Для тих, хто здатен мислити (інтерв'ю Сера 3-М)

В беседе, перед началом интервью, в разговоре Сер З-М пересказал фразу своего друга – каждый из нас, так или иначе, в этой жизни официант, только у каждого свой уровень банкета. Мне запала эта фраза - действительно мы все служим, кому или чему либо и по объекту нашего служения можно много сказать о нас, наших целях и чем это может окончится. Восточные мудрецы утверждали – счастье человека в служении возвышенным идеалам и личностям. Но главное не ошибиться в их оценке, уровне чистоты, искренности их мотивов, ведь велика сила иллюзии напускаемой СМИ, политтехнологами, имиджмейкерами и часто мы наблюдаем слащавую маску искаженной видимости, ментального миража, внушенного нам опытными, высокооплачиваемыми манипуляторами. Большинству из нас трудно оценить уровень обмана и лицемерия правящей кучки людей, и мы еще долго можем бродить в джунглях своих ложных представлений о тех или иных событиях и героях. Но к счастью на помощь нам приходят осведомленные люди, открывающие нам глаза и помогающие понять реальное положение дел, в важных для нас вопросах. Для меня и многих моих друзей подобным дешифратором стал Сер З-М, благодаря ему, дурить нам голову будет гораздо сложнее. Думаю, не разумно будет принимать все как божественные откровения, но еще глупее будет не прислушиваться и не принимать эту информацию во внимание.

Далі тут http://my.obozrevatel.com/politics/40731-prodolzhenie-besedyi-olega-torgalo-s-ser-z-m-chast-1.htm

Дєдушка про засідання РадБезу ООН

В контексті єдіногласного рішення Совета Безопасності ООН, єслі комусь цікаво, дєдушка хотів би сказать слєдующе.

Кагда руда бестія дєвушка Саманта Пауер опять достала из женськой сумочки свій знаменитий салатовий блокнотік, дєдушка поняв, шо всьо в порядку, резолюція буде прийнята єдіногласно.

Так і случилося. Прийнята запропонована Австралією резолюція, до якої приєдналися решта постійних і непостійних членів РБ ООН. Клоун Чуркін, як дєдушка і предсказував, тоже тягнув свою руцю, дємонстріруя конструктівность позіції Хуйлостана.

Що відбулося і шо це все значить? Щас дід розкаже.

Як дід писав і раньше, ето значіть, шо Хуйло рішило за лучше в одкриту не бикувать і піти на тайне предложеніє Запада, од якого він не зміг отказаться: йому пока дають возможность вийти з історії з Боїнгом сохраняя ліцо, но взамен він прекращає поддєржку сєпаратістов і нє вмішується у хід АТО. Шо собственно і требувалось доказать – ювелірна робота Запада дає свої перші результати.

Дєдушка, який беспощадно приміняє ободряющу ломотерапію в случаї проявів паніки та істеріки, зараз хотів би з усією серйозністю застерегти від передчасної ейфорії – хотя і все йде в правільному напрямку, но радуватися пока рано.

Вся проблема в Хуйлові. Дєдушка уважає американських аналітіків і думає шо їм не зря платять великі гроші, но дуже сумнівається в їхній способності повністю смоделірувать міровоспріятіє і поведінку Хуйла. Бо для цього самим нада стать хуйлами. От дєдушка якось питався поставить себе на місце нашого миршавого пацієнта і винуждєн признать, шо в мене ніхуя не получилося. Емпатія хароша штука, но невозможно влізти в голову псіхічеськи неадекватної істоти з безгранічною владою та з ядерним чемоданчиком в руках. Тому є певна складність у моделюванні возможних сценаріїв розвитку подальших подій.

Хуйло - формаліст. Обично оно держить дане слово, но лише так, як само його понімає. Як іменно поняло Хуйло договорьонность із Западом ми знать не можем, но скоро побачим.

Є одна особенность Хуйла, яку нада розуміть і учитувать. Воно всігда було дуже успішним правителєм для Хуйлостана. Хуйло реально привикло перемагати і зазнати явної поразки для нього смерті подібно. Хуйлостан тоже нікагда не простить Хуйлу поразки. Кацапи можуть простити своєму царю всьо, шо угодно, хоть моря крові і масові репресії. Но не поразки. Хуйло ето тоже розуміє і так просто не угомониться. Шо іменно він замутить щас – точно передбачити невозможно, бо даже інформаційна політика пропагандонської машини работає січас із збоями. Значить чотких інструкцій не получено. Хуйлу нада срочно придумать собі громку победу, яка б заглушила позор провала Новороссійського проекта.

