Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Sapienti sat

Під час звернення президента України Петра України до Верховної Ради народний депутат Володимир Парасюк (група «Укроп») намагався вивісити плакат з написом «Україна чи липецька фабрика» на ложі помічників. Нардепи від «блоку Петра Порошенка» не допустили провокації і відібрали плакат у Парасюка.

Про це у соцмережі повідомив нардеп Ігор Луценко, передає новину «Преса України».

«Парасюку не дали вивісити плакат на ложі помічників. Депутати від БПП силою забрали плакат», - написав він.

Нагадаємо, 4 червня Глава держави виголосив звернення до парламенту за підсумками роботи за рік. Він визнав, що народ не задоволений роботою влади.

Як відомо, Петро Порошенко намагається продати свій бізнес, однак поки що не може знайти покупця у зв’язку з економічною кризою і війною. Крім того у Кремлі намагаються зробити все, аби не допустити продажу.

Днями Порошенко повідомив, що незабаром розкриє важливу інформацію про продаж свого бізнесу, але на поки що з продажем не складається.

«Коли я намагався продати, наприклад, мої активи в Росії, вони були негайно арештовані російським урядом, не даючи мені такої можливості, адже неможливо продати те, що знаходиться під арештом. І моя власність в Росії була конфіскована. І вони намагалися використовувати це як метод тиску. І це абсолютно неможливо», - пояснив ситуацію зі своїм бізнесом президент.

Ще про наші навчання

Найбільші навчання за всю історію ВДВ в Україні - фотоальбом
Саша Юрчук 30 травня 2015, 23:55
 3666
Найбільші навчання за всю історію ВДВ в Україні - фотоальбом

Сьогодні, 30 травня, на півдні країни пройшли навчання аеромобільних військ Збройних Сил України. Тисячі десантників і сотні одиниць техніки було переправлено через річку Південний Буг у рамках найбільших в історії навчань цього роду військ.

«Преса України» повідомляє про цю новину та пропонує своїм читачам ознайомитися з фотозвітом про подію.

Читайте також:

важко у навчанні, легко у бою

На Львівщині тривають українсько-американські військові навчання FearlessGuardian-2015 – фотоальбом
Саша Юрчук 03 червня 2015, 23:05
 744
На Львівщині тривають українсько-американські військові навчання FearlessGuardian-2015 – фотоальбом

На Яворівському полігоні тривають навчання бійців Національної гвардії в рамках місії Fearless Guardian. Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який особисто побував на полігоні 3 червня, «інструктори зі США захоплені тим, який високий рівень наших військовослужбовців, як швидко вони навчаються і демонструють дуже хороші показники». За його словами, американці також багато чому вчаться в наших хлопців, особливо в тих, які вже були в зоні бойових дій. Яценюк «вдячний Уряду США, Урядам Канади та Британії за рішення щодо проведення цієї місії, яка допоможе нашому війську відповідати кращим натівським стандартам. Це нова тактика, нова техніка і взагалі новий дух української армії».

«Преса України» повідомляє про цю новину і пропонує своїм читачам ознайомитися з фотозвітом про подію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також:

Мразь хотіла дати дьору

У Борисполі Клюєва не випустили з України

Прикордонники в аеропорту Бориспіль заборонили нардепові Сергію Клюєву вилетіти до Відня (Австрія).
Про це повідомляє LB.ua з посиланням на прес-службу політика.

«Незаконна заборона на виїзд з країни позбавила мене права захисту і можливості донести свою позицію в офіційні органи ЄС з приводу мого переслідування в Україні», - заявив нардеп.

За його словами, без будь-яких правових підстав, влада обмежила йому свободу переміщення.

Сам політик поскаржився, що прикордонна служба в аеропорту Бориспіль без пояснення причин заборонила йому вирушила до Відня (Австрія).

Депутат заявив, що хотів вилетіти до Відня, щоб зустрітися зі своїми адвокатами і дати офіційні пояснення чиновникам ЄС напередодні розгляду 5 червня в Брюсселі питання про продовження введених проти Клюєва санкцій Євросоюзу.

При цьому він зазначив, що буде і надалі з'являтися за всіма викликам Генеральної прокуратури або інших органів України.

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, Верховна Рада дозволила притягнути Клюєва до кримінальної відповідальності і зняла з нього депутатську недоторканність.
Клюєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах, йому загрожує більш як 10 років позбавлення волі.

ху*ловцям всипало по саме айяяяяяй

Вогонь у Мар'їнці повністю припинено. Втрати бойовиків – до 50 осібСереда, 03 червня 2015, 19:43 
доповнено
Вогневий контакт у Мар'їнці станом на 19:20 повністю припинений.

Про це "Українській правді" повідомив прес-офіцер української сторони Спільного координаційного центру з контролю за припиненням вогню Руслан Семенюк.

"Під час переговорів в рамках СЦКК режим припинення вогню був визначений на 17 годину. Після 17 години там ще тривали перестрілки зі стрілецької зброї, але поступово вони згасли", - сказав він.

"Станом на 19:20 бойові дії не ведуться, вогневий контакт припинений. Незаконні збройні формування відступили від Мар'їнки на свої попередні позиції. Статус-кво відновлено", - зазначив Семенюк.

Він додав, що саме завдяки успішній роботі в рамках СЦКК вдалося запобігти ескалації конфлікту.

Водночас, як повідомив "Українській правді" в.о. керівника прес-центру Генштабу Владислав Селезньов, під час боїв під Маріїнкою бойовики втратили за оперативною інфомарцією, до 50 бійців, велика кількість поранених перебуває у лікарнях.

"З нашого боку за попередніми даними 26 українських військових отримали поранення різного ступеню важкості. Всі вони доправлені до медичних закладів", - сказав Селезньов.

"Крім того, після обстрілів українські військові евакуювали п’ятьох поранених місцевих жителів до Курахівської лікарні", - додав Селезньов.

Водночас радник президента Юрій Бірюков із посиланням на дані Генштабу повідомив, що станом на 19:45 відомо про 31 поранений українських військових та 3 загиблих.

 
 

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський з посиланням на контррозвідку СБУ повідомив, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, залучених у цій операції (!), становлятьщонайменше 4 "двохсотих".

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осбі, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона, попередивши партнерів, повідомила, що була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію.

За інформацією "Української правди", станом з 0 годин до 13 середи вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

Раніше після оголошення режиму припинення вогню 15 лютого сили АТО відвели важку артилерію.

Українська правда

Смерть москальським окупантам

Сили АТО повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці - Дейдей
Олег Мисько 03 червня 2015, 17:58
 
Сили АТО повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці - Дейдей


Про це він сказав на прес-конференції, новину передає «Преса України».   
Народний депутат та куратор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей повідомив, що українські військові повернули захоплені бойовиками позиції у Мар'їнці.

«Є 200-і, є 300-і. За кількістю поки не відомо. Вдалося віддавити їх назад, на ті ж позиції де вони були майже ті ж самі. Зараз ще йде бій. Зараз йде прямий контакт в Мар'їнці. 

Наші бійці і бійці 28-ї бригади в даний момент ведуть прямий контакт, поки що чекаємо розвитку подальшої ситуації, що і як. Вони підтягли чимало сил для того, щоб взяти Мар'їнку. Завдяки бійцям 28-ї бригади, змогли утримати її», - заявив нардеп.

Раніше ми повідомляли, що в районі Мар'їнки українські позиції атакують близько 500 російських військовослужбовців. Про це повідомив громадянин РФ, якого українським військовим вдалося взяти в полон.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що російсько-терористичні війська стягують САУ і реактивні системи залпового вогню в район Мар'їнки.

Знову полізли су-ки

Сили АТО попередили партнерів і застосували артилерію через наступ бойовиківСереда, 03 червня 2015, 15:54

Генштаб заявляє, що через масований наступ бойовиків, сили АТО застосували відведену артилерію.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

"Для зупинки ворожого наступу та уникнення втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши усіх міжнародних партнерів, було змушене застосувати артилерію, яка до цього знаходилася у визначених Мінськими домовленостями районах у тилу", - сказано в повідомленні.

За інформацією Генштабу, бойовики в середу почали масований наступ поблизу Мар'їнки із залученням тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик".

"3 червня, близько 4 години ранку, російські терористи, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, розпочали масований наступ на українські позиції. Найбільшого удару було завдано в районі населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка, що поблизу Донецька. Так, у напрямку Мар’їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків та до тисячі чоловік живої сили. Наступ підтримують самохідні гармати 2С1 "Гвоздика", - повідомляє прес-слжуба.

"На інших напрямках наступ на наші позиції також підтримується вогнем з гармат та важких мінометів, які, до речі, відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведеними на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення", - додається в повідомленні.

Українські військові героїчно прийняли бій і дали ворогові гідну відсіч на визначених рубежах. 

Як відомо, бої під Мар'їнкою розпочалися в ніч з вівторка на середу після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала перемовини, коли російський представник  Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

За інформацією "Української правди", станом з 0 годин до 13 середи вже зафіксовано 47 обстрілів бойовиками сил АТО.

З боку сил АТО 7 поранених. Бойовики заявили, що втратили 15 своїх бійців.

Раніше після оголошення режиму припинення вогню 15 лютого сили АТО відвели важку артилерію.

Українська правда

окупанти почали новий наступ?

Київ готовий перекинути резерви під атаковану противником Мар'їнку 3 июня в 13:46 Ворог намагається просунутися вперед, застосовуючи танки, міномети, артилерію. Ця ситуація не є штатною. Під Мар’їнкою і Красногорівкою йдуть бої  Збройні сили України мають намір утримувати свої позиції під Мар'їнкою і Красногорівкою, атаковані вранці, заявив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. "Плани бойовиків нам невідомі. Але ми розуміємо, що така активізація почалася тільки після сигналу з Москви... Якщо тиск буде посилюватися, будуть підтягнуті резерви, буде відповідна відповідь – підкріплення для утримування позицій", - сказав Лисенко на брифінгу. За його даними, близько 3 ранку у вівторок, 3 червня, противник почав масований обстріл позицій в районі Мар'їнки і Красногорівки, в тому числі, з важкого озброєння. "Вони застосували танки, міномети, артилерію. Противник намагається просунутися вперед. Українські військові відбивають усі атаки і успішно утримують свої позиції, ситуація під контролем", - сказав він. Лисенко наголосив, що є всі підстави назвати ці дії бойовиків спробою просунутися, "але ця атака відбувається на неширокій ділянці фронту, тому говорити про широкомасштабний наступ ворога ми не можемо". "Ця ситуація не є штатною, оскільки є вибухи, стрілянина, є поранені. За добу ніхто з наших хлопців не загинув - це диво", - підкреслив він. Читайте також: В зоні АТО з місць зберігання продовжує пропадати важке озброєння – ОБСЄ Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що РФ "дала вказівку своїм терористам почати військову операцію" на сході країни.
Більше читайте тут: http://dt.ua/UKRAINE/kiyiv-gotoviy-perekinuti-rezervi-pid-atakovanu-protivnikom-mar-yinku-174660_.html

Бють своїх смішать москальських окупантів

Как добровольцы "Равлика" превратились в бандитов
Версія для друкуКоментарі32
29.05.2015
Диана Берг, активистка, организатор движения "Донецк – это Украина"

В Донецкой области, недалеко от "линии перетину", милицией была задержана группа лиц. Якобы – при попытке вооруженного нападения на агрофирму.

В деле фигурирует группа из 9 человек, у разбойников изъяты оружие и боеприпасы, а также деньги, которые ранее находились в сейфе компании. Это следует из материалов дела, к слову, составленных с грубыми ошибками и нарушениями.

Однако посмотрим на ситуацию с другой стороны: команда из 9 головорезов – это 2 отдельные группы партизан-патриотов.

В тот день отряд "Равлик" по просьбе дружественной группы добровольцев (предположительно имевших отношения к "Братству" Дмитрия Корчинского, у одного из задержанных при себе имелось  удостоверение батальона Святой Марии, которым руководит Корчинский) приехал помочь в задержании пособников оккупантов.

Парни задержали нескольких подозрительных лиц, изъяли у тех флаги ДНР, оружие и взрывчатку и вызвали милицию, чтобы законно оформить задержание.

Это нормальный ход событий: добровольцы, помогающие силовикам, не раз сдавали в милицию и СБУ террористов, чиновников "ДНР", боевиков. Тем не менее, в этот раз что-то пошло не так.

