Підрозділ зовнішньої розвідки 29155

14:28 12 лютий Київ, Україна



Кремль пишається своїми розвідниками. Спецпризначенці ГРУ - це еліта російських військ. Однак в еліті є своя еліта. Такою є секретні підрозділи в самій структурі. У них немає назви, а лише номери: «74455», «29155», «99450».

Нам вдалося добути трохи інформації саме про підрозділ «29155». Це група людей, яка причетна до зовнішньої розвідки Росії. Дані про них засекречені і навіть всередині управління мало хто про них знає. Відомо також, що її командиром є генерал-майор Андрій Авер'янов. Спеціалізація - вбивства, диверсії, державні перевороти.

Відомо, що група брала участь у замаху на Скрипалів, замаху на болгарського торговця зброєю Еміліана Гебрева, проводила компанію з дестабілізації становища в Молдові в 2014 році, зробила спробу державного перевороту в Чорногорії в 2016 році.

Про решту членів групи відомо не так багато. Зі слів колишнього співробітника ГРУ відомо, що деякі учасники є ветеранами кровопролитних воєн в Афганістані, Чечні, Україні.

Один з європейських чиновників в області безпеки сказав: "Підрозділ «29155» діє в Європі протягом багатьох років. Дуже страшно було усвідомити той момент, що росіяни почали вбивати абсолютно безкарно на території дружніх держав".

Вперше британські спецслужби ідентифікували підрозділ після невдалого державного перевороту в Чорногорії в 2016 році. Тоді основною метою було вбивство прем'єр-міністра з наступною заміною на іншу людину, лояльну до політики і інтересів Кремля. Однак принцип їхньої роботи стали розуміти тільки після замаху на сім'ю Скрипалів у 2018 році.

Британські спецслужби виявили двох членів групи, які подорожували під псевдонімами. Однак пізніше вони були впізнані як Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга. Пізніше вдалося ідентифікувати ще кількох учасників «29155». Ними виявилися Іван Лебедєв, Микола Кононихін, Олексій Нікітін і Данило Степанов. На жаль, ці імена так само виявилися псевдонімами. Відомо, що всі, перераховані вище, двічі брали участь у замаху на Еміліана Гебрева.

Нехай про саму «29155» відомо не так багато, але в пресі також можна знайти підказки. Відомо, що з ініціативи 2012 року Міністерства оборони Росії, до нагород були представлені три подібних угруповання. Одним з підрозділів був якраз таки «29155». Іншим - «74455», за втручання у вибори США. Третім - «99450», за захоплення півострова Крим.

З таким ореолом секретності і професіоналізму виникає дуже хороше запитання. Чому «29155» не вдалося вбити Скрипалів, Гебрева, здійснити державний переворот в Чорногорії? Відповідь криється на поверхні. Їм вдалося здійснити задумане, просто вони не задумували вбивати своїх жертв і скидати уряд. Це частина великої гри. Можливо, Путіну необхідно показувати, наскільки страшною і раптовою може бути його помста, можливо, все це робилося для відводу очей від чогось більш серйозного. Йде гібридна війна, павутина якої може вивести куди завгодно.
https://myc.news/ua/specproekty/podrazdelenie_vneshnej_razvedki_29155?fbclid=IwAR14VgzSmGu68WT_foLB-L4UrI0Nph0AegziyYLpoeHmINFMZAUf7uDEhrA

СБУ разоблачила ячейку террористической организации ИГИЛ

11:09 11 Февраль Киев, Украина



В Киевской области, благодаря профессиональной работе сотрудников Службы безопасности Украины была разоблачена ячейка международной террористической организации «Исламское государство».
Ее лидером является боевик, находящийся в розыске в одной из стран Восточной Европы за участие в боевых действиях в Сирии. В 2019 году по поддельным документам он прибыл в Украину и подобрал группу «единомышленников», все участники которой являются иностранцами.
"По версии следствия, часть из них являются действующими боевиками ИГИЛ. По замыслу лидеров международной террористической организации, они должны "отсидеться" в Украине после совершенных преступлений. Фигуранты также распространяли литературу экстремистского характера среди потенциальных сторонников", - сказано в сообщении.
фото: Участники ИГ подделывали паспорта Украины и РФ
Правоохранители провели 9 обысков по адресам проживания и укрытия фигурантов дела. Во время следственных действий изъяты средства поражения, в частности:

  • взрывоопасное вещество с содержанием тротила;

  • гранату Ф-1;

  • 8 гранатометных выстрелов;

  • иностранную валюту;

  • банковские карточки;

  • черновики с записями финансовых переводов в Сирию.