Возможно контури такої висмоктаної з пальця победи ми побачим завтра, Хуйло собірає свій совет безопасності Хуйлостана по вопросу – на мінуточку – “тєріторіальной безопасності Хуйлостана”. Об чом пойдет там речь, вірніше – які команди пойдуть пропагандонам, ми почуємо завтра і це може пролити нам світло на возможні дальнєйші дєйствія Хуйла. Пространство для маньовра в Хуйла дуже обмежене. А загнана в угол криса способна на любу хуйню. Пока шо Запад Хуйла в угол не заганяв і зробив це свідомо. І совершенно ясно шо світ щас консолідований як нікагда і від Хуйла не одчепиться, контроліруя любе його тєлодвиженіє. Це харашо.

Международна слідча комісія буде работати стількі, скільки треба, дєржа Хуйло в напряженії. В любий момент американці можуть згадати про фотографії спутніків, про які они случайно забули.

Тим часом активізація АТО і сьогоднішні успіхи нашої Армії вселяють в дєдушку надєжду, шо колорадська мразь буде в скором времені виметена з нашої чистої землі.

Сохраняєм спокойствіє і впевненість в Перемозі. Все буде харашо.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1515570718677106&id=100006725776067

муркізньюс

Ну шо вам сказати, понеділок день тяжолий а от новості вроді так нічо.
День начався начався з ночі, тоїсть з того шо ноччю в тирнеті появилося відєообращєніє гражданіна Хуйла по поводу збитого боїнга, яке зводилося до обичного бла-бла-бла по смислу "єслі би хунта сдалась то і боїнг астался би цел"- ніхуясобі заявочка блять. Нє, канєшно вчоний кіт і раньше підозрював шо крємльовський упиздок спить тіки дньом і в подзємном склєпє, но тіки тепер тайне стало явним. Кстаті якшо вніматєльно подивицця відєо, там Хуйло, як усі класічєські упирі нєрвно рєагірує на яркій свєт і проявля конвульсівну моторіку характєрну для хішніків, хотя кликів і не показує, но не потому шо їх нема а потому шо в крємльовській поліклініці йому їх спиляли шоби не палився.
Дальше з восточного фронту, зутра і до кінця дня поступали вдохновляючі новості про нєхуйові успіхи наших вояків в ділі очищення домбабве і луганди од ватоколорацьких врєдітєлєй, кроме того шо було відбито ряд насєльонних пунктів було ше взято в плєн дохуя разних високопоставлєних тірарістів і їх пособніков. Особенно вчоному коту понравився якийто помошнік осєтінского міністра оборони, якого по странному стєчєнію обстоятєльств занесло православним вєтром в зону АТО, ну просто сіквел "пріключєнія капітана Врунгеля срєді дікіх ватніков", ггг)))).
Ага, в очередний раз отлічилася наша доблєсна генпрокуратура відкривши справи проти мєнтушок і КМДА за то шо вони не розганяють майдан, оказуєцця така хуйня як публічні звернення генпрокурора, ну ніяк не хочуть работать у нашій правовій державі на благо народа(шутка). По цьому поводу вчоному коту інтересно би було почитать норму якогото закона, яка зобов'язує когото реагувать на публічні звернення, а якшо такого закона нема то давайте срочно приймемо, глядиш тоді і на мурзікньси начнуть реагірувать, а не то шо щас.
Кстаті нащот законів, з верховного депутацького шапіто прилетіла блага вість шо всьо уже пошті готово до його розпуску і врем'я "Ч" наступить 26 серпня.
Вчоний кіт з нетерпінням жде цієї дати, потомушо дивицця на наглі морди цих клоунів уже не хвата ніяких нервів, блять. Ага чуть не забув, партайгеноссе Турчіноф хоче поставить у верховному шапіто нову сістєму голосування, яка не позволить голосувать за сібя і за свого таваріща, ціна вопроса якихто 92 лімона гриваків, правда ж нехуйово бути спікером даже паралічного шапіто? Вчоний кіт прогнозірує шо в случаї монтажу сістєми наступить кратковрємєнний параліч законодавчої влади, развє шо в депутати начнуть вибирать достойних людей а не то шо там зараз імітірує бурну дєятєльность.
Да поступила новость шо Радбез ООН приняв одноголосно резолюцію по Україні і по боїнгу, хотя якшо подумать то тірарістам насрать на всі різалюції ООН, вони і так подчиняюцця тільки Хуйлу і нема на то ради. Шоправда поїзд з останками нещасних пасажирів всьо таки відпустили з Тореза в Харків, інтересно чи доїде.
Ну і гран-прі в катєгорії " Почьотний Хуйлосос" получає гордий павіан по клічкє Гєпа, за то шо не щитає Хуйла агрєссором, а даже наоборот міротворцем.
Вчоний кіт за свою жизнь, канєшно бачив по тілівізару всячєських далбайобів, но цей Гєпа окончатєльно перечеркнув не тільки тєорію Дарвіна но і учєніє Павлова, потомушо при таких розкладах даже сама распослідня вата научилася кричать Слава Україні ! і понімає хто кого реально кошмарить на востоку, хотя возможно в землі обітованній павіану могли зробить внєпланову лоботомію, тогда всьо стає на свої місця.
АТО продовжуєцця, майдан не розходицця.
Будьмо уважні.

