Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

А ось так влада"бореться" із колаборантами

Доказательства по делу экс-министра Клименко уничтожены

Александр Клименко

Следствие по делу о злоупотреблениях бывшим главой Министерства доходов и сборов Украины Александром Клименко потеряло доказательства.

Это следует из определения Печерского суда Киева, размещенного в Едином реестре судебных решений, пишет «Первая инстанция».

По данным следствия, на запрос Генпрокуратуры банк «Капитал», топ-менеджеры которого подозреваются в реализации преступления, ответил, что, из-за затопления серверной, диск, содержащий файловую группу, вышел из строя, и базы данных за период с 1 января 2012 года по 21 декабря 2013 года, якобы потеряны.

До этого в марте 2015 года в банк дважды были направлены запросы о предоставлении списка сотрудников, однако финучреждение в этом отказало, объяснив, что «запрашиваемая информация относится к конфиденциальной».

Ранее сообщалось, что ГПУ в декабре 2014 года обвинила экс-министра Клименко и его бывших подчиненных в присвоении 3 млрд грн из госбюджета.

Напомним, что беглый министр Клименко пообещал вернуться в Украину.

Шоколадний режим успішно бореться із патріотами але не окупантам

У Києві затримали волонтера, якого вважають «причетним до злочинів Торнадо» - активіст
Елена Ясиновская 03 вересня 2015, 17:29У Києві затримали волонтера, якого вважають «причетним до злочинів Торнадо» - активіст


Активіст Автомайдану Олександр Кравцов сьогодні, 3 вересня, повідомив про затримання волонтера Володимира Саванчука. Чоловіка затримали на 2 місяці. Конкретних причин для затримання немає, натомість Володимиру «шиють» причетність до справи батальйону «Торнадо».


Новину повідомляє «Преса України».

Кравцов повідомляє про затримання на «липових» підставах. Активіст Автомайдану відзначає, що волонтера забрали прямісінько із дитячого садочка, куди той відводив сина. 

«Сьогодні вранці волонтера Володю Саванчука викрали з-під дитячого садочка, куди він відводив сина. А сьогодні ввечері гуманний Печерський суд ув'язнить його в СІЗО як небезпечного злочинця на перші 2 місяці на підставі звинувачення у ' аморальних злочинах Торнадо'. При тому що Володя ніколи не був в зоні АТО, а висилав каремати-спальники з Києва», - повідомляє Кравцов.

Активіст відзначає, що Володимира просто зацькують у правоохоронних органах, а потім просто про нього забудуть. Кравцов, зокрема, просить про допомогу небайдужих людей. 

«Але за димовою завісою подій під ВР, в шалі 'люстрації' та конституційних нововведень і під прикриттям тренду боротьби з 'радикалами' ця ще одна зламана системою доля бізнесмена та патріота залишиться непоміченою», - резюмує Кравцов
.

Хто має очі, той бачить!

Путин с помощью минских соглашений заставил Запад давить на Украину, - Wall Street Journal
Трудно представить худшее исполнение сделок, чем договоренности о перемирии на Востоке Украины, подписанные Киевом и Москвой в Минске. Сначала Кремль наплевал на свои обещания прекратить огонь со стороны российских сил и пророссийских террористов в Донбассе. Теперь попытки Киева выполнить свою часть сделки вызывают политический кризис среди "хороших парней" в этой войне.
Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Зеркало недели", об этом сегодня пишет издание Wall Street Journal в редакционной статье, добавляя, что рост напряжения стал очевидным после взрыва боевой гранаты у стен Верховной Рады. Атака, скорее всего, - отдельный случай, но он демонстрирует, как тяжело Киеву хранить закон и порядок в то время, как недовольство националистов растет, а правительству приходится вести войну, которую минские соглашения должны были закончить.


Читайте: Москва продолжает разжигать насилие в Украине, поставляя сепаратистам людей и оборудование, - генсек НАТО

Издание пишет, что атака произошла во время протестов против конституционных изменений, которые передают больше власти местным органам управления. Идея не нова и она была частью соглашения, подписанного пятью политическими партиями год назад, когда была создана парламентская коалиция. Минские соглашения требуют осуществления передачи полномочий на места до конца года.

Проблема в том, что президент Украины Петр Порошенко под давлением своих западных союзников, которые требуют от него выполнения минских соглашений даже тогда, когда президент России Владимир Путин их постоянно нарушает. Критикам украинского президента не нравится процесс изменения Конституции в условиях войны, которые могут легализовать полномочия пророссийских боевиков и предоставить автономию Донецку и Луганску.

