РФможет скрывать следы военных преступлений под видом эксгумации

  • 10.09.21, 23:37

Кремль может скрывать следы военных преступлений под видом эксгумации останков “мирных жителей” на временно оккупированных территориях Луганской и Донецкой областей. За Москвой может стоять сокрытие не только убийства украинских военных, но и участия в боевых действиях российских военных на территории Украины.

Об этом в комментарии Guildhall заявил экс-судья Международного трибунала ООН по Югославии, профессор права Владимир Василенко.

“Да, Россия может скрывать следы военных преступлений. Дело в том, что Россия ведет агрессивную войну, в том числе информационную. Во время боевых действий могли погибнуть не только украинцы, но и россияне. Во время наступления ВС РФ нарушали законы войны, нарушали обещания, в том числе в Иловайске, предоставить коридор для украинских военных. Украинцы, которых там расстреляли, остались. Факт обнаружения в таких местах тел может быть основанием для обвинений Украины”, – заявил Василенко.

Он отметил, что для эксгумации должны совместно работать российская и украинская сторона, однако этого не было, что дает основания для фальсификаций.

“Стороны Украины и России должны быть при эксгумации для того, чтобы были сохранены доказательства. Там могут быть остатки военной формы, награды, солдатские идентификационные номера и другие предметы. Никаких “ДНР” и “ЛНР” быть не может”, – сказал экс-судья.

Он также отметил, что российская пропаганда может использовать так называемую кампанию по эксгумации останков “мирных жителей” Донбасса для обвинений и дискредитации Украины и сокрытия военных преступлений Кремля.

“Пропаганда направлена на внешнюю аудиторию. Якобы убийства “мирных жителей” должно взволновать международное сообщество”, – сказал профессор права.

Василенко также напомнил, что Россия неоднократно скрывала факты военных преступлений в истории, в том числе убийства польских военных.

Добавим, 10 августа оккупационная власть «ЛДНР» анонсировала старт кампании по эксгумации неопознанных тел из братских могил на территории неподконтрольных правительству территорий Луганской и Донецкой областей. Согласно заявлениям «местной администрации», после извлечения тела должны были быть опознаны и перезахоронены с соблюдением христианских традиций.

За месяц с начала кампании на территории одной только «ЛНР» из братских захоронений были изъяты тела 78 человек. Несмотря на то, что они не были опознаны родственниками, а ДНК-экспертиза не проводилась в соответствии с первоначальными обещаниями, оккупационная власть заявила, что обнаруженные останки якобы принадлежат «мирным жителям Донбасса, погибшим от агрессии ВСУ». Тела были перезахоронены под безымянными крестами, а крупнейшие российские СМИ без всяких доказательств запустили масштабную информационную кампанию под ключевым месседжем: «на территории« ЛДНР» обнаружены тела мирных жителей, жестоко убитых украинскими военными».
https://ghall.com.ua/2021/09/09/rossiya-mozhet-skryvat-sledy-voennyh-prestuplenij-pod-vidom-eksgumatsii-eks-sudya-mezhdunarodnogo-tribunala/

На мітингу ОПЗЖ під Радою невідома роздавала гроші (ФОТО, ВІДЕО)

У четвер, 9 вересня, під стінами Верховної Ради на мітинг зібралися активісти політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Під час заходу організатори роздавали людям гроші

Журналіст стрічки новин

Як повідомили у самій політсилі, активісти вийшли на мітинг, щоб "висловити свій протест проти тиску влади на опозицію".

Водночас організатори мітингу не лише закликали голосувати за ОПЗЖ, а й роздавали гроші людям, які прийшли на захід. Джерела Depo.ua зафіксували факт передачі коштів й надали журналістам відповідні фото- та відеодокази.


https://fb.watch/7XsTiub2DU/

У самій політсилі повідомляли, що на мітингу присутні жителі Закарпаття, Харкова, Прилук, Чернігова та інших регіонів і міст України. Ймовірно, що саме коштами партія приманила людей, аби ті приїхали до столиці задля її підтримки.

Нагадаємо, що ОПЗЖ часто проводить мітинги під будівлею парламенту. Влітку вони також виходили на акцію, яка пройшла майже одночасно з протестом прихильників РПЦ в Україні проти візиту Патріарха Варфоломія. Тоді ж стався кумедний інцидент: коментуючи обидва протести, глава держави Володимир Зеленський переплутав прихильників РПЦ з мітингарями ОПЗЖ.

"Дивіться, що сьогодні під Верховною Радою. Мені просто дуже шкода. Там бабусі і діти. У жовтих кєпочках ОПЗЖ. Щось там у церкві знову не те. І так випадково всі цим питанням переймаються, що тисячі бабусь прийшли в жовтих кепочках ОПЗЖ", – сказав Зеленський.

