Дивовижна країна чи її правителі?

Давиденко: екс-глава Ради міністрів Криму Могильов безтурботно розгулює між рядами винних пляшок у Києві
Денис Марценко 18 серпня 2015, 16:45
 613
Давиденко: екс-глава Ради міністрів Криму Могильов безтурботно розгулює між рядами винних пляшок у Києві


Про це Давиденко написав у соцмережі, передає новину «Преса України».
Екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, він же останній український глава Ради Міністрів Криму, безтурботно розгулює по Києву, дивується депутат Київської міської ради Олексій Давиденко. Політик скаржиться, що в Україні не «знайшли винних» у вбивствах на Майдані, зраді на Донбасі та в Криму. 

«Зустрів у магазині Гудвайн Анатолія Могильова. Пам'ятаєте такого?!? Товариш задумливо бродив між рядами винних пляшок і заморських делікатесів, а його охоронець ніс ззаду кошик з покупками. Веселий, випещений, вільний!», - розповів політик.

Давиденко нагадав, що до 27.02.2014 року Могильов був головою Ради Міністрів Криму, а вже на наступний день 28.02.2014 Крим захопили зелені чоловічки російської армії.

«Дивовижна країна, де за рік так і не знайшли винних у вбивствах людей на Майдані, в здачі Криму, у зраді на Донбасі, в розкраданні і державній зраді... НІКОГО! Дивовижна країна, де після всього, що сталося, можна запросто зустріти Могильова в гастрономі, Єфремова в басейні, а екс-начальника Донецької міліції у фітнес-клубі.

Дивовижна країна, де замість державних злочинців ловлять елітних повій», - резюмував депутат Київради.

Читайте також:

Хто, захоче віддати своє життя у руки телепнів і зрадників ???

Під час шостої хвилі мобілізації від служби ухилилися понад 20 тис осіб
Олена Ярмолюк 18 серпня 2015, 15:26
 1300
Під час шостої хвилі мобілізації від служби ухилилися понад 20 тис осіб


Читайте також:
Під час шостої хвилі мобілізації від проходження військової служби в Збройних силах України ухилилися понад 20 тисяч осіб. При цьому значно зменшилася кількість добровольців, які самостійно з повісткою або без неї прибули у військові комісаріати.
 

Про це під час брифінгу розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ, полковник Олександр Правдивець, новину передає «Преса України».

Згідно із проаналізованими даними після завершення шостої хвилі мобілізації, стало ясно, що від військової служби ухилилися 26,8 тис. осіб.

За словами представника Генштабу, чоловіки уникали мобілізації як просто «шляхом невідкривання дверей квартир при оповіщенні», так і здійснюючи більш складні маневри: «переїзд в інші міста для проживання» або навіть тікали за кордон. Таким чином, загальна кількість громадян, які навіть «після оповіщення не прибували у військові комісаріати, склала 50-55%», що «перешкоджало повному виконанню заходів щодо обов'язкової мобілізації».

Крім цього, в Генштабі відзначили, що останнім часом значно зменшилася кількість добровольців, охочих захищати країну від російського агресора. Так, число тих, хто добровільно прибув у військові комісаріати, маючи на руках отримані повістки або навіть без них, склало всього лише 2,5 тис. чоловік.

При цьому медичні показники всіх покликаних показали дуже низький результат придатність громадян до військової служби після проходження медкомісій. За словами полковника, середній показник таких осіб за результатами шостої черги часткової мобілізації становить 61%.

Раніше ми повідомляли: Міністерство оборони України виконало план шостої хвилі мобілізації на понад 60%. Це був останній мобілізаційний заклик, затверджений президентом Порошенко в цьому році. Утім, про можливість запуску нових хвиль вже попередили в Міноборони.

Де, ця принциповість і твердість?

Россия пытается запугать Украину – Генштаб

В РФ рассчитывают, что 50-тысячное войско на границе сможет повлиять на позицию Киева в Минске

Россия сосредоточила до 50 тысяч военных на границе с Украиной с целью давления на руководство страны в минском процессе, сообщил спикер Генштаба Вооруженных сил Украины Владислав Селезнев.

"Как нам известно, на госгранице между Украиной и Россией находятся около 50 тыс. военнослужащих РФ. Таким образом Россия пытается оказывать давление на украинскую сторону, которая заняла принципиальную, твердую позицию на переговорах в Минске", – сказал он на брифинге во вторник в Киеве.

При этом спикер Генштаба подчеркнул, что события в Сартане (пригород Мариуполя) в ночь на понедельник являются еще одним подтверждением того, что "боевики не гнушаются любых вариантов, направленных на максимальное обострение в ситуации в зоне боевых действий".

"Представители так называемых "ДНР" и "ЛНР" не ищут мира, а максимально нагнетают обстановку", – подчеркнул Селезнев.

