Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Розумні слова

Саакашвілі упевнений, що Ківалов не міг давати вказівки одеській міліції

Голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі з приводу затримання активістів Автомайдану і Правого сектора в Одесі заявив, що факт затримання став для нього несподіванкою.

Про це Саакашвілі написав у Фейсбуці.

«По-перше, всі повинні розуміти, що я, як голова ОДА, не можу давати таких розпоряджень, і про факт я дізнався вчора ввечері у Києві, після того, як він вже мав місце. По-друге, я знаю главу УВС і впевнений, що ніякий Ківалов ніколи не зможе йому дати подібних розпоряджень, по-третє, єдина порада, яку я йому давав завжди, полягала у тому, що потрібно тісно працювати з волонтерами та з патріотичними групами єдиним фронтом, проти планів зовнішнього ворога і його внутрішніх посібників», - зазначив він.

Водночас одеський губернатор наголосив, що в умовах, «коли в країні по всьому фронту здійснюється спроба повзучої антимайдівської контрреволюції з боку корумпованої бюрократії і олігархату, силам майдану потрібно бути особливо єдиними, згуртованими і не допускати ні елементів хаосу, ні насильства, щоб не давати приводу для дискредитації ідеї Революції гідності».

Читайте також: Лідер одеського "Правого сектору" каже, що його справу сфабрикували

Нагадаємо, 8 вересня співробітники міліції затримали двох осіб – лідера одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна й лідера Одеської обласної організації політичної партії «Правий сектор» Сергія Стерненка.

Затриманих звинувачують у нападі й викраденні  депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича.

«Зловмисники перевезли його з села Фонтанка Комінтернівського району до Одеси, де вимагали, щоб він відмовився від своїх депутатських повноважень. Діючи за попередньою змовою, правопорушники утримували депутата в підвальному приміщенні, де завдавали йому тілесних ушкоджень», - зазначила речник Одеського облУВС Алла Марченко, додавши, що нападники відкрито заволоділи банківською карткою депутата, дозвільним документом на носіння травматичного пістолета «Форд-12», двома сім-картками мобільних операторів та грошовими коштами в сумі 300 гривень.

Екс-голова ЦВК, колишній член Партії регіонів Сергій Ківалов зрадів затриманню лідера одеського "Автомайдану".

Мінськ 2 тихо сконає

Запасний варіант для Путіна
08 сентября 2015, 10:1824.3т
Що буде після 31 грудня 2015 року? Правильно, 1 січня 2016 року. Закінчиться термін давності Мінська-2.


Мабуть, ніхто всерйоз не думає, що до цього часу Путін відведе російські війська із Донбасу, дозволить Україні закрити чотириста-кілометровий кордон, через який сьогодні бойовикам ідуть так звані гуманітарні конвої. І що тоді? Поширяться санкції з боку США та Європи, в результаті яких російській економіці може прийти кінець.
Але ж Путін знайде тисячу й одну причину звинуватити Україну у невиконанні Мінських домовленостей. Це він робить і зараз, перекручуючи очевидне. Путін всерйоз намагається вивести Україну, США та Європу на Мінськ-3. Звісно, на це ніхто не піде. Можна до безкінечності виписувати правила, ставити конкретні дати, але Росія в принципі не хоче втрачати Україну, йти з нашої території.

Тому в Путіна залишається запасний варіант – напад на Україну із Криму. Про це давно вже говорили, але у зв’язку з подіями на Донбасі й Мінськими так званими домовленостями перестали робити акцент на цьому.

Донбас потрібен Путіну. Не як частина Росії, а як розгромлена вщент територія України. Він буде триматися зубами за Донбас доти, доки зможе, аж поки йому нарешті справді не дадуть по зубах або ситуація в Росії не дозволить піклуватися ще й про цю випалену територію.

Але Крим – не Донбас. Насамперед це ядерна резиденція Росії. Принаймні Путін намагається зробити цю територію саме такою. І як псевдо-приєднання Криму до Росії було відповіддю на буцімто імовірне захоплення бандерівцями півострова, так і зараз напад на Україну із території Криму може стати упереджуючою профілактичною мірою з боку Росії. Заодно Путін убиває двох зайців: закопує глибоко в землю Мінські домовленості й переносить акцент з Донбасу на південь України.
 Захоплення трьох українських військовослужбовців і переправлення їх на територію Криму – початок нового етапу гібридної війни. Чи справді наші хлопці "заблукали" в Криму, як свого часу псковські десантники на Донбасі, чи їх усе-таки викрали із нашої території, як Надію Савченко й багатьох інших, невідомих широкому загалу українців?

Версія про українських "диверсантів" уже гуляє в російських засобах масової інформації. На цьому не зупиняться. Перемкнути увагу з Донбасу на Крим – ось головне завдання Путіна на цьому етапі, поки Мінськ-2 тихо сконає.

