А таке взагалі коментувати неможливо

Міноборони відправили на передову кулемет «Максим» 44-го року випуску (ФОТО)
Олена Ярмолюк 27 серпня 2015, 17:59
 
Міноборони відправили на передову кулемет «Максим» 44-го року випуску (ФОТО)

прямо із заводів. Кулеметник Вітя з 53-ї бригади, дуже вдячний, вчора йому доставили «Максим» 44-го року випуску. Просить тільки доукомплектувати його тачанкою і кулеметницею Анкою», - пише журналіст.



Раніше ми повідомляли: Президент України наполягає на введенні миротворчої місії на схід України, оскільки Київ не влаштовують функції спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, заявив представник терористів «ЛНР» Владислав Дейнего. Він стверджує, що «останнім часом» спостерігачі почали надавати об'єктивну інформацію.

Знову брехня...

Фінансист розповів про шокуючі умови списання боргу України, які замовчує Яценюк
Олена Ярмолюк 27 серпня 2015, 16:54
 10839  2
Фінансист розповів про шокуючі умови списання боргу України, які замовчує Яценюк


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зробив чергову популістську заяву, оголосивши про списання іноземними кредиторами 20 % боргу Україні та про згоду на відстрочку платежу за рештою боргів на 4 роки. Як з'ясувалося, у цій домовленості є деякі деталі, про які керівництво країни вважало за краще промовчати. Сьогодні голова уряду радіє нібито про небачену перемогу у переговорах, однак для майбутньої України нинішні домовленості є більш ніж невигідні.


Про це пише у соцмережі фінансист, засновник інвестиційної групи «УНІВЕР» Тарас Козак, новину передає «Преса України».

«Подивився на телеканалі «Рада» трансляцію позачергового засідання Кабінету Міністрів України та виступу прем'єра і міністра фінансів, який повинен був стати тріумфом. Початок виступу Яценюка сподобався - сторони домовилися, іноземці списали (пробачили) Україні 20% боргу, перенесли на 4 роки виплати тіла боргу і зменшили відсоток, який ми платимо. Але ось у виданні Фінансовий клуб з'явилися деталі. Маю довіру до колег, тому сподіваюсь, що це не фейк. Подробиці неприємно вразили» - зауважує Козак.

Фінансист звертає увагу на той факт, що кредитори «неодноразово в публічних заявах наполягали на неприйнятність для них списання ("hair cut") частини боргу», тому він вирішив розібратися з причинами, які спонукали іноземців погодитися з умовами України, яка в свою чергу «стояла на списання і тому готова платити досить великий відсоток (7 %) ще кілька років». Після проведених підрахунків, Козак прийшов до висновку, що насправді Україні в даний час списали значно меншу суму, ніж та, про яку заявив Яценюк. Крім цього, решті боргу були виставлені більш високі відсотки в порівнянні з відсотками по боргу без списання».

«Якщо призвести до боргу (з урахуванням списання 20%), то відсоток стане більш прийнятним - приблизно 6,2%, що, в принципі непогано. Але, домовившись про ставку на рівні LIBOR плюс 3-4 роки пільгового періоду (без нарахування відсотків) ми б отримали кращі наведені умови», - пише він. 

Крім цього, в «поступливості» кредиторів є і «найнеприємніше» - щоб позбутися частини боргу Україна зобов'язалася надати кредиторам спеціальні цінні папери, які протягом найближчих 20 років будуть приносити останнім «нечувані прибутки».

«Україна зобов'язується надати кредиторам спеціальні цінні папери, які при зростанні економіки від 3% дозволять сьогоднішнім кредиторам отримувати протягом 20 років, з 2021-го по 2040-й нечувані прибутки. І якщо на перші 5 років є обмеження по нашим виплат - 1% ВВП, тобто не більше $1,2 млрд щорічно, то наступні 15 років про жодні обмеження не йдеться. І при зростанні нашої економіки на 7-8% в рік (а китай зростав більш ніж на 10% щорічно), кредитори будуть отримувати додатково до всіх відсотків ще 3-4 МІЛЬЯРДИ ДОЛАРІВ КОЖЕН РІК, а може і значно більше. Такі умови неприйнятні!», - резюмує Козак.

Раніше ми повідомляли: Комітет приватних кредиторів України зняв з України 20% заборгованості(майже 4 млрд дол. США) і відстрочив виплату решти боргів на 4 роки. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що РФ не приєдналася до комітету кредиторів, тому не отримає поліпшених умов кредитування
.

