Маємо годувати своє військо, а не рашистське

Глава Генштабу проти скорочення армії і заміни мобілізованих контрактниками

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко не згоден з тими, хто пропонує замінити 250-тисячну армію, що комплектується за мобілізацією, 50-тисячною армією контрактників.

Про це Муженко заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" .

"Я не згоден з тими, хто пропонує замінити 250-тисячну армію, що комплектується за мобілізацією, 50-тисячною армією контрактників", - заявив Муженко.

За його словами, чисельність, необхідна для реагування на існуючі військові загрози, - прорахована і обґрунтована. "Наведу приклад: на сьогодні лінія зіткнення становить близько 500 кілометрів. 50 тисяч - це 100 військовослужбовців на один кілометр. Чи достатньо цього, щоб утримувати таку лінію фронту? З урахуванням оперативної побудови і усіх канонів військової науки? Луганська і Донецька області - не єдиний загрозливий напрям. Є схід, є північ, є південь. Ситуація об'єктивно вимагає мати численну армію", підкреслив начальник Генштабу.

Не варто забувати, відзначив Муженко, що "п'ята частина від загальної кількості - це цивільні працівники. У нас є структури забезпечення, вищі військові навчальні заклади, військкомати, експлуатаційні управління, інші структури, які комплектуються і військовослужбовцями, і цивільними".

За його словами, практично половина від загальної чисельності Збройних Сил - це підрозділи і військові частини у складі бойових угрупувань. У тому числі угрупувань протиповітряної оборони, військово-морських сил на приморському напрямі. "Я стверджую, що за співвідношенням бойових частин і частин забезпечення ми на рівні передових країн світу", - підкреслив Муженко.

Читайте також: Муженко вважає українську армію однієї з найбільш боєздатних в Європі

До того ж, як відзначив начальник генштабу, в українській армії військовослужбовці за контрактом становлять приблизно 30% від загальної кількості. Офіцерів, які уклали контракт, - практично половина від загального складу.

Так, у відповідь на питання "Скільки тих, що відслужили за мобілізацією, висловили готовність залишитися в армії, підписавши контракти з ЗСУ?" Муженко повідомив: "З тих, хто був мобілізований після першо-другої хвилі, підписали контракти близько трьох тисяч. З мобілізованих під час третьої хвилі на сьогодні, за попереднім опитуванням, більше трьох тисяч людей погодилися підписати короткострокові контракти з можливістю їх пролонгації. Військовослужбовці за контрактом становлять приблизно 30% від загальної чисельності Збройних Сил. Це без урахування офіцерів. Офіцерів, що уклали контракт, - практично половина від загального складу. Це і є ядро Збройних Сил, ядро контрактної армії".

Читайте також: Бійці АТО вчасно вийшли з Дебальцевого - Муженко

На думку начальника Генштабу, "з урахуванням цих цифр, дискусія, потрібна чи не потрібна контрактна армія, на мій погляд, автоматично відпадає. У нас існували контракти на рік, три роки, п'ять років і так далі. І є контракт, який був введений на так званий особливий період. Передбачалося, що цей особливий період не буде тривалим, і багато людей такий контракт підписали. Сьогодні, враховуючи невизначеність цього особливого періоду за термінами, люди хочуть чітко розуміти, на який часовий термін такий контракт підписують".

За словами Муженка, "ми хочемо, щоб після підписання короткострокового контракту за військовослужбовцем зберігалися соціальні гарантії, передбачені для мобілізованих. Справа в тому, що контрактник Збройних Сил, професіонал, на жаль, практично отримує суму меншу, ніж мобілізований військовослужбовець. Відмінності між ними в грошовому забезпеченні за рахунок Міністерства оборони немає ніякої. Але за мобілізованим зберігається його середньомісячна цивільна зарплата, і до неї додається грошове забезпечення військовослужбовця. Це дисбаланс, який потрібно усувати".

Герої твої, моя Ненько

Стало известно имя украинского солдата, поразившего соцсети до слез
  • 30.08.2015, 15:13

Лейтенант 28 бригады ВСУ Алексей Литовченко оказался тем солдатом, который до глубины души поразил соцсети во время праздничного парада на День Независимости Украины.

