Проблеми Криму Аксьонов не вирішує

  • 28.08.21, 21:11

22:22 26 серпень Київ, Україна
Незважаючи на обіцянки Кремля, що Крим після анексії "розквітне", ось вже сім років він поступово "розкладається". Скарги населення не сприймаються всерйоз. Про це свідчать щорічні прямі лінії з так званим головною півострова Сергієм Аксьоновим. З року в рік люди скаржаться на одне і те ж.
В цьому році Аксьонову надійшло близько 5 тис. скарг. Їх почали збирати ще з кінця липня. Під час прямої лінії так званий глава Криму прийняв 30 дзвінків від жителів півострова. Всі ці скарги вже були озвучені, нехай і з інших районів, однак проблеми людей так і не вирішили. Втім, це не завадило Аксьонову наобіцяти вирішити проблеми громадян, а в деяких випадках "особисто прийти і подивитися".
Кримчани скаржилися на проблеми з водою, електрикою, підвищення цін, особливо на харчові продукти, нестачу медикаментів в аптеках і кваліфікованих кадрів в лікарнях.
Як виявилося, крім повсюдного браку питної води, у людей відбуваються перебої з електрикою. Всупереч розмовам російської влади, що енергоміст надійно з'єднав Росію з півостровом, напруги не вистачає.
Так, житель з Білогірського району сказав: "У нас в селі дуже нестабільне електропостачання. Дуже багато людей подали заяви на підвищення потужності. Люди по два-три роки чекають, щоб їх переключили. У «Крименерго» мотивують тим, що немає трансформатора і кабелю, тому нас не можуть переключити. Будинки у нас вже переведені на електроопалення. Попереду опалювальний сезон і проблема не вирішується. Як би нам її вирішити?". До його слів приєдналася ще одна мешканка, тільки вже з Джанкойського району. Вона також підкреслила, що через часту відсутність електрики люди не можуть добути воду зі свердловин, оскільки не працюють насоси.

Скарги людей Сергій Аксьонов не заперечив. Він обіцяв, що їх розглядатимуть нові кримські міністри, що питання вже вирішуються, що незабаром будуть вирішені. А на питання, скільки ще років необхідно чекати підключення водоводу в одному з районів Бахчисарая, Аксьонов відповів, що питанням вже займаються, а "як буду в Бахчисараї, сам вийду, подивлюся".
І знову можна спостерігати, що так званий кримський глава напередодні виборів до Держдуми РФ обіцяє кримчанам "золоті гори" і рішення всіх їхніх негод. Однак люди звертаються на пряму лінію з проблемами не одного року давності. При цьому звернення безпосередньо до Аксьонова - це остання міра, до цього питання піднімалися на місцевому рівні.
Після анексії Крим не став тим ідеалом, який обіцяв Путін. Більш того, справи з продовольством, цінами і комунальними службами ще більше погіршилися. Але за словами пропагандистів Кремля, "в цьому всьому винна Україна і Захід", а "ми білі і пухнасті".
https://myc.news/ua/specproekty/problemy_kryma_aksenov_ne_reshaet

СБУ викрила кібершахраїв,які"зламали"захист моб.операторів

Кіберфахівці СБУ викрили та блокували діяльність шахраїв, які «обійшли» захист українських мобільних операторів у технології міжнародної телефонії. Зловмисники користувалися пристроями, які дозволяли робити міжнародні дзвінки під виглядом місцевих. Таким чином кіберзлодії гарантували своїм клієнтам повну анонімність при закордонних дзвінках. За оперативними даними, щомісяця ділки заробляли майже $20 тис.У ході слідства встановлено, що зловмисниками виявилися мешканці Одеси. Вони заволоділи спеціалізованим телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням, яке дозволяло перенаправляти канали мобільного зв’язку.Дзвінки, які робилися за цією технологією, забезпечували повну анонімність і могли використовуватися для нанесення шкоди інтересам держави.Для забезпечення «конспірації» ділки розмістили допоміжне обладнання в автомобілях місцевих таксистів, які постійно змінювали місцезнаходження, та імітували діяльність реальних абонентів.Під час обшуків за адресами проживання фігурантів та в їхніх автомобілях вилучено комп’ютерну техніку зі встановленим спеціальним програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання (GSM-шлюзи, GSM-модеми, SIM-банки), sim-карти операторів мобільного зв’язку та чорнову документацію, що підтверджує протиправну діяльність.У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України встановлюються всі обставини протиправних дій та причетні особи. Триває досудове слідство.Операція проводилась силами Управління СБУ в Одеській області за координації Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, СУ ГУНП в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.