Тоді ж прихильники РПЦ в Україні обурилися і навіть запустили низку тегів у соцмережах, на кшталт #бабулі_в_кєпочках#жовті_кєпочкі, висловлюючи при цьому зневагу до президента.

https://news.depo.ua/ukr/news/na-mitingu-opzzh-pid-radoyu-nevidoma-rozdavala-groshi-foto-video-202109091366201

Мовчання вовків


Схоже на те, що напередодні виборів до Держдуми РФ агітаційно-пропагандистська машина Кремля почала «боїти». Навіть такий налагоджений роками потужний механізм брехні та «оболванювання» власного народу не справляється с хвилею негативних новин, яка захлиснула Росію.

Катастрофи, трагічні події та проблеми різного рівня практично оселилися на шпальтах російськомовних видань. Така ситуація не нова для Росії, у якій майже завжди відбуваються якісь лиха. Але, на відміну від минулих часів, агітаційна провладна машина сьогодення ніяк не пояснює те що відбувається на теренах Росії. Катастрофи серпня йдуть в режимі «повного радіомовчання».

Майбутні вересневі вибори до Держдуми викликають у Кремля не аби яке хвилювання. Начебто і несистемна опозиція знищена, і ЗМІ незалежні прикриті або отримали тавро «іноземного агента», і «царську подачку» пообіцяли «силовикам», і переклали відповідальність за всі помилки на «іноземців клятих». На думку Кремля зроблено дуже багато, для того щоб не перейматися можливими результатами виборів. Але…

Сконцентрувавши та узурпувавши практично всю владу в країні, Путін та його «Єдина Росія» автоматично стала «відповідачем» перед населенням Росії за весь той бедлам, що зараз коїться в країні. Надконцентрація влади в руках однієї групи осіб, що суцільно складається з представників пропутінської правлячої партії, породила петлю зворотного зв'язку: будь-які погані новини автоматично б'ють саме по рейтингу цього конгломерату сили. А напередодні виборів, коли рейтинги влади і так катастрофічно «просіли», будь які негаразди можуть привести Кремль до катастрофи сподівань на збереження статусу кво влади.

Постійна пропагандистська «локшина на вухах» вже настільки набридла більшості росіян, що Кремль не в змозі черговою порцією брехні пояснити людям ні вибух автобусу у Воронежі, ні шосту поспіль катастрофу літака РФ (31 липня: Су-35 падає в Хабаровську, 14 серпня: Бе-200 втрачено в Туреччині, 17 серпня: Іл-112 падає в Кубинці, 18 серпня: МіГ-29 падає в Астрахані, 23 серпня: МіГ-29 згоряє на аеродромі в Астрахані, 27 серпня: Су-24 падає в Пермі).

Принцип «мовчання» поширюється на все. Навіть індикатори Росстату по економіці публікують рідше, навіть врожайність (урожай поганий; посуха) «засекретили», відклавши публікацію «до уточнення». Зерна зібрано на 1,5 млн тон менше, врожайність впала більш ніж на 10%, тобто падіння по пшениці - менше зібрано, менше намолочено. І на цьому тлі Мінсільгосп перестав публікувати оперативні дані по збиранню врожаю. Міністерство мовчить з 6 серпня, також заборонивши звітувати своєму Центру агроаналітики. При цьому чиновники обіцяють відновити публікації «після уточнення даних», але це все наводить тільки на думки про коригування статистики.

Але таке «підвішування поганих новин» допомагає дуже вже слабо: громадяни і без публічного оголошення винних в курсі, хто в країні в усьому винен.

Цікаво, які «відмазки» готує Кремль на всі ці негаразди і чи будуть хоча б якісь пояснення від влади такому стану речей після виборів? Чи все залежить від результату? Чи при варіанті «тотальної» перемоги провладної партії Кремлю вже буде глибоко начхати на реальну кількість смертей від ковіду? Росстат нещодавно в черговий раз проколовся на цифрах, опублікувавши інформацію про 50 000 смертей від ковіду за місяць! Не треба бути професором з математики, щоб побачити різницю між «щоденною смертністю від ковіду в межах 800 людей» та місячною у 50 000. Чи може у Кремля серпень місяць складається з 62 днів?!

Або чим може пояснити Кремль трагедії з серпневі літаками, які люди вже влучно охрестили передосіннім «самолетопадом». Трильйони рублів на рік, які виділяються на Міноборони, банально розкрадаються і не вкладаються в розвиток збройних сил. Поки Шойгу віщає про російські нібито супер-пупер сучасні військово-технічні засоби - вони буквально розсипаються на очах.

Замість того, що б визнати свою недієздатність на посту міністра, Шойгу роз'їжджає по країні у якості кремлівського агітатора, розповідаючи казки про «нові міста» з мільйонами жителів, які візьмуться незрозуміло звідкіля та іншу нісенітницю.

Сучасній владі Кремля нічим виправдати гірку правду практично знищення Росії. Знищення економічного, політичного, соціального та міжнародного. «Володар» країни-вигнанця повністю втратив зв’язок з реаліями і намагається контролювати ситуацію виключно за рахунок силових засобів примусу та навіть отруєння непокірних. Путіну та Ко вже давно пора на спочинок. Пора звільнити місце, якщо самі не здатні налагодити ефективну державу. Та вони ніколи самостійно не відмовляться від такої величезної годівниці, як Росія. Вони намагатимуться до самого кінця маскувати власні провали брехнею та фейковими виправданнями. Але за останній час кількість негативних новин вже значно перевищила навіть можливості прокремлівських брехунів.