Звісно, Україна, Європа та США знайдуть адекватну відповідь, якщо справді Путін задумав кримський прорив. Але в будь-якому випадку найжорсткіші санкції проти Росії неминучі. Головне, цивілізований світ не повинен потрапити у ядерну пастку дикуна.

Влада розколює і радикалізує українське суспільство

Карасев рассказал о новых линиях раскола в украинском политикуме
Сегодня, в 18:58

Политические баталии первой недели осени показали поляризацию украинского общества по новым линиям раскола. Об этом в эксклюзивном комментарии изданию kyiv.press заявил политолог Вадим Карасев, передает УНН.

По словам Карасева, главными маркерами политических настроений стали вопрос о мире и вопрос о власти — как и во многих других классических ситуациях. Президент Порошенко, как носитель верховной власти в стране, начал консолидировать вокруг себя все лояльные политические и финансовые силы. Парламентским проявлением этого процесса должно было стать объединение нескольких фракций и консолидированное голосование за президентскую конституционную реформу.

«Но, как оказалось, как оказалось, немалая часть общества не приемлет предложенного решения вопроса о мире, на рациональном либо на эмоциональном уровне, и потому протестует против особого статуса, Минских соглашений. Местные выборы могут показать такое же недовольство решением вопроса о власти, и президентский макроблок может получить не тот результат, на который рассчитывает», - отметил эксперт.

Таким образом, по словам Карасева, соединяются общественные запросы на иное решение конфликта на Донбассе и недоверие к центральной власти как таковой — за отсутствие реформ, постоянные дрязги и коррупционные скандалы.

«Выход радикалов из коалиции стал ответом на запрос значительной части общества на «другую Украину», а Ляшко таким образом становится главным публичным оппозиционером, претендуя на статус на «вождя» патриотической оппозиции», - добавил он.

Эксперт также спрогнозировал, что в связи с пессимистическим прогнозом развития для украинской экономики, а также с проявляющимся тупиком в минском процессе, можно ожидать дальнейший раскол на пропрезидентских лоялистов и новых патриотов, доля последних может и дальше расти. Президенту же нужны срочно быстрые и ощутимые победы на дипломатическом и социальном фронтах.

Напомним, что 7 сентября Ляшко вызвал Президента Порошенко на открытые дебаты на любом из телеканалов.

Влада захищає сепаратистів та засуджує патріотів

Під одеським судом відбулися сутички активістів із міліцією
Там відбувається мітинг проти затриманих лідерів одеського "Правого сектору" та Автомайдану.

Під Приморським судом Одеси на мітингу проти затримання лідерів одеського "Правого сектору" та Автомайдану відбулися сутички між активістами та міліцією. Про це написав у Facebook народний депутат Дмитро Лінько.

За його словами, міліція спробувала відтіснити мітингувальників і погасити шини.

 

Нагадаємо, в Одесі біля будівлі Приморського райсуду, де мають судити затриманих лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка та автомайданівця Євгена Резвушкіна, активісти підпалили шини. 

Зазначимо, раніше "Правий сектор" повідомив, що правоохоронці затримали керівника одеського осередку організації Сергія Стерненка та активіста одеського Автомайдану Євгена Резвушкіна за викрадення депутата Комінтернівської райради Сергія Щербіча, який був районним керівником сепаратистської партії Ігора Маркова "Родіна".

У МВС повідомили, що затримали чоловіків за напад на народного депутата України та його викрадення і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 і ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Візьміть до уваги

ОУН та "Січ" збираються на КиївНеділя, 06 вересня 2015, 17:25

8 вересня о 10.00 усі бійці батальйону "Січ" мають терміново прибути у розташування бази  в Києві.

Відповідне оголошення розміщено на Facebook-сторінці батальйону "Січ".

Разом з тим батальйон ОУН розмістив у своєму аккаунті наказ провідника Добровольчого Руху ОУН Миколи Коханівського.

"У зв"язку з незаконним утриманням під вартою та катуванням бійців батальйона ОУН всім підрозділам та осередкам ОУН які перебувають в тилу, перебувати в готовоності до виїзду в Київ, задля заходів зі звільнення наших побратимів", - зазначено у тексті. 

При цьому вказано, що фронтові підрозділи мають залишатися на передовій.

"У зв'язку із загрозою провокацій та репресій щодо активістів, волонтерів, добровольців, наказую вжити заходів безпеки на місцях - вишкільних ОУН, приватних оселях", - додав Коханівський. 

Як відомо, напередодні в ефірі Hromadske TV Коханівський заявив, що "ОУНівці" вимагатимуть звільнення своїх побратимів, яких підозрюють у причетності до подій під Радою 31 серпня, влаштовуючи акції протесту.