https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-kibershakhraiv-yaki-obiishly-zakhyst-ukrainskykh-mobilnykh-operatoriv-i-vykorystovuvaly-tekhnolohiiu-anonimnykh-dzvinkiv

СБУ повідомила про підозру одному із топфункціонерів ПР


СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишньому функціонеру «Партії регіонів», який до Революції Гідності очолював один з районів у Херсонській області. Наразі він утік на тимчасово окупований півострів Крим і всіляко сприяє окупаційному режиму.За інформацією СБУ, фігурант перебрався на півострів одразу після окупації Криму з боку РФ. Будучи народженим у сім'ї депортованих кримських татар, він перейшов на бік окупантів і активно агітує за ідеї «русского міра». Проти тих, хто не поділяв його ідей, ініціював переслідування окупаційною владою.Підозрюваний створив громадську організацію для «об’єднання кримськотатарського народу».Наразі встановлено, що справжньою метою цієї організації є:


  • цілеспрямована агітація населення, зокрема етнічних татар, щодо визнання легітимності факту окупації РФ території АР Крим;

  • агітація щодо визнання окупаційних органів влади РФ;

  • спонукання населення АР Крим до участі у роботі окупаційних органів влади РФ;

  • агітація за участь у виборах до представницьких органів окупаційної влади на території АР Крим та у виборах президента РФ.

Наразі тривають слідчо-розшукові дії.Санкція статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-povidomyla-pro-pidozru-odnomu-iz-topfunktsioneriv-partii-rehioniv-na-khersonshchyni

27.08 Зеленський їде до Молдови на святкування Дня незалежності

  • 27.08.21, 22:53

12:51 25 серпень Київ, Україна
Володимир Зеленський 27 серпня візьме участь в урочистостях, які пройдуть в столиці Молдови - Кишиневі. У цей день Молдова, як і Україна, відзначить 30-річчя своєї незалежності.
Про це повідомила пресслужба президента Молдови 25 серпня.
Також Молдову відвідають президент Польщі Анджей Дуда і президент Румунії Клаус Йоханніс.
"Троє глав держав разом з президенткою [Молдови] Маєю Санду візьмуть участь в урочистостях, організованих на площі Великих національних зборів з нагоди трьох десятиліть незалежності Республіки Молдова. Згодом відбудуться кілька двосторонніх зустрічей, а також багатостороння зустріч чотирьох президентів. В кінці будуть зроблені заяви для преси", - йдеться в повідомленні.

Зеленський оцінив роботу дипломатів

  • 27.08.21, 22:24

06:55 26 серпень Київ, Україна
Володимир Зеленський переглянув внесок деяких дипломатів щодо міжнародного розвитку країни, внаслідок чого політики отримали підвищення рангу.
Відповідні документи оприлюднені на сайті глави держави.
Так, міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі присвоєно дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посла. Посол України в Таїланді Андрій Бешта отримав такий же ранг посмертно.
Крім того, дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посланника першого класу отримали:
надзвичайний і повноважний посол України в Сербії Олександр Александрович;
надзвичайний і повноважний посол України в Фінляндії Ольга Діброва;
посол з особливих доручень відділу дипломатичної роботи міністра Головного управління дипломатичної роботи міністра Директорату розвитку дипломатичної служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олексій Макєєв;
директор Департаменту економічної дипломатії МЗС України Дмитро Пономаренко.
Дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посланника другого класу, згідно з указом глави держави, удостоєні:
генеральний консул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський;
перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова;
заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін;
заступник директора департаменту - начальник відділу протидії загрозам з боку РФ Шостого територіального департаменту МЗС України Ілля Квас;
заступник директора департаменту - начальник відділу дипломатичної підтримки безпеки співробітництва та боротьби з гібридними загрозами Департаменту міжнародної безпеки МЗС України Олександр Осадчий;
заступник директора департаменту - начальник відділу Близького Сходу П'ятого територіального департаменту МЗС України Рустам Рустамов;
заступник директора департаменту - начальник відділу дипломатичних привілеїв та імунітетів Департаменту державного протоколу МЗС України Іван Холостенко;
надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Марк Шевченко;
генеральний директор Директорату розвитку дипломатичної служби МЗС України Андрій Яневський.

