Коли б пан Президент та не перехитрував Україну

Порошенко про "фільчину грамоту" та єдину поступку щодо Донбасу 21.08.2015 19:39 Президент Петро Порошенко готовий піти на єдину поступку в питанні Донбасу - внесення змін до Конституції України щодо особливостей самоврядування окупованих зараз районів Донецької та Луганської областей. Таку позицію він може озвучити на переговорах з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом в Берліні 24 серпня, повідомило джерело в Адміністрації глави української держави, пише Апостроф. "Україна ніколи не піде на обмеження свого юридичного суверенітету над окупованими територіями. Прямої норми Конституції не було і не буде. А посилання на закон про особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу - фільчина грамота, адже його можна змінити в будь-який момент", - сказав він.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/08/21/148561-poroshenko-filchynu-gramotu-yedynu-postupku-shchodo-donbasu

Вчинок офіцера, який дійсно має честь (ч2)

"Принимать награды, пока мой товарищ не видит неба, мне не позволяет совесть и гордость. В моей голове не укладывается, как мы уже подбиваем итоги, награждаем себя за отданные территории, даже ведем с оккупантами мирные переговоры, а на той стороне, в подвале, томится Сэм – в одиночестве, оставленный и забытый", - подчеркнул патриот, опубликовав фото бойца.

Скачков Андрей, позывной "Сэм",

боец 2-й штурмовой роты батальона "Донбасс"

"Друже, если до тебя дойдут мои слова, помни – ты не забыт. Пока у нас нет возможностей вытащить тебя, мы просто армейские солдаты и офицеры. Но мы сделаем все, чтобы ты был свободен", - обратился к своему побратиму украинский офицер.

Как сообщал "Обозреватель", 20 октября 2014 года Временная следственная комиссия (ВСК) Верховной Рады опубликовала отчет по событиям, повлекшим гибель украинских военных под Иловайском.


Вчинок офіцера, який дійсно має честь

Боль Иловайска: украинский офицер отказался от правительственных наград
21 августа 2015, 17:3611.2т
  • Михаил Николов
    Facebook Михаила Николова

Начальник штаба добровольческого 46-го отдельного батальона специального назначения "Донбасс-Украина" Михаил Николов, позывной "Лермонтов", в знак протеста против бездействия властей Украины к находящимся в российском плену бойцам АТО отказался от ордена Богдана Хмельницкого, медали за освобождение Лисичанска и других правительственных знаков отличия, которые связаны спроизошедшей в 2014 году трагедией под Иловайском.

Об этом патриот Украины написал 21 августа на своей странице в Facebook.

По словам офицера, пока его боевой товарищ Скачков Андрей, позывной "Сэм", боец 2-й штурмовой роты батальона "Донбасс" находится в плену кремлевских оккупантов, его совесть и гордость офицера не позволят носить "украшения", связанные с бойней под Иловайском.

"Я, Николов Михаил Михайлович, позывной "Лермонтов", начальник штаба добровольческого 46-го отдельного батальона специального назначения "Донбасс-Украина", отказываюсь от ордена за мужество, от медали за взятие Лисичанска, от ордена Богдана Хмельницкого, к которому меня представили несколько недель назад, а также от всех памятных знаков, значков, грамот и прочих украшений, связанных с Иловайским котлом, которыми нас планируют щедро одарить к его годовщине. Причина моего решения – мой боевой товарищ Скачков Андрей, "Сэм", штурмовик 2-й штурмовой роты батальона "Донбасс", с которым я имел честь сражаться и делить подвал российского плена, и который уже год как остается в неволе", - написал Николов.

Офицер поразился тому, с какой легкостью находящиеся вдали от фронта чиновники высокого ранга, от которых зависит судьба страны, ведут переговоры о мире с преступниками в то время, пока в плену находятся граждане Украины, вставшие на ее защиту.

Муженко переводить стрілки на цапів відбувайлів

Муженко розкрив нові подробиці розстрілу росіянами колони ЗСУ під Іловайськом
21.08.2015 | 17:11
Начальник Генштабу Віктор Муженко озвучив деталі перемовин з російською стороною, яка на той час гарантувала вихід колон АТО з Іловайська.
REUTERS
REUTERS

"Було погоджено з російською стороною вихід наших колон завчасно узгодженими маршрутами, які були визначені як гуманітарний коридор. У перших умовах був вихід наших підрозділів на техніці зі зброєю з самого Іловайська. У селищах Агрономічне і Многопілля формувалися дві колони і по двох маршрутах – один північний, другий південний – виходили в район Старобешеве. Ці маршрути були оговорені з росіянами, як маршрути виходу наших підрозділів під їхні гарантії", - розповів Муженко в інтерв’юУкраїнській правді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЗ сайту Генпрокуратури зник список загиблих у боях за Іловайськ

За словами Муженка, 28-го серпня 2014 р. ввечері, близько 23-ї години на нього вийшов перший заступник начальника Генштабу ЗС РФ генерал Богдановський, і сказав, що умови змінюються, вихід можливий тільки за умови, що техніка і озброєння залишаються.