Об этом написала на своей странице в Facebook киевлянка Ольга. Также она обратилась к неравнодушним украинцам с просьбой помочь Алексею в лечении, пишет obozrevatel.com.

"Сейчас Леше нужен узел GENIUM-электронное колено. Его стоимость - 80 000 евро. Сумма, неподъемная для его семьи. У Леши 3 детей. И этим малышам нужен папа!!! А ему, нужен шанс. Шанс, на нормальную жизнь! Шанс, который может подарить ему каждый из нас!!!", - написала Ольга.

Ігор Луценко стверджує...

Сили АТО можуть за місяць дійти до східного кордону – Луценко
Наталія Світанок 30 серпня 2015, 12:02

Сили АТО можуть за місяць дійти до східного кордону – Луценко


Сили АТО спроможні подолати ворога та за місяць дійти до східного кордону. Тому нема жодних підстав міняти державний устрій країни та йти на вимоги світової спільноти та Росії.


Про це заявив народний депутат і журналіст Ігор Луценко, новину повідомляє «Преса України».

Нардеп побував на фронті, поспілкувався з військовими, побачив на власні очі обстановку на сході і зробив висновок, що ніякого «особливого статусу» Донбасу не потрібно.

«Найкращий спосіб визначитися щодо голосування по «особливому статусу» захоплених росіянами районів – це побувати на фронті, поговорити з військовими. Більше того – мені особисто пощастило бути частиною команди Центру підтримки аеророзвідки. Головний висновок, котрий я для себе зробив – співвідношення сил, а сьогодні є таким, що немає жодних підстав іти назустріч вимогам російських окупантів та їх маріонеток. Позиції військових сильні, бойовий дух їх високий, впевненість у собі – достатня, щоб за місяць дійти до східного кордону. Дійти, якщо буде наказ. Військові не розуміють, звідки взялися ці ідеї щодо «особливих статусів», - зазначив депутат.

За словами Ігоря, активність бойовиків іде на спад. 

«Вони не потрібні нікому – ні Росії, котра повільно зливає їх, ні населенню на окупованих територіях, котре, попри зневагу до України, готове прийняти нашу владу, аби ціни у продуктових магазинах впали. Бойовики, власне, не потрібні самі собі, і вони це чим далі, тим більше розуміють», - каже журналіст.

Також Луценко відмітив, що в зоні АТО обстріли та російська армія нікого вже не лякає.

«Немає тут, на фронті, авторитету у збройних сил РФ. Немає авторитету і у ворожої першої лінії, де сидять найбільш нарвані бойовики-«добровольці». Кількість обстрілів позицій ВСУ, бажання обстрілювати укропів спадають, за одиничними винятками, практично по всій лінії фронту. Бажання воювати поступово зникає, бо незрозумілий результат і неясна перспектива», - стверджує політик.

У той же час, за словами нардепа, оснащення української армії з кожним днем повільно, але покращується. Також бійці збудували ешелоновані лінії укріплень. 

«На що розраховувати бойовикам, коли у них почалися затримки з виплатами зарплати, зволікання з відданням необхідних бойових наказів тощо?», - запитує журналіст.

Ігор Луценко переконався, що Україна зараз сильніша за «ДНР», «ЛНР» і Росію і немає необхідності ухвалювати особливий статус Донбасу.

«Нема жодної доцільності іти на вимоги світової спільноти та Росії. Нема жодних підстав міняти державний устрій нашої держави під (значним чином ефемерною) загрозою силового тиску. Таким чином ми вирішуємо не свої проблеми, а проблеми світового стурбованого співтовариства і, загалом, проблеми Путіна», - впевнений депутат.