Читайте: Украинская сторона неукоснительно придерживается минских соглашений и не отходит от них ни на шаг, - Генштаб

Коалиция Порошенко начала давать трещину после того, как наименьшая из партий-участниц решила выйти из большинства. Те политические силы, которые остались в коалиции, все равно имеют большинство, поэтому распад вряд ли произойдет в ближайшее время. Но этот эпизод иллюстрирует то, какую высокую политическую цену платит Порошенко за то, чтобы оставаться единственным лидером, который выполняет свою часть соглашения.

В это же время, Путин нарушил перемирие безнаказанно, поскольку США и Европа отказываются обеспечить Киев летальным оружием, которое бы повысило цену войны для российской стороны. На этой неделе Евросоюз решил продлить действие санкций против России еще на шесть месяцев после долгих дискуссий о более коротком сроке. У этого перемирия есть победитель. И это не та страна, которая осталась от свободной и демократической Украины.Источник:http://censor.net.ua/n350410Источник:http://censor.net.ua/n350410Источник:http://censor.net.ua/n350410

Народ скаже, як зав"яже!!!

Анекдот про рублі у «ДНР» порвав соцмережі
Соня Войченко 03 вересня 2015, 15:55Анекдот про рублі у «ДНР» порвав соцмережі


Даний анекдот розмістив у своєму акаунті блогер Роман Шрайк. Новину передає «Преса України».
Соцмережі підірвав анекдот, який сьогодні з'явився у зв'язку з заявою ватажків 
«ДНР» про те, що на підконтрольній їм території відтепер основною валютою буде російський рубль.

Наводимо його текст:

«У ДНР єдиною розрахунковою валютою став російський рубль».

Чудово. Це все спрощує.

—Україна, дай грошей!

— Ідіть на х**, рублів немає».

Як відомо, за півгодини він зібрав близько 1,5 тис. лайків.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, керівництво терористичної «Донецької народної республіки» наказало затвердити в якості єдиної облікової валюти російський рубль та провести перерахунок цін та тарифів. 

Цербери аваков та шокін ...

Міліція викрала з лікарні активіста Богдана Тицького – Мосійчук
Юра Добряк 03 вересня 2015, 13:50
 964
Міліція викрала з лікарні активіста Богдана Тицького – Мосійчук


Новину повідомляє «Преса України».
Народний депутат від Радикальної партії України Ігор Мосійчук заявив про те, що українські правоохоронці викрали з лікарні громадського активіста Богдана Тицького, якого готували до операції.

Про викрадення хлопця Ігор Мосійчук написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Порошенко і його шакали зовсім здуріли. Зранку з лікарні швидкої допомоги міліція викрала громадського активіста Богдана Тицького якого лікарі готували до складної операції по вживленню імплантанта в руку через її подвійний перелом», - йдеться у повідомленні Мосійчука.

За словами нардепа, викраденого активіста міліція повезла до Печерського районного суду. Там планують обрати для Богдана Тицького запобіжний захід.

 «Їду з колегою Оксаною Корчинською в суд, щоб врятувати хлопця», - пише нардеп.

Нагадаємо, що вже семеро учасників заворушень під Верховною Радою арештовані судом на 2 місяці без права внесення застави. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив 2 вересня радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Це, радує

Україна модернізує фрегат «Гетьман Сагайдачний» у 2018 році - Міноборони
Олег Мисько 03 вересня 2015, 13:44

Україна модернізує фрегат «Гетьман Сагайдачний» у 2018 році - Міноборони


Про це розповіли в прес-службі відомства, новину передає «Преса України».      
Міністерство оборони України повідомило, що повна реконструкція фрегата «Гетьман Сагайдачний» буде проведена в 2018 році.

Співробітники оборонного відомства підготують проект модернізації фрегата у 2015 році. Кошти на здійснення робіт будуть закладені в державне оборонне замовлення на 2016 рік.

«Найближчим часом фахівці Міноборони проведуть зустріч з представниками «Укроборонпрому», а також командним складом фрегата «Гетьман Сагайдачний», - повідомили в Міноборони.

Раніше ми повідомляли, що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що метою України є членство в НАТО. Він переконаний, що це дозволить Збройним силам країни приєднатися до потужної системи колективної безпеки.

Нагадаємо, що міністерство оборони України затвердило нову аптечку для військовослужбовців збройних сил, яка відповідає стандартам країн НАТО. 

