"Війни пам'яті" путінської Росії


«Війни пам'яті», які ще недавно залишалися важливим, але все ж таки вузькопрофесійним предметом вивчення істориків, увірвалися в велику політику. У Росії ці війни особливо помітні, і ведуться вони на двох фронтах: внутрішньополітичному, де відбувається боротьба з «фальсифікаторами історії» в самій Росії, і зовнішньополітичному, де спотворення Кремлем історії є невід’ємною частиною гібридної війни Російської Федерації проти Заходу.

Російська влада активно захищає «свою версію» історії війни від критиків як в країні, так і в світі. В умовах, коли міжнародна ситуація нагадує холодну війну, «війна за історію» стає більш жорстокою та запеклою.

У середині листопада минулого року Міністр оборони РФ Шойгу видав два накази за номерами 591 та 589, що стосуються історії Другої світової війни. Обидва накази практично унеможливлюють об'єктивне дослідження Другої світової. Наказ 591 скасовує наказ міністра оборони РФ того часу Анатолія Сердюкова про порядок розсекречення матеріалів Центрального архіву міністерства (ЦАМО) та інших архівів, підвідомчих оборонному відомству, пов'язаних з історією Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Наказу № 591 передував наказ № 589, який набув чинності з січня 2021-го. Він має назву «Про розсекречення архівних документів Червоної Армії і Військово-Морського флоту періоду Другої світової війни».

Згідно з новим наказом Шойгу № 589 розсекречувати документи знову будуть експертні комісії МО після проведення відповідної експертизи, яка відбуватиметься протягом 2021-2024 років. Як можна припустити, в цей період незалежні дослідники, не пов'язані з Міністерством оборони, до документів допускатися не будуть.

Однак у цих наказах важливо інше: експертиза передбачає, що члени комісій повинні перед розсекречення ознайомитися зі змістом документів. Але тоді на розсекречення всього масиву документів, пов'язаних із Другою світовою війною, Міністерству оборони буде потрібно не одне століття. Адже зараз тільки в ЦАМО, за офіційними даними, перебуває на зберіганні 20244243 архівних справи і 60477024 одиниці зберігання військово-медичних документів. З цього числа 10951948 архівних справ відносяться до періоду Великої Вітчизняної війни. Якщо додати до архівних справ Великої Вітчизняної війни справи періоду з 1 вересня 1939 по 21 червня 1941 року, то число справ, ймовірно, збільшиться до 15 млн. одиниць. Враховуючи, що в багатьох справах містяться десятки і навіть сотні документів, мова йде про сотні мільйонів або навіть мільярди листів. З урахуванням цього стає зрозумілою вся абсурдність завдання розсекретити всього за чотири роки такий об’єм документів, використовуючи колишні правила про експертизу.

Цілком очевидно, що таке завдання і не ставиться владою РФ, а вирішується зовсім інше: не допустити дослідників до документів Міністерства оборони, які зачіпають болючі для нинішнього керівництва військового відомства і уряду Росії питання, і публікувати тільки ті документи, які представляють Червону армію і політику Радянської держави в період Другої світової війни виключно з позитивного боку.

Перш за все, влада намагається приховати радянські плани нападу на Німеччину в 1940-1941 роки або, наприклад, плани нападу на Туреччину в 1942 році; документи, які можуть дати уявлення про реальні радянські військові втрати, які в рази більше офіційно оголошених МО; документи про невдачі Червоної армії і зроблені в зв'язку з цим оргвисновки на адресу відомих радянських полководців; і, не в останню чергу, про злочини радянських військовослужбовців, які набули особливо масовий характер, коли Червона армія вступила на територію країн Європи, а потім - і на територію Китаю і Північної Кореї.

Незалежних дослідників відсікають від доступу до документів, щоб зберегти в свідомості народу ту офіційну парадну картину війни, яка тепер закріплена в Конституції Росії і в ряді репресивних законів.