Перший пішов...

Бійці АТО висловили недовіру прем’єру Яценюку
Юра Добряк 27 серпня 2015, 15:58
 
Бійці АТО висловили недовіру прем’єру Яценюку


Новину повідомляє «Преса України».
Українські десантники та військовослужбовці, які воюють в зоні АТО, оприлюднили в Мережі відкрите звернення до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У своєму зверненні захисники Вітчизни нищівно розкритикували главу уряду та висловили йому недовіру. Одним із тих, хто поширив це звернення у  Мережі, став харківський активіст та волонтер Роман Донік.

У четвер, 27 серпня, в Мережі поширили відкрите звернення від десантників і тих хто воював і воює в АТО. Звернення стосувалося прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Арсеній Петрович, з того моменту, як ви затвердили постанову 389, у сім'ях наших загиблих товаришів створилася досить делікатна ситуація. Так вже вийшло, що нам доводиться не тільки ховати своїх братів, але ще й пояснювати дружині та іншим близьким родичам, субсидій що вони не отримають. Власне тому, що ви Арсеній Петрович вирішили, що субсидії будуть видаватися тільки сім'ям, чий дохід на людину становить трохи більше тисячі гривень...

Ви намагалися прожити на тисячу гривень, Арсеній Петрович? Ми чули про вашу економність, але скажемо вам чесно – нас абсолютно не радує, коли ви міняєте в літаку бізнес-клас на економ . Тому що сім'ї загиблих після втрати годувальника змінюють життя на існування. Ви розумієте різницю між цим? Треба ж, в економ – класі літаєте, а до народу так і не наблизилися», - йдеться у зверненні.

Розкритикували військовослужбовці й суму компенсації родинам загиблим, які поклали голови в боях із терористами.

«На вашу думку, 609 000 гривень, як компенсації загиблому, повинно вистачити на все. Скажіть Арсеній Петрович, завдяки яким розрахункам з'явилася ця сума? Виходячи з вашої логіки закриває «вартість» воїна, який віддав життя за свою країну? Судячи по точності, вона виведена так, що на субсидії грошей не залишилося? Невже ми стоїмо так дешево для вас?», - нарікають солдати.

У своєму зверненні до глави Кабміну захисники Вітчизни зазначили, що не збираються під час війни влаштовувати мітинги під стінами Кабміну та Верховної Ради. Солдати вважають, що це неприйнятно під час війни з Росією. Військовослужбовці запевнили, що вони поважають інститути влади.

«Але вмираємо ми тут лише тому, що зобов'язані захистити народ і наші сім'ї! І повірте не за Вас і вам подібних!», - пишуть герої АТО.

Однак, відмовившись від мітингів, солдати припускають, що при потребі прийдуть до Арсенія Яценюка додому на відверту розмову.

«Ніхто не заважає нам прийти особисто до вас, Арсеній Петрович. Прийти під паркан одного з ваших маєтків, або вашої квартири, дочекатися вас і поговорити з вами. Віч-на-віч. Повірте, ви нас вислухаєте і в той момент будете дуже заклопотаний сформованою проблемою. Ми – десантники. Думаю, не варто вам пояснювати, що ми робимо в АТО і якою ціною нам обходяться наші перемоги? Ми могли б розповісти вам про ціну за сектор Д, Маріуполя, Савур-Могили,, Зеленополья, Красного Лиману, Логвиново, ДАП. І готові вислухати вашу аргументацію, у скільки ви оцінюєте наші зусилля по захисту своєї країни», - запевнили прем’єра в своєму зверненні «блакитні берети». 

Військовослужбовці висловили надію, що Арсеній Яценюк їх почує. Якщо ж реакції з Кабміну на проблеми солдатських сімей не буде, пообіцяли скласти колективний лист.

«Якщо і після цього ви залишитеся байдужим до свого народу, ну що ж, тоді чекайте нас у гості. Повірте, нам буде про що поговорити.

Наші вимоги прості: скасуйте цей маячний документ і компенсуйте сім'ям загиблих бійців суми які вони виплатили... завдяки вашій некомпетентності! Це свого роду акт протесту і недовіри Вам і вашій команді! Слава загиблих Героям!», - написали десантники.

Нагадаємо, що питання про відставку уряду Арсенія Яценюка наразі не на часі. Так вважає глава парламентської фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко. Більше того, нардеп заявив, що наразі в Україні Яценюку не існує  альтернативи.