Тому Кремль вирішив за найкраще перед виборами просто мовчати. А там – куди крива вивезе!
https://m.censor.net/ru/blogs/3287207/movchannya_vovkv?fbclid=IwAR0r7WcnDi39c-cStPfWusSl7YOj1YN0CwRvhNVGdvQaGo62lXix3k7Rtp0

Опубликованы доказательства вербовки захваченных ФСБ украинцев


Мужчина, которого пытались вербовать ФСБшники под видом сотрудников так называемого “МГБ “ДНР”, в момент захвата части Донбасса отбывал наказание в одном из исправительных заведений под Горловкой.

Как выяснили контрразведчики СБУ, незадолго до освобождения российский спецслужбист предложил заключенному сотрудничество. Взамен он обещал быстрое освобождение и оплату за передачу секретных данных. Заключенный под давлением был вынужден согласиться.

Вместо сбора информации о силах, средствах, местах дислокации, количестве техники и численности подразделений ВСУ в районе проведения ООС “завербованный” отправился в СБУ.

Мужчина рассказал обо всех обстоятельствах своей вербовки и рассказал о еще двоих бывших заключенных сотрудниками “МГБ”.

В итоге Ивано-Франковский городской суд освободил украинца от ответственности за совершение государственной измены. Судьи пришли к выводу, что он не совершил никаких действий по исполнению преступной задачи ФСБ и добровольно сообщил о попытке свой вербовки и о полученном задании.

Смотрите видео с показаниями бывшего заключенного, которого вербовала ФСБ:

https://www.facebook.com/watch/?v=1188723751611833


https://companion.ua/sbu-opublykovala-dokazatelstva-verbovky-zakhvachennykh-fsb-ukrayntsev/amp/?fbclid=IwAR1ThvBcl7owsaY5ADDyBVK3PT73r1P_iEs6ihELjBrvhgOcuQsFLt9njzY

Протиріччя Кремля: як Росія підтримує режим в Білорусі, але прин

  • 09.09.21, 19:40

14:20 03 вересень Київ, Україна
Росія сприймає Білорусію не просто як дружню державу. Це скоріше як готовий багатомільярдний проєкт, який вже давно повинен був стати частиною РФ, але Лукашенко ніяк не може розлучитися зі своєю "годівницею"
При цьому, так званий президент РБ продовжує просити гроші у Росії, Путін все так же видає безстрокові кредити, а громадяни Білорусії терплять гноблення з боку силовиків Лукашенка. При цьому Росія, як і Білорусь, незважаючи на очевидні причини протестів, звинувачує у всьому західні коаліції.
Для того, щоб росіяни приймали правила гри Кремля, пропагандисти на федеральних каналах підтримують легенду про прозахідних змовників, які втрутилися в "легітимні вибори в Білорусії", що призвело до тривалих протестів на вулицях країни.Як не дивно, знаючи про те, що з екранів телевізорів їм віщають пропаганду, а також маючи тісний зв'язок з самими білорусами, росіяни не сприймають спроби сусідів позбутися "останнього диктатора Європи". Згідно з «Левада-центром», половина росіян визнають легітимність виборів в Білорусії і приблизно стільки ж людей засуджують протести, що сталися на вулицях міст після оголошення результатів, аргументуючи те, що відбувається, як провокацію Заходу.
За словами Дениса Волкова, тільки 20% росіян підтримують опір в Білорусії. До слова, це ті ж 20%, що і підтримують зміну влади в Росії.В основному, це молоді люди, які використовують альтернативні джерела інформації і не вірять пропаганді з телевізорів. Решта ж просто не розуміють, чому білоруси виходять на мітинги, заявляючи: "Навіщо вони це роблять? У них є все, гарне харчування, ніяких екологічних проблем, прекрасні санаторії".

