хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Стаття CNN про «вагнерівців» не вселяє довіри - Данилюк

  • 08.09.21, 22:59

14:11 08 вересень Київ, Україна
Британський журналіст Метью Ченс в статті для CNN стверджує, що Україна і США брали безпосередню участь в справі, відомій як «справа вагнерівців».
Однак анонімні джерела, на які посилається журналіст Метью Ченс, надають неперевірені факти, що не дає підстави довіряти матеріалу.
Крім того, сам Метью Ченс неодноразово інформаційно супроводжував операції російських спецслужб, а в ході боротьби з пандемією брав участь в кампанії популяризації російської вакцини «Супутник V», заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність в рамках співпраці Україна-НАТО, Олександр Данилюк.
«З огляду на резонанс справи, її важливість для України і авторитет нашої системи національної безпеки, для наших взаємин із західними партнерами, важливо перевіряти факти, роблячи висновки про те, що сталося.
Аналізуючи матеріал CNN про те, що українська розвідка нібито керувала операцією із затримання російських найманців при поінформованості спецслужб США, варто відзначити, що журналіст Метью Ченс наводить факти з посиланням на анонімні джерела, факти, які неможливо перевірити. По суті, це його суб'єктивний погляд на те, що сталося», - заявив керівник ЦОР.
Також варто брати до уваги, що в ході пандемії коронавірусу і масованого потоку російських інформаційних операцій на Заході, Метью Ченс прищепився російською вакциною «Супутник V» і брав участь в кампанії по її популяризації. Російська пропаганда активно тиражувала і мусувала цю подію.
«Більш того, Ченс супроводжував цілу низку світових конфліктів, в яких брала участь Росія. Він отримував доступ до об'єктів і інформації, до яких інші журналісти провідних світових ЗМІ за дивним збігом обставин доступу не мали.
У 2008 році в рамках конфлікту в Південній Осетії він єдиний вів телерепортажі з Цхінвалі, а потім брав інтерв'ю у Путіна і у Медведєва. У 2011 році під час захоплення бойовиками Каддафі в Лівії і готелю Ріксос він вів прямі ефіри для CNN, бувши одним із заручників. Він висвітлював теракт в Беслані та інші операції російських спецслужб. З урахуванням всіх цих аспектів, рівень довіри до опублікованої статті вельми невисокий», - підсумував Олександр Данилюк.
Напередодні на сайті інформаційного агентства CNN вийшов матеріал авторства журналіста Метью Ченса про те, що українська розвідка нібито керувала операцією із затримання російських найманців з ПВК «Вагнера» при поінформованості спецслужб США.
1

Коментарі