СБУ викрила масштабне розкрадання українських надр

  • 27.08.21, 21:56

СБУ викрила схему незаконного видобутку базальту у промислових масштабах. Підпільні кар’єри були облаштовані на території Рівненської області. Ділки вантажівками вивозили гірські породи з родовищ для збуту на чорному ринку.За попередньою оцінкою експертів, протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків на понад 70 млн грн. Встановлюється розмір шкоди завданий навколишньому середовищу.Встановлено, що нелегальний бізнес організували двоє керівників місцевої комерційної структури. Без дозволу на спеціальне надрокористування ділки налагодили підпільний видобуток базальту на одному з гранітних родовищ у Костопільському районі.Гірські породи вони приховано збували представникам афілійованих підприємств, а незаконно одержані прибутки легалізовували через мережу підконтрольних фірм.Під час обшуків за місцями незаконного промислу і проживання організаторів схеми, а також за юридичними адресами їх комерційної структури, правоохоронці виявили:


  • комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та чорнові записи із доказами оборудок;

  • 7 транспортних засобів і обладнання для видобутку гірських порід;

  • великі суми готівки, ймовірно одержані злочинним шляхом;

  • гранату Ф-1 із запалом;

  • понад 300 бойових набоїв калібру 5,45 мм;

  • незареєстровану стрілецьку зброю.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до неї.Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.









https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-masshtabne-rozkradannia-ukrainskykh-nadr-zbytky-derzhavi-ponad-70-mln-hrn

У День Незалежності Президент присвоїв звання Героя України

24 серпня 2021 року - 13:34

У День Незалежності Президент нагородив орденом Свободи Сергія Бубку та присвоїв звання Героя України п’ятьом громадянам

Під час урочистостей з нагоди 30-річчя незалежності України у Києві Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив інші високі державні нагороди.

За особисту мужність і героїзм, вірність військовій присязі звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоєно солдату Сергію Білоусу та старшині Максиму Ридзаничу. Також високу державну нагороду отримав полковник Євген Сидоренко.

За визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку музичної культури, формування національної ідентичності, багаторічну творчу діяльність Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена Держави народному артисту Назарію Яремчуку (посмертно).

Звання Героя України з врученням ордена Держави Президент також присвоїв учителю фізики комунального закладу «Харківський фізико-математичний ліцей № 27» Харківської міської ради Іллі Гельфгату за визначні особисті заслуги перед Україною у розвитку освіти, впровадження інноваційних методів навчання, багаторічну плідну педагогічну діяльність.

Крім того, звання Героя України присвоєно першому віце-президентові Національної академії наук України, доктору технічних наук, академіку НАН України Володимиру Горбуліну.

За вагомий особистий внесок у розбудову Української держави, розвиток національної освіти, досягнення високих спортивних результатів, плідну громадську діяльність Володимир Зеленський нагородив орденом Свободи президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку.

Крім того, за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, виявлену під час бойових дій, та зразкове виконання службового обов’язку орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Президент нагородив підполковника Віктора Кохана.

Орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня нагороджено посмертно міністра закордонних справ України у 1990-1994 та 2000-2003 роках Анатолія Зленка. Нагороду отримала його донька Анастасія Анатоліївна.

Володимир Зеленський також вручив орден князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня президентові Національної академії педагогічних наук України, академіку Національної академії наук України Василю Кременю, директору держустанови «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова Національної академії медичних наук України» Василю Лазоришинцю.

Крім того, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня були нагороджені актор і співак Вахтанг Кікабідзе та головний тренер збірної команди України з футболу у 2016-2021 роках Андрій Шевченко.

З рук Президента орден княгині Ольги І ступеня отримала академік-секретар Національної академії наук України, директор Інституту демографії і соціальних досліджень імені М. В. Птухи Національної академії наук України Елла Лібанова, орден княгині Ольги ІІІ ступеня – професор кафедри державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (м. Івано-Франківськ) Марія Байляк, завідувач кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталія Виноград, диригентка Оксана Линів, керівник ГО «Співтовариство сімей, які виховують дітей з вадами розвитку «Бачити серцем» (м. Київ) Олеся Яскевич.

