Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

ООН не йме віри очевидному, а вірить москальській брехні

ООН: Доказів присутності РФ на Донбасі все більше, "але є одне але"Понеділок, 01 червня 2015, 22:52

В ООН визнали, що у конфлікті на Донбасі є все більше доказів  участі російських військовослужбовців та Росії зокрема, однак це досі "остаточно і юридично не доведено".

Про це, як повідомляє Reuters, заявив високопосадовці в управлінні ООН з прав людини.

 "Ми говоримо про збільшення (неофіційних) бійців і більше доказів, що деякі (російські) військовослужбовці беруть участь у бойових діях", - зазначив помічник Генсекретаря з прав людини Іван Симонович на прес-конференції у Женеві.

Як відомо, на Луганщині  у травні було затримано двох військових РФ – Єрофеєва та Александрова. 21 травня представники мали зустріч з заарештованими бійцями РФ, які вважають себе військополоненими. В Росії ж заявили, що вони є солдатами, які вже залишили службу.

Як зазначив Армен Арутюнян, глава ООН з прав людини місії моніторингу в Україні, "дуже важко довести, чи є вони військовослужбовцями чи ні. Саме тому в основному ми говоримо про "бійців" Російської Федерації".

Якщо Москва виявиться учасницею війни, Росію буде звинувачено у військових злочинах та притягнуто до суду у Міжнародному кримінальному суді.

Чи є Росія стороною конфлікту, чи ні – має визначити Міжнародний комітет Червоного Хреста, який є гарантом Женевської конвенції.

Українська правда 

Раціональна пропозиція

Экс-разведчик КГБ рассказал, как можно победить Путина
Гордон
Путин

Санкции против РФ должны сохраниться до полного восстановления территориальной целостности Украины.

Экс-разведчик, а сейчас американский финансовый аналитик, сокурсник лавы РФ Владимира Путина Юрий Швец считает, что Россию можно и нужно побеждать экономически.

Об этом говорится в его статье для издания «Гордон«.

«По большому счету, Путин сделал фальстарт, развязав агрессию против Украины в прошлом году. Дело в том, что в 2015 году в РФ должен был начаться завершающий этап беспрецедентного плана перевооружения на сумму в полтриллиона евро на срок до 2020 года. Не напади РФ на Украину, США и НАТО продолжали бы спать, а российская армия через пять лет могла бы стать совсем другой. Вот тогда был бы совсем другой разговор и совсем другие угрозы», — объяснил он.

По его словам, теперь Запад должен сделать все, чтобы Кремль этот план не выполнил.

«Любое проявление мягкотелости или откровенной глупости со стороны Запада сегодня приведет к тому, что в следующие пять лет РФ превратится в самую большую геополитическую проблему XXI века. Чтобы этого не произошло, необходимо надолго перекрыть потоки дешевых коммерческих западных кредитов в РФ. Санкции против РФ должны сохраниться до полного восстановления территориальной целостности Украины, что равнозначно полному восстановлению режима нераспространения ядерного оружия», — отметил Швец.

Он считает, что РФ должна лишиться возможности импортировать с Запада новейшие разработки.

«Учитывая, что порядка 80 процентов электроники в новейших российских системах вооружения импортируется с Запада, этот канал должен быть наглухо закрыт, как в годы холодной войны был перекрыт экспорт новейших технологий в СССР при помощи КОКОМ. Пора возродить эту организацию. Было бы верхом идиотизма со стороны Запада продолжать продажу РФ новейших технологий, когда Путин и его СМИ прямым текстом угрожают ядерным конфликтом. Еще Ленин откровенно предупреждал, что капиталисты Запада «сами продадут нам веревку, на которой мы их и повесим». Эти слова каждый чиновник ЕС должен помнить, как текст утренней молитвы, потому что в Кремле их не просто помнят, но и учитывают в планировании внешнеполитических акций», — рассказал аналитик.

«Указанные меры, а также безумие Кремля в виде бесконечных военных учений и чемпионата мира по футболу помогут скорому приходу экономического отрезвления», — объяснил он.

Также он заявил, что Путин готовит для Украины «троянского коня».

Пргнози, найневдячніша справа - Марк Твен

99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні – Арестович
Олена Ярмолюк 01 червня 2015, 16:26

99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні – Арестович


Існує реальна загроза того, що найближчим часом Кремль знову активізує бойові дії на сході України. Причому в атаку буде кинута так звана «резервна армія», що складається з бойовиків, російських найманців, амністованих кримінальників і діючих підрозділів ЗС РФ. В той же час є ймовірність того, що українська армія в очікуваному наступу здивує як співвітчизників, так і Путіна.
 

