Ви часник і полуницю вкриваєте на зиму?

Я, часник вкриваю, правда, ще не вкрив, а полуницю - не вкриваю, закаляю.
Ащо Ви вкриваєте і навіщо?

0%, 0 голосів

17%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

83%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

"Гармонія" цін, сільськогосподарської галузі. Яка Ваша думка?

Про дивне формування цін на офочі та фрукти, по принципу: чим меньше праці, тим дорожче продаєм... я, вже писав.

Тепер, мене цікавить Ваша думка, а точніше, як Ви викручуєтесь, в наступній ситуації: "В цивілізованому світі, плоди праці сільського господартсва - дороржче.... техніка та інвентар - дешевше.... У нас, все навпаки, плоди дешеві, а техніка космічних грошей коштує".

Був навіть реальний прикол з моїм знайомим колегою, який зареєструвався на сайті знайомств.... прийшов до мене в шоці і каже: "познайомився з дівчиною... вона сказала: "Если хочеш доказать, что ты меня достоин, должен приехать на порше"..... То це я маю продати за 2 000 000 комбайн, щоб купити за 2 000 000 порше??? І шо мені те порше дасть?"....

Та даже не будем брати комбайни і трактора від 500 000.... візьмем банально - корову.... Добра корова меньше 1000 доларів не коштує.... зато молоко, має коштувати копійки.

Не будемо чіпати державу з ілюзованими дотаціями та допомогами... Хай краще не заважає, ніж ускладнює нам життя, своєю турботою про нас.


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

63%, 5 голосів

38%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

А Ви садите кукурудзу для попкорна?

По закону підлості: посаджу - попкорну не хочеться.... не посаджу - хочеться і багато)))

29%, 2 голоси

43%, 3 голоси

29%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

А у Вас в селі, на дачі, торгаши напрягаються?

Особисто мені, іноді, піднадоїдає, коли деякі торгівці сільських базарів, намагаються зробити з людей - ідіотів.
 Принцип комерції, ми всі розумієм: Продавець їде на оптовий ринок, скуповує оптом товар, по оптових цінах і продає в роздріб, по роздрібних. Це нормально... Але, більшість продавців, по моїм спостереженням, взагалі перестали напрягатись: Проводити добу, а то й дві, в дорозі... вишукувати товар.... думати, як заробити гроші, щоб купити товар оптом.... думати, як його продати і т.д.... Знайшли найпростіший варіант: Поїхали в супермаркет.... купили по роздрібним магазинних цінах.... привезли в село, помножили ціну, вкращому випадку, на 2.... і погнали продавать.

Це тільки в нас і тільки мене це дратує?

Інкубатор, чи купований молодняк?

Чому Ви більше надаєте перевагу: "Купити інкубатор і виводити молодняк з яєць, чи купувати молоднік на базарі?"

Особисто я, ще 4 роки тому, придбав інкубатор. Основна тому причина - не якісний, або модифікований молодняк.

Каченята, курчата, які не ростуть без комбікорму точніше, без хімії.  Так чи інакше, при купованому молодняку, приходиться використовувати хімію. В іншиому випадку, виживаємість - меньше 50-ти відсотків.

Який Ваш досвід і чому Ви надаєте перевагу?

57%, 4 голоси

43%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Времянки или основательные конструкции?

Комментарии последних статей, натолкнули на новую тему: "Что для Вас более практичнее: времянки или основательные конструкции?".
Сразу уточняю, вопрос задан без фанатизма - это не значить, что весь двор заставлен времянками или залит железобетонными конструкциями. Меня действительно интересуют реальные мнения из опыта, я не ищу оправданий.

Когда я приехал в село, не собирался сразу заводить огромное хозяйство. Все, что было сделано временно, легко и быстро переделалось под себя. А вот с основательными конструкциями, дело обстоит сложнее. По мнению некоторых: "ХЕРНЯ ПОЛНАЯ. потом сто раз переделывать времянки Если шо-то делаешь , то делай так шоб потомки не проклинали переделками" - все нужно делать основательно. Проблема только в том, что климат меняется, хотим мы этого или нет. Вот например:
"оценив ситуацию по приезду, подумал, что курятник готов. Осталось убрать, подштукатурить, побелить и можно заводить кур..... так и сделал... первое прозрение наступило тогда, когда зимой куры замерзать стали. Та конструкция, в которой жили и не мерзли куры лет 30 назад, уже не практична. Многие соседи, решили вопрос проще - обложили старые сараи газоблоком. Потом некоторые пожалели, когда столкнулись с тем, что газоблок, если не мышам то крысам - не преграда. разобрали и обложили шлакоблоком. Можно было конечно заштукатурить цементным раствором, но каждый сам себе решает. Еще одна проблема с которой я столкнулся в старом основательном сарае - рост дедушки и отца, был 170-175.... мой - 185. Зайти - выйти не проблема. А вот проводить внутри работы, уже проблематичней. И еще ряд проблем устаревшего здания".
К тому же, когда человек еще не знает чем именно он будет заниматься, строить основательно сарай под одно.... потом переделывать под другое, если передумал и т.д..... Как по мне, проще попробовать из того, что есть.... определиться и потом уже строить. Действительно, жалко людей, которые построили, а потом передумали и изменили хозяйство. Например: обычные куры - свободно живут в курятнике, а вот бройлерам - нужно стабильно тепло, сухость и отсутствие сквозняков, в простом курятнике, их не подержишь. И начинают: утеплять полы, заводить отопление, перештукатуривать влагостойкой и анти грибковой штукатуркой и т.д....
Каждый решает сам, как ему удобно. Но мое мнение, исходя из опыта, следующее: "прошли те времена, когда строились стандартные сараи..... а потом определялось, что в них заводить. Сначала нужно определиться чем именно Вы будете заниматься, а только потом строить.".