Также у фигурантов обнаружена символика ИГ, задокументированы переписки участников организации с боевиками ИГ за рубежом, в которых обсуждалось возвращение в Сирию для участия в боевых действиях.

Расследование проводится в рамках уголовного производства по ч.1 ст.258-3 (создание террористической группы или террористической организации) УК Украины.
https://myc.news/proishestvie/sbu_razoblachilayachejkuterroristicheskoj_organizacii_igil?fbclid=IwAR3JGvVcKCktXBNvlDgt9jM7WJMZBnNrbdYTrs5r0BUYVihYfqac8IKzNNA

Казка про мавпу і мать її ветеринара

НАПОЛЕГЛИВО РЕКОМЕНДУЄМО ПОСЛУХАТИ
Дуже повчальна історія і головне - справжня.
Бажаємо приємного прослуховування. Бажано у родинному колі або разом з друзями.
Казка про мавпу і мать її ветеринара - Myrotvorets News
MYROTVORETS.NEWS
Казка про мавпу і мать її ветеринара - Myrotvorets News
Жила собі у Донецькій області агресивна мавпа. Якось заснула ця мавпа на дереві, впала та зламала собі тазо-стегновий суглоб. Почала з горя ця мавпа бухати, а її мати...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2940932402899126&id=100009471867006

Половина українців підтримують блокування телеканалів Медведчука

14:53 10 лютий Київ, Україна



49% українців підтримують введення санкцій на заборону трансляції проросійських телеканалів Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne і ZIK. Більш того, з дня введення санкцій рівень підтримки зріс більш ніж на 7%.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 6-8 лютого 2021.

Згідно з даними опитування, 78% українців знають про те, що президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, 21% - не знають.
Фото: Украинцы поддерживают блокирование телеканалов Медведчука 01

У той самий час 49% опитаних підтримують рішення припинити мовлення цих телеканалів, 41% - не підтримують. З моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення виріс з 42% до 49%, натомість кількість критиків зменшилася з 47% до 41%.


Фото: Украинцы поддерживают блокирование телеканалов Медведчука 02

"Важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%)", - йдеться в повідомленні.
Фото: Украинцы поддерживают блокирование телеканалов Медведчука 03

Як зазначається, при цьому 72% опитаних підтримують введення державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб України, якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави (46% однозначно підтримують, 26% - скоріше підтримують).

Зате в разі наявності доказів причетності цих осіб до терористичної діяльності або сепаратизму рівень підтримки санкцій проти них зростає до 85% (67% - однозначно підтримують, 18% - скоріше підтримують).

Опитування проводилося серед населення України у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів в дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

За словами прессекретарки президента Юлії Мендель, введення санкцій щодо Козака пов'язане з його співпрацею з ворогом на окупованих територіях, а стосовно телеканалів - з їхнім фінансуванням з Росії.

Вона також заявила, що блокування цих каналів не має нічого спільного з наступом на свободу слова, тому що вони стали інструментом пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора. Мендель уточнила, що канали заблоковані з метою захисту національної безпеки.

Секретар РНБО Олексій Данилов 3 лютого заявив, що законність санкцій не викликає сумнівів, оскільки все зроблено в рамках чинного законодавства і з дотриманням всіх необхідних процедур.
https://myc.news/ua/glavnoe/opros_rejtinga_pokazal_chto_polovina_ukraincev_podderzhivayut_blokirovanie_telekanalov_medvedchuka?fbclid=IwAR0DhfP751_5QvvjFrEJ6JGxIRRfTZc6WSOQH3G_pQf8FWiWrdL-JHFsyHI

Нарцисизм Медведчука привів до краху проросійських сил в Україні

18:11 10 лютий Київ, Україна



З урахуванням недавнього закриття проросійських каналів в Україні, цікаво спостерігати за подальшим розвитком ситуації. Адже план розхитати ситуацію і примусити Офіс Президента до дострокових виборів - провалився. Навіть власник каналу «НАШ» і колишній народний депутат Євген Мураєв заявив, що в нинішній ситуації жодна проросійська сила не має жодних шансів на перемогу на українських виборах, оскільки без Криму і контрольованого Росією Донбасу така сила не матиме достатньої кількості голосів. А тим більше без проросійських каналів, які розповсюджують вигідні Кремлю меседжі.

