За приднепровско- донецкий рабочий союз

Цілком несподівано отримав посилання на вельми цікавий сайт.

Одразу не лякайтеся, трохиlol роздивіться по розділах сайту...

Один з розділів називається Вожди omg


Книгозбір ВАРТИ - О. БОРГАРДТ "Аналітична історія України"

У книзі освітлено період історії України від її перших відомих нам початків, і далі до 1991 року.

 Книга Олександра Боргарда відзначається культурною гостротою суджень і науковим підходом до аналізованих історичниї подій. Зазначимо, що центр ваги цієї історико-публіцистичної праці лежить не стільки в тому аби відтворити минуле, а головне, щоб його проаналізувати. Щоби принаймі не наступати на ті ж самі граблі. Щодо цього, процитуємо радше самого автора:

«Нас тут цікавлять саме історичні події, як наслідок певних причин. Будуть цікавити рушійні сили подій, та те, що могло би бути якби змінилися певні причини. Тобто нас цікавитимуть не так самі сторичні події як такі, а радше те, звідки вони виникають, та до чого та в який спосіб призводять. Оце ми й будемо вважати якоюсь мірою, не більше – аналітичною історією».

Отже О. БОРГАРДТ  "Аналітична історія України"


АфроРабин з Чікаго

Двоюрідний брат Мішель Обами (дружини 44-го президента США) - один з найвпливовіших рабинів Чикаго.

На цьому фото він другий праворуч, в червоній краватці. Звуть його Capers Funnye, він глава організації "Ефіопська єврейська конгрегація". Входить до ради Американського єврейського конгресу на Середньому Заході. На початку 1990-х він був єдиним чорношкірим рабином в Чикаго, завдяки цьому зміг звернути в іудаїзм кілька тисяч місцевих негрів. Причому придумав оригінальний хід для їх залучення - у своїй синагозі став проводити служби під спів Spirituals і бій барабанів.


Картини Василя Шульженко

Художник живе та працює в Москві. 

Из интервью: — А что, «плохие русские лица» хорошо продаются на Западе?

— Большинство своих картин я действительно продаю в Америке, но, знаете, там как раз считают, что они просто пропитаны любовью к России! А здесь даже приятели говорят мне: «Не любишь ты русских, Вася!» Но я, как русский, имею полное право спросить: «А за что нас любить?» Да мы худшие люди в мире — злые, ленивые, завистливые! К примеру, американец скажет: «Мой сосед Сэм молодец, он такой успешный!» А наш деревенский пьяница будет ненавидеть и презирать работящего зажиточного мужика. А миф о широкой русской душе? Широкой она становится лишь на время действия алкоголя.

Всі ці картини, природньо, мають і свої назви... Проте їх тут не наводжу... І так все зрозуміло.

Липецкие коммунисты возлагают цветы памятнику Ленина

Просто перегляньте (попередньо не забудьте відвідати WC):



Книгозбір ВАРТИ - О. БОРГАРДТ "Дві культури"

До  вашої  уваги  категорично  пропоную  книгу Олександра Боргарта "Дві культури"(!)

Наведу тільки одну цитату, що на початку цієї книги --- "

Крiм прямої – вiйськової, полiтичної та культурної агресiї, Росiя вела й веде протиУкраїни широко закроєну пропагандну агресiю, цiллю якої є:

1.Довести всьому свiтовi, що жодної України взагалi немає й нiколи не було, єлише “южная окраiна Россіі”.
2.Якщо це не вийде повною мiрою, то довести, принаймнi, що нема й не було жодногоукраїнського народу.
3.Як не вдастся й це, то довести хоча б, що нема i не може бути жодноїукраїнської культури, а значить – i української мови.
4.Коли не вийде, зiрветься й попереднє, то довести хоча б те, що жалюгiдна,вiдстала та провiнцiйна українська культура – в жодний спосiб не порiвнюється з“вєлiкой русской культурой”. Втiм, “вєлiкой” її, крiм самих росiян, здається, –нiхто й нiколи не називав."

І дещо про самого автора книги:

5 серпня 2002 року на 84-му році життя зупинилося серце Олександра Олександровича Боргардта - відомого науковця, есеїста, графіка, перекладача, культуролога. Окрім свого безпосереднього фаху - фізики, професор Боргардт активно цікавився літературою та історією, вільно володів кількома європейськими мовами. Останні 15 років він особливо плідно працював у царині есеїстики та культурології. Одна за одною вийшли його книги - "Бич Божий", "Дві культури", "Аналітична історія України" у трьох частинах. Остання праця вже встигла викликати помітний резонанс і жваве читацьке зацікавлення. В архіві О. Боргардта залишається чимало невиданих праць: переклади з Ф.Г.Лорки, гостроактуальне дослідження "Мовне питання на Україні (трохи правди проти моря брехні)", численні статті та розвідки, якими пристрасний полеміст відгукувався на злободенні проблеми сучасності.

О.Боргардт народився 3 лютого 1919 року біля станції Синельникове в родині професора біології. Походить зі швейцарського роду, дід О.Боргардта - Йоган Боргардт - воював на Кавказі на боці Шаміля. Потрапивши до російського полону, назавжди лишився в імперії. Звідси, напевно, гостре неприйняття О.Боргардтом будь-яких імперій - від Римської до Російської. Антагонізм між імперськими і вільними світами - наскрізна тема наукової та есеїстичної творчості О.Боргардта. Його "Аналітична історія України" є чи не першою спробою аналітичного осмислення історичних фактів, подій та їхніх наслідків. Все, що створене пером професора Боргардта, відрізняється гостротою аналізу, скепсисом науковця і вірою патріота. Власне, О.Боргардт уособлював собою три поняття, реабілітуючи їхнє первинне, незамулене значення - інтелігента, науковця і патріота. Український світ помітно збіднів, зазнавши втрати, але залишилися книги професора Боргардта та його великий архів, який нащадкам ще належить поцінувати. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у серцях його учнів, друзів, усіх, хто мав честь знати його особисто.


І все ж - Орест Лютий (!)

Мабуть, враховуючи побажання шанувальників північної імперії зла, модератори прибрали розміщений у моєму блозі матеріал під назвою --- Орест Лютий - "Убий у собі мocкaля" [Censored Version]...

Це свідчить про те, що творчість Ореста Лютого є вельми доречною та послідовною, і що саме головне, корисною для України. Пропоную вашій увазі посилання на ютубний канал Ореста Лютого, щоб ви завжди були в курсі його творчої діяльності - Канал користувача OrestLutiy



Антифашистський марш в Одесі

Подивитись потрібно всім(!!!) А плакати чи сміятися вирішимо після перегляду...

Книгозбір ВАРТИ - "Даогопак" - графічний роман-блокбастер

"Даогопак" - графічний роман, написаний Максимом Прасоловим, Олегом Коловими і нарисований Олексієм Чебикіним.

В cюжеті міксовані локальне та глобальне. Серед героїв – запорізькі козаки, ассасини, ніндзя, турецький султан. При цьому, деякі риси вигаданного світу добре знайомі: шахраюваті митники, гарні жінки-утриманки.

Максим Прасолов: "Ми сучасні люди, тому ми робимо сучасну історію, ми переосмислюємо ту спадщину, яку маємо. І ми дуже хочемо донести до свідомості і українця, і світу дуже просту ідею: наші козаки-характерники – це точно такі самі самураї, які існували приблизно в той же час, це точно такі самі майстри кунг-фу, це такі ж лицарі, як шотландські у "Хороброму серці"".

Більш докладно про цю книгу читайте тут (рекомендую як для дорослих українців, так і для української малечі)