Что Вы думаете по этому поводу?

P.S. Для категоричных критиков напомню, что некоторых животных в сараях держат с осени по весну, а на лето выводят и держат на улице под навесами. Хотя, все равно скажут, что это ноу-хау))))

80%, 4 голоси

20%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Балконні вікна, за допомогою рук та інструменту, перетворюються

Якщо вже заговорили про сміття, то гріх не згадати старих вікон.

Була в мене така історія: "Принесли мені в обід козеня... до вечора, треба було його десь поселити... в магазини за матеріалом, вже ніяк не встигав.... згадав, що колись давно, привозили вікна з балкону..... достав вікна і ось, що з того вийшло"....














Пусті пляшки

Раз уже заговорили за гілляччя, то гріх, не поговорити про пусту тару.
Не всі пляшки здають і не всі приймають...
Звісно, перший пунк призначення - побити та затрамбувати в сараях в підлогу (найефективніший засіб проти крис.
Але, якщо у Вас не намічається будівницво, а зайва тара є - можете її використати наступним чином:





Що можна зробити з чагарника

Кожен, так чи інакше, зтикається  з чагарниками,
Хто свої вирізає, хто в сусіда бичить, особливо, якщо безнадійні.
Стандартний варіант - вирізати та спалити.
Враховуючи той факт, що данне співтовариство для початківців, особливо тих, хто змушений починати з нуля..... поділюся тим, що з чараника робив я.

Товстіші гілляччя, можна порізати циркуляркою по такій схемі:



Де 1 - піде на основу та перемички, а 2 - піде на штахет.
Ось, що з того може вийти:






В кожного свої смаки, але, як на мене - гармонічно і не потребує затрат на фарбу, або лак.
Коли вже доріс до можливості гарного і дорогого, змінювати не захотілося. Може звик, а може сподобалось.

Тонше гілляччя - можна використати в плетінні.
Я в тому не великий майстер, багато розлізлось, але краще, ніж нічого...









Витримуючи технологію - береться спеціальна сировина, обробляється і т.д.
Але, я в тому не спеціаліст і тим не займаюсь, тому не розбираюсь.
Но, в виборі: спалити, викинути і т.д., я обираю - використати.

Вибачайте, за не професіоналізм.

Успіхів Вам, у Ваших починаннях.

Настала осінь і в погребі - зацвіло.....

Люди, почали запитувати: "що робити?"..... Вирішив, відповісти в блозі.... можливо комусь буде цікаво, або корисно.

Особисто у мене, зацвів буряк. Але, проблема того не в погребі, а в тому, що дозбирував я його вже під дощем і не просушив як слід. Тому, якщо цвіте щось одне, можливо саме це одне, просто не протряхло..... переберіть... просушіть і все буде добре.

Але, якщо почало цвісти все, то проблема вже в погребі. Зазвичай, причин 2:

1) не правильно зроблена витяжка, або система циркуляції повітря в цілому. (особливо, якщо пол бетонний, зараз, це вже модно)
2) не до кінця був просушений погреб влітку.... не повністю пробілений і т.д.... В ідеалі - треба винести просушити всі стилажі, просушити погреб і добре його пробілити.

Сталося, що сталося і чого вже згадувати літо, потрібно вирішувати проблему. Багато форумів, дають безліч порад. Я не буду займатися плагіатом, опишу ті способи та методи, що використовую сам і переконався в їх досконалості. І так:

1) Повітросушилка. (Не плутайте зі зволожувачем повітря - це різні пристрої)
Прекрасна річ, але коштує, в середньому 10 000.
Використовувати її потрібно періодично. Встановити в погребі і залишити, загрожує повним погребом не тільки сухофруктів, але й сухоовочів. Але, така система, не так вже й досконала - вона висушує зверху, а внизу сиріє. З часом, вологість вирівнюється, але буває пізно.

2) Паралон.
Такий метод, корисний і ефективний, на мою думку, лише тоді, коли вологи забагато - на стелі краплі, на стінах гриби і т.д....
Вивішуєте прикріплений до стелі паралон, або кладете його на овочі, банки і т.д.... коли він стає вологим... виносите....викручуєте....просушуєте і знову в погреб. Якщо, вологість не на стільки велика, не сильно то він і допоможе.... для себе, я в цьому переконався.

3) Старі газети.
Як на мене, найефективніший спосіб!!!
У будь-якої людини, особливо старої закалки, десь там на горищі, стоять мішки зі старими газетами.... я знайшов навіть пересушені газети у себе)))))....
Розправляєте ці газети і просто розкладаєте - на овочах і фруктах, на банках, на поличках і т.д....
Перевага цього способу в тому, що набирають вони влагу поступово, по мірі її вирівнювання..... а не висушують повітря зверху, залишаючи сирість знизу. І пересушити, газета не зможе, як би не хотіла..... хіба що, Ви викладете 2 мішка газет в погребі, де взагалі відсутня вентиляція.
Газети стають вологими - тоді замінюєте на нові, або висушуєте старі і знову в погреб.
Навіть, коли з погребом все добре, пару газет, там лежить.... на випадок різких перепадів температур, відповідно, неочікуванного конденсату і т.д....

Успіхів Вам, у Ваших починаннях.