Історія Великої Вітчизняної перетворилася в офіційну громадянську релігію, критика якої так само неможлива в Росії сьогодні, як неможлива була критика православ'я в Російській імперії, за яку загрожувало кримінальне покарання.

Російська влада використовує історичну політику як останній інструмент для політичної мобілізації населення і підтримки рейтингів першої особи. Битва на «полях пам'яті» стає все більш агресивною і запеклою.

Боротьба з так званими «фальсифікаціями» стала для влади РФ способом конструювання офіційної історичної міфології. Такого роду історична політика свідомо культивує гордість за «вибілені» темні сторінки російської історії, жорсткість і жорстокість державної влади. Сакралізуючи державну владу, зводячи історію лише до діянь царів, вождів і полководців, формуючи ставлення до народу як до витратного матеріалу великої історії, автори і виконавці офіціозного історичного дискурсу тим самим легітимізують агресивні авторитарні практики сьогоднішнього путінсько-імперського режиму.Источник: https://censor.net/ru/b3258649

https://censor.net/ru/blogs/3258649/vyini_pamyat_putnsko_ros/sortby/tree/order/asc/page/1#comment_76035300

Фабрика лжи: по каким «темникам» работает пропаганда «ДНР».



Не секрет, что с началом оккупации Россией части территории Донецкой и Луганской областей, в умы населения данных территорий последовательно вкладываются определенные нарративы, которые в полной мере соответствуют посылам, насаждаемым кремлевскими пропагандистами. Впрочем, есть там и своя специфика.

В распоряжение группы «Информационное сопротивление» всего лишь за пару бутылок местного шмурдяка, выкаченого «по-брацки» ценному, но сильно пьющему «шакалу ротационных машин» из Донецка, попал документ под названием «Протокол совещания по медиапланированию», спущенный местным «виртуозам фарса» «Администрацией Главы Донецкой народной республики».

Часть тем, содержащихся в нем, касается Украины, безусловно, в негативном контексте, например, «преступления Украины на Донбассе», или «на Украине хуже», куда должны входить все лживые сюжеты, которые в самой «администрации» обозначили, как, дословно, «все новости по ухудшению жизни на территории Украины».

В то же время, все, что касается Российской Федерации, а также деятельности «властей ДНР», подается исключительно в розовом цвете, что должно создать у населения ОРДЛО иллюзию счастливой жизни.

С полным содержанием «темников», по выполнению которых местные пропагандисты должны отчитываться в установленные сроки, можно ознакомиться из скринов «документа», приведенных ниже.

Стрєлков про обстріл позицій НВФ "Варяг"

Стрєлков про обстріл позицій НВФ "Варяг"
Ну,ось подивіться:-кумір сепарів та ватників пан Стрєлков не вбачає нічого поганого у тому,що "асвабадители"гатять по "асвабаждаємим",бо,шо ті,що другі,по його логиці-"расходний матеріал"..Це тільки в нас,українців-смерть хоча-б одного нашого військового-трагедія!..На Мордорі-усе навпаки!...Ось посилання на першоджерело: https://ok.ru/igoristrelkov/statuses/153734825618255
На зображенні може бути: текст «옷 одноклассники игорь стрелков все лента друзья 124 фото81 ссылки группы1 品 игры заметки22 игорь стрелков 18:55 сдрузьями видео ещё игры приложения не пойму поднявшегося воя сторонников республики из-за этого ролика перехватом разговора, война каждый идёт на войну осознанно это понимает, солдат на войне высокоточный инструмент HO тоже время расходный материал ps//w.ube.o/wachv-OBi3BeMS4 "ростов" чепишко A.B. алло. товарищ коман 04:51 07.04.2021 обстрел позиций <варяг", как это было на самом деле 197 просмотров 13 классов»

СБУ викрила оборудку із землями сільгосппризначення


Служба безпеки України викрила протиправний механізм привласнення 5 тис. гектарів державних земель сільськогосподарського призначення. Процедуру відчуження «супроводжували» посадовці Держгеокадастру, які діяли на замовлення менеджменту великого агрохолдингу.

