хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Донецьку правозахисницю"попередили"українських пісень не співати

Вчора апеляційний суд Донецької області скасував рішення суду першої інстанції, яким донецьку правозахисницю Марію Олійник оштрафували на 340 гривень. До адміністративної відповідальності відому націоналістку і лідера "Просвіти" привернули за її участь у святкових заходах 24 серпня. Вночі напередодні на прохання донецького мера адміністративний суд заборонив місцевій громадськості відзначати 20-річчя Незалежності. Проте близько 400 жителів Донецька пройшлися по тротуару головної вулиці, співаючи національні пісні, а потім спільно зі священиками помолилися за Україну.

Марія Олійник у своїй скарзі просила скасувати рішення Ворошиловського райсуду як аморальне і незаконне. Однак, вина Олійник в апеляційного суду не викликала сумнівів. Тим не менш, покарання суд скасував. У постанові говориться: "Апеляцію задовольнити частково, звільнити Олійник від адміністративної відповідальності у зв'язку з малозначністю правопорушення. Обмежитися зауваженням".

"Прочитавши цю постанову, суддя опустила погляд і втекла, - коментує Марія Олійник. - По-моєму це щось новеньке в юриспруденції - робити зауваження учаснику забороненого зібрання, немов школяру, який нашкодив. З 1988 року я влаштовую мітинги на тему національного відродження України. Але навіть у тоталітарному СРСР нам не заважали співати і молитися. За те, що на мітингах я зізнавалася в коханні до України, зауважень мені не робили навіть співробітники одіозного КДБ. Так що це ще одне донецьке ноу-хау.

Суддя не могла мене виправдати, тому що це "малозначна" справа для донецької влади є політичним. Але й оштрафувати не посміла. Придумала свій варіант".

Тетяна ЗАРОВНА Джерело: Gazeta.ua
15

Коментарі

123.12.11, 22:47

У мене просто немає слів!!!

    223.12.11, 22:57

    Наглость русских свиней, захвативших власть в Украине, не имеет аналогов. Это ж надо додуматься - запретить отмечать государственный праздник. Понятно, что мордовские выродки ненавидят независимость Украины, но ведь суд должен руководствоваться законами, а не чувством ненависти ко всем, кто вырвался из московской оккупации...

      анонім

      323.12.11, 22:58

      У нас подібне в Одесі! Тягають зараз по допитам через те, що під час офіційних заходів окупаційної влади біля памятника Шевченку співали українських пісень. Проте зовсім не реагують на той факт, що представники жидівських організацій в цей же час стояли з прапорами, серед яких був прапор нациської Німечинни.

        423.12.11, 23:43

          523.12.11, 23:49Відповідь на 3 від анонім

          Як вас ще за той прапор не тягають - думаєш він просто так там опинився ?

            624.12.11, 02:39

            Спасибі мешканцям Донбасу за прєзідєнта ананаса!!!!

              724.12.11, 07:39

              Шановні, не варто сприймати це так близько до серця, ви очікували чогось іншого? чи може даунецькі вас розчарували у чомусь? Це лишній раз доказує нам одну істину - потрібно вперто і методично робити своє, не ідучи на жодні компроміси із цією владою і тими йолопами, що її підтримують, ці виродки ніколи не зміняться, це не люди, - це паразити для яких не існує ні народу, ні країни, ні мови, ні національності, ні традицій. Ця мерзота - породження комунізму, що буде пристосовуватись до будь-якого режиму чи політичних переконань лишень для того, щоб і дальше паразитувати на тілі народу. Цю наволоч зможе знищити тільки прихід націоналістів, а не демократів чи ліберастів, і ще одне - засуньте толерантність свою кудись подалі, вона нічого хорошого ні вам ні вашим дітям не принесе.

                824.12.11, 10:25

                суддю на мило

                  924.12.11, 12:21Відповідь на 7 від zevs78

                  потрібно вперто і методично робити своє, . Що саме???????????????

                    1024.12.11, 14:24

                    донбасу пох... хай би в Галичині заборонили українських пісень співати!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна