КРЦ починає інфокампанію про водопостачання Криму.


Незважаючи на те, що в окупованому Криму катастрофічно не вистачає води, російська влада продовжує закликати тисячі туристів на півострів.
Щоб «проінформувати міжнародне співтовариство про те, що дійсно відбувається в Криму і попередити про можливі наслідки, Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) запустив інформаційну кампанію «Ні краплі окупанту».
Про це повідомляє сайт КРЦ 30 липня.
«Тема дефіциту води загострилася у 2020 році. Окупаційна влада продовжує активно популяризувати цю «проблему», роблячи різні заяви. Уже кілька разів Росія звинувачувала в нестачі води саме Україну і закликала міжнародне співтовариство звернути увагу на «антигуманні дії» Києва щодо перекриття подачі води в окупований Крим», - відзначають в КРЦ.
Тут також вказали на те, що російська мілітаризація півострова при цьому триває, що, на думку правозахисників, безпосередньо впливає на забезпечення населення Криму водою.
У КРЦ мають намір інформувати про те, «кому дійсно не вистачає води і хто в цьому винен».

Раніше Генеральна прокуратура Росії звернулася до Європейського суду з прав людини зі скаргою на Україну, в тому числі за «водну блокаду» Криму. Пізніше стало відомо, що Європейський суд з прав людини відхилив запит Росії про застосування тимчасових заходів в рамках міждержавної скарги на Україну про вимогу припинити блокування надходження прісної води до Криму і обмеження прав національних і мовних меншин.
Влада Криму заявляла, що готується подати проти України позов «через шкоду, заподіяну півострову водною блокадою» після перекриття Північнокримського каналу. Як заявляв голова російського парламенту Криму Володимир Константинов, перш ніж звертатися до міжнародних інстанцій, підуть позови в російські суди.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що відновлення подачі дніпровської води в Крим каналом можливе тільки після його деокупації.
Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що з урахуванням анексії Кримського півострова «Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам в Криму».
https://myc.news/ua/obshestvo/ni_kapli_okkupantu_krc_nachinaet_infokampaniyu_o_vodosnabzhenii_kryma?fbclid=IwAR3nXzl-9tInfrHHeNbCAAf_5UEUSPpdUjAqYwbyjiS9oON6SRC9VAtLMAg

Як Росія економить воду в Криму.


20:52 30 липень Київ, Україна
Проблема водозабезпечення Криму лежить повністю на совісті російської влади. Тож не дивно, що, не знаходячи вирішення, кремлівські "підспівувачі" віщають з блакитних екранів про вину України в нестачі води на півострові. Проте нещодавні дощі повинні були ненадовго вирішити водну кризу, наповнивши кримські водосховища, що висихають. Але далеко не всі вони були наповнені і для того, щоб хоч якось заощадити прісну воду в розпал туристичного сезону, в Криму використовують "аварії водних магістралей".
Росіян агітують приїжджати до Криму на відпочинок, хоча чудово розуміють, що на півострові, як і раніше, не вистачає прісної води, буріння свердловин і дощова вода не зможуть вирішити проблему.

Як наслідок, ті нечисленні туристи, які приїжджають до Криму, витрачають і без того обмежені запаси води, тим самим посилюючи майбутнє становище кримчан.
Поки що, крім того, щоб перекачувати воду з більш заповнених водосховищ в більш порожні, окупаційна влада нічого дієвого не придумала. Так, військові повернулися до Білогірського водосховища, щоб в "потрібний" момент почати качати воду для потреб Сімферополя.
У минулому році поповнювали запаси таким же чином, проте тоді воду брали з Тайганського водосховища. В результаті воно втратило свій запас води, спустошившись до критичної межі. На цей момент кількість води в ньому оцінюється в 1,498 млн кубометрів, що в процентному співвідношенні складає всього близько 10% від норми.