Ну шо вам сказати, понеділок день тяжолий а от новості вроді так нічо.
День начався начався з ночі, тоїсть з того шо ноччю в тирнеті появилося відєообращєніє гражданіна Хуйла по поводу збитого боїнга, яке зводилося до обичного бла-бла-бла по смислу "єслі би хунта сдалась то і боїнг астался би цел"- ніхуясобі заявочка блять. Нє, канєшно вчоний кіт і раньше підозрював шо крємльовський упиздок спить тіки дньом і в подзємном склєпє, но тіки тепер тайне стало явним. Кстаті якшо вніматєльно подивицця відєо, там Хуйло, як усі класічєські упирі нєрвно рєагірує на яркій свєт і проявля конвульсівну моторіку характєрну для хішніків, хотя кликів і не показує, но не потому шо їх нема а потому шо в крємльовській поліклініці йому їх спиляли шоби не палився.
Дальше з восточного фронту, зутра і до кінця дня поступали вдохновляючі новості про нєхуйові успіхи наших вояків в ділі очищення домбабве і луганди од ватоколорацьких врєдітєлєй, кроме того шо було відбито ряд насєльонних пунктів було ше взято в плєн дохуя разних високопоставлєних тірарістів і їх пособніков. Особенно вчоному коту понравився якийто помошнік осєтінского міністра оборони, якого по странному стєчєнію обстоятєльств занесло православним вєтром в зону АТО, ну просто сіквел "пріключєнія капітана Врунгеля срєді дікіх ватніков", ггг)))).
Ага, в очередний раз отлічилася наша доблєсна генпрокуратура відкривши справи проти мєнтушок і КМДА за то шо вони не розганяють майдан, оказуєцця така хуйня як публічні звернення генпрокурора, ну ніяк не хочуть работать у нашій правовій державі на благо народа(шутка). По цьому поводу вчоному коту інтересно би було почитать норму якогото закона, яка зобов'язує когото реагувать на публічні звернення, а якшо такого закона нема то давайте срочно приймемо, глядиш тоді і на мурзікньси начнуть реагірувать, а не то шо щас.
Кстаті нащот законів, з верховного депутацького шапіто прилетіла блага вість шо всьо уже пошті готово до його розпуску і врем'я "Ч" наступить 26 серпня.
Вчоний кіт з нетерпінням жде цієї дати, потомушо дивицця на наглі морди цих клоунів уже не хвата ніяких нервів, блять. Ага чуть не забув, партайгеноссе Турчіноф хоче поставить у верховному шапіто нову сістєму голосування, яка не позволить голосувать за сібя і за свого таваріща, ціна вопроса якихто 92 лімона гриваків, правда ж нехуйово бути спікером даже паралічного шапіто? Вчоний кіт прогнозірує шо в случаї монтажу сістєми наступить кратковрємєнний параліч законодавчої влади, развє шо в депутати начнуть вибирать достойних людей а не то шо там зараз імітірує бурну дєятєльность.
Да поступила новость шо Радбез ООН приняв одноголосно резолюцію по Україні і по боїнгу, хотя якшо подумать то тірарістам насрать на всі різалюції ООН, вони і так подчиняюцця тільки Хуйлу і нема на то ради. Шоправда поїзд з останками нещасних пасажирів всьо таки відпустили з Тореза в Харків, інтересно чи доїде.
Ну і гран-прі в катєгорії " Почьотний Хуйлосос" получає гордий павіан по клічкє Гєпа, за то шо не щитає Хуйла агрєссором, а даже наоборот міротворцем.
Вчоний кіт за свою жизнь, канєшно бачив по тілівізару всячєських далбайобів, но цей Гєпа окончатєльно перечеркнув не тільки тєорію Дарвіна но і учєніє Павлова, потомушо при таких розкладах даже сама распослідня вата научилася кричать Слава Україні ! і понімає хто кого реально кошмарить на востоку, хотя возможно в землі обітованній павіану могли зробить внєпланову лоботомію, тогда всьо стає на свої місця.
АТО продовжуєцця, майдан не розходицця.
Будьмо уважні.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1458039171115217&id=100007274433911