Оперативники спецслужби встановили, що топменеджмент агрохолдингу залучив до оборудки низку комерційних структур. Ділки незаконно отримували паспортні дані соціально незахищених та малозабезпечених громадян, які не використали своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок. Потім зловмисники, використовуючи зв’язки серед службових осіб органів Держгеокадастру, оформлювали документи для передачі земель у приватну власність.

Після оформлення права власності, організатори через підконтрольних нотаріусів проводили операції з купівлі-продажу без участі реальних власників землі. У такий спосіб земельні ділянки переходили у власність комерційних фірм, які афілійовані з одним із найбільших агроходингів регіону.

Досудовим слідством задокументовано, що через дії зловмисників з держвласності виведено майже 5 тис. гектарів сільгоспземель у Чернігівській, Сумській та Черкаській областях. За попередніми висновками фахівців сума збитків завданих державі становить майже 80 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели понад 10 обшуків у офісах агрохолдингу та комерційних структур, задіяних у оборудці. Під час слідчих дій вилучено:


  • документацію;

  • чорнові записи;

  • комп’ютерну техніку із доками протиправної діяльності.

Розслідування здійснюється за ст. 190 та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися УСБУ в Чернігівській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчими ГУ НП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

https://ssu.gov.ua/novyny/zbytky-derzhavi-stanovliat-80-mln-hrn-sbu-vykryla-oborudku-iz-zemliamy-silhosppryznachennia?fbclid=IwAR1SIQa3OW99qIKoYnGjfiHdfAdzqTBwlaNlh36VoeSsH5y9eW-z_QfVz_U

Мьянма. Справжній ВЕЛИКИЙ друг маленького путіна.


27 березня головний редактор МК Павло Гусєв, голова громадської ради при Міноборони РФ, приїхав до столиці М'янми (Бірми) на військовий парад разом із заступником міністра оборони РФ - генералом Олександром Фоміним. В той же день в різних містах країни було вбито щонайменше 114 осіб, в тому числі маленькі діти. З початку протесту проти військового перевороту, який стався 1 лютого, в Бірмі вбито майже 460 людей, політв'язнів тисячі.

«Днем жаху і сорому» назвав 27 березня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, кажучи про «ескалацію насильства з більш ніж 100 вбивствами мирних жителів». Він назвав «неприпустимими» злочини, «скоєні військовими проти власного народу в «День збройних сил».

Начальники генеральних штабів 12 країн (США, Великобританії, Німеччини, Японії, Австралії, Канади, Греції, Італії, Данії, Нідерландів, Нової Зеландії та Республіки Корея випустили спільну заяву, що засуджує бійню, яку вчора влаштувала армія М'янми щодо власного населення:

«Як начальники генштабів ми засуджуємо використання сили, яке призвело до смертельного результату, щодо неозброєного народу з боку збройних сил і пов'язаних з ними сил безпеки. Професійні військові дотримуються міжнародних стандартів поведінки і відповідальні за те, щоб захищати народ, якому вони служать, а не завдавати йому шкоди. Ми закликаємо Збройні сили М'янми припинити насильство і працювати над тим, щоб відновити повагу і довіру з боку народу М'янми, які вони втратили через свої дії». Російська армія не приєдналася до цієї заяви. Мабуть, стандарти поведінки відповідають…

Святкування «на крові». Лише «гості» з Росії приїхали до глави військової хунти Бірми (М'янми), генерала Мін Ауна Хлаіна, щоб разом з ним приймати парад карателів і катів. Представник РФ Фомін був єдиним високим іноземним гостем. Навіть тоталітарний Континентальний Китай не послав свого високого представника. Не став бруднитися. А Росія стала. Фомін відвідав в столиці М'янми військовий парад і обмінявся подарунками з головнокомандувачем, генералом Мін Аун Хлаіном та ще й отримав медаль від глави військової хунти, який назвав Росію «справжнім другом».