«Час працює на нас. Гідність нас робить сильними. З кожною хвилиною, поки ми бережемо нашу гідність, ми стаємо сильнішими. Втратимо гідність – будемо слабшати. І як би не проголосував цей парламент – я впевнений, Україна вистоїть. Україна зараз сильніша за ДНР, ЛНР, Росію, дипломатію ЄС та навіть за власний парламент», - резюмує Луценко.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що з Конституції України вилучать 92 статтю, яка передбачає можливість «спеціального статусу» для окремих міст
.

Соціологія переконує

Українці визначили 3 головні проблеми в країні - соцопитування
Юра Бриж 30 серпня 2015, 12:41
 477
Українці визначили 3 головні проблеми в країні - соцопитування


Українці під час соціологічного опитування назвали три найголовніші проблеми України. 

Новину повідомляє «Преса України».

Соцілогічна група «Рейтинг» провела опитування у всіх регіонах України (за винятком Криму, Донецької та Луганської областей) з додатковою вибіркою в Одеській області.

Респондентів попросили визначити, які три проблеми з перерахованих у списку є найважливішими в Україні.

Згідно з результатами, для українців найстрашнішим в країні є військові дії на Донбасі. За цю проблему проголосувало 64% опитаних. Другою проблемоє в країні є корупція в державних органах. Ця проблема отримала 43% голосів. Ще 30% роспондентів вибрали проблему безробіття в країні.

Також було проведено соціологічне дослідження щодо ставлення до економічного забезпечення.

Згідно з опитуванням групи «Рейтинг», за останній рік в Україні різко зменшилася кількість громадян, готових пережити зростання цін і тарифів, якщо їхнє життя покращитися в майбутньому.

Сорок вісім відсотків опитаних готові пожертвувати демократією ради заможної економіки. Перевагу демократії віддали свої голоси лише 33% опитаних. 

У розрізі регіонів  відповіді розподілися дуже нерівномірно. Зволіли демократію 57% жителів Західної України, 28% у Центрі та на Півдні і лише 20% на Сході.

В Україні компанія TNS проводила соціологічне дослідження на визначення відсотка серед мешканців міст України, що хочуть виїхати за кордон. Показники перевищили 60 % охочих покинути нашу державу. Найбільша частка охочих зафіксована в столиці. Опитування проводилося тільки серед міських жителів.

Нагадаємо, що попередньо в Україні проводилося соціологічне опитування, яке визначило рівень патріотизму серед громадян країни. Зокрема, було визначено, що понад 80% опитаних вважають себе патріотами України.

рашистська орда шаленіє

ФСБ викрала на Сумщині місцевих рибалок: вивезла до РФ, намагалася вербуватиНеділя, 30 серпня 2015, 10:40

У Сумській області поблизу кордону з РФ наряд управління прикордонної служби ФСБ РФ по Курській області незаконно затримав трьох мешканців м.Суми, яких проти їх волі перемістили через державний кордон та утримували на території Росії протягом трьох діб.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ 30 серпня з посиланням на інформацію трьох українців до обласного управління Служби безпеки.

"Співробітники ФСБ РФ намагались завербувати трьох українців, які рибалили неподалік українсько-російського кордону в Сумській області. Сумчани розповіли, що співробітники ФСБ намагались завербувати їх для негласного співробітництва на користь Росії. При цьому застосовувався психологічний тиск, фізичне насилля, лунали погрози, у тому числі щодо ув’язнення у разі відмови", - йдеться у повідомленні.

Крім того росіяни намагалися схилити громадян України до дачі завідомо неправдивих показів щодо незаконного перетину державного кордону з метою ухиляння від мобілізації до ЗСУ. 

"Рибалки стверджують, що вони не погодились на вербувальну пропозицію представників ФСБ РФ, після чого їх передали представникам Сумського прикордонного загону ДПС України", - йдеться у повідомленні. 

Українська правда 

Етномаргінали і тут себе показали

40% українців закликають надати Україні зброю, 35% - протиП'ятниця, 28 серпня 2015, 15:19

40,5% українців переконані у тому, що Україні необхідно надати летальну зброю західних держав.

Про це свідчать дані опитування "Центру Разумкова".

Водночас третина опитаних - 34,7% - вважають, що надання такої зброї ускладнить мирне вирішення конфлікту.