Денис Волков - директор «Левада-центру»
Втім, з плином часу, росіяни поступово почали забувати про те, що відбувається в Білорусі.Однак російська пропаганда повертає їх до цієї теми, знову і знову маючи на меті змусити людей думати, що Захід - це зло. Однак в Кремлі, мабуть, не усвідомлюють, що нагадуючи людям про протести в Білорусі, вони змушують замислюватися росіян про альтернативу, що відрізняється від телевізійної версії того, що відбувається, тим самим створюючи більш сильне поле протидії.
Російське "законодавство" в цьому році торкнулося вільної преси. Всі ЗМІ, які висвітлювали події з незалежної точки зору, знайшли "клеймо" - "іноземний агент».
Це фактично призвело до того, що рекламодавці, коштом яких вони забезпечували своє існування, перестали з ними співпрацювати. З іншого боку, крім відверто федеральних, прокремлівських ЗМІ, є також, так звані, "напівнезалежні", які намагаються висвітлювати події такими, як вони є, проте з основною подачею, яку диктує Кремль. Наприклад, у видавців подібного формату можна знайти інформацію про знущання над протестувальниками в Білорусії, але в той самий час, вони називають Лукашенка - президентом, не ставлять під сумнів його перемогу на виборах 9 серпня і публікують висновки провладних кремлівських або білоруських "експертів", які , як і годиться, підтримують діючі режими.
Добре відомо, що останнє, що ви читаєте або чуєте, залишається у вашій пам'яті. І така структура звіту не тільки залишає читача зі зручним для російської влади висновком, що будь-який активіст опозиції є маріонеткою Заходу і буде за це покараний, але, по суті, легітимізує режим Лукашенка.
"Основні телеканали Росії задають головні новинні теми, тобто говорять людям, як їм треба думати, але з акцентом на, так званих, експертів, схвалених урядом. Що стосується ток-шоу, які в Росії перетворилися на "крик-шоу", канали формують емоційне ставлення росіян, тобто говорять їм, що їм відчувати щодо діючої влади і опозиціонерів", - говорить Солвіта Денис-Ліепніце, експерт з пропаганди та дезінформації, доцент Відземскої вищої школи прикладних наук.
Наприклад, шоу «60 хвилин» на Першому каналі або «Вести недели» Дмитра Кисельова, представляють росіянам готовий набір аргументів, які "правильно" пояснюють події в Білорусії. Для телепропагандистів не існує таких понять, як "страждає білоруський народ" або "жорстокість Лукашенка", а є "мовчазні і доброзичливі люди на чолі з винахідливим провінційним президентом, якого екстремісти і терористи, підтримувані Заходом, намагаються повалити".
Головні пропагандисти Кремля на федеральних каналах
Посил, який диктується з телеекранів федеральних ЗМІ щодо білоруської опозиції, також досить простий. Крім того, що пропагандисти виставляють опонентів Лукашенка у вигляді "західних маріонеток", вони також підкреслюють безпорадність таких. Світлана Тихановська на програмі Кисельова постає в образі "приреченої домогосподарки, яка вимушено взяла на себе роль чоловіка Сергія, нездатного нормально одягатися з вічно тремтячими руками. Вона читає свої промови з папірця, нездатна що-небудь придумати сама". При цьому безпорадність Тихановської навіть не треба доводити, головне емоційний і знущальний посил пропагандиста, щоб люди, після перегляду його передачі, знали: кажучи про лідера білоруської опозиції в протилежному контексті, вони будуть висміяні.
Такий образ, створюваний Росією, повинен ліквідувати всі зусилля жінки зі створення нової Білорусії, адже на тлі "досвідченого і сильно Олександра Лукашенка", "звичайна домогосподарка" не може впоратися з цілою країною.
Проте, перебуваючи за кордоном, з метою власної безпеки, Тихановська не становить загрози. Її персоні досить приділяти кілька хвилин ефірного часу, для підтримки "безпорадного" образу. У той самий час, такого не можна сказати про Романа Протасевеча, який передбачувано став білоруським терористом. Незважаючи на те, що Протасевич є звичайним журналістом, який створив телеграм канал, в якому підтримував опозицію, цього було достатньо, щоб під загрозою знищення, був посаджений літак з його персоною на борту. Тож не дивно, що і тут Росія підтримала "бацьку", адже "будь-яка опозиція неминуче повинна бути покарана і знищена, нехай і з порушенням всіх міжнародних прав". Костянтин Придибайло, кореспондент RT сказав: "Роман Протасевич, який рік живе в Євросоюзі, то в Литві, то в Варшаві, дійсно звинувачується за терористичною статтею в Білорусі, автор каналу, де провокували несанкціоновані мітинги. Не було шансу, що його видадуть. Летить над територією Білорусі, країна може прийняти хоч якісь заходи, посадити літак і вилучити громадянина. Це був шанс один на сто, а то й на тисячу". Як виправдання, пропагандисти стверджують, що і для Заходу це нормальна практика, не втомлюючись цитувати Путіна, який говорив про інцидент в 2013 році з літаком президента Болівії Ево Моралеса. Тоді літальний апарат здійснив вимушену посадку у Відні, оскільки на борту знаходився колишній агент ЦРУ Едвард Сноуден, обвинувачений в шпигунстві. Однак літак посадили лише після дозволу Моралеса.