А ось що пише «рупор Кремля» Гусєв в підводці до ексклюзивного інтерв'ю з бірманські катом: "Сили правопорядку і армія несуть службу, охороняючи безпеку громадян. Проти них застосовуються всі брудні методи «кольорових революцій».

Події часто розвиваються за відомим з часів київського майдану сценарієм. По мирним жителям і правоохоронцям відкривають провокаційний вогонь з натовпу, причому вина перекладається на сили правопорядку ". З яким особливим кремлівським цинізмом член Ради при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини, заслужений журналіст РФ Павло Гусєв нищить ті самі права людей Бірми!

«Скажи мені, хто твій товариш, і я скажу, хто ти». Судячи з поширених відео з місця подій, військові відкривали вогонь не тільки по демонстрантах, а й по мирно проїжджаючих повз автобусах з простими громадянами.

Буденно знищуючи тих, хто просто зустрічався на шляху. Але владу Росії не бентежить такий розвиток подій. Щось схоже, але дещо менш криваве, продемонстрував 25 і 27 березня ще один «друг» Росії, правитель Білорусі Олександр Лукашенко. Анонсований опозицією "День Волі" викликав жорстку реакцію і залучення тисяч силовиків і сотень одиниць техніки - автозаків, водометів, джипів з колючим дротом, бронетехніки, вантажівок з солдатами... Спроби людей зібратися разом тут же припинялися. Опозиціонери заявляють про 245 затриманих.

Коли в суботу військові М'янми відкрили вогонь по протестуючих і простих громадянах, російський заступник міністра оборони продемонстрував тверду підтримку Москви М'янмі та її готовність поглибити своє «стратегічне партнерство». Це справжня реальність російської зовнішньої політики. Кремль пересварився з усіма близькими і далекими «колись друзями», але з готовністю протягує «руку допомоги» кривавим хунтам.

Диктаторів у світі стає все менше. І їм потрібно триматися один за одного, щоб вони не вимерли як вид. Диктатори змушені підтримувати один одного. Адже щоб виправдовувати своє існування, будь-якому диктаторському режиму потрібно показувати, що він не один такий в усьому світі.

І схоже на те, що у сучасному «клубі диктаторів» Путін відводить собі роль «почесного головуючого».Источник: https://censor.net/ru/b3258131

Заперечувати Томос-ставити під сумнів автокефалію 10 з 15 церков


В першій частині для тих, хто цікавиться. У другій - всіх. Інтерв'ю із речником Православної Церкви арх. Євстратієм Зорею.
- Те, що владика Еммануїл зараз отримав іншу кафедру, означає, що у нас буде інший комунікатор зі Вселенським патріархатом?
- Я зрозуміла, що досвід грецького кліру у вирішенні питання української автокефалії робить їх мало не «спецназом» у Вселенській патріархії. Це накладає на нашу церкву особливу відповідальність. Але, чи не викликає побоювань у Його Всесвятості активність Москви щодо намагань скликати чергову нараду, знову «поговорити» про українське питання. Чи це просто пропагандистський шум Москви, чи не буде цих усіх подій?
- У Росії в фундаменталістів є кілька теорій змов, що, мовляв, через вакцину вживляється чип, вживляється ДНК біса, вакцина зроблена на абортивному матеріалі... Як ми ставимося до вакцінації?
- Чи не треба нам зробити пропаганду масок та дезінфекції якоюсь частиною пастирської бесіди, навіть публічної проповіді?
- Що ми можемо протиставити цим хресним ходам, які вони роблять, тим публічним зверненням, де вони підключають буквально стареньких жінок ходити вулицями Києва, щоб не визнавати Православну церкву України?
Читати далі за посиланням:
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3221729-evstratij-zora-ierarh-pravoslavnoi-cerkvi-ukraini.html?fbclid=IwAR1rZMTouzIWC43540uR9gEWYDlnmommKFtnGoi-yVOywoBsj2LkdcoD6fY

Познер. Як він є...