Про це під час ефіру «Телеканалу 24» розповів військовий експерт Олексій Арестович, новину передає «Преса України».

«99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні. Спочатку підуть пробні групи знаходити слабкі місця. Дивитися нариси наших сил, систем заходів, які ми приймаємо. Бій у Мар'їнці - це демонстративні дії, відволікаючий маневр. Реальний наступ буде на північ від Донецька», - сказав Арестович.

На думку військового експерта, спочатку в бій будуть кинуті «сепаратисти-найманці», потім амністовані до 9 травня російські злочинці і до «липня-серпня буде максимальна ескалація». Військовий акцентує увагу на тому, що найманці фактично виконують роль «резервної армії»: вони покликані через військкомати РФ, підготовлені на російських полігонах і «відправлені сюди з номерами, знаками, частинами».

«Далеко вони не підуть, у них немає коштів для цього - вони це чудово знають. Хоча зараз Донбас накачаний вище даху по силам і засобам. Проблема у них з особовим складом. У них є 500 танків, і немає підготовлених танкових екіпажів. Тобто не все там так сприятливо. Скоріше всього цей наступ буде обмеженим. Він буде на 3-4 основних напрямках. Це буде спроба повторити Дебальцеве - відгризти економічно значимий шматок території. ТЕС на Щастя, Авдіївський коксохім, залізничний вузол в Попасній та Артемівські склади. Швидше за все, буде спроба позначити наступ на Костянтинівку, щоб штаб АТО метушився, який сидить у Краматорську і рішення не приймав по лінії фронту, а боявся за свою власну безпеку», - переконаний Арестович.

«Ну і Волноваха наша багатостраждальна. Тому що є системна проблема в тієї сторони зрізати і оточити Маріуполь з півночі», - додає він.

Також Арестович вважає, що настав такий час, коли українська армія може здивувати не тільки бойовиків, але і власний Генеральний штаб.

«Я думаю, що під час літньої компанії ми можемо стати свідками дуже цікавих чудес. Наприклад, коли армія не звертає уваги на Генеральний штаб, на київське керівництво і почне воювати на свій страх і ризик, що у неї буде дуже добре виходити», - сказав військовий експерт.

Раніше ми повідомляли: Ініціатива за новим мирним планом, заклик зеків, оголошений призов резервістів - все це ознаки того, що в РФ закінчився мобілізаційний потенціал. Війна, звичайно, ще продовжиться, будуть і спроби наступу, і воєнторг, і північний вентилятор, але все це відтепер - не більше, ніж намагання вплинути на результати чергового раунду переговорів
.

Слушна думка

Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ Швец: Россия имеет огромные резервы генетического мусора и сможет завалить трупами всю границу с Украиной
Бывший советский разведчик, а ныне американский финансовый аналитик Юрий Швец считает, что Украина не найдет союзников, которые поддержат ее в военной операции по восстановлению контроля над оккупированными территориями.


"Хорватский вариант" красивый, но для Украины невыполнимый, считает Швец
"Хорватский вариант" красивый, но для Украины невыполнимый, считает Швец 
Фото: Gordonua.com

Вариант молниеносной вооруженной операции по восстановлению контроля над территориями, находящимися под контролем боевиков, по примеру Хорватии в 1995 году, выглядит заманчиво для Украины, однако нереализуем на практике. Об этом в своей колонке для "ГОРДОН" написал бывший советский разведчик Юрий Швец.

"Мне хорошо известны разговоры о “хорватском варианте” возвращения оккупированных территорий. Дружными танковыми колоннами, стройными рядами через два года массированный удар по оккупантам и – победа. Лично мне он нравится: красивый, дерзкий, захватывающий дух и воображение. К сожалению, есть несколько нюансов, которые делают его практически невыполнимым", – считает Швец.

По словам экс-резведчика, для осуществления такого сценария необходимо обновление государственного аппарата, который в Украине разъеден коррупцией.