про кидання на вентилятор

  • 21.07.14, 19:17

Коли читаю комменти росіян про "Боінг" (передусім, російських ЗМІ), то складається враження, що в світі існує якийсь інтелектуальний водоворот, який збирає все гавно в одному місці


Джерело https://www.facebook.com/vitalii.chepynoga/posts/792248534153171

З новим тижнем вас, шановні друзі.

З новим тижнем вас, шановні друзі. Дєдушка надіється, шо нєвзірая на понеділок ви відчуваєте себе енергійними, бадьорими і сильними, як і належить бути небайдужим громадянам, особенно у воєнне врем'я.

Цей тиждень обіщає нові зрушення в ділі Наді Савченко, з якої дід традиційно починає огляд міжнародних новин. Адвокати кажуть, що може відбутися перше судове засідання в її справі. Надєжда висловила твьорде намереніє лічно присутствувать на тому фарсі, щоб мати змогу дивитися в очі отій продажній публіці. Знаючи, яка неймовірна сила духу ховається в тендітному тілі нашої красуні, дєдушка не сумнівається, шо всі оті хуйлостанські комедіанти здуються під її поглядом. Держим за Надю кулаки і уважно стежимо.

Прімечатєльна деталь - "дєло" проти Наді шиє цілих двадцять слєдаков із новоіспечонного отдєла расслєдованій запрещонних методов ведєнія войни. Еті же слєдакі завели діла проти розрядника международного класу з "українського бойового суржика" пана Авакова і губернаторо-бандеровця Бені Коломойського. В общем, всьо розвивається по законам тіатра абсурда, в результаті чого в фіналі на скам'ю подсудімих має сісти сам режісьор отетого фарса. Наблюдаєм.

Сьогодні намічено ще одне засідання, в ожиданії якого дєдушка запасається гарбузовим насінням - в Нью-Йорку собирається Совет Безопасності РБ ООН. Інтрига матча заключається в тому буде чи не буде прийнята резолюція, контури якої намітилися во время предидущого засєданія.

Дід аніскілєчки не сумнівається, шо при любому результаті українські небайдужі громадяни тут же взорвуться благородним нєгодованієм на тєму "підараси, нас слівают, пачему нікто не в'єбйот Чуркіна с носака" і т.д. Дєдушка просить небайдужих громадян віднестися к проісходящему в Нью-Йорке з юмором, но в то же время проявить інтєлєктуальну зрелость і глубіну політіческой проніцатєльності.

Резолюція, єслі її приймуть, должна складацця з двох центральних елєментів:
- созданіє следственной комісії по дєлу катастрофи малазійського Боїнга.
- осуждєніє дєйствій сіпаратістов.

Ну і всякі традіціонні для ООН призиви к міру, переговорам і ізбежаніє ескалації насілія. І єстєственно вираженія крайнєй обеспокоєнності, шо традиційно визиває шквал необоснованного сарказма у небайдужих громадян, которі в масі своїй незнакомі з діпломатіческой фенєй.

Дєдушка не хоче прооводить лікбези, но укаже, шо єслі по першому пункту ні в кого возраженій не буде, то по другому вопросу можуть бути затруднєнія в связі с позицієй постоянного члені РБ ООН Хуйлостана, потому наверняка він буде сформулірован в осторожних і обтєкаємих вираженіях.

Інтрига цього засідання для діда іменно в тому і заключається, приймуть ілі не не приймуть резолюцію, пофіг в яких конкретних формуліровках. Єслі за неї проголосують всі представітєлі, включая клоуна Чуркіна, ето буде значити, шо Хуйло прийняв условія ігри, за якими он должен сліть сіпаратістов і не вмешуваться в ход АТО. Єслі же принять общий документ не удасться, то ето хуйовий признак - Хуйло продолжає торгуваться з Обамой та Меркель, котора і веде самі переговори з нашим миршавим пацієнтом.

