Спека-а-а!

Вчора було спекотніше, ніж напередодні. В Gismeteo показували більше +33. А на сонці термометр видавав +40. Вікна вже почали плавитися (а я то думаю, що воно смердить).
Але спека вдень ще нічого, якби вночі було прохолодно. Так ні — декілька ночей підряд температура зростає: +25, +26, +27. В ніч на сьогодні було +28. Та це ж спека! Як спати при такій температурі?

З острахом поглядаю на прогноз на липень. Тоді прогнозують аж +37.

Статистика українського автопрому

Вирішив зайнятися статистикою виробництва (складання) автомобілів українськими заводами. Як не дивно, вдалося дещо відкопати. Правда, є два віаріанти — загальна статистика випуску моделі (де добре) і статистика по рокам (це ще краще, але вдається знайти дані лише за один рік). Дещо вдається вирахувати математичним аналізом (віднявши від загальної кількості, кількість моделі певного покоління). Ну і, звісно, в статистиці враховуються моделі в усіх кузовах — тобто, неможливо дізнатися, скільки зробили, наприклад седанів і універсалів. Хоча, взагалі, й це непогано.

Дійшов до висновку, що в нормальних об'ємах (сотнями тисяч штук) виготовляли лише деякі російські ВАЗи, Ланос/Сенс і Таврії. Шкод збирають багато. Але якщо розподілити по конкретних моделях, то виходять лише десятки тисяч екземплярів.

Танцювальна п'ятниця

Самому компілювати аматорський мікс щось ліньки, тому ось сет від профі.



Епідемія ставить рекорди!

Епідемія ставить рекорди! +687. Бачите, навітть спека не зменшує ріст зараження. Як вважаєте, знову будуть посилювати обмеження?

До речі, сьогодні вперше вибрався в магазин. Що сказати: народу повно, маски носять як попало.

Щось пісня сподобалась-13

Почув в одному міксі і сподобалось. Ще й текст цікавий.

Перенумерація лісових угідь

Пройшовся до лісу і виявив, що лісові квартали перейменували. 43 квартал став 128, а 36-й - 120-м. Чому? Це декілька років тому нумерація починалась з Боярки, а закінчувалась біля Круглика. А тепер, що, навпаки? Чи лісгосп поглинув ще одне лісництво?


День Сурка

Знаю, знаю, до Нового року ще півроку, але сподобалась сценка. Знаєте чому запостив? Тому, що на карантині майже кожен день проходить однаково.


Мегаполіс

Тут в коментах сумнівалися, що Боярка — це мегаполіс. І ось, як і обіцяв, фотка.


Що ж тут від мегаполісу?! Два гіпермаркети, АЗС, чотирьохсмугова дорога, світлофор, багатоповерхівки.
А раніше було
[ ТАК ]

Прийшло літо!

Не збирався писати цю замітку, але... надворі вже літо! В травні були дощі і прохолода. А сьогодні синоптики обіцяли +24 +29. За відчуттями ще не спекотно (якщо не стояти на сонці), але близько до того. В усякому разі, можна засмагати і ходити в шортах або хоча б без шкарпеток.
Справжня спека вжарить, мабуть, у липні та серпні.

Територіальна громада

У нас таки визначилися з територіальною громадою. Боярка стане центром громади. Правда, територія розтягнулася на захід. І до об'єднання не потрапили села Білогородка, Бобриця і Святопетрівське. При цьому вибір деяких сіл, що потрапили у громаду, дивує — Дзвінкове, Перевіз, Новосілки.

Об'єднання з с. Тарасівка і селищем Нове, Малютинкою та селищем Іванків (зовсім крихітне) виглядає логічним. Біля Забір'я розташований водозабір, тому теж цілком логічне об'єднання.