Також Глава держави нагородив медаллю «За військову службу Україні» прапорщика Сергія Білявцева, прапорщика Дмитра Глову, сержанта Миколу Лавренчука, капітана медичної служби Олену Ратушну, підполковника Сергія Рогальського, старшого солдата Володимира Чубенка.

Медалі «Захиснику Вітчизни» від Президента одержали підполковник медичної служби Людмила Гаркава та сержант Руслан Чигринов.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджені директор КП «Дитяча міська поліклініка № 6» Одеської міської ради Сергій Горіщак, завідувач відділення комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради Олег Яковенко.

Крім того, Володимир Зеленський присвоїв почесне звання «Народний артист України» головному хормейстерові державного підприємства «Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка» Богдану Плішу та артистові драми – провідному майстрові сцени державного підприємства «Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка» Олександру Форманчуку.

Почесне звання «Заслужений артист України» Президент присвоїв артистові театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра» Андрію Ісаєнку та співакові, автору пісень, композитору Дмитру Монатику.

Ф

Участь Президента у заходах з відзначення 30-річчя Незалежності України

24 серпня 2021 року - 10:17

PreviousNext


ОДПОВ’ЯЗАНІ ДОКУМЕНТИ

https://www.president.gov.ua/news/u-den-nezalezhnosti-prezident-nagorodiv-ordenom-svobodi-serg-70341

Завершився військовий парад на честь 30 річниці Незалежності

  • 26.08.21, 22:53

14:18 24 серпень Київ, Україна
У Києві пройшов наймасштабніший військовий парад за 30 років незалежності України, з урочистим проходженням військ, військової техніки і прольотом авіації.
Парад на головній вулиці Києва - Хрещатику почався з підняття державного прапора, потім пролунав державний гімн і виступ глави держави Володимира Зеленського.

Після церемонії вручення державних нагород, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять українців, які загинули в боротьбі за незалежність країни.

Військовий парад розпочався з винесення державного прапора України, проходження парадних розрахунків, техніки сил безпеки і оборони України. Хрещатиком пройшли три колони: піша, повітряна і механізована.
Всього в параді, за даними Міноборони, взяли участь понад 5 тис. військових, 100 літальних апаратів, а також 400 одиниць озброєння та іншої техніки. Це наймасштабніший військовий парад за всі роки незалежності України.
Цього року Україна відійшла від традиційної системи організації парадів. Вперше за роки незалежності не було об'їзду військ і поздоровлень кожної "коробки". Парад відкрили військовослужбовці з 30-метровим державним прапором України, що символізує 30-річчя незалежності країни.

Потім на Хрещатик вийшла піхота. Хрещатиком пройшла 31 "коробка" загальною чисельністю понад 4 тис. осіб. Особливістю параду став новий стройовий крок. Він відрізняється від старого тим, що ногу потрібно піднімати на 5 см нижче - до 10-15 см. Крім того, тепер чеканити крок не треба, оскільки коліно згинається і нога опускається м'яко, таким чином українська армія вирішила відмовитися від радянського минулого.

У військовому параді вперше взяли участь військовослужбовці з десятків зарубіжних країн. Хрещатиком стройовим маршем пройшли військові з США, Великобританії, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Словаччини, Фінляндії, Чехії та Швеції. Вперше в параді взяв участь зведений оркестр з 450 музикантів з представниками всіх родів військ і силових відомств, а також музикантів з військових оркестрів США та Британії.
Ще одним нововведенням стала участь виключно жіночої "коробки". Її представили курсантки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Учасниками параду вперше стали також кінологи Нацгвардії і Держприкордонслужби зі службовими собаками. Як раніше повідомили силовики, вони спеціалізуються на пошуку зброї, наркотиків і мають солідний досвід роботи.
Техніка на параді
На парад вийшла і рекордна кількість техніки. За даними Міноборони, її в півтора раза більше, ніж під час останнього такого військового параду в 2018 році.
Традиційно по Хрещатику проїхали військові автомобілі "Козак-кабріолет", бронеавтомобілі "Новатор", "Козак-2", командно-штабні машини К-1450-02, протитанкові комплекси "Стугна-П", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", 152-мм буксирувані гармати "Гіацинт" і "Мста-Б", 120-мм самохідні міномети Барс-ММЛ, "Смерчі", зенітно-ракетні комплекси "Бук", С-300ПС і "Тор".

