Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Рука руку миє

ГПУ звинувачує депутатів у затягуванні справи ЄфремоваВівторок, 19 травня 2015, 11:36

Завершити розслідування у справі против регіонала Олександра Єфремова, якого підозрюють у причетності до зловживань під час ухвалення "диктаторських законів 16 січня", заважають народні депутати, котрі не приходять на допити.

Про це повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає "Укрінформ".

"Ми б уже  завершили цю справу, коли б допитали  депутатів, які брали участь в голосуванні або перебували в залі. Вся складність цього розслідування полягає в тому, що у нас нема поваги народних обранців до викликів слідства. По третьому, по четвертому колу просимо їх з`явитися, а вони не приходять -  як опозиційні так і провладні, як діючі так і колишні", - сказав він.

Горбатюк додав, що з приводу неявки нардепів на допити Управління спецрозслідувань регулярно надсилає листи на ім'я голови Верховної Ради і керівника апарату.

За словами начальника Управління спецрозслідувань ГПУ, по епізоду ухвалення "диктаторських законів 16 січня" повідомлено про підозру колишньому першому заступнику  голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку та голові лічильної комісії Володимиру Олійнику, які перебувають в розшуку.

Олександр Єфремов наразі знаходиться під домашнім арештом. Також повідомлено про підозру десятьом членам лічильної комісії.

Як відомо, Єфремов підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального Кодексу України - "зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин" та "службове підроблення". 

Спостерігачі ОБСЄ = ху*ловці

У Маріуполі вимагають, щоб представники ОБСЄ покинули Україну
Володя Костик 18 травня 2015, 21:06
 
У Маріуполі вимагають, щоб представники ОБСЄ покинули Україну

Громадські діячі Маріуполя мають намір вигнати з міста спостерігачів ОБСЄ, і закликають, щоб вони взагалі покинули Україну.

Про це під час засідання штабу оборони міста заявив активіст Ярослав Кравченко, новину передає "Преса України".

Він зазначив, що представники місії відмовляються визнавати Широкіно територією, яку контролюють українські військові, і заперечують той факт, що терористи регулярно отримують зброю з Росії.

Крім того він зазначив,що майже 80% всіх спостерігачів тим або іни способом пов'язані з Російською Федерацією.

"Голос Америки" написав, що представники ОБСЄ фотографують місця розташування українських сил і зливають всю цю інформацію противнику", - сказав активіст.

У зв'язку з цим він закликав громадян міста, щоб вони вийшли на вулицю 19 травня і зажадали прибрати з міста спостерігачів ОБСЄ, а так само щоб вона взагалі покинулиа територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російсько-терористичні війська атакували позиції українських військових по всій лінії розмежування.

Важлива перемога у інформаційній війні

Росія терміново відкликає своїх спецпризначенців з Луганщини – Генштаб ЗСУПонеділок, 18 травня 2015, 21:37

Військові, які входять до складу 3-ї бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії терміново залишають місто Брянка, що на Луганщині.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗС України, оприлюдненому в понеділок ввечері.

"Особовий склад з’єднання повертається до пункту постійної дислокації.

Літак, який має передислокувати російських військовослужбовців, прибув на аеродром в Міллерово (Ростовська область РФ), звідки найближчим часом вирушить у Самару (РФ)", - сказано у заяві.

"Прикметним є той факт, що передислокація російських спецпризначенців розпочалася одразу, як тільки українська сторона продемонструвала усьому світові беззаперечний факт присутності російських військовослужбовців на сході України", - додали в Генштабі.

"Таким чином, Російська Федерація намагається приховати сам факт присутності своїх військовослужбовців на території Донецької та Луганської областей і їхню участь у бойовий діях проти українських військових", - йдеться у заяві.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками так званої "народної міліції "ЛНР". 