За словами Кохановського,   батальйон готується "щоб всі були у бойовій готовності і були готові до провокацій, бо вже реально є загрози їхньому життю".

"Якщо не будуть відпускати наших побратимів, ми всі з'їдемось в Київ, будемо влаштовувати акції протесту, поки не відпустять наших побратимів", - зазначив він.

Як відомо, одного з активістів - Богдана Тицького - підозрюють у причетності до подій під Радою. Він був затриманий. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Свідки заявляють, що при обранні йому запобіжного заходу, він без свідомості лежав у залі суду на підлозі, але до нього не пускали ні лікарів, ні близьких.

31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення 31 серпня, ще двоє померли в лікарні 1 вересня.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, чиї прибічники також брали участь у мітингу під стінами ВР, також заявив, що покладає відповідальність за провокацію на владу.

Українська правда 

Дай Бог

Порошенко розповів, що чекає на РФ у разі порушень "Мінська-2"Неділя, 06 вересня 2015, 21:12

Влада захистить Україну від агресії, якщо з боку РФ і бойовиків буде порушення "Мінська-2" і перехід до активних наступальних дій на Донбасі.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 6 вересня.

"Якщо буде зірвано режим припинення вогню, якщо буде організовано широкомасштабний наступ, якщо будуть проведені "вибори" в "ДНР"/"ЛНР",  - це все буде означати, що РФ відмовилася від тих зобов'язань, які вона взяла на себе, коли поставила підпис президента РФ під мінськими угодами", - заявив Порошенко. 

"Тож ми маємо діяти ефективно, щоб захиститися. Ми маємо достатньо сил, щоб зупинити агресора, за рік ми побудували армію... Росія тричі подумає, перш, ніж переходити "червоні лінії", тричі подумає, перш ніж порушувати домовленості ... Наші міжнародні партнери готові нас підтримати. "Червоні лінії" та "план Б" - це те, над чим я посилено працюю, не полишаючи надії, щоб все-таки ми виконали "Мінськ" і повернемо українські території під український суверенітет", - зазначив Порошенко.

Також президент підкреслив, що у разі проведення "виборів" (які бойовики запланували на жовтень 2015 року), Україна буде домовлятися, "і ми  домовимося з міжнародною коаліцією по розширенню, поглибленню і продовження санкцій".

При цьому Порошенко відзначив ефективність і результативність санкцій, що вже діють відносно РФ з боку США і ЄС.

"У РФ - падіння ВВП, падіння цін на нафту, серйозне скорочення соціальних виплат ... Це плата за війну", - зазначив Порошенко.

Українська правда

Масова політизація ЗСУ здійснюється владою

Через масову політизацію ЗСУ, в Україні може з’явитися другий фронт – Жебрівський
Наталка Колошук 05 вересня 2015, 19:56
 
Через масову політизацію ЗСУ, в Україні може з’явитися другий фронт – Жебрівський


Про це Жебрівський заявив в ефірі одного із українських телеканалів, новину передає «Преса України».
На думку голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, політизація ЗСУ може привести до появи ще одного фронту в Україні.

«Нам потрібно зайнятися деполітизацією ЗСУ і Нацгвардії. Не може бути в ЗСУ політичних, партійних підрозділів. Людина, яка йде в ЗС, повинна скласти партійний квиток, забути про свої партійні уподобання і згадати про них лише під час голосування, а в цей час говорити про те, що у будь-якої політичної партії може бути батальйон – це шлях в нікуди, шлях до з'ясування відносин і відкриття другого фронту на території України. Пішов в армію – забув про політичні переваги», - заявив губернатор Донеччини.

На його думку, українські добровольчі батальйони, зокрема ОУН та «Правий сектор» повинні «розчинитися у складі ЗСУ».

Також Жебрівський зазначив, що пріоритетним завданням влади має залишатися реформи у сфері поліції.

Нагадаємо, що біля сотні бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та інших добровольчих батальйонів зараз перевіряються на зарахування до лав Служби безпеки України.

Мразь-ахметка давно в"якав про лугандонський народ

Росія передає «народні республіки» під контроль Ахметова – журналіст
Іра Бондар 05 вересня 2015, 16:07
 3004
Росія передає «народні республіки» під контроль Ахметова – журналіст


Таку думку Денис Казанський висловив на своїй сторінці в соціальній мережі. Новину повідомляє «Преса України».
Журналіст Денис Казанський повідомив, що Російська Федерація планує повернути окуповану частину Донбасу для України, проте контролюватимуть самопроголошені «республіки» російські бандити на чолі з Ахметовим.