"Прежде всего, для осуществления такого плана необходимо поменять украинский госаппарат, включая военную верхушку, на хорватский.  Этот план требует профессиональной работы в аварийном режиме всей гражданской и военной чиновничьей рати страны. К сожалению, украинский госаппарат за последние 25 лет хорошо отработал только одну операцию — РОЗ (распил, откат, занос). На большее он, увы, не способен. И не надо тешить себя несбыточными иллюзиями. Если всерьез говорить о “хорватском варианте”, то сначала нужно провести коренную реформу госаппарата Украины, и начинать это нужно было год назад. Давайте посмотрим правде в глаза: Израиль способен на подобную операцию, Хорватия способна, а Украина в ее нынешнем состоянии – нет, потому что нет у нее профессионального госаппарата", – считает Юрий Швец.

Также он отмечает, что Россия обладает большим человеческим ресурсом, который можно бросить на убой в Украине.

"Другая проблема заключается в том, что Россия обладает огромными резервами генетического мусора, и в случае необходимости сможет завалить трупами своих наркоманов, криминальных и других деклассированных элементов всю границу с Украиной. Что касается Украины, то в ходе “хорватской операции” с ее стороны погибнет цвет и будущее нации. Его нужно беречь", – считает Швец.

"Наконец, Украина не найдет союзников, которые практически поддержат ее в операции по хорватскому сценарию. Большая война никому не нужна ни в Европе, ни в США", – отметил экс-разведчик.

Подробнее о других способах возврата оккупированных территорий, кроме военного, читайте в полной версии авторской колонки Юрия Швеца.

Волонтери незможуть повсюдно підмінювати державу

Путин готовит для Украины «троянского коня», — экс разведчик КГБ
Гордон

Владимир Путин11

«ДНР» и «ЛНР» нужно объявить временно оккупированной территорией и наглухо отгородить от остальной Украины.

Об этом для сайта Гордон пишет бывший советский разведчик, а ныне американский финансовый аналитик Юрий Швец.

«…что касается захваченных агрессором земель в Донецкой и Луганской областях. В их нынешнем виде это троянский конь или сектор Газа, кому как больше нравится. Путин его породил, пусть теперь его и кормит.

По его мнению, впустить этого “коня” в состав Украины будет равносильно самоубийству и в политическом, и экономическом смысле. Такого “Боливара” Украина не выдержит.

Швец полагает, что нужно объявить временно оккупированной территорией и наглухо отгородить от остальной Украины. А западным партнерам наконец-то нужно подробно и наглядно разъяснить, что в Украине нет гражданской войны, а временно оккупированные земли – это криминально-террористический анклав на украинской территории, созданный при помощи соседней державы.

«Может, в Украине это всем хорошо известно, но на этой неделе я прослушал очередной брифинг в госдепартаменте США и могу с уверенностью сообщить, что здесь это будет большой новостью. И это проблема не госдепартамента США или ЕС, а украинской дипломатии и СМИ Украины, которые, увы, все еще не разъяснили западным партнерам, что же на самом деле происходит в Украине и откуда растут ноги у сегодняшних событий», — отметил он.

Напомним, по мнению нардепа, Кремль пытается найти выход из пропасти, в которую себя загнал.

Якби москалі не брехали то, не були б москалями

Росія підробила фотографії збитого на Донбасі МН17 - розслідуванняПонеділок, 01 червня 2015, 01:40 
фото

В ході прес-конференції в липні минулого року Міноборони РФ надало підроблені супутникові зображення, щоб звинуватити Україну в катастрофі Боїнга МН17.

Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat.

Відзначається, що супутникові зображення, представлені Міністерством оборони РФ, на яких зображено український БУК 14 і 17 липня, насправді є старими фото з червня 2014 року.

Розбіжності в наданих Росією зображеннях видно в загальнодоступних фото на Google Earth.

На перших трьох знімках, датованих 14 липня 2014 року показані пускові установки ЗРК "Бук" в районі 8 км північно-західніше Луганська. На знімках видно самохідна вогнева установка і дві пуско-заряджаючих машини.

А ось на знімку цього ж району, зробленого 17 липня, дана пускова установка відсутня.

 

На знімку 5 видно, що вранці цього ж дня в районі населеного пункту Зарощінское, що в 50 км на схід від Донецька і в 8 км південніше Шахтарська виявлена батарея "Бук".

При цьому Bellingcat задається питанням чому батарея виявилася в цьому районі, поблизу території контрольованої бойовиками, і безпосередньо перед трагедією.

 

Методом перевірки рівня помилок екперти встановили, що хмару в крайній лівій частині першого знімка було додано під час його редагування для того, щоб приховати той факт, що фотографія була зроблена як мінімум за місяць до катастрофи - у проміжку між 1 і 18 червня 2014 року.