Літак компанії Ryanair, який був перехоплений білоруськими винищувачами з метою захопити Романа Протасевича
На цьому місці і виникає парадокс. Незважаючи на настільки люті й агресивні випади проти опозиції білоруського режиму, пропагандисти також "принижують" самого Олександра Лукашенка. По всій видимості, підтримка, так званого, президента Білорусії означає створення суперника Путіна, а підтримка його режиму - непрямий захист кремлівського режиму. Крім того, Лукашенко став вкрай некерований, що і призвело до втрати довіри Путіна. Тепер пропагандисти більше не асоціюють "дружню державу" з "бацькою".
Одна із зустрічей Путіна і Лукашенка, що відбулася в Сочі в травні 2021 року, дала масу приводів для знущань над білоруським диктатором. Ведучі телепередачі «60 хвилин» Ольга Скабєєва і Євген Попов прийшли до висновку, що реакція Інтернету на купання Лукашенка в холодному Чорному морі припала до душі: "Це не ми, а інтернет користувачі говорять: Лукашенко вирішив нахабно зобразити Путіна, щоб продемонструвати своїм ворогам, що він все ще не сутулиться - він плавав у Чорному морі з температурою води 17 градусів за Цельсієм". При цьому ведучі дали зрозуміти, чому Путін не пішов за їхнім прикладом - адже йому не потрібно було демонструвати свою перевагу, яка і без того була очевидною у порівнянні з білоруським гостем.

Лукашенко викупався в Чорному морі на зустрічі з Путіним, чим викликав бурю насмішок пропагандистів Кремля
Однак пропагандисти РФ хоч і створюють негативний образ Лукашенка, не втомлюються повторювати, що білоруси - це молодші брати росіян. "Вони повинні брати приклад з Росії, звинувачувати у всьому Захід і бути стійкими". В першу чергу це стосується санкцій. ОСкільки через захоплений літак Білорусія так же як і Росія опинилася під санкціями, їм усім необхідно не боятися міжнародних обмежень. Ось тільки в Кремлі забувають говорити про те, що зустріч Байдена і Путіна відбулася через "брязкання зброєю", яке було влаштоване російською армією в квітні 2021 року на кордоні з Україною, тобто, через шантаж російського президента. Також Росія має значні запаси корисних копалин, яких не має Білорусія, а значить, не може просто так, знаходитися в світовій ізоляції і "не звертати уваги на санкції".
У той самий час, так званого президента Білорусії російські пропагандисти продовжують політично знищувати. Підбиваючи підсумки зустрічі Путіна з Лукашенком в Сочі, ведуча «60 хвилин» Скабєєва, по суті, підсумувала всі претензії до Лукашенка: "Після зустрічі в Сочі нової економічної допомоги не просив - слава Богу! Крим так і не визнав, єдину валюту не обговорював. Про інтеграційний процес мова не йшла - на жаль! Перспективи союзної держави були на порядку денному, а це страшний сон для Заходу, який у візиті Лукашенка до Путіна побачив страшне для себе слово «анексія»". Така лінія пропагандистів чітко висловлює думку Кремля про Лукашенка, як про ненадійного партнера, який "слава Богу, цього разу не просив економічної допомоги". Тобто, гроші "бацька" бере, а країну не віддає. Втім, про анексію теж мова не йде. Однак слово "приєднання" періодично простежується в промовах кремлівських політиків. Порівнюють такий статус з Чечнею, яка, бувши в складі Росії, має, нібито, достатню автономію і нескінченно не вимагає грошей у Кремля. Терпіння Путіна не безмежне, грошей Лукашенко отримав багато і якщо в доступному для огляду майбутньому процес "приєднання дружньої держави" залишиться на місці, пропагандисти можуть почати говорити про "бацьку" більш радикальні речі. Варто також відзначити, що автономність у випадку Білорусі буде досить умовною, адже, наприклад, "братньому народу України", Путін в державності відмовив.

Вектор заданий Кремлем для пропагандистів приносить свої плоди. Денис Волков, передаючи опитування «Левада центру», говорить, що сприйняття до Лукашенка у росіян змінилося: "В цілому є розуміння, що це інша країна, але є якась союзна держава, механізм роботи якої ніхто не розуміє. Ставлення до самого Лукашенка за останні два роки помітно погіршилося: про нього все частіше говорять, що він собі на умі, хитрий, йому більше треба від нас, ніж нам від нього".
Так званий президент Білорусії також створює образ "ненадійного партнера", не визнаючи анексії Криму. Його спроби до останнього зберегти нейтралітет з Києвом створюють масу тем для російських пропагандистів, які не упускають можливості тут же перескочити на тему України, використовуючи її приклад, як наслідки проєвропейської спрямованості. Річ в тому, що росіян і білорусів лякають ситуацією в Україні, яка склалася після 2014 року. Пропагандисти говорять про розруху, що настала після відкидання подальшої російської інтеграції та перенаправлення на співпрацю з ЄС і США. За їхніми словами, "якщо Білорусія вчасно не одумається, то Захід перетворить країну на подобу України та країн Балтії, які політично залежні від думки Брюсселя і Вашингтона". До речі, в нереалізованій досі інтеграції Білорусі та Росії також звинувачують Захід, стверджуючи, що лідери демократичних держав дестабілізують обстановку в республіці.