Журналіст зазначив, що російські блогери та експерти, які слідкують за подіями на Сході України, всі як один вважають, що РФ розпочала процес «передачі» терористичних «ЛНР» і «ДНР» під контроль Ахметова та його людей.

«Ось тільки в мене з приводу того, що відбувається ніякого оптимізму немає. Не потрібна Україні така республіка імені Ахметова з російськими бандитами у своєму складі, та ще й закріплена в конституції. Як організму не потрібний запалений апендикс»,- написав Казанський.

За словами журналіста, в Росії вже давно поширюється інформація про причетність Ахметова до подій на Донбасі та співпраці з «керівництвом» «ДНР».

«І взагалі, як це розуміти? У Росії все відкрито говорять про участь Ахметова в управлінні «ДНР», хакери зливають документи, що доводять це участь. Всі ці документи коментують. Але в Україні по колишньому до Ахметова питань немає»,- підкреслив Казанський.

Нагадаємо, відомий і популярний в сепаратистських та терористичних колах блогер Ель Мюрид в останньому своєму аналізі нинішньої політичної ситуації в донецькій і луганській «народних республіках» вже відкрито заявляє про вихід на фінішну пряму процесу «добивання» Москвою і Києвом цих «державних утворень» на Сході України.

фанатам кунілінгуса шоколадних яєць

"Самопоміч" не змінить ставлення до децентралізації. З коаліції не виходитьСубота, 05 вересня 2015, 18:54

"Самопоміч" не змінить ставлення до змін до Конституції, запропонованих президентом України  в частинці децентралізації, за жодних умов.

Про це заявив лідер "Самопомочі" Андрій Садовий, пише "Дзеркало тижня".

На питання, за яких умов партія може змінити своє ставлення до конституційних змін, Садовий заявив "За жодних".

"Питання децентралізації вони не розв'язують. "Особливості Донбасу" — неприпустимі. Під час війни Конституцію не змінюють. Тут ні про що більше говорити. Це для нас принципова річ", - заявив він.

При цьому Садовий припустив, що на депутатів "Самопомочі" "й надалі тиснутимуть, намагатимуться розколоти фракцію".

"Я підозрюю, що нашу з вами розмову запишуть, уважно проаналізують… Я не виключаю, що може не витримати ще хтось. Сподіваюся, переважна більшість членів фракції здатна опиратися тискові чи спокусі", - додав він.

Коментуючи питання, що може примусити "Самопоміч" вийти з коаліції, Садовий зазначив: "Допоки залишається бодай одна можливість впливати на затвердження необхідних для держави рішень, ми триматимемося за цей шанс".

"В Україні, на превеликий жаль, управлінський хаос. Якщо ще й Верховна Рада розвалиться — буде біда. Ми чудово розуміємо, що присутність "Самопомочі" і "Батьківщини" — це, так би мовити, більше "для людей". Що де-факто існує інша коаліція, з участю Опозиційного блоку, там обговорюються законопроекти, ухвалюються рішення", - додав він.

Як відомо, раніше Садовий заявив, що на народних депутатів з фракції  тиснуть і намагаються "розколоти" перед голосуванням у Верховній Раді щодо змін до Конституції в частині децентралізації. 

Спікер ВР закликав ГПУ і Національне антикорупційне бюро у стислі терміни "провести розслідування і дати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування".

ГПУ викликала Садового на допит на 31 серпня, куди він  і з'явився

31 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. За проголосували 265 депутатів. Проти виступили більша частина "Самопомочі", партія Ляшка і "Батьківщина".

Напередодні "Самопоміч" спростила виключення депутатів із фракції і заборонила мати особливу думку щодо питань децентралізації.

Після голосування фракція виключила зі свого складу 5 депутатів.

Почалося...

Сьогодні стартувала кампанія до місцевих виборів

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Сьогодні в Україні розпочинається кампанія до місцевих виборів, які повиння відбудится 25 жовтня передає УНН.

Місцеві вибори будуть проводитися згідно нового Закону "Про місцеві вибори". Це будуть перші місцеві вибори за пропорційною системою і відкритими списками.

Вибори мерів у містах, кількість виборців у яких дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч, проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості.

Тобто для перемоги кандидат у мери має набрати щонайменше 50%+1 голосів виборців. Інакше буде оголошено другий тур виборів.

Вибори сільського, селищного, міського (міст, кількість виборців, в яких є меншою ніж 90 тисяч) голови проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі – тобто в один тур.

Згідно із законом, вибори на окупованих територіях Донбасу та в Криму у зв’язку із агресією Росії 25 жовтня проводитися не будуть.

Також зазначимо, що в місцевих виборах не зможе приймати участь Комуністична партія України.

Офіційні результати виборів повинні бути оприлюдненні не пізніше 30 жовтня.

Джерело: УНН