Україна - виконує, ху*ло1 не виконує, європа глибоко стурбована

Порошенко: Не буде ніякого Мінська-3Четвер, 27 серпня 2015, 14:45

Україна та ЄС не розглядають можливість перегляду існуючих мінських домовленостей про врегулювання на Донбасі.

Про це заявив президент Порошенко під час прес-конференції в Брюсселі, за підсумками зустрічі з президентом ЄК Жаном-Клодом Юнкером.

"Не існує і не може існувати ніякого "Мінська три". У нас є мінські домовленості, вони об’ємні, вони всеохоплюючі. Єдине, що треба зробити, щоби в Україні був мир – треба їх виконувати", - наголосив президент, відповідаючи на питання про можливість модифікації мінських домовленостей.

Він також заявив, що європейська сторона підтримує українську позицію.

"Я вдячний, що і ЄС, і Франція, і Німеччина стверджують, що Україна твердо виконує всі зобов’язання, які взяла на себе", - сказав Порошенко.

Президент додав: з огляду на те, що мінські угоди не виконуються, бойовики постійно порушують перемир’я, Україна проситиме ЄС знайти механізми, які змусять сторону бойовиків дотримуватися своїх зобов’язань.

"Віднині на кожній зустрічі ми будемо піднімати питання або залучення миротворців ООН, або використання можливостей ЄС і направлення місії в рамках спільної безпекової політики Євросоюзу, які б пришвидшили виконання мінських угод", - заявив український президент.

Як повідомлялося раніше, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив за підсумками переговорів з Порошенком, що Росія не виконує свої зобов'язання за мінськими угодами.

Європейська правда

Молодці, підтримую патріотів із львівської міськради

Львівська міськрада просить парламент не приймати зміни до КонституціїЧетвер, 27 серпня 2015, 16:49

Львівська міська рада просить український парламент не приймати зміни до Конституції.

Про це йдеться у зверненні депутатів до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, яке міськрада Львова ухвалила у четвер на своєму засіданні.

"Ми, депутати Львівської міської ради, виступаємо категорично проти будь-якої підтримки поданого на розгляд парламенту проекту закону про внесення змін до Конституції України, норми якого передбачають, що "особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих територіально-адміністративних одиницях Донецької і Луганської областей визначаються Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", - заявили депутати.

Вони переконані, що усі акти влади про надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу по суті є антиконституційними та "ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається держава-агресор".

"Єдина реальна особливість, так званих, окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором", - йдеться у зверненні.

Львівська міськрада вважає, що повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, "вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників".

Львівські депутати закликали народних депутатів України, насамперед обраних до Верховної Ради України від Львівщини, не підтримувати запропонованих змін до Конституції України," які спрямовані на фактичну капітуляцію української держави у війні з ворогом і призведуть до реалізації плану Путіна, спрямованого на знищення України".

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада збереться на позачергове засідання, на якому планує попередньо схвалити внесення змін до Конституції щодо децентралізації.

31 липня КС оголосив висновок про те, що законопроект про внесення змін до Конституції з децентралізації відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.

Українська правд
а

"діамантовий" прокурор повертається!!!

"Діамантовий прокурор" подав Шокіну заяву - хоче повернутись

Екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць написав на ім`я Генпрокурора заяву про поновлення на посаді.

Про це він повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

"Моє звільнення відбулося безпідставно, під тиском ЗМІ, які сформували думку суспільства про те, що я вчинив злочин. Я написав листа Генеральному прокурору про те, щоб він розглянув можливість скасування наказу і поновив мене на роботі. Сподіваюся, що розгляд буде об'єктивним, і мені, як прокурорському працівнику, не хотілося б поновлюватися через суд усупереч волі Генерального прокурора", - заявив Корнієць.

За словами екс-прокурора, у разі відмови у поновленні на посаді він оскаржуватиме своє звільнення у суді: "Якщо буде відмовлено, то ми розглядатимемо можливість поновлення через суд".

У свою чергу його адвокат Людмила Іванчик повідомила, що 19 серпня слідчий Генпрокуратури у справі Корнійця звернувся до заступника Генпрокурора Віталія Каська з клопотанням про подовження строку досудового розслідування до 4 місяців. На думку адвоката, це свідчить про відсутність доказів винуватості Корнійця та є приводом не закривати кримінальне провадження за відсутністю вини підозрюваного.

Читайте також: «Діамантовий прокурор» заявляє, що йому мстяться за благородні справи

Як повідомлялося, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ  були затримані  заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

За даними слідства, Корнієць і  Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли  65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн. для першого та 3,2 млн грн - для другого. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО.