Милиция задержала именно партизан-добровольцев, а через пару дней состоялся суд и ребят поместили в СИЗО. Там они и пребывают до сих пор, не вполне понимая, что произошло.

Я не знаю шестерых задержанных, которым помогали мои знакомые. Я знаю только троих ребят из группы "Равлик". Среди них – один мой хороший друг. И я хочу, чтобы вы тоже немного узнали его.

Я вам расскажу 10 фактов из жизни Богдана Чабана, "опасного отморозка", каким его считают следователи.

1) Евро-2012

В 2012 году Донецк принимал чемпионат Европы по футболу. У нас в городе построили кемпинг-парк для фанатов. Я работала над брендом и символикой, а весь кемпинг держался на Богдане - там мы с ним и познакомились. Он занимался общением с прессой, расселением фанатов, организацией мероприятий, и даже спасением палаток от урагана. Богдана знали все, и он знал всех. До сих пор не понимаю, как он успевал все и не сошел с ума – это были безумные 3 недели.

 

2) Гроб Сола Кемпбелла

Во время чемпионата всем дончанам запомнилась громкая акция английских болельщиков: фанаты сколотили гроб, написали на нем имя английского футболиста и прошлись с ним по центру города, крича "Сол, ты был неправ" - протестуя против призывов Кемпбелла не ехать в опасный криминальный Донецк.

После Евро- 2012 англичане передали "гроб Сола Кемпбелла" нам с Богданом в наследство.

Мы первое время не понимали, что делать с этим странным подарком, пока Бодя не сообразил, что его можно использовать как арт-объект. Мы еще долго возили его по разным выставкам как символ прошедшего чемпионата - у меня на потолке машины до сих пор нестираемое красное пятно от краски на гробе. Покочевав по разным экспозициям, экспонат так и остался в Донецке.

 Диана Берг и Богдан Чабан

3) Изба-читальня

В 19 лет Богдан стал владельцем самого уютного заведения Донецка - кофейни "Изба-читальня".  

Это было его любимое детище, дело его жизни. Презентации книг, концерты, игра в мафию, вечеринки, лекции, игры, книги, гитара, кофе и коктейли - это был центр притяжения и второй дом для самых лучших, умных, творческих и талантливых людей города. Он все там сделал и обставил сам. Там всегда можно было встретить друзей. Когда закрывалась Изба, рыдалали многие, те, кого в других обществах принято называть "креативный класс".

 

4) Велокофейня

Два года назад Богдан, на тот момент самый молодой предприниматель Донецка, придумал и реализовал новый стартап - первую велокофейню в Украине. Он сам собрал конструкцию из труб, деревянного каркаса и тента – он хотел использовать именно экологический транспорт.  И в парках и скверах Донецка появился самый вкусный в городе кофе на велосипедных колесах.

 

5) "Донецк – это Украина"

В марте 2014 Богдан был первым, кто поддержал наше предложение выйти на протест против сепаратизма. Он стал одним из организаторов нашего движения "Донецк - это Украина", и за прошлую весну мы вместе прошли как многотысячные митинги и марши, так и их следствие - атаки, охоту и травлю. На нас нападали, избивали, стреляли, травили газом и кидали гранаты, а Богдан стоял вместе с "Ультрас Шахтер" и самообороной, защищая всех нас. 

 

6) Партизанщина

Параллельно прошлой весной Богдан с группой донецких парней начал партизанить  - открыто выражать свою позицию становилось все опаснее. Сначала по ночам они клеили патриотичные листовки. Потом мы сделали трафареты, и ребята расписывали город правильными символами и надписями. Мы покупали краску ведрами. Потом ребята отлавливали агрессивных сепаратистов.

Они прослушивали Зелло и ездили по городу, вычисляя врагов. Парни собирались по ночам в условленном месте и обсуждали тактику сопротивления, не спали ночами, а с утра снова шли на работу, чтобы ночью снова идти на охоту. Однажды ночью Богдан сорвал флаг России, установленный на площади Ленина, и за это его с друзьями на сутки забрала милиция. Было трудно и страшно.

 

7) Львов

В июне Богдану пришлось закрыть "Избу-читальню" - работать в Донецке стало невозможно. Он решил уехать и начать все сначала. На месте его кофейни открылся склад  ДНР, и стало очевидно, что назад пути нет. Я тогда была во Львове, и Бодя приехал ко мне. Мы с ним решили открыть там кафе.