У Кремлі вже намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Українська правда

Цього і варто було очікувати

У Кремлі відмовилися від російських спецназівців, взятих у полон!!!Понеділок, 18 травня 2015, 12:48

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі не було й немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Так Пєсков відповів на запитання про затримання в населеному пункті Щастя двох російських контрактників 3-ої бригади Спецназу, що базується в Тольяті, передає РИА Новости.

"Я, звичайно, не можу підтвердити, тому що ми не той адресат, кому потрібно ставити такі запитання. Неодноразово говорилося й нами, і міністерством оборони, що жодних російських військових на Донбасі немає", — сказав Пєсков.

"Коментувати матеріали не можу, думаю, це краще все-таки робити, у цьому випадку, фахівцям або нашому Міністерству оборони — наскільки правдоподібно ці матеріали виглядають", — додав Пєсков.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи має бути проведена якась перевірка цього питання з точки хору адміністрації президента, Пєсков відповів: "З точки зору адміністрації президента — не повинна. Це не тема адміністрації президента. У цьому випадку це питання потрібно адресувати не до нас".

Він додав, що "ніяких військових там не було й немає".

Як відомо, російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську, а приїхав в Україну захищати область

Другий - капітан Єрофєєв Євген родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками "народної міліції "ЛНР". 

Подробиці захоплення москальських убивць

РОСІЙСЬКІ СПЕЦНАЗІВЦІ В ПОЛОНІ: ВСІ ПОДРОБИЦІ СПРАВИ
21:06 18 травня 2015 | АТО НА СХОДІ

Диверсійно-розвідувальна група мала на меті низку терактів проти мирного населення і українських сил. Росіяни є бійцями 3-ї бригади спеціального призначення ГРУ Генштабу РФ, з міста Тольятті, номер військової частини 21208. Полонених звати Олександров Олександр Анатолійович та Єрофеєв Євген Володимирович.

Сьогодні поблизу Щастя відносно спокійно. Та ще в суботу бійці 92-ї окремої  механізованої бригади вступили в запеклий бій з диверсійно-розвідувальною групою. Від серйозних поранень один український вояк загинув. Та побратимам вдалося взяти полонених.

Затримані одразу зізналися, що вони чинні військовослужбовці Російської федерації із спецназу Головного розвідувального управління. А відтак навіть оперувати їх попросили без наркозу, мовляв бояться позбутися печінки.

У так званій "ЛНР" поспішили заявити: затримані - їхні міліціонери. Та після аналізу фотокарток їхніх  посвідчень українські блогери зробили висновок - документи виписували нашвидкоруч. У Генштабі Збройних сил України у приналежності затриманих до Росії немає жодних сумнівів. Серед доказів - набої, які виготовляються лише у Росії та гвинтівка, розроблена спеціально для тамтешніх розвідників.

Натепер росіяни - капітан Єрофєєв та сержанта Олександров - на лікування у військовому госпіталі в Києві. По одужанні підуть на лаву підсудних за звинуваченням у вбивстві українського військовослужбовця.

Найближчим часом полоненим обіцяють дати можливість поспілкуватися з родичами. Тим часом агенція BBC повідомила, що у місті Тольятті біля військової частини, в які служили полонені, десяток активістів влаштували акцію протесту, з вимогою відізвати усіх російських солдат з України. Та менш ніж за 20 хвилин протестувальників розігнала поліція.

Побільше б таких фактів

Після затримання спецназівців ГРУ, в Тольятті біля військової бази пройшла стихійна акція протесту
Олена Ярмолюк 18 травня 2015, 17:53

Після затримання спецназівців ГРУ, в Тольятті біля військової бази пройшла стихійна акція протесту

Сьогодні, 18 травня, близько 10 години ранку біля контрольно-пропускного пункту колишнього Тольяттінського військового училища, а в даний час військової бази 3-ї бригади ГРУ, пройшла стихійна акція протесту. Активісти вимагали вивести російські війська з території України.

Про це повідомляє видання ВВС, новину передає «Преса України».