Крім того, спостерігається і певний розкол в проросійських силах. Так, Мураєв нагадав, що саме Медведчук включив його до списку санкцій Росії за відмову приєднатися до ОПЗЖ, і саме він посприяв, щоб в Росії був заблокований весь бізнес самого Мураєва і його батька - колишнього генерального директора АТЗТ «Рапід».

Подібна заява стала черговим свідченням того, що представники Опозиційного блоку та інших проросійських сил потрапляють до списку санкцій Росії за відмову «здаватися в політичний полон» Медведчуку.

Природно, Москві вигідно сформувати одну проросійську силу на чолі з політиком, близьким до Володимира Путіна - Віктором Медведчуком: всі, хто приєдналися до Медведчука, мали політичне майбутнє, хто відкололися - підпадали під санкції Росії і отримували арешт своїх російських активів.

Внаслідок зазначених дій і «успішних договірників», в ОПЗЖ опинився Льовочкін, який, маючи «організаторські кадри», тепер ламає всі плани Медведчука, який не має команди і страждає нарцисизмом.

В результаті партійні лідери ОПЗЖ, з метою уникнення проблем з Москвою, з Медведчуком не сварилися, але позбавили його впливу всередині партії.

Москва витратила величезні гроші, введенням санкцій і арештами активів пересварилася з деякими українськими політиками ... Тому Медведчук, нездатний існувати в українській політиці без підтримки Кремля і залишившись без союзників, змушений погоджуватися з вимогами Бойка і Льовочкіна - прекрасно усвідомлюючи, що вони рано чи пізно підставлять його.

Проросійський табір тріщить по швах...
https://myc.news/ua/specproekty/narcissizm_medvedchuka_privel_k_krahu_prorossijskih_politicheskih_sil_v_ukraine__

Схватка жабы с гадюкой: Мураев против Медведчука

17:57 10 Февраль Киев, Украина



Лидер партии "Наши" Евгений Мураев обвинил главу политсовета ОПЗЖ Виктора Медведчука в рейдерском захвате партии "За жизнь" и санкциях против Мураева в России. По словам Мураева, именно Медведчук организовал его попадание в санкционные списки в России. Кроме того, Мураев обвинил Медведчука в заморозке своих активов в России. Напомним, что благодаря вмешательству Медведчука, были «заморожены» счета предприятия, которое принадлежало Мураеву и его отцу (бывшему генеральному директору АОЗТ «Рапид») на территории России.Более того, в эфире "Наш" 6 февраля Мураев заявил, что не намерен продавать телеканал "Наш"  Виктору Медведчуку.Таким образом, ранее скрываемый от общественности конфликт между бывшими партнерами по оппозиции явно вошел в открытое противостояние.Мураев публично заявляет, что среди жителей юго-востока остается все меньше людей, разделяющих  взгляды ОПЗЖ.  По его мнению, Оппоблок имеет значительно меньший реальный рейтинг и фактически не имеет шансов преодолеть 5-процентный барьер на следующих выборах в парламент. Конфликт продолжает разгораться, постепенно превращаясь в политический фарс. Мураев обвиняет «Оппозиционную платформу» в том, что половина ее списка на выборах в Раду — «подельники Петра Порошенко, а также одиозные личности, как нацист Илья Кива».

Из последнего - Мураев вызвал на дебаты руководителя «Оппозиционной платформы — за жизнь» Юрия Бойко, чтобы спросить у него за печально известные «вышки Бойко»…Все сказанное лишь подтверждает тезис, что Москве осточертело иметь в партнерах украинские политические силы, желающие «многовекторности» и «взаимовыгодного партнерства». В формате ОПЗЖ Москва захотела четко сформировать пророссийскую силу во главе с политиком близким к Владимиру Путину – Виктором Медведчуком. И Медведчук взялся такую политсилу формировать методом кнута и пряника – все кто присоединялись к Медведчуку имели политическое будущее, все кто не присоединялись – попадали под санкции России и получали арест своих российских активов. Мураев, который не хотел сдаваться в политический плен Медведчуку, оказался в этой схеме лишним, поэтому и попал в санкционный список России. Именно личную обиду в этом конфликте Мураев ставит превыше всего, пытаясь объяснить, почему ему пришлось вступать в альянсы с другими политическими партиями.Но сейчас очевидно, что и сама ОПЗЖ на грани развала. Когда Медведчуку был необходим союз с частью Оппоблока, одоговорился с Бойко – и в ОПЗЖ оказался Левочкин, который теперь ломает все планы Медведчука.Сейчас Медведчука губит его собственный нарциссизм. Он постоянно пытается быть в своей партии царем и вождем, в то время как прочие лидеры партии хотят равноправия. В результате, несмотря на то, что партийные лидеры ОПЗЖ открыто не конфликтуют з Медведчуком, боясь реакции Кремля,  его загнали в «глухой» угол, лишив всего влияния внутри партии. Теперь Медведчук может опереться лишь на небольшой круг людей верных лично ему. Т.е сейчас у ОПЗЖ жесточайший системный кризис - телеканалов больше нет, план расшатать ситуацию и принудить Офис президента к досрочным выборам – провалился.И Медведчук и его кремлевские кураторы понимают - партия потеряла грандиозную возможность – и этого уже не исправить. Особенно раздражен Кремль. Потрачены огромные деньги, Москва пошла на конфликт с рядом украинских политиков... А на на выходе - большой пшик.Чтобы хоть как-то показать свою нужность Москве Медведчук вынужден соглашаться с требованиями Бойко и Левочкина – прекрасно осознавая, что, по команде, эти товарищи по партии подставят его, не задумавшись. Старых союзников типа Мураева Медведчук отправил под санкции, а новых найти не может.