У той самий час, Білогірське водосховище заповнене на 43,4% від проєктного об'єму, що становить 10,1 млн кубометрів. За умови, що сімферопольці споживають по 120 тис. кубометрів води на день, то тільки на потреби цього міста води у водосховищі вистачить всього на неповних 3 місяці. А якщо врахувати, що штучна водойма може живити Судак, Феодосію і Керч, то запасів може не вистачити і на місяць.
Мабуть, тому в Сімферополі регулярно відбуваються аварії на мережах водопостачання, що призводить до частого відключення води. Так сталося і 19 липня. Після оголошення про аварію, в більшості мікрорайонів міста обмежили подачу прісної води. Обмеження також торкнулися сіл Зарічне, Піонерське, Добре, Цегляне. Як довго будуть проблеми з водопостачанням в даних районах, сімферопольська адміністрація не повідомляє.

Стара добра байка комунальників, щоб відмивати гроші, працює тепер на "чесне слово" окупаційної влади. Вони, нібито, "вирішили проблему з водопостачанням на півострові" бурінням свердловин, перекачуванням води з водосховищ, збором дощової води, але, от біда, трапилася "аварія". Не виключено, що розрив труб або вихід з ладу насосної станції дійсно міг статися, проте в розпал туристичного сезону, під час піку сонячної активності, посухи, адміністрація міста не може вирішити проблему в найкоротші терміни. Все це дуже підозріло.

РФ намагається зірвати візит Вселенського Патріарха в Україну.


09:42 30 липень Київ, Україна
У 1033-ю річницю Хрещення Русі-України підконтрольна Кремлю Українська православна церква зібрала під час пандемії тисячі парафіян на Велику хресну ходу з метою провести політичні маніфестації і зірвати візит Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну.
З огляду на те, що план зриву візиту Варфоломія через поширення коронавірусу поки залишається під питанням, а пропагандистські меседжі «Стоп Варфоломій!!!», «Святий княже Володимире, захисти нас від Варфоломія!!!» своєї мети не досягли, проросійські інтернет-ресурси запустили таку інформаційну хвилю.
Так, 27 липня «versii.com» опублікували статтю «Помилка пРезидента», в якій мова йде про те, що нібито «24 серпня на святкування ювілею Незалежності приїжджає Константинопольський патріарх Варфоломій, і Офіс Президента планує урочисто передати йому Софію Київську, а також трохи пізніше, Києво-Печерську та Почаївську лаври». Надалі новину передрукували проросійські «зливні бачки», такі як «naspravdi.info», «livejournal» - «naiusha», «Україна Зараз», «Україна Online», «Донбас і Мир» і деякі інші.
Судячи із залякування вірян і читачів, штучного загострення міжконфесійного протистояння, наміру організувати акції протесту, для РФ зрив візиту Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну вкрай важливий. І наскільки далеко Москва готова піти для досягнення цієї мети, залишається тільки здогадуватися...

Як поліціянти дозволами на зброю торгували..




18:51 29 липень Київ, Україна
У березні цього року в поліції виявили масштабну корупційну схему видачі дозволів на мисливську вогнепальну нарізну зброю, гладкоствольну зброю і так звані «травмати» - пристрої для відстрілу гумових куль. Всього було зафіксовано більше двох тисяч випадків видачі дозволів з використанням підроблених документів.
Як стало відомо, дозволи видавалися з неприпустимими порушеннями, в основному без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без належних документів корисливі поліціянти розміщували в групах відомих месенджерів. Серед «замовників» такої послуги були крім співробітників правоохоронних органів і органів державної влади, представники криміналітету, для яких така зброя була необхідна явно не для самооборони або полювання.
Таким чином поліціянти, покликання яких - зберігати громадський порядок, законність і захищати законні права та свободи громадян, своїми діями навпаки озброювали людей з нечистими намірами, яким така зброя необхідна для рекету або вчинення інших протиправних дій.