Для фанатів кунілінгуса шоколадних яєць

Українську мобільну групу з боротьби з контрабандою знищила 92 бригада ЗСУ – Корчинський
Саша Казимирский 03 вересня 2015, 11:11
 2409
Українську мобільну групу з боротьби з контрабандою знищила 92 бригада ЗСУ – Корчинський


Відомий український політик Дмитро Корчинский вважає, що нещодавній резонансний розстріл мобільної групи з боротьби з контрабандою та загибель декількох її учасників – це справа рук бійців 92 бригади Збройних сил України.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

А розповів свою версію нещодавніх трагічних подій в зоні АТО Дмитро Корчинский на своїй сторінці у Фейсбуці.

«...Фіскала і волонтера під Щастям... вбила 92 бригада ЗСУ... Вбивство буде малопомітним. Армійське начальство покриватиме вбивць», - розповів на своїй сторінці в Фейсбуці Дмитро Корчинський. 

«Чому я так думаю? Нещодавно по бійцях св. Марії теж стріляли. Особисто командир 17 батальйону, за те, що ті перешкоджали нелегальному товарообміну з окупованими територіями. З цього товарообміну, з таємних комерційних стосунків з ворогом, він (вірогідно і його начальство) заробляє шалені гроші. Він не відсторонений від виконання службових обов'язків. Його не покарають», - продовжив український політик.

«Ми годуємо ворога. Це збагачує і розбещує армійців, фіскалів, есбеушників, прикордонників. Це ставить під сумнів перспективи нашої реконкісти. Бо мародери - небоєздатні. Суспільство, яке не в стані відрізнити найбільшої загрози від другорядної – небоєздатне», - завершив Дмитро Корчинський.

Нагадаємо читачам «Преси України», що мобільну групу по боротьбі з контрабандою на лінії розмежування могли розстріляти «свої», за те, що вони не давали поставляти терористам товари.

Таку заяву зробив волонтер спільноти «Армія SOS», активіст Юрій Касьянов.

Зокрема, він зазначив, що заява прес-секретаря штабу АТО Андрія Лисенка про те, що по мобільній групі працював ворожий снайпер - це брехня.

«На вузькій дорозі на шляху прямування групи поставили протитанкову міну. Не наїхати було неможливо. Позашляховик рознесло. Бійці одного з постів, почувши гуркіт вибуху, кинулися на допомогу і були обстріляні своїми ж з іншого поста. За іншою версією, поставили дві МОНкі, а машину підпалили пострілом з гранатомета. Тубус від пострілу не знайшли, значить, стріляли, швидше за все, з багаторазового РПГ-7, диверсанти таким не користуються — занадто громіздкий і важкий», — пояснив свою позицію волонтер.

Також Касьянов припустив, що замовниками цього страшного злочину могли бути вищі чини військових з 92-ї бригади, а може бути і чиновники з Генерального штабу.

«Без високих покровителів тут ніяк — надто великі гроші, щоб красти поодинці. Під патронажем високопоставлених офіцерів вже багато місяців діє переправа в Лобачево-Жовтому. Був створений незаконний блокпост в районі Золотого, де «псевдоайдар» пропускав десятки фур в день», — написав він
.

Ні зраді уРаді

Зрада або Рада. Президентський варіант змін до Конституції розколов Раду надвоє 
 Facebook8
 Twitter0
 Вконтакті0
 Google+0
 Однокласники0
Зрада або Рада. Президентський варіант змін до Конституції розколов Раду надвоє
DR
Президентський варіант змін до Конституції розколов Раду — одні депутати бачать в ньому легітимізацію ЛНР і ДНР, а їх опоненти впевнені, що Петро Порошенко пропонує рятівну децентралізацію

Останній день літа для Верховної ради (ВР) стане одним з найгарячіших в цьому році — 31 серпня парламент має розглянути зміни до Конституції, запропоновані президентом Петром Порошенком.

Мова йде про децентралізацію, передачу більшого обсягу повноважень місцевим органам влади. Тема для України складна і важлива. Але зміни пропонують і визначення "особливого порядку місцевого самоврядування" на тих територіях Донецької і Луганської областей, які офіційний Київ вважає окупованими. Цей пункт, який є частиною домовленостей в Мінську між Україною, Францією, Німеччиною і Росією, викликав справжнє протистояння у ВР і соціальних мережах.

Мінські протоколи припускають, що обрані влади Донеччини та Луганщини зможуть впливати на призначення місцевих судів та прокурорів, формувати якусь регіональну міліцію і розвивати транскордонне співробітництво з РФ. Хоча всього цього в конституційних змінах немає, але, як побоюється частина парламентаріїв, "особливий порядок" дасть старт процесу легітимізації подібних "привілеїв".

У підсумку думки депутатів вкрай поляризувалось: від "зливу" незалежності на догоду маріонеткам Кремля, до схвалення позиції Порошенко, який, мовляв, знайшов оптимальний варіант вирішення одразу багатьох українських проблем.