Как сообщалось, боевики в ночь на понедельник цинично обстреляли населенные пункты Донбасса вблизи Мариуполя и Донецка, убив двоих и ранив шестерых мирных жителей.

Тепер він такий

Кравчук: Украина вернется к своим границам, а россияне будут жить в экстазе уже без Крыма и Севастополя
Украина вернется к своим границам на момент 20 февраля 2014 года, включая Крым. Причем граждане России будут приветствовать это историческое событие – воссоединение украинских земель.
Такой прогноз озвучил первый президент независимой Украины Леонид Кравчук в интервью сайту "Новое Время", передает Цензор.НЕТ.

"Вернется (к прежним границам). И Крым будет. История мыслит большими отрезками времени и большими категориями. Проходит иногда столетие, а все возвращается на круги своя, - сказал Кравчук. - Поймут, в конце концов, и Запад, и США, что Россия сегодня является опасным государством для мира. И санкции ей нужны не потому, что они не выполняют Минские соглашения. Минские соглашения - это частный случай. А есть агрессия, которая лежит в основе российской политической философии. И санкции будут нужны до тех пор, пока они (в России) не поймут, что надо жить или в сообществе цивилизованных государств, или быть на обочине. Не такие уж они сильные, как они себя выдают".

Читайте также: Украина направила России ноту протеста в связи с визитом Путина в Крым

Кравчук напомнил, что для правителей России война - это их жизнь, но "если Запад поймет это и начнет относиться к вопросу по-другому, все станет на свои места".

"И народ, который сегодня аплодирует Путину в экстазе от Севастополя и Крыма, будет жить в экстазе уже без Крыма и Севастополя", - резюмировал первый украинский президент.Источник:http://censor.net.ua/n348120Источник:http://censor.net.ua/n348120

Мінськ 2 за своїми результатами для України

Уникнути руйнувань в Сартані можна було оперативним вогнем у відповідь - ТарутаВівторок, 18 серпня 2015, 02:18

У разі оперативного вогню у відповідь по бойовиках можна було уникнути руйнувань на українській території в селищі Сартана.

Про це народний депутат Сергій Тарута заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає "Інтерфакс".

"Якби у відповідь вогонь був відкритий відразу ж, то ми б могли уникнути цих трагедій. Це висновок номер один", - зазначив він.

Депутат розповів, що обстріли Сартани бойовиками припинилися тільки після того, як українські сили відкрили у відповідь вогонь по джерелах вогню. Але рішення про стрільбу у відповідь довго не приймалися, "тому що місцеві керівники секторів не вправі приймати рішення без схвалення Києва відкривати вогонь у відповідь".

Як відомо, внаслідок артобстрілу селища Сартана під Маріуполем 16 серпня загинули двоє і дістали поранень шестеро людей.

В штабі АТО заявили, що обстріл здійснювався з території, тимчасово непідконтрольної владі.

Цього незнає тільки банкова

Захарченко та Плотницький - ніхто, їх позицію формує Кремль - Гриценко
Оля Гузенко 17 серпня 2015, 08:42
 
Захарченко та Плотницький - ніхто, їх позицію формує Кремль - Гриценко


Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко радить на рахуватися з думкою лідерів терористів окупованого Донбасу Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Адже вони отримують прямі вказівки з Кремля.

Новину повідомляє «Преса України».

«Захарченко, Плотницкий - це ніхто і звати їх ніяк. Їх позиція формується в Кремлі. Ще з початку бойових дій проти цих людей були розпочаті кримінальні провадження за фактом тероризму», - заявив Гриценко в ефірі одного з українських телеканалів.

З цієї причини, пояснює Гриценко, з ними і не слід вести переговори про врегулювання конфлікту на Сході України. Вони озвучують свою позицію згідно з тим, яку вказівку дасть їм Президент РФ Володимир Путін. Тому таку позицію враховувати не варто.

Нагадаємо, днями самопроголошений глава так званої «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що підконтрольні йому російсько-терористичні сили збираються повернути північну частину Луганщини, яка на сьогоднішній час знаходиться під контролем України. 

Тим часом головнокомандуючий терористичної армії Олександр Захарченко зробив екстрену заяву перед своїми прихильниками про багатотисячну української армії, яка нібито «готова перейти в наступ». Інтерпретуючи слова бойовика, можна зробити висновок, що терористи переходять до ескалації військового конфлікту на Донбасі.

Мінськ -2 у дії

Бойовики активізувалися практично по всій лінії фронту
Оля Гузенко 17 серпня 2015, 06:25
 1085
Бойовики активізувалися практично по всій лінії фронту


Очевидно, російсько-терористичні сили серйозно сприйняли «наступ ЗСУ», який самі ж анонсували, і почали «активно відбиватися». Практично по всі лінії фронту зафіксовані обстріли з їхнього боку. У районі Лебединського намагалася прорватися ворожа ДРГ, в Саратові - загиблі мирні жителі, в Горлівці - артилерійська канонада, в районі аеропорту - масовані обстріли.

