Звиздобол обіцяє... лохторат розводиться

Через учорашні події біля парламенту з екстреним відеозверненням до українського народу виступив президент України Петро Порошенко. Він вкотре наголосив, що ухвалений у першому читанні проект змін до Конституції не передбачає особливого статусу для Донбасу.

На додачу, з чинної Конституції прибрали статтю 92, яка передбачає теоретичну можливість проголошення спеціального статусу для окремих міст. Також він заявив, що фінальне рішення щодо змін до Основного закону, залежатиме від ситуації на Донбасі та виконання Росією Мінських угод. 

"Україна сьогодні підтвердила свою репутацію надійного партнера, посилила імідж країни, яка виконує взяті на себе зобов'язання. І виконує Мінські угоди, на відміну від Росії. Якщо Москва не схаменеться, будуть продовжені персональні санкції проти осіб, причетних до аншлюсу Криму та окупації Донбасу. А на початку наступного року - і секторальні економічні санкції", - попередив президент України Петро Порошенко.

Українофоби усіх мастей обєдналися за зміни до Конституції

01.09.15, 9:17 | Хвиля
«Оппоблоку» за голоса за изменения в Конституцию пообещали изменить закон о выборах, — эксперт

Рада_голосование

Эксперт Международного центра перспективных исследований Антон Круть заявил о том, что «Оппозиционный блок» не собирался голосовать за изменения в Конституцию.

Об этом он сказал в эфире радиостанции Голос Столицы.

««Оппозиционный блок» изменил свою позицию за ночь. В кулуарах ходят слухи о том, что готовятся изменения в закон о выборах на неподконтрольных Киеву территориях, который позволит участвовать в выборах «Оппозиционному блоку», — отметил эксперт.

Напомним, 31 августа Верховная Рада приняла в первом чтении законопроект президента Петра Порошенко о внесении изменений в Конституцию в части децентрализации власти. За проект закона №2217а проголосовали 265 народных депутатов.

Бойовисько під Радою спровокувала влада

Провокатори під Радою виставили українців екстремістами - політолог

Провокатори під Радою виставили українців екстремістами - політолог

 Трагічні події під Верховною Радою - провокація чистої води. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Застосовуючи бойові гранати, негідники бажали виставити на весь світ українців екстремістами. Ця провокація спрямована проти тієї частини суспільства, яка засуджує ухвалення змін до Конституції у такій редакції і за нинішніх обставин. Відтепер президентська команда буде стверджувати, що всі, хто проти змін до Конституції, за одне зі злочинцями. Тож усі ми повинні засудити цю диверсію під Радою і вболівати за результативне розслідування інциденту", - сказав Басараб.

Разом з тим, на думку експерта, повинні продовжуватися дискусія і законний суспільний протест щодо неприпустимості внесення до Основного Закону норми про особливості самоврядування на Донбасі.

"Не може йти мови про будь-які поступки, доки Росія не припинить війни, не виведе своїх військ з нашої території і поки Україна не відновить контроль за державним кордоном", - вважає Басараб.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею парламенту відбулися сутички між мітингувальниками та міліціонерами. За останніми даними, постраждала 131 особа. Один "нацгвардієць" загинув від кулі. Міністр внутрішніх справ звинуватив у провокаціях лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

кацапстан = імперія зла

Україна завдала Росії «смертельний удар» - російський політолог
Володя Костик 01 вересня 2015, 03:08
 3018
Україна завдала Росії «смертельний удар» - російський політолог


Таку думку під час свого інтерв'ю висловила російський політолог Лілія Шевцова, новину передає "Преса України".
Україні вже вдалося зробити переломний момент у житті самої Росії, так як вона змогла завдати "смертельний удар" обравши європейський шлях розвитку своєї країни.

"Це підрив самодержавного генетичного коду, заснованого на імперськості: Україна — найважливіший її елемент", - вважає вона.

Також політолог зазначила, що в Москві завжди усвідомлювали, що без України самодержавство в самій РФ стає практично неможливим, і саме тому Кремль робив все, щоб в українському суспільстві не з'явилася національна самосвідомість. "Сталін наважився на геноцид української нації, щоб знищити в зародку її прагнення до національного духу. Без України Росія — "недоімперія", а то й не імперія взагалі. І нинішній Кремль це усвідомлює, неважливо на якому рівні — відчуттів або логіки", — сказала Шевцова.

Разом з тим політолог зазначила, що тотальний опір українського народу показав, що РФ зможе повернуться до минулого положенням влади, оскільки без України самодержавство неможливо.