Изучали рынок, выбирали место, смотрели помещения. У нас уже была готовая идея, мы видели это заведение как наяву. Мы почти нашли ему квартиру. Оставалось только перевезти оборудование кофейни из Донецка и переехать. И Богдан уехал домой на пару дней за вещами.7) Львов

 

8) "Шахтерск"

Он позвонил через неделю. Сказал: "Я не могу так. Я должен вернуть свою кофейню, и она должна быть тут, дома, в Донецке, а не во Львове. Я иду воевать". Он пошел в Шахтерск - батальон, где ему выдали 4 патрона и отправили на первое боевое. Вместо молодого предпринимателя Богдана Чабана на свет внезапно появился молодой солдат "Азот".

Это легко проверить по базе Шахтерска, опубликованной недавно на ресурсах ДНР. Он был в самых горячих точках. Он был в Илловайске, чудом оставшись в живых. Потом рассказывал страшные истории, которые слушать можно только под водку. 

 

9) Ивано-Франковск

Бодя ушел из расформированного Шахтерска в Ивано-Франковский батальон теробороны. Мы собирали ему на снаряжение и форму. Он отрастил бороду и стал настоящим воином. Однажды прошлой осенью он приехал ко мне в Мариуполь, и я познакомила его с другом-волонтером Данилом Ковжуном. Наверное, именно тот момент можно считать рождением отряда Равлик - эти двое стали основой партизанской группы.

 

10) Равлик

Зимой Богдан начал оформляться в подразделение Гарпун. Пару месяцев ребята провели на учениях, в казармах, на полигонах. Бюрократическая махина оказалась слишком неповоротливой. Пока документы оформлялись, ребята решили работать параллельно. С ними всегда был талисман – смешная игрушка в виде улитки, отсюда и название.

Они отлавливали сепаратистов и сдавали их СБУ. Инициаторы референдума, министры ДНР, организаторы покушений и террористы - на счету отряда Равлик десятки преступников. И сотни спасенных жизней. А 8 мая Равлики были задержаны во время очередного задержания террористов – нелепая, несмешная тавтология.

 

Я горжусь дружбой с этим человеком. Не я одна - Богдана знает и любит весь Донецк. Вся молодежь и студенты, интеллигенция и люди  творчества. Все фанаты ФК Шахтер – он был заядлым болельщиком. Все патриоты и участники донецкого Майдана и протестного движения. Нынешние народные депутаты, общественники, активисты и журналисты, партизаны и бойцы батальонов.

Потому, что нельзя не любить и не уважать парня, который в 20 лет выбирает воевать за свой город вместо того, чтобы строить новую жизнь в другом, мирном и красивом. Он говорил: "Я просто хочу вернуть свою Избушку. Хочу, чтобы мы там собирались, как раньше, пели, пили, ели, разговаривали, смеялись, играли, танцевали, читали, спорили до хрипоты. Я знаю, это все будет. Я просто буду приближать этот момент, как могу".

 



10%, 1 голос

0%, 0 голосів

40%, 4 голоси

50%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Москалів учергове упіймали на брехні

ВМС США показали, як російський бомбардувальник літав над Чорним моремПонеділок, 01 червня 2015, 23:00 
відео

ВМС США опублікували відео з есмінця "Росс" (офіційно перебуває в Чорному морі на навчаннях з Румунією), на якому видно проліт над Чорним морем російського літака Су-24.

"Росс" зафіксував політ російського СУ-24, коли працював у міжнародних водах. "Росс" продовжив свою місію після спостереження за поверненням літака на базу. "Росс" не діяв агресивно і не ухилявся від виконання запланованої операції. Дії екіпажу були і лишаються професійними. Моряки "Росса" зауважили, що СУ-24 не мав ніякої зброї – його "фланги" були чисті", - йдеться у повідомленні.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що інцидент стався біля берегів анексованого Крим, під час якого російський літак нібито змусив відійти есмінець у нейтральні води у східній частині Чорного моря, оскільки "вів себе провокаційно і агресивно, що викликало занепокоєння операторів станції стеження і екіпажів кораблів Чорноморського флоту".

Українська правда (Ось адреса відео

http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/1/7069796/ )