Захід дійсно підтримує реформу від українського президента. Причому не тільки Німеччина і Франція - в середині літа Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря США, перебуваючи в Києві, переконувала ряд українських депутатів, які опонують Порошенко, "змиритися" з новаціями.

Законопроект розколов не тільки парламент, але і фракції коаліції. Яскравим підтвердженням цього стало Об'єднання Самопоміч.

Активним опонентом президентського варіанту змін основного закону є Оксана Сироїд, віце-спікер Верховної ради, що була обрана в парламент за списками Самопомочі.

А ось Ганна Гопко, представник однойменної фракції, підтримала Порошенко. І постраждала — фракція намагалася відкликати її кандидатуру з посади голови парламентського Комітету у закордонних справах.

31 серпня противники знову зійдуться в залі засідань Ради: президентському варіанту конституційних змін достатньо набрати просту більшість голосів — 226, щоб потрапити на остаточне затвердження. Воно може відбутися восени, і тоді проект повинні будуть підтримати мінімум 300 депутатів — конституційна більшість.

НВ задало Сироїд і Гопко по чотири однакових питання щодо закону, який може круто змінити все життя в Україні:

1. Які позитивні моменти є у змінах до Конституції, які готуються на голосування 31 серпня?

2. Які негативні моменти, які закладені в цих змінах (особливо в частині прав окупованих районів Донецької та Луганської області)?

3. Чи справді ці зміни приймаються під тиском Німеччини, Франції та США?

4. Який варіант конституційних змін для України був би ідеальним?

Оксана Сироїд, віце-спікер Верховної ради:

1. Я їх не бачу. Є імітація позитивних змін, так звана децентралізація, яка насправді є централізацією.

2. По-перше, це закладений дисбаланс влади, який робить місцеві ради і мерів залежними від президента. Це досягається за рахунок механізму припинення президентом повноважень органів місцевого самоврядування на невизначений термін з одночасним призначенням уповноваженого, який буде одноосібно "правити" невизначений час. Це нівелює ідею децентралізації в принципі, тому що вкладає в руки президента короткий поводок, за який він буде смикати мерів і ради за своїм розсудом, не обмежуючись ні в кількості ["смикань"], ні в часі.

По-друге, це положення про особливий статус Донбасу. Ми багато чуємо про те, що це не особливий статус, а особливий порядок місцевого самоврядування. Але має значення зміст, а він полягає в тому, що це положення запускає процеси: амністію російських найманців і сепаратистів, які вбили тисячі наших громадян і зруйнували життя сотням тисяч людей; проведення виборів на окупованих територіях, їх визнання та легітимізація російсько-бандитської влади.

В результаті Україна отримає підконтрольний Росії бандитський анклав, який [офіційний Київ] буде годувати і відновлювати за рахунок наших грошей. Тому що з моменту визнання виборів у Донбасі Росія перестане бути джерелом війни на сході, а стане миротворцем, який сприяв вирішенню конфлікту. А Україна перестане бути жертвою агресії Росії, а стане неспроможною державою, не здатною вирішити внутрішній громадянський конфлікт.

3. Я б сказала, що на нас не тиснуть, нас ставлять перед фактом, що зміни в нашій Конституції схвалені всіма, крім народу України. Коли наші міжнародні партнери кажуть — або ми приймемо ці зміни, або вони знімуть санкції з Росії, то це виглядає як тиск на Україну на користь Росії, а не навпаки.

4. Ідеальним був би варіант, розроблений прозорим чином, обговорений в суспільстві. Такий, який отримав би довіру людей та їх підтримку. Я особисто буду голосувати проти змін до Конституції. Більше того, я буду робити все, щоб інші парламентарії не підтримали ці зміни.

Ганна Гопко, член фракції партії Об'єднання Самопоміч:

1. Про децентралізацію кажуть в країні 24 роки — тема вже давно перезріла. Люди на місцях чекають на реальне збільшення повноважень, фінансів і відповідальності. Для того щоб не було цієї вертикалі, коли Київ керує і визначає майбутнє регіонів. Політики обіцяють, що як тільки прийдуть до влади, нарешті допоможуть громадам стати керівниками, господарями свого майбутнього.

Приходять до влади — і відразу вигадують різні причини, чому не дати більше повноважень на місцях. Зараз кажуть, що в країні війна. Вибачте, але на 90 % території України немає збройної агресії. Там люди кожен день повинні вирішувати питання ремонту доріг, вулиць. Вони хочуть не залежати від Києва, а самі обирати владу на місцях, мати більше фінансування.