"Але іронія полягає в тому, що перетворення української теми в фактор російської внутрішньої політики та ключову складову легітимації Кремля говорить про відсутність в "російській системі" інших механізмів життєздатності — Росія стала заручницею Український вектора", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що децентралізація без призначення префектів може призвести до нової хвилі сепаратизму.

У пику москалям

В Чорному морі стартують військові навчання "Сі Бриз"

Навчання "Сі Бриз" архівне фотоImage copyrightAlexander ShtaltovnyImage captionНавчання "Сі Бриз" архівне фото

У понеділок в Чорному морі стартують міжнародні щорічні військові навчання Sea Breeze-2015 ("Сі Бриз-2015"). В церемонії відкриття має взяти участь прем'єр Арсеній Яценюк.

Військово-морські навчання Sea Breeze триватимуть із 31 серпня до 12 вересня в Одеській та Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

У навчаннях візьмуть участь військові з України, США, Німеччини, Італії, Великої Британії, Швеції, Болгарії, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини.

Мета навчань - відпрацювання багатонаціональної безпекової операції в кризовому регіоні.

В навчаннях Sea Breeze-2015 візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, із них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки.

Метою навчань є покращення співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, відпрацювання маневрів в морі і на суходолі.

За домовленістю, Україна надає військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово, надають поміч в техніці та обладнанні, розбудовують військову інфраструктуру на чорноморському узбережжі України.

Ці навчання проводяться щорічно із 1997 року.

США та інші країни НАТО після анексії Криму та конфлікту на сході України приділяють посилену увагу східноєвропейському регіонові.

Раджу прочитати усім

Експерти повідомили, щоденна ходьба може додати сім років до життя
Аня Мартинюк 31 серпня 2015, 08:29
 
Експерти повідомили, щоденна ходьба може додати сім років до життя


На думку експертів в галузі охорони здоров'я, щоденна 25-хвилинна швидка ходьба може додати 7 років до вашого життя. Так, помірні фізичні навантаження можуть удвічі скоротити ризик смерті від серцевого нападу у віці від п'ятдесяти до шістдесяти років.


Новину повідомляє The Independent. Передає «Преса України».

Нові дослідження, представлені в Європейському товаристві кардіологів (ESC), припускають, що регулярні фізичні вправи можуть збільшити тривалість життя.
В рамках навчання в університеті Саар у Німеччині була протестована група з 69 здорових некурящих людей у віці між 30 і 60 років, які не робили регулярні фізичні вправи.

Аналізи крові, які брались у піддослідних протягом шести місяців регулярних аеробних вправ високої інтенсивності і силового тренування показали, що в організмі людей був спровокований процес анти-старіння, який допоміг відновити старі ДНК.

«Це говорить про те, що, коли люди регулярно займаються спортом, вони уповільнюють процес старіння», - сказав Санджай Шарма, професор  університетських лікарень Святого Георгія в Лондоні.

«Ми ніколи не уникнути старіння, але ми можемо затримати цей процес» , - додав він.

На його думку, фізичні вправи додають до семи років додаткового життя.

Експерти зазначили, що кожен повинен виділяти принаймні 20 хвилин в день для швидкої ходьби або бігу підтюпцем. Враховуючи сидячий спосіб життя і зміни в раціоні харчування, це може також поліпшити функціонування мозку.

Також експерти наголосили, що вправи приносить користь у будь-якому віці.

Як повідомлялось нами раніше, від серцево-судинних захворювань помирає більше чотирьох мільйонів європейців щороку. Ішемічна хвороба серця, одна з основних форм серцево-судинних захворювань, є причиною 20 відсотків жіночої смертності в Європі кожен рік, а це в 10 разів більше, ніж рак молочної залози.

Нагадаємо, вчені вже підтвердили, що білок запобігає серцево-судинним захворюванням.

Також нагадаємо, на думку дослідників у Великобританії, ті, хто працює довше протягом тижня значно збільшують свої шанси на інсульт
.

Молодці!

Одеські активісти захопили «будинок Гаррі Поттера» Ківалова (ФОТО)
Лина Демчук 30 серпня 2015, 18:26

Одеські активісти захопили «будинок Гаррі Поттера» Ківалова (ФОТО)


Про це в соціальних мережах повідомляють організації «Автомайдан» і «Рада громадської безпеки». Новину читачам передає «Преса України».
В Одесі активісти захопили так званий «будинок Гаррі Поттера» на березі Чорного моря. Власність будівлі приписують колишньому регіоналу та народному депутату Сергію Ківалову. Офіційним власником є Міжнародний гуманітарний інститут.