Рекомендації, як висвітлювати важливі для Кремля події, керівники державних і недержавних ЗМІ отримують безпосередньо від першого заступника керівника адміністрації президента Росії Олексія Громова та його співробітників, які постачають ЗМІ так званими «темниками».У випадку з Білоруссю ці «темники» служать двом головним цілям, тісно пов'язаним між собою.
По-перше, за всяку ціну не випустити зі своєї сфери впливу республіку, як це сталося з Україною. «Відхід» України сприймається в Москві і особисто Путіним вкрай болісно - досить згадати недавню путінську статтю і його ж відеокоментар до неї.
По-друге, з точки зору путінського режиму, не можна допустити в Білорусі "кольорову революцію". Повалення Лукашенка, як би він не програвав в іміджі Путіну, на думку російського керівництва, може створити негативний прецедент для незадоволених росіян, які не довіряють владі. Кремль стурбований рівнем лояльності населення напередодні імітаційних "виборів" в Державну думу, намічених на 19 вересня. Про це свідчать і тюремне ув'язнення Олексія Навального, і сильний тиск на правозахисне товариство, і безпрецедентна за масштабами зачистка медійного поля - оголошення «іноземними агентами» або «небажаними організаціями» непідконтрольних російській владі ЗМІ.
Але, крім цих двох суто внутрішніх цілей, є і третя, до якої Москва прагне не перший рік. Адже пропаганда досягає і тих, кого Кремль вважає "співвітчизниками", тобто російськомовних жителів інших країн, особливо тих, які живуть в "недружніх", з точки зору режиму Путіна, країнах, таких як держави Балтії. Російське керівництво хоче підірвати довіру громадян цих країн до політики їхніх урядів і заразити небезпечною бацилою цинізму, що руйнує довіру до демократичних інститутів.
https://myc.news/ua/rassledovaniya_/protivorechiya_kremlya_kak_rossiya_podderzhivaet_rezhim_v_belorussii_no_unizhaet_lukashenko

Стаття CNN про «вагнерівців» не вселяє довіри - Данилюк

  • 08.09.21, 22:59

14:11 08 вересень Київ, Україна
Британський журналіст Метью Ченс в статті для CNN стверджує, що Україна і США брали безпосередню участь в справі, відомій як «справа вагнерівців».
Однак анонімні джерела, на які посилається журналіст Метью Ченс, надають неперевірені факти, що не дає підстави довіряти матеріалу.
Крім того, сам Метью Ченс неодноразово інформаційно супроводжував операції російських спецслужб, а в ході боротьби з пандемією брав участь в кампанії популяризації російської вакцини «Супутник V», заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність в рамках співпраці Україна-НАТО, Олександр Данилюк.
«З огляду на резонанс справи, її важливість для України і авторитет нашої системи національної безпеки, для наших взаємин із західними партнерами, важливо перевіряти факти, роблячи висновки про те, що сталося.
Аналізуючи матеріал CNN про те, що українська розвідка нібито керувала операцією із затримання російських найманців при поінформованості спецслужб США, варто відзначити, що журналіст Метью Ченс наводить факти з посиланням на анонімні джерела, факти, які неможливо перевірити. По суті, це його суб'єктивний погляд на те, що сталося», - заявив керівник ЦОР.
Також варто брати до уваги, що в ході пандемії коронавірусу і масованого потоку російських інформаційних операцій на Заході, Метью Ченс прищепився російською вакциною «Супутник V» і брав участь в кампанії по її популяризації. Російська пропаганда активно тиражувала і мусувала цю подію.
«Більш того, Ченс супроводжував цілу низку світових конфліктів, в яких брала участь Росія. Він отримував доступ до об'єктів і інформації, до яких інші журналісти провідних світових ЗМІ за дивним збігом обставин доступу не мали.
У 2008 році в рамках конфлікту в Південній Осетії він єдиний вів телерепортажі з Цхінвалі, а потім брав інтерв'ю у Путіна і у Медведєва. У 2011 році під час захоплення бойовиками Каддафі в Лівії і готелю Ріксос він вів прямі ефіри для CNN, бувши одним із заручників. Він висвітлював теракт в Беслані та інші операції російських спецслужб. З урахуванням всіх цих аспектів, рівень довіри до опублікованої статті вельми невисокий», - підсумував Олександр Данилюк.
Напередодні на сайті інформаційного агентства CNN вийшов матеріал авторства журналіста Метью Ченса про те, що українська розвідка нібито керувала операцією із затримання російських найманців з ПВК «Вагнера» при поінформованості спецслужб США.