Небайдужі громадяни, яким похуй мнєніє дєдушки, канєчто же при любом ісходє будуть верещати, шо Хуйло усєх поімел і всєх обманул. Дєдушка также на мілйон процентов уверен, шо любий ісход засідання РБ визове взрив щастя і гордості за страну на колорадських форумах, а самі колоради нє стєсняясь сльоз счастья тут же дружно всє вместє подрочать на парадний портрет Хуйла. І ето чудєсно. Іменно етого і добиваються лідєри Запада, котрі с ювелірной осторожностью отодвигають Хуйлостан від наших східних кордонів, но так, шоб в самому Хуйлостані не виникло чувства пораженія, а сам Хуйло сохраніл ліцо хотя би внутрі свого Мордора. В общем, наблюдаєм. І не сводим глаз із женской сумочки рижей бестії, дєвушки Саманти.

Не забуваємо, шо європейські лідери в ліце той же Меркель, Олланда, но уже з Кемероном фактично висловили Хуйлу ультіматум - надавить на сіпаратістов з целью допустить у вівторок міжнародних експертів до місця падіння Боїнга. Таким образом, дан совершенно чоткий сигнал - іменно ти, Хуйло, ответственєн за проісходяще і іменно від твоєї поведінки будуть залежати дальнєйші собитія. Хуйло в хуйовій сітуації: согласиться - значить признать причасность, не согласиться - нарваться на очередні піздюліни с перспектівой жосткого протівостоянія з усім світом.

Шо Хуйло вибрав, до цих пір не понятно. Судя по содєржанію новостєй на хуйлостанскіх голубих екранах, на яких за вихідні наблюдалась масова істєрія і нагнітаніє мілітарістскіх настроєній, нє ісключено, шо дана отмашка на всякий случай готовить страну к войнє. Но даже не з Україною. А з цілим світом. Но разбираясь нємного в псіхології таких уродов, як Хуйло, дєдушка всьо же щитає, шо ето проста дємонстрація високой боєготовності Хуйлостана для усілєнія переговорних позицій з Западом. Для цього ж кстаті проводяться і передіслокації военних частєй Хуйлостана, перегонка фронтових бомбардіровщиков в Ростов і прочі тєлодвіженія Шойгу, про которі ми узнаємо не із даних разведки, а із сообщеній тої ж Хуйлостанен пропаганден-машін. Вніматєльно наблюдаєм.

А українська разведка, кстаті очередний раз дєдушку порадувала, виложив у свободний доступ очередні переговори лідеров сєпаратістов, із яких слєдує, шо Масква очень інтєресуєтся чернимі ящиками з Боїнга і всім дано команду фас, всєм іскать. Ето прекрасно. Хотя дєдушка всьо равно удівляється наївності етой публіки, которі всєрйоз щитають, шо для установлєнія істінной картіни нужні якісь бортові самописці з того нещасного Боїнга. Та в сумочці дєвушки Саманти давно лежать усі фото і відеодоказатєльства, якими триста раз можна восстановить всю картину трагедії.

Цени на нєфть протягом трьох останніх днів практично замерли, колебаясь на уровне 107,13-107,18 долл. за барель. Но січас це не має якогось существенного значенія, бо собитія можуть розвиватися значітєльно бистреє. Однако, і залишать нафтових аферістов на самоті з ценами дєдушка не збирається і строго наблюдатиме за ними і впредь.

Приз дєдушкиних симпатій "Молодець" уходить в далеку Австралію для передачі містеру Тоні Ебботу, которий там працює прем'єр-міністром. Цей небайдужий австралійський громадянин громогласно заявив, шо пішло оте Хуйло нахуй і я ще триста раз подумаю, чи пускать його, миршавого, в нашу прекрасну країну, куди ми запрошуємо тіки прілічних людей. Дєдушка напоминає, шо в листопаді у Австралії відбудеться самміт Великої Двадцятки, откуда Хуйлостан пока шо ще не виперли. Хотя к тому ідьот.

Зберігаємо бодрость духа, занімаємся спортом, держим кулаки за Надю, помагаєм Армії і читаєм Мурзікньюс.

Та стежимо, щоб віздє порядок був, нахуй! А не те, шо січас.

P.S. У зв'язку із запланованими на цей тиждень дуже важливими службовими відрядженнями автора Свирида Опанасовича, в наступні дні, а можливо і з завтрашнього дня, ранкові огляди новин можуть виходити нерегулярно. Прошу не хвилюватися. В реальній іпостасі Свирид Опанасович також коєшо робить для наближення нашої Перемоги.
P.S. Дєдушка пользуясь случаєм сообщає, шо сьогодні в нєкотором смислі даже юбілєй - рівно місяць як він появився на мордокнижці і користуючись нагодою дякує усім-усім своїм френдам і підписантам за увагу і добрі слова та обязується і впредь для них старатися. Будьте всі здорові та щасливі і шоб віздє парядок був... ну, ви в курсє

:))))


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1515191512048360&id=100006725776067

Четверта частина історії від дєдушки))

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
від дєдушки Свирида Опанасовича

§ 4. Доба українського фентезі

Попередній параграф ми звершили на тій сповненій високого драматизму ноті, коли багата та розвинена трипільська цивілізація впала під копитами заздрісних кочових племен, чувство соціальной справедлівості яких требовало нємедлєнного розкуркулення трипільців.