Викликає занепокоєння той факт, що в той час, коли порядні і вірні присязі правоохоронці, ризикуючи власним життям, захищають права громадян від протиправних посягань, інші корумповані і нечисті на руку поліціянти створюють загрози для звичайних громадян і своїх колег. Чи усвідомлювали такі ділки, що зброя, дозвіл на яку вони протиправно видавали злочинним елементам суспільства, або просто громадянам, які не мають на це достатніх прав і підстав для зберігання, може стати знаряддям скоєння злочину, а що ще гірше, бути використана проти самих правоохоронців, як це було в 2014 році в східних областях України? Питання, на яке належить знайти відповідь слідству.
Разом з тим, такі факти протиправної діяльності поліціянтів не могли пройти повз спостереження Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань і органів прокуратури. Як наслідок, злочинний «бізнес» поліціянтів прикритий, а щодо п'яти фігурантів його організації розпочато досудове розслідування.
Заслуговує на увагу і рішення керівника Національної поліції Ігоря Клименка про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї та намір провести повну перевірку вже виданих дозволів на предмет законності.
Залишається тільки спостерігати за результатами такої перевірки, прийнятих при цьому рішень, і сподіватися на позитивні зміни в організації видачі зброї та контролю за її обігом.

Новий алгоритм взаємодії органів державної влади для подолання п


19:10 29 липень Київ, Україна
Розвиток пандемії (COVID-19) визначив перед суспільством нові завдання, зокрема, виникла необхідність створення алгоритму взаємодії органів державної влади щодо вирішення вказаних проблемних питань, шляхом розробки спільного нормативно-правового акту.
На виконання доручень Кабінету Міністрів України створено міжвідомчу групу, забезпечено подобовий моніторинг здійснених операцій з медичними відходами, у тому числі шляхом проведення спільних позапланових перевірок із співробітниками ДЕІ.
Вжито заходів з перевірки дотримання вимог чинного законодавства щодо поводження з медичними відходами.
Так, на 13 об’єктах Київської області виявлено порушення у частині поводження з медичними відходами, за результатами перевірок підготовлено матеріали для закриття об’єктів у судовому порядку, для 8 підприємств анульовано ліцензії на здійснення діяльності.
В цілому заходи із позапланового контролю здійснюються у 65 підприємствах на території України. Своєчасний контроль за дотриманням встановлених вимог із сортування, переміщення та утилізації медичних відходів забезпечує належне виконання природоохоронного законодавства.

Заходи української влади з протидії пандемії.




19:03 29 липень Київ, Україна
Враховуючи особливості перебігу коронавірусної хвороби (COVID-19) на території держави, Кабінетом Міністрів України забезпечено подобовий моніторинг заходів з протидії пандемії, особлива увага приділяється умовам роботи, соціальним гарантіям медичних працівників, що залучені до лікування хворих на COVID-19. Вжито першочергові заходи щодо виплати медичним працівникам передбаченої надбавки до заробітної плати, закупівлі сучасних засобів захисту, впровадження протоколів лікування. 
У медичних установах виключено випадки відсутності ПЛР-тестів для виявлення хворих на COVID-19.
Також вирішується проблема своєчасного надання результатів ПЛР-тестів, закуплено новітні зразки лабораторного обладнання, збільшено кількість працівників, що дає можливість зменшити терміни обробки зразків аналізів, оновлено протоколи поводження з медичними відходами.
У відповідних медичних установах облаштовано спеціалізовані «ковідні» ліжко-місця з можливістю використання для лікування киснезалежних хворих.
Лікувальні заклади, визначені на лікування вірусної інфекції, облаштовано загальними системами подачі кисню, або індивідуальних кисневих концентраторів. Введено додаткові штатні одиниці, проведено навчання обслуговуючого персоналу, як лікарів що вміють застосовувати у лікуванні, так і осіб з обслуговування систем подачі кисню. Виділено додаткове фінансування на відновлення (виконання регламентних робіт) на кисневому обладнанні, відбувається заміна зношеного обладнання або такого, що не відповідає технічним умовам безпечної експлуатації, з метою усунення передумов до виникнення надзвичайної ситуації.
Так, питання запобігання надзвичайним ситуаціям, в частині утилізації медичних відходів, а також охорони навколишнього природного середовища в цілому, розглянуто на робочій зустрічі керівників правоохоронних та  уповноважених органів державного нагляду (контролю).

Нівельовані потенційні можливості зловживань у медичній сфері.