"Це було для нас неприйнятним, і було сплановано йти на прорив, який мав розпочатися о 3-й годині ночі 29-го серпня. Він не розпочався. Тому що на більш низькому рівні було прийнято рішення виходити під гарантії російської сторони. І вже зранку йшли перемовини з російськими парламентерами, які затягували час. Мабуть, для того, щоб дати можливість своїм підрозділам зайняти відповідні опорні пункти, щоб створити вогневий мішок для зустрічі наших підрозділів", - припустив начальник Генштабу.

Він зазначив, що вихід підрозділів здійснювався по тих же маршрутах, які були до цього оговорені, як маршрути для виходу під відповідні гарантії. "До речі, з цією ініціативою виступив у свій час президент Росії Путін, це було теж 28-го числа десь у другій половині дня, мабуть, навіть ближче до вечора", - згадує Муженко.

За його словами, вищезгаданий генерал Богдановський представляв російську сторону, яка була гарантом виходу колон АТО за завчасно узгодженим маршрутом.

Муженко нагадав, що на той час вже був відомий факт втручання російських військ в Україну.

"Вже були полонені росіяни, ми називали їхні прізвища, вони були продемонстровані по різних каналах нашого ТБ, вони підтверджували, що вони є військовослужбовцями РФ. Вони не відмовлялися. Путін тоді сказав, що вони заблукали", - сказав Муженко у відповідь на запитання чи визнавав російський генерал Богдановський присутність російський військ в Україні.

Начальник Генштабу додав, що вів телефонну розмову з російським генералом безпосередньо у момент розстрілу колон АТО на виході з Іловайська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїна судитиме трьох російських військових у справі про іловайську трагедію

"Вже при виході підрозділів з-під Іловайська в районі Старобешеве, коли почався розстріл, була у мене розмова з генералом Богдановським. Розмова була доволі емоційна протягом 10-15 хвилин, з використанням ненормативної лексики. Але крайня фраза у відповідь на питання, що ми ставили в ході розмови, була, він каже: "Повірте, рішення приймаю не я", - розповів Муженко.

Окрім того, як зазначається, українські колони на виході з Іловайська повинні були супроводжувати російські БТР та передбачався обмін полоненими.

"Кілька полонених були в складі колони. Росіяни перед цим не зупинилися, хоча на момент виходу була домовленість, що затримані російські військові будуть у складі колони, і їх ми мали передати при виході на Старобешеве – кінцевий пункт території, яку контролювали ці російські угруповання. Там ми мали передати цих полонених російській стороні. Однак, попри все це, росіяни розстріляли і своїх військових разом з нашими військовослужбовцями. Вони загинули", - зазначив Муженко.

Нагадаємо, в кінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області.

Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленостями повинні були виходити українські бійці.

Українські військові понесли значні втрати. За офіційними даними, загинули 366 військових, 249 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими без вести.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/war/1114247-mujenko-rozkriv-novi-podrobitsi-rozstrilu-rosiyanami-koloni-zsu-pid-ilovayskom.html

Зміни Конституції = Іловайськ

Леонид Кравчук: Нужно искать замену провальному минскому формату
  • 21.08.2015, 13:42
ЛЕОНИД КРАВЧУК 
ФОТО: РИА «НОВОСТИ»

Первый президент Украины Леонид Кравчук считает, что формат Минских переговоров исчерпал себя и следует искать другие пути решения конфликта.


Об этом Кравчук заявил на пресс-конференции в Киеве, пишет УНИАН.

По мнению политика, Минские соглашения не дали ожидаемого результата.

"Я не могу привести вам ни одного примера, когда Минские соглашения дали положительный результат, что изменилось к лучшему на Донбассе. Так, Минские соглашения не работают. Можно ли сейчас что-то сделать, чтобы они заработали в таком формате? Думаю, нет. Нам нужно искать другие возможности для перевода Минского формата в формат, скажем, в Женевский или Будапештский. Я сторонник Будапештского формата, но могли бы согласиться на Женевский с участием США", - сказал Кравчук.