Забеспечувати"правильне"голосування у Донецьк їде партія Є.Росія

  • 08.09.21, 22:44

13:31 08 вересень Київ, Україна
Путін вирішив за рахунок українців, яким насильно роздали паспорти РФ, додати своїй політсилі "Єдина Росія" додаткові відсотки на виборах в Держдуму.
Для організації процесу голосування в захоплений Донецьк 8 вересня прибудуть високопоставлені чиновники РФ.
За даними джерел, в будівлі готелю Shakhtar Plaza в центрі Донецька планують організувати так званий зліт прихильників партії "Єдина Росія". Метою цього заходу є розробка механізму "голосування" за партію Путіна жителями окупованих територій.
Очікують наближених до Путіна
Співробітники підконтрольної Кремлю адміністрації окупованого Донецька готуються до проведення заходу, в якому візьме участь перший заступник голови Ради Федеральних зборів РФ і секретар генеральної ради партії "Єдина Росія" Андрій Турчак.
Разом з цим терористом, якого в "ДНР" називають наближеним до Путіна, приїдуть депутати нелегітимної російської Держдуми.
Росіяни будуть давати настанови щодо організації процесу "виборів" активістам і керівникам російських квазіутворень:
виконавчій директорці "російського центру" Олені Євсєєвій;
директорці "Центру економічної взаємодії республік" Вікторії Романюк;
голові "Федерації профспілок "ДНР" Максиму Паршину;
голові "Молодіжного парламенту "ДНР" Максиму Роганову;
заступнику керівника "профспілки працівників освіти і науки "ДНР" Євгену Лапенку;
виконавцю обов'язків глави "Народної дружини "ДНР" Володимиру Тараненку;
координатору проєкту "Молода гвардія" ЛНР" Данилу Степанкову.
Крім звичайних наказів про забезпечення "правильного" голосування, під час зльоту заплановано також спільний виступ глави терористів Дениса Пушиліна і Турчака.
Офіційно в РФ кажуть, що не збираються відкривати дільниці для голосування на парламентських виборах, однак пропонують жителям окупованих територій Донбасу їхати голосувати в Ростов. Втім, за неофіційними даними, в Донецьку для проформи буде працювати кілька ділянок, однак при цьому в ЦВК передадуть сфабриковані бюлетені з голосами на підтримку "Єдиної Росії".

Годовщина Беслана или день солидарности Кремля с террором

  • 08.09.21, 21:30
В то время, когда весь интернет пестрит упоминаниями, смешными картинками, видеонарезками и мемами к песне Шуфутинского о 3 сентября, необходимо напомнить о другом событии, произошедшем в этот день – «блестящей» спецоперации российских спецслужб – кровавой бойне в Беслане.


Напомню, 1 сентября 2004 года в школе № 1 города Беслана (Северная Осетия) террористы совершили захват заложников во время торжественной линейки, посвящённой началу учебного года. В течение двух с половиной дней террористы удерживали в заминированном здании более 1100 человек (преимущественно детей, их родителей и сотрудников школы) в тяжелейших условиях, отказывая людям даже в удовлетворении минимальных естественных потребностей. 3 сентября во время штурма бойцами Центра специального назначения ФСБ погибло 314 человек, из которых 186 детей, убито 27 террористов.

3 сентября 2020 года представители ГО «Агентство развития демократии и информационных свобод» провели акцию возле российского посольства в Киеве в память о детях Беслана, придерживаясь мнения, что захват заложников был спланированной операцией российских спецслужб. Помимо Беслана, участники напомнили о других «подвигах» России, где в результате спецопераций погибали не только граждане РФ, но и мирное население других стран, подготовив видеопрезентацию «День солидарности Кремля с террором!!!».

В день годовщины Беслана хотелось бы вспомнить и Норд-Ост, взрывы в Волгограде, Грузию, Украину, Молдову, Сирию, страны Африки, где Россия продолжает использовать свои ЧВК как инструмент влияния и диверсий… При этом, когда погибают бойцы «российской частной военной компании», как это недавно, например, произошло в Мали, посольство РФ и представители российских властей заявляют, что «их там нет»!

Сколько тысяч загубленных жизней?! А сколько еще будет?!

Юрий Федоренко, руководитель ОО «Агентство развития демократии и информационных свобод», главный редактор сайта «Матрица свободы»

https://ghall.com.ua/2021/09/03/3-sentyabrya-godovshhina-beslana-ili-den-solidarnosti-kremlya-s-terrorom/?fbclid=IwAR1xM-Ev9SOZtQ3XAHkwq3-K4ldkMK1PbnBFlhyWpuJhcAL7gcUbslW2ptE

Путин и Ко сделали невозможными и мысли о «честном голосовании»

  • 08.09.21, 20:44
Вполне прогнозируемыми оказались результаты экспертного опроса Комитета по политическим технологиям Российской Ассоциации по связям с общественностью (РАСО). Исследование ресурсов и шансов партий накануне выборов в Госдуму, которое проходило 20-25 августа 2021 года, охватило более 80 экспертов. Общее мнение опрошенных экспертов – сценарии будущей Госдумы – «от трех до шести».

Совокупная оценка ресурсов указывает на уверенное лидерство трех партий – «Единая Россия», КПРФ и ЛДПР, которые с существенным отрывом опережают другие партийные силы. Опрошенные эксперты на 100% уверены в прохождении указанных партий в Госдуму. Преимущество «большой тройки» заключается в наличии устойчивого базового электората, выстроенной оргструктуры и географической представленности.

По данным критериям ЕР, КПРФ и ЛДПР существенно опережают другие партии. Практически уничтожение несистемной оппозиции сделало возможным спрогнозировать результаты сентябрьских выборов. Отсутствие практически любой силы конкурентной для власти – главный признак России современности.