16 липня Генпрокурор звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві  Корнійця і Шапакіна із позбавленням класних чинів.

Полякам пощастило

У Польщі підтвердили: знайшли "золотий потяг" Рейху
  • У Польщі підтвердили: знайшли "золотий потяг" Рейху

    Фото з відкритих джерел

Влада Польщі підтвердила факт виявлення нацистського бронепоїзда у Нижній Сілезії.

Про це заявив заступник мера міста Валбжих Зігмунт Новачек,повідомляє DW.

В той же час він уникав слова "потяг", вживаючи замість нього слово "знахідка".

Новачек заявив, що місце знахідки залишиться під секретом, і наголосив, що знахідка, незалежно від її вартості, належить польській державі.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися повідомлення про те, що двоє шукачів скарбів виявили німецький броньований потяг часів Другої світової війни. Їхній адвокат Ярослав Хмілевський назвав "дуже правдоподібними" представлені докази. За словами адвоката, його клієнти не упевнені, що йдеться про знаменитий потяг з награбованим нацистами золотом. Водночас він додав, що повністю цю версію виключити не можна.

Читайте також: В Польщі відзначили річницю перемоги над Червоною армією

У роки Другої світової війни нацисти побудували між Вроцлавом і Валбжихом мережу підземних тунелів. Там же була створена система бункерів для захисту керівництва "третього рейху" від нальотів авіації союзників. Тунелі вже давно притягають шукачів скарбів. Саме у цих місцях, як стверджувалося, може знаходитися зниклий наприкінці війни нацистський бронепоїзд, завантажений золотом і награбованими коштовностями.

Пора викрадати рашистів та судити в Україні!

У Чечні збираються судити членів УНА-УНСО Карпюка і Клиха – СК РФСереда, 26 серпня 2015, 17:11
Версія для друкуКоментарі2

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу завершило розслідування кримінальної справи у відношенні громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.

Як повідомляє СК РФ, їх зараховують до "банди", яка складається зі "членів націоналістичної організації "Українська національна асамблея – Українська народна самооборона" (УНА-УНСО)".

Карпюка й Клиха звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (керівництво й участь у банді), п.п. "в, з, н" ст. 102 КК РСФСР (убивство двох і більш осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового боргу), ч. 2 ст. 15, п.п. "в, з, н" ст. 102 КК РСФСР (замах на вбивство двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов’язку).

Як відомо, 21 березня 2014 року лідер УНСО Карпюк був затриманий в Чернігівській області російськими спецслужбами, звідти вивезений до Росії. Адвокати побоювалися, що його вже немає в живих, хоча російська сторона запевняла у протилежному.

Микола Карпюк. Фото Олени Білозерської

Журналіст Станіслав Клих був затриманий 11 серпня 2014 року в російському місті Орел. 14 серпня 2015 року Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням суду м. Єсентуки продовжити утримання під вартою Клиха до 21 жовтня.

Станіслав Клик. Фото з сімейного архіву, "Эхо Москвы"

За версією російського слідства, серед цілей "УНА-УНСО" була "протидія російській владі в будь-якій формі й знищення громадян Російської Федерації російської національності", і до її складу увійшли в різний час громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофеєв, Олександр Музичко й інші особи.

На думку СК РФ, "у грудні 1994 року, перебуваючи на території України, Карпюк, Музичко й інші особи взяли активну участь в організації стійких збройних груп, які складалися з найбільш радикально налаштованих членів "УНА-УНСО", для їх наступної участі в збройному конфлікті на території Росії на стороні самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія".

У цей же час, стверджує відомство, Карпюк разом із Дмитром Корчинським та іншими представниками "УНА-УНСО" прибули з України в Чечню, щоб "у складі збройної групи із числа членів "УНА-УНСО" і разом зі членами банд, які діяли на території республіки, очолюваних Асланом Масхадовим, Шамілем Басаєвим та іншими особами, чинити напади й убивства громадян, військовослужбовців Збройних Сил РФ, а також співробітників правоохоронних органів".

"Так, виконуючи накази керівників банди, Карпюк разом із Музичком очолили банду за назвою "Вікінг", у яку також увійшли учасники "УНА-УНСО" Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Олександр Малофеєв, Станіслав Клих та інші особи", - заявляє СК РФ.