Мразь

Ірині Білик можуть дати 15 діб за візит до Криму
Денис Марценко 20 серпня 2015, 14:00
 1575
Ірині Білик можуть дати 15 діб за візит до Криму


Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків прокурора Криму Назар Холодницький, новину передає «Преса України».
Прокуратура підозрює співачку Ірину Білик у незаконному перетині кордону з окупованим Кримом. Поп-діві «світить» штраф до 5100 гривень або 15 діб за ґратами. Білик летіла до Криму з Москви. 

«Ми маємо намір притягти артистку Ірину Білик до адміністративної відповідальності за порушення порядку в'їзду в Крим», - повідомив він.

Відповідно до закону, на окуповані території можна потрапити лише через блок-пости, транспортного сполучення з півостровом немає, а літаки літають лише з Росії.

Відповідне порушення карається накладенням розміром 1 700 - 5 100 гривень або адміністративним арештом терміном до 15 діб.

У Криму Ірина Білик зустрілася із зірками російської естради, зокрема Філіпом Кіркоровим. Вона заявляє, що не приймає участь в конкурсі «Нова хвиля». 

Правоохоронці розслідують, як Білик потрапила на півострів – відкрито провадження за статтею 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення.

ху*ло1 біснується

Поблизу російсько-українського кордону знову з'явилися колони танків
Наталка Колошук 20 серпня 2015, 09:26
 627
Поблизу російсько-українського кордону знову з'явилися колони танків


Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на повідомлення місцевих жителів в соцмережах, новину своїм читачам передає «Преса України».
У Ростовській області, РФ, була помічена чергова колона російської військової техніки.

«Скасований автобус на Київ, який йде через Ізварине, через захід танків в Краснодон», - пишуть у соцмережах.

Також повідомляється, що танки зустрічаються по всій ростовській трасі, деякі – своїм ходом, деякі – на тягачах. Окремі танки просто стоять заглохлими на дорозі.

Нагадаємо, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донеччині зафіксували зникнення важкої техніки російсько-терористичних військ, в тому числі РСЗВ «Град» на місцях її зберігання.

Пощастило!

У Польщі заявили про знайдений нацистський потяг із золотом
Слава Демкова 20 серпня 2015, 07:36
 1768
У Польщі заявили про знайдений нацистський потяг із золотом


Такі новини повідомляють польські ЗМІ, передає «Преса України».
Двоє чоловіків заявили, що знайшли в Польщі броньований потяг з коштовностями. Вони стверджують, що це може бути легендарний нацистський потяг із золотом, зниклий під час Другої світової війни.

Польська юридична фірма повідомила ЗМІ, що з нею зв'язалися двоє чоловіків, які стверджують, що знайшли броньований нацистський потяг із золотом. При цьому вони хочуть отримати 10% вантажу.

За даними місцевих ЗМІ, знахідка відповідає інформації про потяг із золотом, який зник в районі замку Кщьонж.

Як відомо, за переказами, потяг із золотом, перлами і зброєю зник біля Вроцлава перед наступом радянських військ в 1945 році.

Юридичний офіс, до якого звернулися чоловіки, розташований в 3 км від замку.

Чиновниця з ради Валбжиський повят Маріка Токарська відповіла журналістам, що цим питанням вже займаються юристи, армія, поліція і пожежна бригада. Як вона зазначила, розкопки в цьому районі раніше ніколи не проводилися.

У свою чергу, місцеві історики розповідають, що потяг, який віз золото і «небезпечні матеріали», за переказами, зник у тунелі. Однак, попередні його пошуки були безуспішні.

Нагадаємо, біля берегів Флориди дайвери знайшли затонулий корабель періоду «Конкісти» з вантажем золотих монет. Приблизна вартість знахідки оцінюється в 4,5 млн доларів.

ху*ло1 і у Нью-Йорку ху*ло1

Обама поки не збирається проводити зустріч з Путіним - Білий дімЧетвер, 20 серпня 2015, 07:53

Планів особистої зустрічі президентів США Барака Обами і Росії Володимира Путіна в осяжному майбутньому поки немає, підготовка до такої зустрічі не ведеться.

Про це повідомили в середу в прес-службі Ради національної безпеки США при Білому домі, передає ТАСС.

"Оголошувати поки немає про що", - відповіли у відомстві на запитання журналістів на цю тему.

Раніше повідомлялося, що Путін має намір полетіти в США для участі в засіданні Генасамблеї ООН.

При цьому глава МЗС РФ Сергій Лавров не виключив, що можливе проведення двосторонньої зустрічі з президентом США Бараком Обамою, якщо американська сторона "пошле такий сигнал".