хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Перший пішов...

Бійці АТО висловили недовіру прем’єру Яценюку
Юра Добряк 27 серпня 2015, 15:58
 
Бійці АТО висловили недовіру прем’єру Яценюку


Новину повідомляє «Преса України».
Українські десантники та військовослужбовці, які воюють в зоні АТО, оприлюднили в Мережі відкрите звернення до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. У своєму зверненні захисники Вітчизни нищівно розкритикували главу уряду та висловили йому недовіру. Одним із тих, хто поширив це звернення у  Мережі, став харківський активіст та волонтер Роман Донік.

У четвер, 27 серпня, в Мережі поширили відкрите звернення від десантників і тих хто воював і воює в АТО. Звернення стосувалося прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Арсеній Петрович, з того моменту, як ви затвердили постанову 389, у сім'ях наших загиблих товаришів створилася досить делікатна ситуація. Так вже вийшло, що нам доводиться не тільки ховати своїх братів, але ще й пояснювати дружині та іншим близьким родичам, субсидій що вони не отримають. Власне тому, що ви Арсеній Петрович вирішили, що субсидії будуть видаватися тільки сім'ям, чий дохід на людину становить трохи більше тисячі гривень...

Ви намагалися прожити на тисячу гривень, Арсеній Петрович? Ми чули про вашу економність, але скажемо вам чесно – нас абсолютно не радує, коли ви міняєте в літаку бізнес-клас на економ . Тому що сім'ї загиблих після втрати годувальника змінюють життя на існування. Ви розумієте різницю між цим? Треба ж, в економ – класі літаєте, а до народу так і не наблизилися», - йдеться у зверненні.

Розкритикували військовослужбовці й суму компенсації родинам загиблим, які поклали голови в боях із терористами.

«На вашу думку, 609 000 гривень, як компенсації загиблому, повинно вистачити на все. Скажіть Арсеній Петрович, завдяки яким розрахункам з'явилася ця сума? Виходячи з вашої логіки закриває «вартість» воїна, який віддав життя за свою країну? Судячи по точності, вона виведена так, що на субсидії грошей не залишилося? Невже ми стоїмо так дешево для вас?», - нарікають солдати.

У своєму зверненні до глави Кабміну захисники Вітчизни зазначили, що не збираються під час війни влаштовувати мітинги під стінами Кабміну та Верховної Ради. Солдати вважають, що це неприйнятно під час війни з Росією. Військовослужбовці запевнили, що вони поважають інститути влади.

«Але вмираємо ми тут лише тому, що зобов'язані захистити народ і наші сім'ї! І повірте не за Вас і вам подібних!», - пишуть герої АТО.

Однак, відмовившись від мітингів, солдати припускають, що при потребі прийдуть до Арсенія Яценюка додому на відверту розмову.

«Ніхто не заважає нам прийти особисто до вас, Арсеній Петрович. Прийти під паркан одного з ваших маєтків, або вашої квартири, дочекатися вас і поговорити з вами. Віч-на-віч. Повірте, ви нас вислухаєте і в той момент будете дуже заклопотаний сформованою проблемою. Ми – десантники. Думаю, не варто вам пояснювати, що ми робимо в АТО і якою ціною нам обходяться наші перемоги? Ми могли б розповісти вам про ціну за сектор Д, Маріуполя, Савур-Могили,, Зеленополья, Красного Лиману, Логвиново, ДАП. І готові вислухати вашу аргументацію, у скільки ви оцінюєте наші зусилля по захисту своєї країни», - запевнили прем’єра в своєму зверненні «блакитні берети». 

Військовослужбовці висловили надію, що Арсеній Яценюк їх почує. Якщо ж реакції з Кабміну на проблеми солдатських сімей не буде, пообіцяли скласти колективний лист.

«Якщо і після цього ви залишитеся байдужим до свого народу, ну що ж, тоді чекайте нас у гості. Повірте, нам буде про що поговорити.

Наші вимоги прості: скасуйте цей маячний документ і компенсуйте сім'ям загиблих бійців суми які вони виплатили... завдяки вашій некомпетентності! Це свого роду акт протесту і недовіри Вам і вашій команді! Слава загиблих Героям!», - написали десантники.

Нагадаємо, що питання про відставку уряду Арсенія Яценюка наразі не на часі. Так вважає глава парламентської фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко. Більше того, нардеп заявив, що наразі в Україні Яценюку не існує  альтернативи.

7

Коментарі