За попередніми даними, активісти знесли ворота і встановили на території «замку» прапор України та символіку Автомайдану. Вони проникли у будівлю і фотографувалися із розкішними предметами інтер’єру. Йдеться також і про знаменитий золотий диван і портрети Сергія Ківалова.

Учасники штурму зносили ворота за допомогою трактора. Пізніше до Будинку прибули правоохоронці. Вони вигнали із «замку» всіх присутніх та перекрили живим ланцюгом вхід у двір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у боротьбі із «діснейлендом» Ківалова надіються на нового губернатора Одещини Міхеіла Саакашвілі.

Підступність ворога не виправдання

Путін таємно створив і застосував в Україні Резервну армію ЗС РФ - Арестович
Олена Ярмолюк 30 серпня 2015, 20:00
 885
Путін таємно створив і застосував в Україні Резервну армію ЗС РФ - Арестович


Російський президент Володимир Путін протягом декількох років потай створив так звану «Резервну армію ЗС РФ», яка проявилася під час російської агресії на Донбасі. Особливістю цієї армії є те, що вона збільшується за рахунок людських і матеріальних ресурсів країн, які в майбутньому стають жертвою її нападу. Аналізуючи заяви російського керівництва, зокрема, про державну неспроможність Казахстану, можна припустити, що Резервна армія незабаром буде спрямована в бік нової жертви.


Ретельний аналіз російської військової сили, що проявилася, провів і опублікував у соцмережі військовий експерт, психолог і волонтер Олексій Арестович, новину передає «Преса України».

«Резервна армія ЗС РФ, як окремий вид збройних сил Росії, була приховано (!) створена в період 2012-2015 роки згідно з рядом закритих указів президента РФ і відповідних рішень уповноважених органів військового та політичного управління; РА створювалася як один з основних інструментів концепції т. зв. «гібридної війни», презентованої в січні 2013 року начальником ГШ ЗС РФ генералом Герасимовим. Збройні сили т. зв. «Новоросії» необхідно розглядати як СКЛАДОВУ ЧАСТИНУ Резервної армії ЗС РФ, тобто як частину Збройних сил Росії», - пише Арестович.

«Доктрина історичного реваншу, яка стала офіційною зовнішньополітичною доктриною Москви, зараз, забезпечена відповідною військово-політичною технологією – «гібридної війною». Найважливішим інструментом цієї технології, поряд з іншими, є нещодавно відкритий елемент - Резервна армія ЗС РФ. Цей інструмент дозволяє приховано підготувати, нагромадити та використати стратегічний за масштабами обсяг військової сили, значною мірою - за рахунок ресурсів самої держави - жертви гібридної агресії з боку Росії, позбавляючи ресурсів того, хто обороняється і ними ж - поповнюючи ресурси для наступу», - пояснює військовий фахівець.

Факти свідчать, що росіяни створили інструмент швидкого нарощування своєї військової потужності:
- таємно,
- без часткової мобілізації,
- за рахунок ресурсів противника,
- поза режиму «війни», як такої. У режимі «гібридної війни», під виглядом цивільних хвилювань і захисту прав груп населення на самовизначення.

На думку військового експерта, російська РА сьогодні виконує три найважливіші функції: «є третім компонентом збройної сили, яка застосовується проти України, крім штатних підрозділів ЗС РФ і загонів найманців/добровольців; є новим, системним військовим чинником на просторі колишнього СРСР; і є новим інструментом геополітики Москви». При цьому ця Резервна армія має принципову особливість: «перші два корпуси цієї армії на 40-60 % укомплектовані громадянами (формально) України і частково - українською військовою технікою, захопленою в ході кампанії».

«Російський генеральний штаб відпрацьовує новий для пост-радянської військової доктрини елемент, коли, пожираючи територію супротивника, Резервна армія живиться його ресурсами - людськими і матеріальними і - зростає кількісно і якісно. Це означає, що найважливішим елементом «гібридної війни по-російськи», є захоплення, поглинання і постановка собі на службу в якості органічної частини своїх Збройних сил, військових ресурсів противника, який зазнав нападу. Країна-жертва живить агресора, збільшуючи його силу пропорційно захопленій території. Тобто мова йде вже не просто про експлуатацію захоплених земель, а про звернення їх проти метрополії - такий яничарський корпус в реальному режимі часу. Це - абсолютно новий фактор в історії збройного протистояння та військової політики. Противник (умовно), починає бойові дії з 10 оргштатними одиницями, а, поглинувши частину території ворога, приростає ще десятьма. Технологія відпрацьована в ході конфлікту з Україною, - пише Арестович.