Як стало відомо, біля контрольно-пропускного пункту військової бази мітингували всього лише близько десяти чоловік, а сама акція тривала не більше 20 хвилин. Активісти вигукували антивоєнні гасла і спробували розгорнути плакати, але приспіла незабаром поліція розігнала їх. На місці проведення акції виявився кореспондент Бі-бі-сі, який зазначає, що протестувальники вимагали виведення російських військ з України, їх розігнали, але нікого не заарештовували.

Як повідомив один з ініціаторів протесту, вийти до військової базі його змусило повідомлення про затримання в Україні під час бойового зіткнення російських військовослужбовців: командира групи спецназу 3-ї бригади ЗС РФ капітана Євгена Єрофєєва і заступника командира групи сержанта Олександра Александрова (місце постійної дислокації - Тольятті). У відео, які відразу після затримання поширили українські ЗМІ був знятий допит одного з полонених. Так, поранений чоловік назвався сержантом Олександром Александровим і підтвердив, що служить за контрактом у 3-й бригаді спецназу ГРУ в Тольятті. Своїм командиром він назвав Євгена Єрофєєва.

Тим часом представники військкомату Тольятті і міністерства оборони від офіційних коментарів утрималися. А прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в черговий раз заявив про відсутність російських військових на Донбасі.

Цікаво, що російські журналісти уникають висвітлювати ситуацію із затриманням в Україні тольяттінськіх військових, так як отримали від влади негласну, але досить жорстку заборону на участь у журналістському розгляді.

Раніше ми повідомлялиЗатриманих у Щастя російських військовослужбовців будуть судити згідно з українським законодавством за статтею 258 (терористичний акт). Керівництво СБУ прийняло рішення показати полонених українським та іноземним ЗМІ.

Вони убивали наших синів, братів, друзів

Генштаб покаже захоплених у полон російських спецназівців пресі
Олена Ярмолюк 18 травня 2015, 15:01
 5676
Генштаб покаже захоплених у полон російських спецназівців пресі

Затриманих біля Щастя російських військовослужбовців будуть судити згідно з українським законодавством за статтею 258 (терористичний акт). Керівництво СБУ прийняло рішення показати полонених українським та іноземним ЗМІ. 

Про це повідомляє у соцмережі журналіст Петро Шуклінов, новину передає «Преса України».

«Голова Служби безпеки України заявив, що заарештовані солдати третьої окремої спеціальної групи Головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації (військова частина 21-208, місто Тольятті) НЕ підлягають обміну і будуть сидіти в тюрмі за свої злочини. Виродків будуть судити в Україні як терористів і вбивць українських громадян», - пише Шуклінов.

Журналіст переконаний, що поява полонених російських військовослужбовців перед телекамерами стане для світового співтовариства остаточним свідченням присутності російської армії на Донбасі.

«А сьогодні Генеральний штаб України представить цих вбивць українським та іноземним журналістам у Києві. Всі телекамери їдуть туди. Сьогодні і завтра російських покидьків і їх командування прославлять на весь світ», - переконаний Шуклінов.

Раніше ми повідомляли: Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів про долю затриманих російських військових. Зокрема, він зазначив, що їх очікує кримінальна відповідальність.

Знову звиздіж чиновнків ?

Путин не мог запугать Израиль из-за беспилотников для Украины
Илья Кинигштейн, для "Хвилі"

ЦАХАЛ2

Сегодня украинские СМИ дружно подхватили информацию о том, что израильское правительство отменило решение о поставке Украине беспилотников после звонка премьер-министру Беньямину Нетаньяху главы России Владимира Путина.

Ее распространил Bloomberg со ссылкой на высокопоставленного израильского чиновника.

По информации этого авторитетного издания, речь идет якобы о том, что в октябре прошлого года глава МИД Украины Павел Климкин во время своего визита в Израиль заявил, что Киев очень заинтересован в импорте БПЛА, в частности для мониторинга ситуации в Донбассе.