Журналіст Володимир Жеральд Дмитро Дюбуа-Нібуайе, відомий в Росії як Володимир Познер, збирався відзначити в Тбілісі свій 87-й день народження і прилетів туди з друзями 31 березня. Спочатку планувалося, що його візит триватиме до 3 квітня. Але все пішло зовсім не так…

«Зірковий» телеведучий, «гордість, совість і слава» російської тележурналістики вирішив відсвяткувати свій день народження в Грузії. Правда, в Грузію зараз важко попасти з території Росії, але у Володимира Володимировича є американський паспорт, а з цим паспортом - всюди зелене світло.

Правда, в Грузії знову захворюваність на коронавірус знову поповзла вгору, діють обмеження, а Познер привіз з собою діячів російського шоу-бізнесу. Але це ж люди, яким в силу їх статусу і інших преференцій ніяка хвороба не страшна! Правда, Познер відкрито сумнівався в тому, що осетинам і грузинам варто жити в одній державі, а більшість грузинів дотримуються іншої думки, резонно вважаючи, що раз тобі щось в грузинському політичному світогляді не подобається, то краще не приїжджати. Однак «свобода слова» - понад усе ... Скінчилося все сумно.

Разом з Познером в Тбілісі прилетіли його друзі - представники російського шоу-бізнесу і ЗМІ. Тих самих прокремлівських ЗМІ, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу за вказівкою Кремля і думають, що їм за це нічого не буде.

С початку вони зупинилися в готелі Vinotel Boutique Hotel, але відомі своєю гостинністю грузини на цей раз вирішили змінити традиціям і влПознер помилився. Грузія – не Росія. Ця молода незалежна країна вже давно живе власним розумом і перестала звіряти свій час з кремлівськими курантами.аштували акцію протесту, закидали будівлю готелю яйцями і зажадали, щоб Познер поїхав геть з Грузії.

Мітингувальники оточили вхід в готель, де зупинився журналіст, і відключили електроенергію в приміщенні. Потім Познер перебрався в готель Rooms, у якого згодом теж пройшла аналогічна акція. В результаті Познер був змушений повернутися в Москву.

Приводом для протестів стало висловлювання Познера про те, що він не вірить, що Абхазія знову стане частиною Грузії. В інтерв'ю грузинському телеканалу "Імеді" Познер розповів, що часто бував в Абхазії ще в 1970-роках і бачив, що відносини між грузинами і абхазами були "жахливими" і що "Абхазія ніколи не буде Грузією".

Володимир Познер культивує свій образ обережно-опозиційного, а точніше, ліберального журналіста. Безумовно, на тлі чорноротих путінських «вечірніх мудозвонів» він виглядає цілком благопристойно. Але сам факт того, що Познер веде власну програму на одному з провідних пропагандистських ресурсів режиму ставить його на один рівень з іншими путінськими «глашатаями».

У режимів фашистського толку є одна вельми неприємна особливість. З ними не можна взаємодіяти, не ставши при цьому їх частиною. Тому Познер може імітувати будь-який рівень своєї відстороненості від режиму і його злочинів, але сприймається він все одно як його невід’ємна частина. А значить - несе відповідальність за всі його злочини. І змінити ситуацію практично неможливо, хіба що прямо заявивши про свою категоричну незгоду з режимом, втративши при цьому прибуткове місце. Приїхавши з суто приватною поїздкою до Грузії, Познер отримав чіткий сигнал, як саме він сприймається з точки зору співпраці з путінським режимом.

У Росії прокоментували ситуацію з Познером. Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив: "У Грузії небезпечно для громадян Росії. Не варто туди їздити."

Брехня! У Грузії не «небезпечно» звичайним простим росіянам, а ось путінським «пропагандонам» різного калібру і прихильникам сепаратистів цілком можливо.

Схоже на те, що лише на 87-му році життя Володимир Познер зіткнувся з «інститутом репутації». І йому це не сподобалося - так як він чомусь думав, що весь світ - Росія, де якщо ти з владою, то тобі з рук сходить все що завгодно. Познер помилився. Грузія – не Росія. Ця молода незалежна країна вже давно живе власним розумом і перестала звіряти свій час з кремлівськими курантами.

P.S. Варто нагадати про те, що в 2019 році Володимира Познера внесли в базу сайту «Миротворець» за «свідоме порушення державного кордону України» з метою відвідування анексованого Криму, а також за «участь у пропагандистських заходах Росії проти України» і «спроби легалізації анексії» Криму.Источник: https://censor.net/ru/b3257858

Очередной"распятый славянский мальчик"..

Едва ли не впервые РФ распространяет фейки о погибших детях! .. Вспомним, во-первых, печальноизвестного "славянскага мальчика, распятого бандеравцами"! Мем российской пропаганды начал жить своей личной жизнью-то есть стал именем нарицательным для кремлевских пропагандонов всех рангов, начиная с Киселева, Соловьёва и заканчивая Лавровым и  М.Захаровой! .. Миф о "славянском мальчике" хотя и не подтвердился фактами, тем не менее, цивилизованный мир в него почему-то не поверил,в отличии от российского общества ! .. А вот эта статья напомнила о том , как на самом деле российские пропагандоны создают очередной миф о "убийстве детей украинский хвашистами"! .. На этот раз речь идет об "убитай деевачке", которой на самом деле не было! ..
https://www.stopfake.org/ru/bi-bi-si-razoblachili-lozh-rossijskih-smi-o-yakoby-pogibshej-10-letnej-devochke/?fbclid=IwAR15IKSCouNTgT9PQJ5MoznvnNwrCgRrPzzTP8rgoMUi13hzvDvXZ59llF4

Італійській провал


Росію переслідують шпигунські провали. 30 березня 54-річний Вальтер Біот був затриманий в передмісті Риму - в момент передачі секретних відомостей російському агенту. Вальтер Біот з 2010 року працював в міністерстві оборони Італії, де займався розробкою політики національної безпеки.

Затримання відбулося «на гарячому», відразу після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на гроші. У Біота виявили флешку зі 181 фотографією - конфіденційними і строго конфіденційними матеріалами, в тому числі 47 секретних документів НАТО. Біот визнав, що передавав Росії секретні дані.

Затримання російського посольського шпигуна і італійського зрадника батьківщини в момент таємної зустрічі провели карабінери зі спеціального підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом ROS (Raggruppamento Operativo Speciale).

Обшук в квартирі італійського офіцера показав, що Вальтер Біот передавав секретні матеріали не тільки по НАТО, а й по Італії.

Російські спецслужби поширили в Італії шпигунську мережу, близько третини дипломатичного корпусу РФ - шпигуни. Про це 1 квітня заявила газета La Repubblica з посиланням на джерело в Агентстві внутрішньої інформації і безпеки (AISI).

У виданні пишуть, що в AISI викрили «шпигунську мережу, яку за останні роки три відомства Російської Федерації - СВР, ГРУ, ФСБ - поширили в Італії». «У нашій країні акредитовано не менше 80 оперативників, третина російського дипломатичного корпусу», - повідомляє газета.

Російські шпигуни, стверджують у виданні, збирали секретну інформацію і робили спроби вербування. Відзначається, що мережа була викрита в зв'язку з помилкою російського агента Олексія Немудрова.

Два дипломата, пише La Repubblica, - Олексій Немудров і Дмитро Остроухов - зробили спробу викрасти секретні документи НАТО через співробітника італійського Генштабу Вальтера Біоту. На даний момент вони вже покинули країну відповідно до наказу про депортацію.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо написав на своїй сторінці в Фейсбуці, що викликаний в МЗС Італії російський посол був «повідомлений про рішення Італії негайно вислати в Росію двох співробітників російського посольства, замішаних в цьому важкому інциденті».

І російському МЗС нічим крити. Тільки-тільки накричалися з приводу Болгарії, з якої посольських шпигунів висилали до Росії з жовтня 2019 року п'ять разів, і ось на тобі - Італія! При цьому Італію ніяк не звинуватиш в недружньому ставленні до Росії. Саме зараз це особливо недоречно. Робляться останні кроки по добудові та запуску «Північного потоку-2». Італія – один з ключових партнерів Кремля і інцидент з дипломатами явно не піде на користь Росії.

Це перший шпигунський скандал між традиційно дружніми країнами з 1989 року, тому до нього прикута увага італійських ЗМІ.

Новий уряд Італії - не такий проросійський, як той, що був в 2018 році. Але, навіть з урахуванням цього, та реакція, яка послідувала за затриманням шпигунів, безпрецедентна. Італія відкритим текстом називає російські дії "агресивними". Та й сам факт, що на екстрадицію цих «горе-дипломатів» дається менше доби, теж безпрецедентний. Зазвичай їм дають три дні, щоб залишити країну. Схоже на те, що країни Європи нарешті зрозуміли необхідність рішучих дій для спротиву агресивним намірам кремлівської влади.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо назвав дії Росії «ворожим актом» і «загрозою безпеці не тільки самої республіки, але і всього НАТО» і пообіцяв не залишити справу без реакції. «Це неприйнятно, і будуть наслідки. Неприпустимо, щоб нашому чиновнику платили в обмін на інформацію про НАТО», - сказав він.

Коментарі італійських ЗМІ з цього приводу різняться: одні обурюються віроломністю «дружньої» країни, інші дорікають владі Італії в заграванні з Москвою і закликають переглянути геополітичну позицію Риму на користь більш тісної співпраці з Вашингтоном.

Посол РФ в Італії Сергій Раз закликав Рим не руйнувати привілейовані відносини з Москвою через шпигунський скандал, що вибухнув в середу після затримання карабінерами співробітника російського посольства. У Кремлі докладно не коментували шпигунський скандал. «Ми в будь-якому випадку сподіваємося на те, що дуже позитивний і конструктивний характер російсько-італійських відносин отримає своє продовження, буде зберігатися», - сказав прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Та чи погодиться Італійська влада на продовження таких «привілейованих» відносин?
https://censor.net/ru/blogs/3257591/talyiskyi_proval

Как Хунта наступать будет

Садо-мазо мечты донбасских коллаборантов,воплощенные на руссише-пропагандонских ТВ-каналах и озвученные Фашиком Донецким!..

Фашик Донецкий:

Звонили сегодня марсиане в мой спутниковый молоток, который принимает звонки не только с нашей галактики, но и с планеты Нибиру берет сигнал + иногда ловит Киевстар из района созвездия Тельца.

И рассказали мне марсиане том, как будет наступать Хунта при поддержке автоботов. И я ахуел

Короче, все будет быстро и биспащадна:

Сначала полетят дрррраконы в сторону Донецка. Стартанут они из драконопорта в Тернополе и полетят жечь вату в прямом смысле слова

Время подлета дрррраконов - 5 часов, к 18 по Киеву должны уже быть на месте.

Далее. После прилёта на место дрррраконы з файного міста Тернопіль отримають інструкції від ЦРУ і полетять на бойове завдання, при чому одна з голів дрррраконячих, буде постійно бубніти -я вам, куррррва, покажу як неньку любити-

Пока дрррраконы будут жечь, с планеты железяка прилетит межгалактический спецназ, трансвеститы и геи. В их задачи будут входить космическое изнасилование всех лынырийских макак и доведение бабушек Луганска до инфарктов (меньше ваты=меньше пенсий, йопт)

По слухам, у межгалактического спецназа есть специальные пытательные органы, которые они будут использовать в ходе операции и длина их достигает минимум 1,5 м(поэтому достанет от жопы аж до русскоговорящей челюсти). Короче, сердца ахуевших бабушек будут лопаться как от эта пленка, в которую заворачивают посылки, пузырчатка или как она там называется. И это ахуенно

Автоботы. Это, сука, вообще зверье. Автоботы будут заряжены огромным количеством боеголовок с тактическим опиздюливателем. Боевым заданием автоботов будет разминировать нахуй все, что заминировала вата, путем пинания в горбатые спины ватанов аж до самого ростова.

Кто-то из ватанов после атаки автоботов добежать успеет с двумя ногами, кто-то с одной ногой, кто-то доползет до рашки обетованной, а кто-то станет черноземом и сделает хоть одно, сука, хорошее дело за всю свою никчемную жизнь. Короче, будет жоссска и пасчады от железяк тоже не ждать.

Байрактары. Байрактары, если кто не в курсе, на дынырийском означают ,-нампизда-. Это тоже все будет использоваться Хунтой, с целью унизить норот бимбасы максимально.

Расскажу как киевская Хунта будет использовать байрактары: вместо бомб с этих беспилотников будут сбрасываться вниз презервативы. Прям на русскоговорящие головы норота бимбасы. Атака байрактарами будет иметь, в первую очередь, эффект психологическй, чем военный: согласитесь, сбросить презервативы на все то вооружение, что рф поставила на восток Украины= пониманию даже у самых тупых ватанов, что вазелин нужно будет ещё заслужить

Бааааааатальон -пупсики-. Зверье из батальона -пупсики- также будет участвовать в наступлении Хунты. Задачи пупсиков, которые будут представлять лгбт и т д, будут приблизительно следующие:
Поймать тех, кто поймали презервативы, сброшенные с байрактаров и использовать средства индивидуальной защиты по назначению. Ну, а если не понравится в качестве партнёра тот, кто поднял презерватив, то бойцам батальона -пупсики-, всегда можно заставить надеть коллаборанта гандон на русскоговорящую на голову + заставить так ходить до суда

Далее. Атака вибраторов и резиновых членов. Это все будет запускаться из Бердичева при помощи синхрофазотрона, который специально для этого разработали в місті Чернівці. Буковинське чудо техніки скине на окуповані приблизно 10 мільйонів вищезгаданих предметів, щоб абсолютно дезорієнтувати ворога.

Ворог, на думку вищого керівництва ЗСУ, має потрапити в психологічну яму і повинен або застрелитися власноруч, або вчинити акт суїциду будь-яким іншим способом. Погодьтеся, що картинка для ворогів України реально шокуюча:

З неба хуярить вогонь

З неба падають презервативи

З неба падають вібратори та гумові члени

Через гучномовець верещить хриплим голосом невідомо хто і каже:- прівєєєєт, сучкі ватниє....хто нє спрятался, я нє вінават... Капрал Віталік зараз вдягне лосини і піде шукать вас. Мяяяяу!"

Короче, думаю все поняли, шо после заявления капрала, вата сама себя будет пытаться застрелить не то что из стрелкового оружия, они из танков себе в русскоговорящие головы будут стрелять
Завершення операції. Після того, як проллється море крові, а степи сходу України будуть по пояс в сльозах вати, на зачистку міст прийдуть найлютіші звірі - прибиральники Києва. Описувати те, що ці хвашизди можуть зробити з коллаборантами за допомогою звичайної мітли, я не буду, бо це реально страшно. Але одне можу сказати точно: вся вата буде зібрана в мішки, файно відпижжена і вивчить Державну мову максимум після третього удару в пиздак.

Мораль. Приблизительно так выглядит наступление Хунты, если верить роспропаганде. Беги покупать спички и свечки, вата, беги...