Це вдалося встановити за допомогою порівняльного аналізу з супутниковими знімками карт Google. На місці хмари насправді повинна була знаходитися лісопосадка, яка до дати авіакатастрофи була вирубана.

 

У цій області на фото видно кілька військових машин, включаючи машину, що стоїть перпендикулярно до чотирьох інших.

Мабуть, з машини, що стоїть перпендикулярно, витікає якась рідина, ймовірно, масло. Bellingcat зазначає, що витікаюча рідина збирається в калюжі, які збільшуються по мірі витікання. Цей факт дозволяє встановити хронологію супутникових знімків.

На кожному з малюнків червоною стрілкою відзначено положення калюжі рідини, яка витікає з машини. На малюнку А видна сама машина, але рідина не видна. На малюнках B і С поряд з машиною видна рідина, причому калюжа на малюнку С значно більше. На малюнку D ми бачимо, що калюжа стала ще більше.

 

 

 

Bellingcat зазначає, що з високою ймовірністю можна стверджувати, що значна частина змісту кожного зображення піддалася цифровому редагуванню. Фото 4 і 5 піддалися цифровому редагуванню за допомогою ПЗ Adobe Photoshop CS5.

Крім того, встановлено, що всі три супутникових знімка були зроблені до 17 липня 2014 року.

"Ймовірність того, що МО РФ випадково невірно датувати опубліковані фотографії, можна виключити. 21 липня 2014 Міністерство Оборони Російської Федерації представило світової громадськості відредаговані і хибно датовані супутникові знімки, щоб звинуватити українську армію в збиття MH17", - стверджують експерти.

Згодом, 1 серпня 2014 року, МО РФ знову опублікували відредаговане і хибно датоване супутникове зображення - Фото 5 у високій якості. 

лугандони хворі не тільки на верхні півкулі, але і

В «ДНР» розповіли про кількість іноземних найманців Києва
Владислав Шиндер 31 травня 2015, 15:03
 406  1
В «ДНР» розповіли про кількість іноземних найманців Києва

У так званому «міноборони ДНР» оприлюднили дані про кількість і склад начебто іноземних найманців Києва, які воюють на Донбасі. Про це повідомив глава «відомства» Едуард Басурін.

Новину повідомляє «Преса України».

«У н. п. Верехенеторецьке виявлено до роти (від 60 до 100 чоловік) особового складу «Грузинського добровольчого батальйону». На блокпосту «Вітерець» між Горлівкою та Дзержинському встановлена рота військовослужбовців США і Польщі», — заявив Басурін.

За його словами, розвідкою «ДНР» було зафіксовано підрозділи польських ПВК у Дзержинську, Димитрові, Слов'янську, Миронівське, Костянтинівці і в Краматорську на території профілакторію-гуртожитки «СКМЗ» по вул. Кіма. Загальна кількість особового складу 1000 чоловік.

Басурін також навів дані про присутність двох рот добровольчого батальйону «Ічкерія» в Красногорівці, на території колгоспного саду. А у населеному пункті Ластівчине встановлено місцезнаходження батальйону ЧВК (до 800 осіб) з особовим складом негроїдної раси.

«На території психіатричної лікарні в Яснобродовці були виявлені добровольці з арабських країн. Не виключено, що даний підрозділ має безпосереднє відношення до терористичної організації «Ісламська держава», — додав Басурін.

Окрім цього, за словами так названого заступника командувача корпусом, в порт р. Одеси зафіксовано прибуття 14 ударних БПЛА з Ізраїлю з особовим складом спеціальних підрозділів.

«Ці факти свідчать про те, що українське керівництво у вигляді низького морально-психологічного стану військовослужбовців ЗСУ робить основний упор на іноземні ПВК, які можуть бути задіяні в диверсійній роботі на Донбасі», — резюмував Басурін.

ВР знову стане верховною зрадою?

Таємне стає явним. Конфіденційний лист Яреми по Клюєву27 травня 2015, 18:15

Рано чи пізно, все таємне стане явним.

Перед вами – лист генпрокурора Віталія Яреми на ім'я головного дипломата ЄвросоюзуФедеріки Могеріні про те, що в українського слідства немає доказів, аби пред'явити обвинувачення Сергію Клюєву в учиненні злочинів.