Резюмуючи вищесказане, Арестович підкреслює, що новий військовий фактор, який нещодавно відкрився, зобов'язує рахуватися із собою «не тільки керівництво України, але і керівництво Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Прибалтики, республік Середньої Азії». Вже зараз деякі заяви російського керівництва, зокрема, про державну неспроможність Казахстану, свідчать, що «розгортання Резервної армії на Сході України - не останні її розгортання». Експерт переконаний, що з цієї причини «жодна держава колишнього СРСР (і не тільки) не може тепер ігнорувати цей фактор у своєму військовому плануванні».

Раніше ми повідомлялиБойові підрозділи проросійських терористів брали участь у тактико-спеціальних маневрах, де відпрацьовували різні завдання: від уміння придушувати вогневі точки противника до навичок евакуювати з поля бою поранених і підбиту техніку. Приймав ці вчення сам «головнокомандуючий Народною міліцією» Плотницький. Він розповів подробиці навчання, які проходили його підопічні
.

Самопоміч- це єдина проукраїнська фракція у ВР

Члени фракції «Самопоміч» голосуватимуть проти змін до Конституції – Соболєв
Лина Демчук 30 серпня 2015, 20:21
 
Члени фракції «Самопоміч» голосуватимуть проти змін до Конституції – Соболєв

парламентської фракції «Самопоміч» прийняли рішення голосувати проти внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. Відповідне рішення було ухвалене на зборах фракції.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив народний депутат Єгор Соболєв. Новину читачам передає «Преса України».

«Самопоміч» буде голосувати завтра проти – «червоними кнопками». Тільки що підтвердили це на зборах фракції», – зазначив Соболєв.

Зауважимо, напередодні голова партії «Самопоміч» та мер Львова Андрій Садовий заявив про жорсткий тиск на народних депутатів перед голосуванням 31 серпня в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації.

Нагадаємо також, раніше повідомлялося, із Конституції вилучать 92 статтю щодо можливості «спеціального статусу» окремих міст.

Саме так

Зміни в Конституцію необхідно ухвалювати на загальнонаціональному референдумі - Береза
Олена Ярмолюк 30 серпня 2015, 20:25
 263
Зміни в Конституцію необхідно ухвалювати на загальнонаціональному референдумі - Береза


Президент України провів зустріч з народними депутатами, на якій обговорив питання про зміну в Конституцію України. Проте навіть після завершення цієї зустрічі у деяких депутатів залишилися сумніви щодо справжніх причин змін, що вносяться президентом в Основний закон країни. Також у парламентаріїв з'явилося тверде переконання, що всі зміни до Конституції необхідно ухвалювати на загальнонаціональному референдумі.


Про це пише у соцмережі народний депутат Борислав Береза, новину передає «Преса України».

«Конституція – це не виключно основний закон, а ще й живий організм. Конституція повинна відповідати потребам держави. Це аксіома. За Конституцію треба голосувати відповідально, зміни повинні бути зрозумілими не тільки парламентарям, але і мільйонам українців. Після Революції Гідності ми всі на це заслуговуємо. Це також аксіома», - пише Береза.

Парламентарій зазначає, що президент України Петро Порошенко не зміг аргументувати свою точку зору, яка передбачає внесення змін у Конституцію.

«Можливо, влада веде гру з Путіним і Заходом, який йому підіграє. Можливо... Можливо, зміни повинні бути спрямовані на оптимізацію управління. Але особисто мене, як парламентарія, президент і його свита не переконали в необхідності голосувати за конституційні зміни. Це факт», - зазначає нардеп.

Також він підкреслює, що зміни до Конституції необхідно ухвалювати на загальнонаціональному референдумі.

«Так і мої виборці не вимагають підтримати зміни в Основний Закон – вони не розуміють, для чого вони потрібні. Переконаний, що зміни подібної ваги необхідно ухвалювати на загальнонаціональному референдумі – це буде відповідати духу законів України. Тому 31 серпня я не буду голосувати за запропоновані президентом зміни до Конституції, що ніяк не позначиться на моєму прагненні відстоювати інтереси України скрізь, де я можу це зробити», - резюмує Береза.

Раніше ми повідомляли: Український лідер Петро Порошенко очікує, що Верховна Рада України наступного тижня прийме в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації
.