — незалежно від персон при владі.

            Узагалі-то в росіян був шанс навіть тими силами захопити Київ. Але місцями вдалі рішення, місцями героїзм уберегли столицю.

              78.09.23, 20:08Відповідь на 6 від Nech sa paci

              Скоріше в них була думка, що кращого моменту не буде, бо далі Україна тільки більше укріплятиметься в західному векторі — незалежно від персон при владі.

              Узагалі-то в росіян був шанс навіть тими силами захопити Київ. Але місцями вдалі рішення, місцями героїзм уберегли столицю.

              Війна вся з таких речей будується: неможливе стає можливим. Я дещо більш іронічний: ми могли просто обвалитися самі з такою владою. Вичекати треба було. Просто дехто хотів полякати Захід на нашому прикладі, але не вийшло як з Кримом без проблем анексували.

                88.09.23, 23:18Відповідь на 7 від Богдан Бо

                Не може дУрню щастити вічно — от і обламався. В нас тепер є шанси непогані вийти з війни якщо не переможцями, то принаймні не переможеними.