Местные СМИ также сообщали, что крупнейший производитель беспилотных летательных аппаратов Израиля компания Israel Aerospace Industries согласилась продать Украине свои дроны.

Однако, по данным Bloomberg, сделка была отменена из-за отсутствия одобрения правительства Израиля.

Особенно стоит обратить внимание на то, что офис Нетаньяху, израильское министерство обороны и пресс-секретарь российского президента Дмитрий Песков от комментариев по этому поводу отказались.

Картина, нарисованная Bloomberg выглядит, мягко говоря, странновато. Далее выскажу исключительно собственныя соображения.

Военно-техническое сотрудничество с РФ всегда вызывало много вопросов в Израиле. Это связано, прежде всего, с тем, что Москва продолжает поставки вооружений в Иран и Сирию, и постоянно шантажирует этим израильтян — не продадите нам технологии BirdEye 400 — поставим Ирану ЗРК С-300. В итоге, в сентябре 2014, израильтяне окончательно отказались от предложений России по совместному производству современных ударных БПЛА, в сущности послав правительство Путина и всех его «миротворцев» туда, где они все и должны находиться.

Но не в этом суть. А суть в том, что как мне кажется — в реальности никакого контракта на поставку БПЛА, о котором в октябре 2014 перед камерами рассказывал Министр Павло Климкин, заключено не было. Была погашена старая сделка с Aeronautics Defense Systems — по всей видимости под давлением США, заключенная ещё при Януковиче. А всё остальное про БПЛА в рамках этого визита являлось очередным популистским трындежом на камеры, не более того. Потому что и в МИДе и в МОУ прекрасно знают, что в момент, когда они захотят израильские БПЛА — они их получат, вне зависимости от того, кто там кому звонит и на кого сердится.

Мою догадку подтвердил народный депутат Борислав Береза, который написал на своей странице в Facebook: “Я не поленился и позадавал вопросы израильтянам связанным с оборонным комплексом Израиля. Они подтвердили, что никакой конкретики нет и не было. Более того. Уже существуют варианты и поставки продукции израильского оборонпрома не на прямую, но в Украину. Так что если бы действительно было желание со стороны украинской стороны, а не PR, то мы бы получили желаемое”.

“Сейчас готовится официальный визит украинской межпарламентской группы по связям Украина-Израиль. В процессе этой встречи будут подняты вопросы поставок дронов в Украину. Посмотрим каков будет результат этих переговоров, ведь их целью будет не PR-шумиха, а поставки в Украину”, — добавил Береза.

Теперь по поводу «сердитого звонка.» Я считаю, что Путин может «сердито звонить» своему массажисту, а не Биби, поскольку последний на ххх вертел и Путина и все его попытки «повлиять» на Израиль через призму реакции на очевидно-грязную агрессию России в Украине. За 67 лет в Израиле привыкли уже к «сердитым звонкам».

Facebook автора

Провокації ху*ловців незагорами

Кремль приготовился к сакральному жертвоприношению на Донбассе?
Кремль приготовился к сакральному жертвоприношению на Донбассе?

Существующий политический расклад в Украине и социально-экономический коллапс на Донбассе в корне не устраивают кремлевский режим. На сегодня «Недороссия» является жалким подобием того короткого и жесткого поводка, на который Москва хотела бы посадить Украину. Затягивание конфликта – его заморозка – экономически невыгодна Кремлю. В таком случае сохраняются существующие «малоэффективные» европейские санкции, а также требуются значительные экономические издержки на обеспечение военного присутствия российских оккупационных войск в «Недороссии».

В ближайшей перспективе это может привести к такому обрезанию федерального бюджета России, что уже к концу этого года там образуется огромная брешь. И тогда перед Путиным уже реально начнет вырисовываться перспектива российского майдана.