13,8% респондентів думають, що надання такої зброї принципово не змінить ситуацію.

Підтримують надання летальної зброї Україні абсолютна більшість опитаних у Західному регіоні (66%) і відносна більшість (49,3%) – у Центральному регіоні.

Вважають, що надання такої зброї ускладнить мирне вирішення конфлікту відносна більшість респондентів у Південному регіоні (41,4%) та більше половини респондентів у Східному регіоні (51,6%)  та на Донбасі (51,1%).

Дослідження проведене з 7 по 16 серпня серед 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.

Українська правда

Смерть рашистським окупантам!

ДРГ у Донецьку ліквідувала командира ракетників-гвардійців з Росії 28.08.2015 11:54 Випадок трапився у нічну пору -- що за диверсанти влаштували атаку, навіть у самому атакованому підрозділі поки не можуть сказати. "Район населеного пункту Донецьк. Місце розгортання 1-ї гвардійської ракетної бригади 50 ПВО (* Краснодар) атаковане недентифікованою ДРГ. "200" - 4, "300" - 7, безвісти зниклий - 1. Знищено\пошкоджено дві одиниці ракетної техніки. Загибель командира підрозділу підтверджено", -- йдеться у перехопленому українською розвідкою звіті російських вояків.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/08/28/149367-drg-donecku-likviduvala-komandyra-raketnykiv-gvardiyciv-rosiyi

рашистським окупантам українські скотомогильники

ЗСУ знищили під Новоазовськом колону російської техніки і солдатів - волонтер
Олена Ярмолюк 27 серпня 2015, 19:32
ЗСУ знищили під Новоазовськом колону російської техніки і солдатів - волонтер


Бойовики і терро-російські війська не тільки продовжують обстріл українських позицій з великокаліберної артилерії, але і під її прикриттям здійснюють перекидання своїх сил на нові ділянки фронту. Так, одна зі спроб окупантів здійснити черговий маневр, закінчилася повним розгромом: противник втратив 10 одиниць бронетехніки і 9 Камазів з живою силою і боєприпасами.


Про це пише у соцмережі волонтер Денис П'ятигорець з посиланням на повідомлення від бійців 14-ї бригади, новину передає «Преса України».

За словами волонтера, «фатальна зустріч» відбулася в Тельмановому.

«Вчора в 22-00 в секторі «М» під прикриттям артилерії, русня спробувала здійснити перекидання своїх сил з Новоазовська в іншу частину фронту для подальшого прориву лінії зіткнення. Дані про колону були передані розвідкою арті ЗСУ, і колона була повністю знищена. За попередніми даними знищено 10 одиниць бронетехніки противника і 9 Камазів з живою силою і боєприпасами», - повідомляє П'ятигорець.

Через дві години окупанти «попросили перемир'я під час перемир'я», щоб забрати своїх убитих і поранених.

«Розгром ворога був настільки відчутний, що русня в 23-00 запросила перемир'я, щоб забрати вбитих і поранених», - зазначає волонтер.

Раніше ми повідомлялиВійськове керівництво занижує кількість загиблих воїнів АТО під час виконання ними бойових завдань на передовій. Про неофіційне розпорядження «занижувати втрати» стало відомо співробітникам ТСН під час відвідування зони АТО. Також журналісти звернули увагу на розбіжність в цифрах загиблих у секторі «М», озвучені прес-центром АТО і свідоцтвах медпрацівників Волноваського моргу, куди привозять тіла воїнів
.

А, ось правда про втрати

Стали відомі нічні втрати сил АТО в секторі «М»
Наталія Світанок 27 серпня 2015, 19:30
 
Стали відомі нічні втрати сил АТО в секторі «М»


Внаслідок нічного артилерійського удару бойовиків у районі Старогнатівки загинув 21 український захисник. Також дуже багато поранених бійців, кількість яких досі не можуть порахувати.


Про це розповів начальник штабу 5-го ОБ ДУК «Правий сектор» Олександр Карась, новину повідомляє «Преса України».

