Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Знищення старого Києва

Відеоекскурсія від Михайла Кальницького - дворами закинутих садиб у центрі Києва. Раніше тут жили Сікорський, Глушков, Мурашко, Купрін. Потім їх обіцяли оголосити пам'ятками. Зараз вони стоять покинуті. А замість будинка Сержа Лифаря вже скляний паралелепіпед.

Києвознавець Михайло Кальницький провів екскурсію для Радіо Свобода закинутими київськими будинками - все в межах 10 хвилин ходу до Хрещатика.

Садиба Сікорського на Ярославовому Валу, 15, де майбутній авіаконструктор випробовував перші моделі вертольотів і де в 1970-их жив не менш легендарний кібернетик Глушков - тут уже чи не 20 років збираються робити музей, але все не роблять.

Садиба художника Мурашка, яку вже кілька років стоїть покинута і руйнуватися не збирається. Будинок на Михайлівський, 10, де тусувалася богема і науковці. Знищений дохідним хмарочосиком будинок, у якому жив Серж Лифар.

16

Коментарі

16.04.11, 23:04

Історичний Київ має нещастя весь знаходитись в центрі... Тому так чи інакше, сьогодні чи пізніше, подібні будівлі приречені бути знищеними - аби звільнити місце скляним паралелепіпедам, бетонним кубікам і іншим урбаністичним монстрам довільної форми... Занадто дорого коштує земелька під тим історичним "хламом" (з точки зору забудовників), аби дозволяти їй мати нахабство бути істсорично і культурно значимою...
Взагалі, Київ вже дуже мало схожий власне на Київ...
Та й Киян з великої літери в ньому майже не лишилося...

    Гість: front242

    26.04.11, 23:06

    Дуже прикро, будинки стоять пусті або руйнуються, цент Києва. А будуються тільки маркети та бутіки. Замість реставрації поки не завалилося, кидаються будувати всілякі примхи іже з ними. Або продають за копійки зовсім не зрозуміло кому. У нас в парку, не зовсім до теми, повирубували дерева, будують фітнес-шмітнес центр, хоча за небагато метрів є вже збудований (який доречі відтяпав половину стадіону школи під тенісні корти).

      36.04.11, 23:08Відповідь на 1 від no-sense

        46.04.11, 23:12Відповідь на 2 від Гість: front242

        У нас колись неподалік від дому теж почали будівництво "спортивно-оздоровчого комплексу" - принаймні про це свідчила табличка на воротах, хоча місцеві мешканці (котрі тепер замість чудового виду з вікон на невеличкий скверик мають можливість милуватися височенним темно-коричневим парканом і задньою глухою стіною будівлі) шалено опиралися, але їх ніхто й слухати не став - порозпихали охоронцями та машинами, та й своє діло зробили... Але найцікавішете, що цей "оздоровчий" центр виявився крутим рестораном, в якому коли гуляють якесь бучне весілля, то по машинам, припаркованим поруч, можна вивчати новинки світового автопрому...
        Рєдіски...

          56.04.11, 23:14Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

            Гість: front242

            66.04.11, 23:16Відповідь на 4 від no-sense

            Не знаю, в нас поки табличка. Хоча в мене відчуття що парк хтось вже прихватизував тихенько.

              76.04.11, 23:18Відповідь на 6 від Гість: front242

              Не знаю, в нас поки табличка. Хоча в мене відчуття що парк хтось вже прихватизував тихенько.У них життєве кредо, як в тому анекдоті:
              Йде мужик вулицею ввечері, дивиться - дошка лежить. Він озирнувся туди-сюди - нема нікого. Бере дошку під пахву та й каже: "Заберу, бо ще хтось вкраде"...

                Гість: front242

                86.04.11, 23:34Відповідь на 7 від no-sense

                у нас так хтось з фонтанчика мармурову плитку зберіг собі на пам'ять, аби не вкрали.

                  96.04.11, 23:35Відповідь на 8 від Гість: front242

                  у нас так хтось з фонтанчика мармурову плитку зберіг собі на пам'ять, аби не вкрали.Так подібні явища у нас набули характеру епідемії...

                    Гість: front242

                    106.04.11, 23:41Відповідь на 9 від no-sense

                    та вони просто нікуди не поділися, заводів нема – а звичка залишилась.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна