Про співтовариство

Новини політики, громадського життя, культури і т. і. - все, що пов'язано з Полтавським краєм.
Вид:
короткий
повний

Новини Полтавщини

Мер Полтави вибачився перед полтавцями

Сьогодні під час народного гуляння та святкування Масляної Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, вітаючи полтавців, нагадав, що цього дня ще одне велике свято – прощена неділя. Тож не випадково, виступаючи перед полтавською громадою, міський голова Андрій Матковський попросив вибачення за недостатню роботу комунальників щодо розчищення снігу. Зазначивши, що вони «ні ресурсно, ні матеріально не були готові до погодних умов». У відповідь на такі слова полтавці прокричали: «Пробачаємо».

"Новини Полтавщини".

Кого б ви хотіли бачити на посаді міського голови Полтави?

"Відкрита Полтава" проводить інтернет-опитування на своїй головній сторінці, пропонуючи прізвища відомих у Полтаві діячів: Андрія Матковського, Андрія Баранова і Олександра Мамая.

Якщо учасникам опитування не вдалося обрати серед трьох, запропонованих "ВП", то вони можуть проголосувати у графах: "іншого полтавця", або "не знаю".

http://vidkrytapoltava.blogspot.com/2010/02/blog-post_12.html

Для Медведька: Місцева прокуратура спустошує державний бюджет

Октябрський районний суд Полтави 12 листопада ц.р. стягнув 1 млн 798 тисяч 216 грн 16 коп моральних збитків з держави Україна, які завдані протиправними діями працівників прокуратури керівнику Полтавської профспілки "Солідарність" Валентину Волошину. Понад 52 місяці він незаконно перебував під судом та слідством, з них 4 місяці 20 днів - під вартою.

В рішенні суду (суддя Литвиненко І.Ю.) фактично визнано нелюдським та жорстоким поводження з невинуватим громадянином України саме в зв"язку з виконанням ним обов"язків по захисту соціальних, трудових та інших прав членів профспілки. Прокурор неодноразово прохав в судових засіданнях визнати винним в скоєнні особливо тяжкого злочину та призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років. Таким чином прокуратура області фактично очолила боротьбу проти правозахисної організації і створила ситуацію, подібну в США в 30-х роках, коли там за зфабрикованими обвинуваченнями засуджували профспілкових лідерів до смертної кари.

Цим же судом вже стягнуто моральну шкоду на користь інших двох профактивісток: Світлани Охріменко та Наталії Довбиш, які теж були заарештовані та знаходились під вартою Першій судом стягнено 300 тисяч гривень, другій - 400 тисяч гривень. Характерно, що всі працівники прокуратури та міліції, які фабрикували дану справу отримали підвищення по службі та позачергові званні, а головного "героя" - прокурора Андрія Гомлю - навіть переведено до "іноземного" відділу. Тож у нас є конкретне запитання до пана Генерального прокурора: "Коли, нарешті, цих фальшувальників, які фактично катували невинуватих громадян, наносили величезні збитки державі, буде притягнуто до відповідальності?".

Микола Деменко,громадський центр "Солідарність проти корупції", для "Народних Новин".

"Майдан".

Скільки коштує пошук роботи в Полтаві?

У зв'язку із кризою в нашій державі збільшилась кількість безробітних. Тому питання про працевлаштування зараз особливо актуальне. Ми вирішили оцінити вірогідність знайти роботу через кадрову агенцію в Полтаві.

В часи СРСР одним з методів пошуку співробітників були оголошення. Їх клеїли всюди: на двері продуктових магазинів, на стовпи та спеціально відведені стенди. Такі об'яви можна зустріти й сьогодні. Але заледве вони є найкращим засобом пошуку роботи.

Зараз найвідоміші способи працевлаштування - через знайомих і родичів, спеціалізовані газетні видання, Інтернет і кадрові агентства.

Наразі  перший варіант поступово втрачає популярність через можливу некомпетентність рекомендованого. Щодо Інтернет сайтів, то їх величезний плюс в тому, що на них цілодобово оновлюється інформація і кожен бажаючий може як залишити своє резюме, так і переглянути список пропонованих вакансій. Але існує мінус - не кожна людина регулярно відвідує всесвітню мережу. Крім того вакансії з віртуальних сторінок можна знайти і в газетах. Адже в кожному місті є всього кілька популярних видань, які читає основна маса населення.

А от до кадрових агентств в основному звертаються в останню чергу. Це пояснюється тим, що важко визначити яке саме агентство дійсно надає якісні послуги. Отже, так виникає головне питання: в яке кадрове агентство звернутись?
Виявляється їх не так і мало. Ми відвідали дев'ять з них, які розташовані в центральній частині міста Їх перелік та умови співпраці занесемо до таблиці1.

Таблиця 1. Перелік кадрових агентств

№ Назва  Вартість послуг Термін дії договору Адреса
1 Барс 120 грн. 1 рік вул. Жовтнева 43 оф.211
2 Перспектива 45 грн. 1 місяць вул. Чорновола 2б
  70 грн. 3 місяці вул. Шевченка 44 оф.22
  Повторне оформлення договору - 25 грн. 2 місяці вул. Шевченка 27 оф.12
3 Онікс 50 грн. + 30%
від першої заробітної плати До повного працевлаштування вул. Шевченка 37 оф.18
   150 грн. 3 місяці вул. Жовтнева 43 оф.230
4 Мемфіс 100 грн. 1 рік вул. Леніна 13 оф.401
5 Бізнес персонал 100 грн. 1 рік вул. Леніна 13 оф.411
6 Солідарність 100 грн. Студентам - 50% 1 рік вул. Шевченка 52 оф.314
7 Партнер + 60 грн. 6 місяців
8 Полтава +  Вартість - 100 грн. До повного працевлаштування
9 Дарія    
 
Як видно з таблиці умови співпраці з клієнтом, а головне - вартість послуг відрізняються в різних агентствах.
Відрізняється і підхід до роботи. Не багато з них можуть похвалитись гарним сервісом обслуговування. Приємно в цьому плані скасувати  лише "Барс", "Онікс", "Бізнес Персонал". А от кадрове агентство  "Солідарність" крім працевлаштування надає послуги юристів і знайомств.

В "Перспективі" виникають незручності для клієнтів, які самі повинні дзвонити  (чи приходити) і дізнаватись про нові надходження. Адже такий посередник не спроможеться вчасно повідомити про підходящу вакансію.
«Старожилами» в місті вважаються  "Мемфіс" та "Онікс". Це вже є їх перевагою, адже звертаються люди до раніше відомих агентств.

На рахунок інших, то об'яви "Барса" і "Полтава +" з'явились відносно недавно, а "Полтава +" навіть встигла переїхати з Першотравневої на вул. Шевченка.

На нашу думку, краще, коли агентство працює до повного працевлаштування, а не на певний строк (що не дає гарантії). "Онікс" безкоштовно продовжує договір доки не знайде підходящу роботу.

Для кожного є свої критерії за яким він обирає агентство. Тому вибір за вами. Головне в цьому виборі не потрапити в оману красномовної та багатообіцяючої реклами. Слід відразу оцінити всі пріоритети агентства та уважно вивчити умови договору. Щоб не залишитись не лише без роботи, а то й без грошей, витрачених на її пошук.

Полтава-АКВ.

Коломойський націлився на Полтавську газонафтову компанію

Співвласник Приватбанку Ігор Коломойський сконцентрував 14,0097% компанії JKX Oil & Gas plc (Великобританія). Як сказано в повідомленні компанії, розміщеному на Лондонській фондовій біржі, формальний власник данного пакета акцій - кіпрська компанія Ralkon Commercial Ltd, власником 100% акцій якої є Андрій Кир'яков за дорученням Коломойського. Останній купив 12,62% JKX Oil & Gas на початку 2008 року, а 1 грудня сконцентрував 13,258%. Нині 8,87% акцій британської JKX Oil & Gas plc також володіє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України". Основним активом JKX Oil & Gas в Україні є Полтавська газонафтова компанія (займається видобутком вуглеводнів на Ігнатівському, Молчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах Полтавщини).

"Новини Полтавщини".

Актуально!: До МВС, СБУ, прокуратури

Одне-єдине запитання: На території Полтавщини судді хабарів не беруть?

Складається враження, що не беруть. Бо жодного суддю не впіймали.

Будь ласка, дайте відповідь. А відповідь може бути показана тільки на практиці.

"Відкрита Полтава".

Рейдерське захоплення по-полтавськи: син "наїхав" на маму

Кременчуцьке підприємство «Євро-хліб», яке очолює мати колишнього нардепа Василя Гаврилюка - Валентина Гаврилюк заявляє про незаконний силовий захват офісу підприємства. Рейдерську спробу мати приписує своєму сину. Про це сказано в заяві на ім'я Генпрокурора України, прокурорів Полтавської області і Кременчука, керівництва міліції і редакції ЗМІ: "Другого грудня невідомі на чолі з Василем Гаврілюком незаконно, за допомогою охоронного агентства «Скорпіон» (Полтава) силовим методом захопили приміщення, що знаходиться за адресою Кременчук ул.1905 року, 5/1, яке використовується як офіс ООО «Євро хліб» і належить ЧП «Ірина – Північ»."

У заяві також сказано, що після захвату приміщення, невідомі незаконно утримували працівників ТОВ «Євро хліб», в грубій формі були вилучені ключі і техдокументация від двох машин, вилучені ключі від кабінетів, були розпиляні болгаркою сейфи директора і секретаря й вилучені документи підприємства. Працівники підприємство відразу після захвату викликали міліцію. Але вони жодних заходів щодо запобігання протівоправніх діям ті не зробили.

Директорові «Євро-хліба» Валентині Гаврилюк належить 63% акцій підприємства і саме вона має визначальний голос в питаннях розпорядження майном підприємства. Проте Василь Гаврилюк надав міліції сфальсифіковані документи підприємства. На сьогодні «Євро хліб» опротестовує в суді дії Василя Гаврилюка і афільованих з ним структур.

Керівництво підприємства заявляє, що не несе відповідальності за збереження документації, а також за всі дії, які могли бути здійснені з документами після 1 грудня. Керівництво підприємства просить силове структури захистити підприємство від подібних нападок.

"Новини Полтавщини".

У Полтаві зараз густий туман. А у вашомі місті?

У Полтаві зараз густий туман. Нічого не видно вже за 50 метрів.

А яка погода зараз у Вашому місті? Є туман?

Голова гаражного кооперативу вчинив самосуд над грабіжниками

Грабіжників, які недільного ранку спробували зламати двері одного з приватних гаражів в Полтаві, застрелили члени гаражного кооперативу. Полтавська міліція почала розслідування випадку застосування зброї головою гаражного кооперативу, який з мисливської рушниці застрелив одного грабіжника, а іншого ранив. 60-річний голова під ранок обходив територію кооперативу, коли побачив, що двері одного з гаражів зламують двоє молодиків. Він повідомив телефоном про побачене власникові гаража, який через декілька хвилин прибіг з мисливською рушницею на місце події. Удвох вони зажадали від грабіжників припинити зламувати двері і спробували їх затримати.

Зав'язалася бійка, в ході якої з рук власника гаража вибили рушницю. Його підняв голова кооперативу, який і вистрілив в непрошених гостей. Дробовий заряд одному з грабіжників наніс смертельне поранення, іншому - потрапив в ногу, і він встиг втекти.

Міліція незабаром його розшукала і затримала. Обидва зломщики гаражів 1987 року народження, ніде не працювали. Зараз правоохоронці намагаються встановити, чому голова кооперативу одразу не викликав міліцію на місце події. За фактом порушено кримінальну справу.

"Новини Полтавщини".

До Нового року залишилося 30 днів
Сторінки:
1
2
попередня
наступна