Лист датований 29 січня 2015 року, за місяць (!) до перегляду санкцій Євросоюзу щодо найближчого оточення Януковича.

І цей лист ледь не коштував Україні зняття обмежень з активів молодшого Клюєва у Європі.





При чому саме повідомлення Яреми Європейському Союзу про "чистоту" Клюєва має гриф "конфіденційно".

Зараз Ярема у відставці, а подання на Клюєва – уже в парламенті.

У четвер його має розглянути "по суті" регламентний комітет Верховної Ради, який і вирішить, вносити його до сесійної зали чи ні.

Сам Клюєв не прийшов у середу на засідання регламентного комітету, але надіслав багатосторінкові пояснення. Підставою для кримінальної справи проти себе він назвав "журналістське псевдо-розслідування", маючи на увазі чисельні публікації Української правди про зловживання братів Клюєвих за часів президентства Януковича.

Також Клюєв просить запросити на засідання комітету колишнього голову ФБР США Луї Фрі, якого сам же Клюєв і найняв для відмивання своєї репутації, залучивши компанії Pepper Hamilton LLP та Freeh Group.

Фактично, Клюєв, рятуючи свій імунітет, намагається змусити депутатів робити непритаманні їм функції – оцінювати докази Генпрокуратури, хоча робити це може тільки суд.

Чи піде подання на Клюєва до сесійної зали, чи втратить найближчий соратник Януковича, номінальний власник Межигір'я депутатську недоторканість, чи сяде він на лаву підсудних – залежить на сьогодні від членів регламентного комітету Верховної Ради.

Загалом, танків в Україні вистачає

Українських десантників посилять танками Т-80
  • Фото: Вікіпедія

У кожній десантній бригаді сформують по танковій роті Т-80.

Про це повідомив в ефірі "5 каналу" радник президента України Юрій Бірюков.

За його словами, всього таких бригад у Збройних силах України п'ять. Танків, за словами Бірюкова, для них достатньо.

"Основне завдання ПДВ – це рейдові дії, це сили швидкого реагування… Для ПДВ обрані найбільш швидкісні танки, які тільки у нас зараз є, це – Т-80. Їх і вибрали, тому що це швидкісні танки. Ну а далі – треба дивитися. Часто не потрібен танковий прорив силами батальйону, досить, якщо колону БТРів супроводжує два-три танки, тобто танковий взвод – просто як вогнева потужність", - розповів радник Президента України Юрій Бірюков. 

Крім того, радник президента також зазначив, що загалом танків в Україні вистачає, однак існують проблеми з грошима для їх розконсервації. 

ху*ловці ще більші дибіли ніж ху*ло1

Росія спалює своїх солдатів в Україні у мобільних крематоріях – конгресмени СШАСереда, 27 травня 2015, 11:19

Тіла російських солдатів, які гинуть на сході України, спалюють прямо на місці у мобільних крематоріях, які спеціально для цього були туди доставлені.

Про це в ефірі CNN заявив журналіст Джош Роджин з посиланням на двох конгресменів, які нещодавно повернулися з України – голову комітету з питань збройних сил Мака Торнберрі і члена цього комітету, колишнього офіцера ВМС США Сета Мултона.

"І коли вони повернулися, то розповіли мені, що, за словами українських і американських чиновників, Росія завезла в Україну мобільні крематорії і використовує їх для знищення доказів про померлих солдатів. Ось як Путін підтримує твердження про те, що Росія не бере участь у війні в Україні і як він приховує справжню ціну свого вторгнення перед міжнародною спільнотою і власним народом", – сказав Роджин.

За його словами, крематорії, встановлені на вантажівках, насправді призначаються для спалення тварин.

"Є багато російських активістів і українських блогерів, які документують присутність російських солдатів, і є багато історій в інтернеті про їхні смерті, але тіла ніколи не показують. І сім'ї, які залишаються в Росії, дивуються, що трапляється з їхніми рідними. Ось пояснення. Це також показує, як російський уряд, російське військове керівництво обманює власних солдатів", – додав журналіст.

За словами Роджина, широку популярність Путіна в Росії, як і підтримку війни з Україною, можна ослабити.

"Якщо б США могли це викрити і показати його брехню про російське вторгнення, яке детально задокументовано на полі бою – можливо ця підтримка б ослабла і можливо Путін мусів би змінити свою політику. До того Путін не мотивований щось змінювати, а нестабільність, криза і трагедія в Україні будуть тривати", – вважає журналіст.

Українська правда