Новину повідомляє «Преса України».

«У Лебединське намагалася вторгнутися ворожа ДРГ, атака відбита. З нашого боку без втрат, а от сепари землю будуть удобрювати. Також бойовики обстріляли Сартану і Лебединське», - повідомила Світлана Носадзе.

Вже відомо, що в Сартані загинуло три мирних жителі, є багато поранених, серед них - дитина, якій відірвало стопу.

«Наші дали дуже потужну відповідь, сепари в Саханці, Луково, Октябрі і Заїченці ще довго будуть збирати своїх двохсотих», - додала Носадзе.

Активізувалися бойовики і в районі Горлівки, де 4 години поспіль працювала їх артилерія.

«Почалося все приблизно о 19.00 зі стрільби зі стрілецької зброї і мінометів, після 20 годин у справу вступила важка артилерія», - повідомив горловчанін Микита Синіцин, додавши, що зафіксовані попадання в житлові масиви - Семидоріжки і Комсомолець.

Батальйон «Карпатська Січ» інформує про активізацію обстрілу з боку російсько-терористичних сил на Донецькому напрямку.

«На даний момент рашисти знову почали масовані обстріли позицій ВСУ в районі аеропорту, н.п. Піски, Дослідне, Водяне. Б'ють також і по позиціях «Карпатської Січі». Терористи ведуть вогонь з усіх видів зброї, включаючи реактивні системи залпового вогню «Град», САУ, танків», - йдеться у вечірньому повідомленні батальйону.

Не дають спокою бойовики українським бійцям і під Волновахою, обстрілюють село Старогнатівка.

«Волноваха. Дві години поспіль гупав так що скло тремтіло. Разів чотири відпрацював град, більше ніж по два пакети за раз. Падало в поля - хоча можливо і села зачепило», - розповіла волонтер Олена Мокренчук.

А один з ініціаторів створення «Армія SOS» Юрій Касьянов дав характеристику активізації боїв 16 - 17 серпня, кажучи про масове наступ по всій лінії фронту.

«Криють не по-дитячому. Здається, по всій лінії фронту. Є загиблі і в секторі «М», і в секторі «С» ... Кремлівські маріонетки ще вдень анонсували «широкомасштабний наступ ВСУ в ніч з 16 на 17 серпня». Ну, значить, ми тепер в «наступ» - під безперервним артвогнем... Що буде вранці - один чорт (путін) знає... техніки, б / к, живої сили до передка противник підтягнув неабияк...»- зазначив Касьянов .

Волонтер також попередив, що бойовики можуть почати наступ в місцях і секторах, звідки наступу від них ніяк не чекають. 

Нагадаємо, головнокомандувач терористичної армії Олександр Захарченко зробив екстрену заяву перед своїми прихильниками про багатотисячну українську армію, яка нібито «готова перейти в наступ». Інтерпретуючи слова бойовика, можна зробити висновок, що терористи переходять до ескалації військового конфлікту на Донбасі.

рашисти та їх холуї-колаборанти

Ватажок бойовиків "ДНР" заявив, що Мінські угоди зірваноПонеділок, 17 серпня 2015, 00:17

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Мінські угоди зірвано. 

Згідно з відео, яке оприлюднено 16 серпня, про це він сказав, виступаючи  у Донецьку. 

"Розслаблятися не варто. Ситуація, що складається на фронтах, чітко показує, що противник (сили АТО) готовий перейти в  наступ. Нам протистоять близько 65 тис. осіб у 82-х тактичних групах. ... Очікувань, що усе завершиться миром - ми цього сказати не можемо. Мінські перемовини насправді зірвано", - заявив Захарченко. 

Разом з тим онлайн-ресурс бойовиків "ДАН" процитував одного з ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна: за його словами, ситуація на Донбасі "різко погіршилася через обстріли з боку ЗСУ". 

"Через це ми вчора опинилися за крок від поновлення повноцінних військових дій", - зазначив Пушилін. 

При цьому ватажок "ДНР" закликав лідерів країн "нормандського формату" втрутитися в ситуацію, "інакше ситуація буде доведена до ведення повноцінних бойових дій". 

Зазначимо, протягом кількох днів,  за даними штабу АТО та повідомленнями очевидців у соцмережах, бойовики суттєво посилили обстріли в р-ні Донецька, при цьому використовують "Гради" та стріляють по житлових кварталах. Серед мирного населення є травмовані і загиблі.

При цьому у соцмережах "кремлівські боти" ширять провокативнуінформацію про те, що найближчим часом з боку України нібито-то готується наступ на Донецькому напрямку.

Українська правда