З новітніх розробок оборонне відомство показало ракетний комплекс 360МЦ "Нептун", реактивну систему залпового вогню "Вільха", безпілотники Bayraktar TB2. Проїхали по головній вулиці Києва два нових танки "Оплот" і БМ "Оплот", а також сім танків новітньої модифікації Т-64БМ2.

Цілий розрахунок представлений американськими броневиками HMMWV і спецавтомобілями на базі Toyota Land Cruiser. Вся важка гусенична техніка "взута" в гумові накладки, щоб не завдати шкоди асфальтовому покриттю.

Глядачам показали проліт над центром міста літаків і вертольотів військової авіації.

У небі над Києвом пролетіла авіаційна колона в складі Ан-26, Ан-26 "ВІТА", Ан-72, Ан-32, Су-27, Су-24, Су-25, МіГ-29, Іл-76, Мі- 8, Мі-14, EC-225LP, DA-42, Н-145.

Літаки зі спеціальною системою генерування диму під час прольоту в повітрі відтворили кольори національного прапора України.

У параді також взяла участь авіація від країн НАТО. Зокрема, в небо піднялися британські винищувачі Eurofighter Typhoon, літаки Boeing KC-135 Stratotanker і Boeing P-8 Poseidon, польські багатоцільові винищувачі F-16, словацькі вертольоти UH60 Black Hawk і транспортні літаки C-27 Spartan.
Кульмінацією повітряного параду стала поява в повітрі знаменитого надважкого транспортника Ан-225 "Мрія".

На Хрещатику показали театралізоване дійство «ДНК України»

  • 26.08.21, 21:59

13:09 24 серпень Київ, Україна
На Хрещатику, перед початком параду військ, відбувся театралізований перформанс «ДНК України»: "Україна відвойовує своє", який показав ключові історичні віхи України від епохи Київської Русі до новітньої історії України.
Історія свідчить: в усі часи Україна захищала свої землі від недругів, зазнала чимало лиха, але ніколи не здавалася.
Перед очима промайнули трагічні сторінки нашої історії: Крути, Голодомор, Бабин Яр, Чорнобиль. У новітній історії - революції: Гранітна, Помаранчева, Революція Гідності.
Зображена в театралізованому дійстві історія України не залишила байдужою нікого з присутніх на урочистостях. Так, було видно, як розчулився президент Володимир Зеленський. Деякі з гостей витирали сльози.
Після завершення перегляду головна героїня відеодійства пробігла по Хрещатику і вручила квіти військовому, який очолював передовий розрахунок військового параду.
Після цього, власне, і почався парад військ.

Як в Україні відзначать 30-й День Незалежності.Онлайн трансляція

  • 26.08.21, 21:36

08:42 24 серпень Київ, Україна
Ювілей, який сьогодні відзначає вся країна, пройде з незвичайним розмахом: близько 150 заходів, присвячених 30-й річниці незалежності, пройдуть по всій країні.
Кульмінацією сьогоднішнього дня святкувань, 24 серпня, повинен стати потрійний парад: його проведуть на Хрещатику і на Дніпрі в Києві, а також в Одесі. У параді візьмуть участь понад 5 тис. військових і представників оборонного сектора (включаючи учасників бойових дій), 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння і техніки.
Парад на Хрещатику буде містити проходження пішої колони, проїзд механізованої колони та проліт повітряної колони. На Дніпрі в Києві передбачено урочисте проходження катерів і проліт авіації. Крім того, одночасно з проведенням параду на Хрещатику запланований артилерійський салют з острова Труханів.
Паралельно з парадом у Києві відбудеться урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, показ озброєння та військової техніки в Одесі - з висадкою десанту і демонстрацією показового артилерійського бою.
На 13:00 заплановано урочисте засідання Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці прийняття Акту проголошення незалежності України. На нього запрошений президент Володимир Зеленський. Крім того, о 14:20 має розпочатися засідання позачергової сесії парламенту - Рада розгляне законопроєкт про великий Державний Герб України.
Також сьогодні в офіційній святковій програмі заплановано концерт італійського співака Андреа Бочеллі, а ввечері на НСК Олімпійський в Києві розпочнеться святкове шоу Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни. Згідно з анонсом Офісу Президента, в ньому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери і балету, а також симфонічний оркестр.