Наслідки пацифізму трипільців чрезвичайно поучітєльні і після того всі народи, які хотіли жити в безпеці, багатстві та процвітанні, начали утримувати потужні армії. Содєржаніє своєї армії – ето тот вопрос, де жлобство нєуместно, - повчають нас трипільці з глибини віків. Почуємо ж їхню настанову.

Шо ж случилося на території сучасної України після іщезновенія трипільської цивілізації? А повна вакханалія, яка може слугувати невичерпним джерелом сюжетів для фентезійних романів з усякими амазонками, гоблінами, орками, ельфами і конанами-варварами в главних ролях. Тому дєдушка для простоти воспріятія і удосконалення історичної періодизації, пропонує для цієї епохи ввести в науковий обіг термін “Доба українського фентезі”.

Десятки і сотні племен та племінних союзів швендяли туди-сюди з такою скоростью і в таких напрямках, шо коли відповідальний та об’єктивний історик питається все це систематізірувать і донести до спраглих слухачів, він даже тєряється. Но дєдушка не звик відступати перед трудностями і попробує всьо розложить по полочкам.

Ітак. Сначала откуда-то із Індостану в Північне Причорномор’я дето 2800 років до нашої ери в приперлися так називаємі арії. Шо то був за народ, історики до цих пір сперечаються, але главне, шоб тему аріїв не чіпали політики. Бо один із предшественників Хуйла, нєбезізвесний Адольф Алоїзович, так розвинув ету тему, шо світ до цих пір про арійців без огиди слухать не може. Скоріше за все ето були індо-іранські племена, которі обладали високими технологіями – догадалися змішувать розплавлену мідь з оловом, нємало удівляясь, шо з тої мішанини виходила бронза. Характеристики зроблених із бронзи виробів були такі, шо визивало уваженіє оточуючих диких племен. Бо йти з дубінкою проти бронзового меча всьо одно, шо сражаться зубочисткой проти лома.

А вообще-то, як колись сказав один шепелявий і гундосий доцент, рассуждая на тему расової приналежності аріїв: “Арії – не раси. Арії - підраси”. Ми підрасам багато уваги приділять не хочемо, тому переходимо до кіммерійців.

Дєдушка не сумнівається, шо всі його читачі добре знайомі з творчеством Гомера, котрий в “Одісеї” вперше згадує про цей інтєресний народ. Потом про них іще писав Геродот. Кімри, або кіммерійці заселяли Північне Причорномор’я і Наш Український Крим дето на протяженії трьохсот років з Х по VII століття до н.е. Шоб представить собі кіммерійця дєдушка просить включити уяву: отакий крепкий дядько, смуглий і з горбатим носом, в кожаній куртці, в кожаних штанях, обутий у кожані сапоги і ще й у кожаній гостроверхій будьоновці. До зубов вооружонний і на коні! Уявили? А тепер представте собі десятки тисяч таких пацанів які несуться по степу галопом, топча жівую силу і тєхніку противніка. Варто додати, шо на вооруженії в кіммерійців находилися бронзові молоти – оружіє масового знищення тієї доби. Понятно, шо з такими тактико-технічними характеристиками кіммерійці льогко утвердилися на нових територіях і чувствували себе вольготно, занімаясь полюванням, скотарством, а іногда землеробством. Ну і, канєшно, грабуючи всіх вокруг. А втомившись від отаких трудов, проводили заслужений отпуск на чорноморських курортах, купаючись в морі і загораючи на пісочку. Красота, а не жізнь була в тих кіммерійців.

Але як стверджує стародавня українська приказка “Скіки вірьовочці не виться всьо-равно Хуйлу піздєц”, так і кіммерійці недовго загоряли на пляжах нашого Причорномор’я. Якось у VII столітті до н.е. там появилися танкові колони нєізвестной конструкції.

- Ви хто такі будете? – питають удівльонні кіммерійці, пріподнімаясь з шезлонгів і затуляючи очі від яскравого сонечка.
- Скіфи ми! – спльовуючи відповіли танкісти з раскосими і жадними очами. І звеліли – Ану, блядь, нахуй с пляжа!