Аудит различных типов ресурсов партийных сил указывает на сохранение «инерционного» сценария избирательной кампании, поскольку большая часть партий делают ставку на географическое представительство, финансовые ресурсы и нишевое идеологическое позиционирование. Обкатка новых лидеров, работа в социальных медиа и поиск технологических креативных ходов остаются менее востребованными инструментами. И это не удивительно. Провластные партии абсолютно уверены в результатах «честных и прозрачных» выборов, поэтому особо и не ищут новых форматов борьбы за электоральные предпочтения.

Единственная ключевая интрига предстоящих выборов – сохранится ли парламентская тройка-четверка, или Дума нового созыва окажется пяти или даже шестипартийной.

Данные экспертного опроса РАСО фиксируют борьбу за четвертое место между СРЗП («Справедливая Россия – За правду») и Новыми людьми. «Эсеры» опережают Новых людей за счет идеологического ресурса, оргструктуры и географического охвата, в то время как «НЛ» демонстрируют более интересную обойму лидеров, работу в социальных медиа и креативную технологическую команду.

Прогнозы экспертов относительно количества партийных одномандатников в Думе нового созыва позволяют не сомневаться в сохранении уверенного лидерства «Единой России» в нижней палате парламента.

Прогнозы экспертов про количество депутатов-одномандатников «ЕР» на уровне 188 человек почти гарантирует сохранение ведущих позиций «партии власти» даже при 40% голосов по партийному списку. Среди парламентской оппозиции, по мнению экспертов, только КПРФ и СРЗП могут рассчитывать на более чем 10 мандатов в одномандатных округах. 5-8 мест по округам могут получить ЛДПР и «Новые люди». Остальные партии могут рассчитывать только на единичные случаи успеха своих кандидатов по округам.

Результаты экспертного опроса показывают, что шансы на прохождение в Думу других непарламентских партий, кроме «Новых людей», крайне невелики. Однако прослеживается тройка «крепких середняков» непарламентского сегмента, которые могут побороться за получение государственного финансирования (в случае получения более 3% голосов избирателей по партийному списку) – это «Партия пенсионеров за социальную справедливость», «Родина» и «Яблоко». Главный козырь в «Партии пенсионеров» – понятный базовый электорат, в то время как «Родина» и «Яблоко» попытаются побороться за государственное финансирование с помощью идеологического месседжа и географического.

Но в ходе предвыборной кампании возможные и досадные Кремлю неожиданности. Причем от тех, кто считается «провластными» политическими силами. Например, лояльная действующей власти «Справедливая Россия» внезапно проявила оппозиционные настроения: лозунг «Иду спасать страну от Путина» стал одним из основных в предвыборной кампании кандидата от СР в Ульяновске Сергея Моргачева, депутата горсовета, бывшего сотрудника ГИБДД.

За немалый вклад в избирательную казну «справороссы» закрыли глаза на многие «антикремлевские художества» Моргачева: близкую дружбу с рекордсменом России по парашютному спорту Дмитрием Шестаковым, который по совместительству занимал пост главы штаба Навального в Ульяновске, агитацию в поддержку «Умного голосования» и сил местной несистемной оппозиции. Интересно, что будет делать Миронов, заслуживший статус «придворного оппозиционера» Кремля, если Моргачев и «ему подобные» все-таки попадут в парламент под флагом этой партии.

Но такие случаи единичны и никак не могут повлиять на общую картину будущего «волеизъявления» россиян. Активное сопротивление Кремля любым демократическим преобразованиям в России сделало невозможными даже мысли о «честных выборах». К сожалению, Россия превратилась в ресурсные угодья Путина и Ко. Поэтому никаких реальных неожиданностей по результатам сентябрьских выборов в Госдуму не предвидится.

Юрий Федоренко, руководитель ОО «Агентство развития демократии и информационных свобод», главный редактор сайта «Матрица свободы»

https://ghall.com.ua/2021/09/07/vybory-v-gosdumu-putin-i-ko-sdelali-nevozmozhnymi-i-mysli-o-chestnom-golosovanii/?fbclid=IwAR3o6LeZ2RRXPms3ekIm4RLFsJsZvfdGarZrgsoaM_Q_m7cqNIvQkYrrjd4

Протиріччя Кремля: як Росія підтримує режим в Білорусі, але прин

  • 06.09.21, 21:35

Росія сприймає Білорусію не просто як дружню державу. Це скоріше як готовий багатомільярдний проєкт, який вже давно повинен був стати частиною РФ, але Лукашенко ніяк не може розлучитися зі своєю "годівницею".
При цьому, так званий президент РБ продовжує просити гроші у Росії, Путін все так же видає безстрокові кредити, а громадяни Білорусії терплять гноблення з боку силовиків Лукашенка. При цьому Росія, як і Білорусь, незважаючи на очевидні причини протестів, звинувачує у всьому західні коаліції.