«Сьогодні вночі в районі Старогнатівки у 72-ї бригади та 41-го батальйону в результаті ворожого артудару 21 - 200. 300-х ще не можуть порахувати», - зазначив командир.

Боєць припускає, що по позиціях сил АТО працювала російська кадрова артилерія.

«Нашим баригам-керівникам вкотре продемонстрували, що вся їх оборона (побудована по совковим зразкам, совковими командирами) нічого не варта. Скільки ще треба загиблих в окопах і бліндажах хлопців, щоб нарешті армією стали керувати бойові командири, а не паркетні лизоблюди?», - запитує командир.

Додамо, у Волноваському морзі скривають інформацію про справжню кількість загиблих бійців, зазначаючи лише про двох. За деякою інформацією, працівники моргу отримали відповідний наказ від керівництва. У свою чергу штаб АТО прозвітував про шестеро загиблих і двоє поранених. Прес-офіцер сектора «М» Ярослав Чепурний повідомив про «значні втрати», не називаючи цифр.

Нагадаємо, із вчорашнього дня із 16:00 бойовики вели вогонь без зупинки. До півночі в секторі «М» сталося 13 обстрілів. Терористи 7 разів стріляли із артилерії 152-122 мм, 5 разів – з мінометів 120 і 82 мм. Також за допомогою РСЗВ «Град» обстріляли позиції українських бійців під Новогнатівкою. Також 4 рази були обстріляні силовики в Старогнатівці, 2 – у Чермалику, по 1 разу в Новогригорівці, Лебединському, Орловському, Прохорівці, Богданівці, Новоселівці-2
.

Скільки можна брехати?

Військове керівництво занижує кількість загиблих воїнів АТО - журналісти
Олена Ярмолюк 27 серпня 2015, 18:59
 1283
Військове керівництво занижує кількість загиблих воїнів АТО - журналісти


Військове керівництво занижує кількість загиблих воїнів АТО під час виконання ними бойових завдань на передовій. Про неофіційне розпорядження «занижувати втрати» стало відомо співробітникам ТСН під час відвідування зони АТО. Також журналісти звернули увагу на розбіжність в цифрах загиблих у секторі «М», озвучені прес-центром АТО і свідоцтвах медпрацівників Волноваського моргу, куди привозять тіла воїнів.


Про це йдеться на сайті видання, новину передає «Преса України».

Згідно з офіційною інформацією, яку озвучив сьогодні офіцер прес-центру АТО, протягом минулої доби в секторі «М» зафіксовано шестеро загиблих і двоє поранених. Проте журналістам стало відомо про те, що бойовики нібито накрили шквальним вогнем цілу артилерійську батарею, після чого в Волноваський морг повезли 21 загиблого бійця. Після цього кореспонденти видання вирушили в морг зазначеного населеного пункту з наміром перевірити цю інформацію. Неофіційно співробітники моргу підтвердили, що «тіла в мішках» дійсно привозили. Однак на камеру було заявлено, що мають тільки двоє загиблих і це люди з числа мирних жителів.

«Сьогодні нікого не привозили. Було тільки два трупи», - сказала медсестра моргу.

Також стало відомо, що існує певне неофіційне розпорядження військового командування «занижувати втрати».

Журналісти звертають увагу, що минула ніч у секторі «М» пройшла досить напружено, до ранку було 13 обстрілів на південному напрямку. Бойовики били з «Градів» в районі села Богданівка Волноваського району. Також з півночі були обстріляні позиції сил АТО в Старогнатівці, Новоселівці Другий, двічі відкривали вогонь по Чермалику. Весь вечір і ніч палали від обстрілу села Орловське, Лебединське, Староласпа. 

За словами офіцера прес-центру АТО, протягом минулої доби по всій лінії зіткнення загинули семеро бійців, 13 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Раніше ми повідомляли: Президент Петро Порошенко публічно обіцяв військовим на передовій і активній громадськості відправляти в зону АТО саму передову техніку безпосередньо з виробничих цехів. Після отримання «техніки» бійці на передовій виявили, що вона 44 року випуску
.