Кіммерійці попробували були рипнуться, но закованим у панцирі скіфським вершникам оті кіммерійські бронзові молоти були до сраки. Тєм болєє, шо в самих скіфів на вооруженії находилися акінаки – бронзові мечі укороченной конструкції, якими скіфи дуже вправно володіли.

Історик Геродот, до свідчень якого дєдушка ставиться з увагою, розказує дуже інтєресну і повчальну історію про завоювання скіфами кіммерійців. Коли кіммерійська разведка донесла, шо з востока суне величазна вражеська армія, стали кімри радитися – шо дєлать?! І во время діскусії мнєнія поділилися на две часті – одні верещали: “Всьо прапала, нас слівают, нада з’йобувать отсюда як можно бистреє!”, а другі кричали: “Нє нада бздєть! Щас всі вооружимося, построїмся і дамо врагу пизди! Нє впервой!”. І довго вони сперечалися між собою, аж поки не перебили одне одного. Удівльонні скіфи ходили по тому полі бою розгублено роззираючись і ніхуя понять не могли, шо случилося. Потом пожали плечима, сказали “Ну й дебіли”, і стали панувать.

Скіфи були дуже інтєресними людьми. Для начала скажем, шо вони були разні: були царські скіфи, которі їздили на конях, билися, пиячили, і всячеськи безобразнічали. А були ще і скіфи-орачі, котори жили північніше, та скіфи-землероби, отооті, шо восточніше. За даними істориків орачі та землероби займалися сільським господарством і платили царським скіфам данину. Но поскольку археологи до цих пір не найшли жодного налогового звіту, дєдушка щитає цю гіпотезу недостаточно убідітєльною. Хотя не ісключає версії, ша на самом дєлє орачі та землероби були не іранського, як царські скіфи, походження, а слов’янського. Учтя ізменівшуюся з приходом скіфів політичну коньюнктуру, слов’янські землеробні племена, відімо, рішили за краще принять скіфське гражданство, шоб не було проблем із другими завоєватєлями, котрих в ту пору розплодилося, як колись у нас в ліхіє дєв’яностие було рекетьоров вокруг ларьков і на базарах.

Царські скіфи і вели себе як рекетьори, особенно досаждая грекам, котрі в ті часи уже основали свої поліси в Навіки Українському Криму та українському ж Причорномор’ї. Греки їх, понятно, не любили і подло одомстили дошедшими до нас письмовими свідченнями, які ізображають скіфів п’яницями та наркоманами. Бо цивілізованому греку, який пив вино інтєлігентно розбавляя його водою, було не понять, як ото можна глушити нерозбавлене вино прямо з амфори, як ето дєлали скіфи. А коли скіфам хотілося погулять десь в степу, то вони злазили з коней, ставили великий намет, заносили до нього розжарене на вогні каміння, і всі гуртом у той намет залазили, щільно зачинивши за собою полог. Тіки то була не баня і не парилка, як ви могли подумать. Бо розпечене каміння не водичкою поливали для пару гарячого, а клали на нього оберемки всякої інтєресної трави, шо в ті времена буйно росла по причорноморських степах.

Самі скіфи неграмотні були, тому адекватно грекам одомстіть не змогли і ми так ніколи й не довідаємося, шо іменно говорили в свойом кругу скіфи про греків вообще і, в часності, про їх нездорову пристрасть до красівих мальчіків.

Нєкоторі дослідники щитають, що скіфи устраювали алкогольні та наркоманські оргії не з радості, а з жури і для благозвучія називали такі п’янки тризнами. Тризни устраювалися, наприклад, коли умирав цар. Царів ховали з почестями, ловко перерізаючи при цьому горлянки дружинам, наложницям і рабам царя. Тому, кстаті, дружини царів дуже заботилися про здоров’я своїх чоловіків, а раби іскреннє молилися, щоб Господь послав царю довгого віку. Насипалися високі могили, які і зараз заважають нашим тракторам під час весняної оранки. Єдінственна болєє-менєє ощутима польза для нас від скіфів у тому, шо відома золота пектораль, найдена в Товстій могилі, постійно виставляється у кращих музеях світу, збираючи непогану касу. Спасіба за пектораль ми маємо сказати покійному нині українському археологу Борису Мозолевському.

В III столітті до н.е. знову справдилося древнє українське прислів’я про неминучість піздеца Хуйлу, бо на скіфів посунули сармати. І так мощно посунули, шо скіфи якто подозрітєльно швидко здулися і поступово зійшли з історичної сцени.