Тому якщо ми щось обіцяємо, то, прийшовши до влади, не повинні шукати відмовок, а повинні виконати обіцяне. І децентралізація, навіть якщо ми подивимося за опитуваннями, на першому місці — Україна повинна залишитися єдиною державою унітарною з розширеними повноваженнями в регіонах. Тобто люди перевтомлені узурпацією центральної влади.

2. Там немає негативних моментів. Тому що закон про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей був прийнятий ще на минулому скликанні парламенту. Цей парламент вніс поправки, що місцеве самоврядування почне діяти лише після того, коли там будуть проведені вибори за українським законом і українською Конституцією за участю міжнародних спостерігачів, у тому числі ОБСЄ. За участю українських політичних сил та медіа після того, як терористи відведуть знаряддя, повністю знімуть з себе автомати, Україна поверне контроль над російсько-української територією.

3. Зміни до Конституції приймаються під тиском українських громад, яких дістало, що ними керують з Києва. Вони хочуть самі для себе визначати, мати більше грошей, щоб податки залишалися у них, вони самі обирали свою владу. Тому що центральні структури будуть тільки координувати діяльність органів СБУ, прокуратури, дивитися, чи не перевищують виконкоми свої повноваження. І контролювати, чи не порушена територіальна цілісність, немає проявів сепаратизму, але не більше.

4. Немає ідеальних моделей. За роки незалежності було кілька спроб переписати Конституцію. Зараз конституційна реформа складається з трьох блоків, які дуже важливі. Перший — децентралізація, збільшення повноважень органів. Другий блок — це судова реформа для того, щоб суди стали незалежними. І третє — це права людини, серед яких є ратифікація римського статуту. Це можливість доступу до міжнародного кримінального суду, щоб навіть злочинців, які провели проти нас збройну агресію, ми могли засудити.

Подивіться на Ізраїль — він постійно в якомусь конфлікті. І що, не приймати зміни, не робити реформи?

Коли політики йшли в парламент, то все казали: "Війна — не виправдання для того, щоб не робити реформи". Так що нам тепер — чекати, коли закінчиться війна? Це ж Путіну вигідно, щоб Україна нічого не робила, щоб не було змін, і наша країна не стала успішною.

Зміни до Конституції = зрада України

Активісти перекрили рух біля будівлі парламенту та привезли сміттєвоз (ФОТО)
Наталія Світанок 31 серпня 2015, 11:43
 
Активісти перекрили рух біля будівлі парламенту та привезли сміттєвоз (ФОТО)


Окрім того, мітингувальники до будівлі парламенту привезли розмальований "люстратор" - сміттєвоз.
Противники змін до Конституції перекрили рух автомобілів біля Верховної Ради, виставивши машини на проїзній частині дороги. Правоохоронці намагаються відновити транспортний рух.


Про це розповіли в прес-службі ГУМВС України у місті Києві, новину повідомляє «Преса України».

Активісти виставили автівки на проїзній частині дороги в урядовому кварталі столиці, таким чином, обмеживши рух машин на вулиці Грушевського від Верховної Ради України до Будинку офіцерів.

«Правоохоронці попередили учасників акції про відповідальність за блокування транспортних комунікацій та вживають заходи щодо відновлення руху», - зазначили у відомстві.



Нагадаємо, під стінами парламенту вже зібралося близько тисячі активістів, які закликають депутатів не голосувати за зміни до Конституції щодо децентралізації влади.

Зміни до Конституції = капітуляція загарбникам

Мосійчук: депутати будуть блокувати трибуну Ради до середи
Наталка Колошук 31 серпня 2015, 11:26

Мосійчук: депутати будуть блокувати трибуну Ради до середи


Таку заяву українським ЗМІ зробив нардеп Ігор Мосійчук, новину своїм читачам передає «Преса України».
Народні депутати з «Радикальної партії» оголосили, що будуть блокувати трибуну Верховної Ради до середи, 2 вересня.

«Депутати від Радикальної партії заблокували трибуну. У відповідь на це керівник апарату парламенту Зайчук наказав закрити всі двері до сесійної зали. Для чого це зроблено – незрозуміло. Блокувати ми будемо до середи. Саме тоді і повинна початися нова сесія. А за законом, якщо на цій сесії не будуть прийняті зміни до Конституції, то їх не буде взагалі», - заявив Мосійчук.

Також ми писали, що активісти, які протестують під залом Верховної Ради України сьогодні, 31 серпня, займаються роздачею листівок із закликами не вносити зміни в Конституцію так, як це «зруйнує Україну».

На даний момент під стінами будівлі парламенту протестують вже близько тисячі осіб.