Ажіотаж навколо Чорнобильської зони відчудження

Було цікаво, як вплине серіал "Чорнобиль" від телеканалу НВО на відвідуваність Зони відчудження. І ось — перші новини. Вчора прочитав у газеті, що лише протягом однієї доби затримали 4 групи сталкерів — 17 людей, серед яких були іноземці. Раніше в новинах не натрапляв на такий "улов". Можна сказати, що кількість нелегальних відвідувачів "зони" збільшується.

Але паралельно із нелегалами збільшується й кількість офіційних відвідувачів. У порівнянні із першою половиною 2018 року, за перше півріччя 2019-го, потік туристів збільшився у 2 рази: з 20 до 40 тисяч відвідувачів.
Зрозуміло, що це відображається на чергах на КПП (для проїзду туристів використовується лише один пункт пропуску). Тому і для законослухняних громадян викають незручності. Ну а тих, хто хоче нелегально проникнути у ЧЗВ чекають патрулі Нацгвардії і поліції. А на піступах до "колючки" на них чатують прикордонники. Правда, штраф всього лише 510 грн..

Що скажете: витримає Прип'ять і Зона відчудження такий наплив? Чи збільшать штрафи проти нелегальних туристів? І чи збільшать кількість патрулів? Чи збільшать вартість екскурсій?

Зрозуміло одне: що офіційно, що нелегально, потрапити у Зону відчудження стане складніше. Якщо ще рік тому я був ладен піти туди нелегально, то зараз все більше схиляюсь до варіанту накопичити гроші на групову екскурсію, але по індивідуальній програмі.

P.S.: Якщо кому цікаво, вартість одноденної екскурсії по стандартній програмі "Дитячий садок у с. Копачі - Майданчик біля Чорнобильскої АЕС - Прип'ять - пам'ятники у Чорнобилі" коштують 49-59$ (для українців).

Коти теж мають почуття

В рекомендовані відео потрапило таке. Я, як людина чутлива розумів, що буде важко дивитись подібне відео.. Але цікавість взяла гору.
На щастя, бідолашна кішка вижила і отримала нового господаря. Але історія сумна.


Доречно про наболіле...

Знають на радіо, коли розповідати про безсоння - наніч. Кращий час не знайти. А найобразливіше, що у мене якраз період безсоння.

Радять засинати в один і той самий час. Не їсти на ніч. І не засиджуватись за компом.

Що це з Гугл-перекладачем?

Гугл, я тебе не пізнаю. Що сталося? Чому такі величезні літери? Вчора ж був нормальний шрифт, а це що за гігантизм для слабозорих?

Це якось "лікується"?


Вгадай що скаже радіоведучий або Навіщо нам Мальдіви?

Слухав радіо. Так після пісні "Хочу на Мальдіви" був прогноз погоди. Ну, думаю, мабуть щось скажуть і про пісню. Точно! Сказали: "Навіщо кудись їхати, якщо у нас як на Мальдівах".

До речі, це не вперше вгадую коментарі. Але стосовно тієї радіостанції, то вони рідко коментують пісні. Тому і здивувало.

Щось пісня сподобалась-3

Щось пісня сподобалась. А ось відеокліп — ні. lol

Молдавський музикант і румунська співачка.
Гарно співають.



Ремікс ще класніший.

За декілька хвилин до дощу

Вчорашня хмара.
Вітер сильний. Трохи поблимало. Але дощик слабенький. Злива була лише під кінець хмари. Позавчора було страшніше.
А це хіба тривало довго — годину.


Розрулили з підробітком

Конфлікт з підробітком розлулили. Просто буду працювати через інших людей. Також обіцяють більш різноманітні завдання.

Ще й зарплати дочекався. Ура!

Нуднувато без подорожей

Якось нуднувато. Ніяких поїздок. Липень був слабеньким: лише дві вилазки. А серпень взагалі під питанням. В тому числі, через труднощі з підробітком. Та й знайома поки нічого не пропонує.

Думаю, що й серпень буде понурим і нудним. Турботи, звичайно, знайдуться. А ось цікаві подорожі і вилазки — навряд чи:(

Додаткова пошта

Вирішив, що нефіг засирати основну пошту. Та й кажуть, що для особистого і роботи треба мати різні пошти. Згадав, що є ще один акаунт (не переживайте, не тут), який спеціально реєстрував для роботи. Раніше чогось не міг відкрити. Але спробував зайти з іншого браузера — і все вийшло.

Правда, встиг засрати пошту робочою перепискою.
Проте тепер можна самому себе коментувати))) А ще можна мінусувати українофобів)))

Цікаво, що не користувався акаунтов півтора роки. І нічо, працює.

А скільки у вас електронних пошт?