Тема сарматів, або як їх називав той же Геродот, савроматів, чрезвичайно велика і багата на всякі істроричні та навколоісторичні інсінуації та шахрайства. Дєдушка залишається твьордим у відкиданні всякої антинаучної хуйні, тому остановиться лише на наіболєє достовірних гіпотезах. Сармати скоріше за все були тоже іранського походження. Геродот у своїх працях приводить якусь мульку, шо савромати якоби були потомками нерегулярних полових с’вязєй скіфів з амазонками. Но оскільки дєдушка там не присутствував, то підтвердити науковість такого припущення не може. Але факт остається фактом – сармати оказалися прекрасними воїнами, які своїми набігами, а також бучними п’янками наводили страх і ужас на всі довколишні народи.

Слава сарматів і донині залишається високою, бо, наприклад осетини впевнені, що походять від сарматів і страшенно цим пишаються. За окремими свідченнями, відголоски колись потужного племені сармат мало вплив на формування Запорозької січі та українського козацтва. А середньовічне польське шляхетство було свято переконане, що вони не якісь там поляки – збав Боже! – а чистокровні і прямі нащадки сарматів. Польська сарматія – то окрема сторінка історії, може дідусь колись до неї дойде, но щас отвлєкаться на неї не стане.

За свідченням окремих дослідників, найбільшою цінністю, за якою полювали сармати, були не золото, коні, худоба чи інші багатства. Главною целью сарматів у завойовницьких походах були жінки. При тому, шо странно, жінки сарматам були нужні не для того, щоб ними грязно попользуваться і послать на кухню смажить м’ясо, як це робили другі завоєватєлі. Нє! Порядний сармат ганявся за жінкою, щоб упіймавши її, тут же начать вірно і преданно їй служить. Щитається, що саме слово "сармат" у перекладі означає "підвладний жінці". Єслі ето правда, то дєдушка би даже назвав сарматів плєменєм бойових підкаблучників.

Сарматські женьщіни тоже були ще ті дамочки. Ганяли на конях і билися не хуже мущщин. Порядна дєвушка, например, не могла вийти заміж єслі до весілля не вбила до хотя би двох-трьох ворогів.
Свати на заручинах так прямо і питали у нєвести:
- Скіки?
Будуща нєвеста, стидліво колупаючи припічок казала, например,
- Пять.
І покривалася сором’язливим рум’янцем.
– Хароша дівчинка, - казали довольні свати і пили по чарці за здоровля молодих.

Дєдушка не знає шо там у сучасних українських чоловіків, но то шо в українках сплошь і рядом тече кров сарматок, то ето медіцінський факт.

Подальші століття позначилися бурною епохою великого переселення народів, коли територією України перекотилися потужні людські потоки разнообразних і многоголосих людських племен. Але оскільки ця доба вже прямо пов’язана з темою зародження на наших землях слов’янської державності, дєдушка розкаже вам про всіх отих готів і гуннів, а також слов’ян у наступному параграфі. Котрий, єслі в дєдушкині плани нічого не втрутиться, буде запощено наступної неділі.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1514975448736633&id=100006725776067

Тікають як щури!

СЕНСАЦИЯ! Экпресс-интервью Пушилина после ретирады!

-Денис, почему Вы убегаете? Ведь Ваш проект казался таким успешным?

- Мы все ошиблись. Мы верили, что юго-восток Украины в первую очередь юго-восток. А он оказался в первую очередь Украины. Мы столкнулись с тотальной неподдержкой населения - а на одних волонтерах из России долго не вытянешь.

- А что стало поводом Вашего самоустранения из верхушки ДНР?

- Ну что стало поводом... То, что я осознал, что это все мертворожденное дитя. Вы вообще понимаете, какая там анархия царит? Стрелков играется в свои солдатики, Губарев назначает всех своих нариков на какие-то несуществующие должности, с ГШ России каждый раз кто-то новый говорит. Вот так самолет и сбили - нет центра принятия решений.

- Но ведь Вы, буквально на прошлой неделе, говорили что на фронте ДНР/ЛНР ожидаются кардинальные изменения?

- Я, как и остальные авторы проекта поверил в Россию, и ее помощь. А все оказалось прозаично и убого - население нас не любит, из России помощь символическая, местный актив - непрофессиональный криминалитет. И чтобы там Стрелков не говорил - мы проигрываем системной армии. Была бы партизанщина, на которую мы надеялись - так нет же. Инертное население в Украине живет...

- Что Вы собираетесь делать? И Какие у Вас прогнозы?

- У меня нет комментариев. Я спешу, извините...

(с) Украина Сегодня


https://www.facebook.com/umniyyar/posts/680941135311873?fref=nf