Поэтому Кремлю необходимо срочно решать вопрос с продолжением агрессии в Украине, таким образом, чтобы избежать новых экономических санкций. Самым желанным вариантом для российского агрессора есть нанесение силам АТО нескольких сокрушающих ударов (желательно с «котлами») и создание благоприятных условий для прихода «легитимной власти». Либо же – силовое принуждение (с «котлами») «хунты» к всестороннему содержанию «Недороссии» и проведению конституционной реформы на выгодных для Москвы условиях.

На сегодняшний день у Кремля для силового сценария на Востоке Украины уже все заготовлено (техника, боеприпасы, личный состав, полевые госпиталя, ГСМ и прочее). Остается лишь выбрать место, время и подходящий повод для войны – сакральную жертву. Дальше - о варианте, на который теоретически могут пойти кремлевские нелюди.

Для того, что осмелиться нарушить Минские договоренности и знать, что за это будут грозить минимально возможные последствия, Путину необходим убедительный и надежный повод. Вдоль всей линии разграничения в зоне АТО самую яркую провокацию с картинкой на весь мир можно осуществить, например, в Донецке. Город находится в непосредственной близости от линии разграничения сторон и здесь находится достаточное количество мирных жителей, которые подходят для такого повода – на роль «сакральных жертв». А «сакральная дата» 9 мая – прекрасное время для совершения «жертвоприношения во имя России». Тем более что в этот день террористы обещают провести в Донецке «Парад Победы».

Есть еще и благоприятные факторы, которые позволяют Кремлю в начале мая осуществить провокацию против мирных жителей с последующим обвинением в этом «карателей» и развязыванием войны. В частности, годовщину событий 2 мая 2014 года в Одессе (когда в Доме профсоюзов погибло свыше 40 пророссийских активистов) кремлевская пропаганда активно использовала внутри страны для повышения градуса ненависти к Украине, где «фашисты уничтожают соотечественников».

В то же время 9 мая – отличный повод для совершения акта возмездия над «фашиствующей киевской хунтой» за «сотни тысяч невинно убитых русских людей». В этот день вся Россия, одетая в георгиевскую ленточку, не сможет простить вероломного обстрела киевскими «фашистами» мирных жителей Донецка.

А запуск Кремлем дезинформации об обстреле Донецка из «Градов» украинскими «карателями» в ночь со второго на третье мая можно рассматривать как прелюдию к большой провокации. Подобная прелюдия уже имела место в Грузии в августе 2008 года.

Тогда российские СМИ со ссылкой на «власти» Южной Осетии и «представителей» из Смешанных сил по поддержанию мира, сообщали, что 2 августа якобы грузинская сторона провела «массированный минометный и снайперский огонь» по жилым кварталам Цхинвала, в результате чего «погибли 6 граждан Южной Осетии». В этот же период (до 8 августа) грузинская сторона в одностороннем порядке постоянно обвинялась в нарушении режима прекращения огня и в стягивании тяжелого вооружения к «границам» Южной Осетии.

А в ночь на 8 августа неизвестный оператор снял как неизвестные «Грады» стреляют в неизвестном направлении. Потом «честные» российские журналисты нам сказали, что стреляли в направлении Цхинвала…

Напомним, что ранее ИС сообщало о наличии на территории Донбасса подразделений российских оккупационных войск и продолжающихся поставках из РФ техники и боеприпасов на территории, подконтрольные террористам для подготовки к войне.

В связи с вышеизложенным, настоятельно рекомендуем жителям Донецка в ближайшее время не принимать участия в массовых мероприятиях в «Недороссии», дабы не попасть в «сакральное» место и не стать «сакральной» жертвой русского мира.

А украинской власти с помощью международного давления следовало бы обязать наблюдателей из ОБСЕ присутствовать на передовой с обеих сторон в районе Донецка и в самом городе, дабы четко фиксировать направления огневых ударов.

Пока же, международная организация идет на поводу у Москвы и полностью посвятила себя перестрелкам в Широкино, оставив без внимания те зоны АТО, где Москва может осуществить кровавые провокации.

Секция «Дельта» группа «ИС»