"У період із грудня 1994 по січень 1995 року Карпюк, Клих, Малофеєв разом із іншими учасниками банд неодноразово брали активну участь у боєзіткненнях із військовослужбовцями Збройних Сил РФ на території Президентського палацу, площі "Мінутка" і залізничного вокзалу міста Грозного, у ході яких позбавили життя не менше 30 військовослужбовців і не менше 13 військовослужбовцям заподіяли поранення різного ступеню важкості", - стверджує відомство.

СК РФ стверджує, що слідство зібрало достатню доказову базу, й справу у відношенні Карпюка й Клиха із затвердженим звинувачувальним висновком спрямовано до суду для розгляду по суті.

Раніше у відношенні Малофеєва кримінальну справу виділили в окреме провадження у зв'язку з укладанням досудової угоди про співпрацю, яку також із затвердженим звинувачувальним висновком спрямовано до суду для розгляду по суті.

Розслідування кримінальної справи у відношенні інших учасників "банди" триває, повідомляє СК РФ.

Більше 2 тис. рашистів в українських скотомогильниках

Россия случайно "проговорилась" о своих потерях в Украине – Forbes
26 августа 2015, 12:5440.2т
  • Россия случайно "проговорилась" о своих потерях в Украине – Forbes
    Груз 200 из Украины в Россию
    ZN,UA

Российское издание "Деловая жизнь", которое делает отчеты о рынках, финансах и бизнесе, в одном из аналитических материалов под названием: "Рост выплат военным в 2015 году" случайно опубликовало количество погибших в боевых действиях на территории Украины российских солдат. Цензоры быстро удалили цифры, но их уже подхватили другие журналисты, кроме того данные остались в веб-архиве.

Об этом пишет обозреватель Пол Родерик Грегори в своей публикации для Forbes.

Автор отметил, что один из разделов отчета был сформулирован так: "Компенсация военному персоналу за участие в боевых действиях в Украине в 2014-2015 годах". "Так, для семей погибших военных, которые принимали участие в военных действиях в Украине, денежная компенсация составляет 3 млн руб., а тем, кто получил инвалидность во время боевых действий – 1,5 млн руб. Кроме того, предусмотрена выплата контрактникам "боевых" за каждый день пребывания в зоне военного конфликта в размере 1,8 тыс. руб. Всего по состоянию на 1 февраля 2015 года уже выплачена денежная компенсация для более чем 2 тыс. семей погибших и для 3,2 тыс. военных, которые получили тяжелые ранения и признанны инвалидами", - говорилось в удаленной статье российского СМИ.

Грегори подчеркнул, что эксперты часто узнавали секреты СССР благодаря советской прессе. Особенно такие данные можно было найти в финансовых и технических журналах. Выплаты семьям погибших российских солдат должны были отразиться на какой-то из статей бюджетных расходов. Российское издание подытожило, что расходы на компенсации составили 20 миллионов долларов. Это, конечно, не большая часть от 50-миллиардного военного бюджета России. Но достаточно значительная сумма, чтобы стать подкатегорией бюджета. "Деловая жизнь".

В статье упоминается распоряжение президента РФ Владимира Путина засекретить количество погибших российских солдат "в мирные времена". Если семьи разгласят, что их сыновья погибли в Украине, они потеряют все выплаты и пенсии, кроме того за это установлено уголовное наказание. Матерей погибших солдат РФ объявили "иностранными агентами" за то, что они собирали данные о количестве потерь на необъявленной войне. Диссидента Бориса Немцова убили за его исследования об участии армии России в войне в Донбассе. А правозащитники из-за препятствий со стороны власти смогли подтвердить лишь несколько сотен потерь. Однако настоящие данные, как видим, все же попали в прессу.


кацапура уже спішить на допит до матіоса

Начальнику Генштабу РФ доставили виклик на допит в прокуратуру УкраїниСереда, 26 серпня 2015, 12:11

Поштова компанія доставила за місцем несення служби начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова повістку на допит в Головну військову прокуратуру України.

Про це заявив на брифінгу в середу в Києві головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міжнародна компанія поштових перевезень DHL доставила нам офіційний лист про те, що відповідно до статті 258 КПК України, повідомлення про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Герасимову разом з порядком про необхідність з'явитися в Головну військову прокуратуру для допиту було доставлено за місцем проходження військової служби Герасимова за адресою м.Москва, вул.Знамянка, 14/1", - сказав він.

Як відомо, за вказаною адресою розташований Генеральний штаб Збройних сил РФ.

Як повідомлялося, українські правоохоронні органи звинувачують особисто начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова в розпалюванні війни на території України.