Все это дает основания делать печальные прогнозы о политическом будущем некогда популярной в определенных кругах политсилы.


https://myc.news/mneniya/shvatka_zhaby_s_gadyukoj_muraev_protiv_medvedchuka

Германия,Швеция,Польша предприняли ответные меры на действия РФ


18:28 08 Февраль Киев, Украина



В ответ на действия Москвы дипломаты Российской Федерации в Германии, Швеции и Польше объявлены персонами “нон грата".
Об этом сообщило в Twitter Министерство иностранных дел Польши.
“В ответ на необоснованную высылку польского дипломата МИД России, МИД Польши принял сегодня решение по принципу взаимности и по согласованию с Германией и Швецией признать персоной „нон грата“ сотрудника Генерального консульства РФ”, — сообщили в МИД.
Об аналогичных действиях успели заявить внешнеполитические ведомства Германии и Швеции.

В частности МИД ФРГ заявил, что действия России были “никоим образом не оправданы”.

Высылка из Росии

Так, 5 февраля Министерство иностранных дел РФ подтвердило, что из страны будут выдворены трое сотрудников европейских посольств “за участие в акциях протеста в поддержку оппозиционера Алексея Навального, состоявшихся 23 января в Москве и Санкт-Петербурге”. Оставить Россию имеют дипломаты из Германии, Польши и Швеции.
“Согласно Венской конвенции о дипломатических сношениях от 18 апреля 1961 объявлены персонами нон грата дипломатов, участвовавших в незаконных акциях. Им определено в ближайшее время покинуть территорию Российской Федерации”, — говорилось в заявлении ведомства.

СБУ викрила посадовців на відчуженні земель Держспецзв’язку


Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили в Одесі посадовців кількох державних установ і міськради. Чиновники незаконно переоформили право власності на земельну ділянку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.За даними СБУ, у такий спосіб афілійовані з фігурантами комерційні структури незаконно отримували й інші великі «шматки» одеської землі.Організували оборудку посадовці Одеської міськради, обласної прокуратури, регіональних підрозділів Державної архітектурно-будівельної інспекції та Держгеокадастру і приватні забудовники.Кіберфахівці СБУ задокументували, що фігуранти підробили офіційні документи і змінили власність земель площею майже 4 гектари. Перевіряється інформація, що зловмисники діяли через незаконне втручання у роботу телекомунікаційних мереж та автоматизованих систем державних контролюючих органів.Наразі на незаконно відчужених землях здійснюється забудова багатоквартирними будинками – з численними порушеннями законодавства. Однак судом накладено арешт на ділянку, а також на будівлі, недобудови, інші складські приміщення з позбавленням права користування, розпорядження майном та забороною проведення будівельних робіт.Правоохоронці провели понад 20 обшуків. У їх ході вилучено проєктну документацію на будівництво житлового комплексу, чорнові записи, бланки з відтисками печаток будівельних компаній та інші матеріали, які підтверджують незаконне виведення земельної ділянки з державної власності для комерційної забудови.У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Операція проводилась під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та Офісу Генерального прокурора.








https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-posadovtsiv-kilkokh-odeskykh-ustanov-ta-miskrady-na-nezakonnomu-vidchuzhenni-zemel-derzhspetszviazku?fbclid=IwAR0Dg66Tz9EVFPm5xnCUKGZAM_mrZHw3jQ1iVBLuJabc3EywPnsy7UlqgNg