19:00 29 липень Київ, Україна
Виникнення та поширення пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) суттєво вплинуло на сферу охорони здоров’я та соціально-економічну ситуацію в цілому.
Прийняті протягом 2020 року нормативно-правові акти визначили порядок використання бюджетних коштів, спрощений порядок проведення закупівель та перелік товарів, робіт і послуг, необхідних для подолання наслідків пандемії.
Своєчасне реагування керівництвом держави та вжиті заходи запобігли поширенню пандемії, зменшено фактори ризику з дестабілізації соціально-політичної ситуації в країні та формування точок соціальної та політичної напруги. Таким чином, на початкових етапах поширення пандемії коронавірусної хвороби знівельовано потенційні можливості до зловживань у вказаній сфері та отримання посадовцями неправомірної вигоди в ході проведення закупівель за державні кошти, зокрема, виключено факти:
- закупівлі товарів, робіт і послуг, що не входять до переліку, затвердженого ПКМУ № 225(послуги із ремонту приміщень, постачання палива, закупівля меблів та інші);
- маніпулювання висновками про доцільність закупівлі лікарських засобів на користь окремих суб’єктів фармацевтичного ринку, що призводить до придбання лікарських засобів за завищеними у порівнянні з ринковими цінами;
- закупівлі лікарських засобів з критично-граничним терміном споживання, прострочених та некомплектних поставок;
- внесення в якісно-технічні параметри тендерної документації показників під конкретний лікарський засіб (медичний препарат), чим свідомо надаються переваги певним структурам та необґрунтованого визнання їх переможцями;
- закупівлі препаратів у посередників при наявності можливостей їхнього придбання безпосередньо у виробників.

Бруд і безпорадність. Девіз окупантів.


09:52 28 липень Київ, Україна
Серед причин, що вплинули на водний баланс півострова та викликали дефіцит води, поруч з глобальним потеплінням, посухою останнього року, військовою експансією окупанта та провалом «господарювання» окупаційної влади, стоїть проблема перенаселення Криму.
Замість довоєнної чисельності постійного населення Кримського півострова 2 350 000 504 особи, зараз маємо справу з де-факто наявними населенням, як мінімум, в 3 100 000 осіб. За роки окупації АР Крим та міста Севастополь населення півострова через міграцію з РФ зросло мінімум на мільйон осіб. Але це ще не все…
Згідно з російською статистикою, всього в 2020 році в Криму побувало 6,3 мільйона туристів. В цьому році влада Криму прогнозує туристичні відвідини півострова близько 9 мільйонами росіян. Практично всі традиційно «туристичні» країни закрили свої кордони у зв’язку з пандемією, тому росіяни їдуть відпочивати на окупований півострів.
Ще в квітні цього року «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що півострів готовий приймати до 10 мільйонів туристів щороку. М’яко кажучи, це не зовсім відповідає дійсності. Безперечно, окупаційна влада готова «прийняти» і 10, і 20 мільйонів.Для них це спосіб власного збагачення. Чим більше туристів з Росії відпочине в Криму – тим більше грошей потрапить до провладних кишень. Але інфраструктура півострова не здатна витримати таку кількість людей. В тому числі і водогони та каналізації.
Інфраструктура переважно радянських часів не відповідає кількості непланових новобудов, мініготелів та апартаментів, які так полюбляє окупаційна влада. Все це навантаження лягає на старі очисні споруди.
Десь поставили свої, десь ні, і каналізація зливається прямо в море та річки півострова.
Кількість грошей, які виділяються на вирішення проблеми очисних споруд, вражає, але не робиться практично нічого. Тотальне розкрадання коштів та популістські розмови.
Достатньо згадати хоча б історію зі зниклими в московському банку двома мільярдами рублів, які були призначені для ремонту основних очисних споруд Севастополя - «Південні». І це лише один зі скандалів. Очисних споруд немає, і невідомо, коли вони будуть - не тільки в Севастополі, а й у Криму в цілому.
Водогони Криму знаходяться в аварійному стані. За оцінками експертів близько 50% води втрачається в процесі транспортування до споживача. Але окупаційній владі не до ремонту та реконструкцій.
За словами віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, запасів води і можливості її природним шляхом отримати цілком достатньо в Криму. «Ми провели не одну перевірку, не одну експертизу від фахівців, в тому числі від тих, хто працював в Криму безпосередньо в тих організаціях» - розповів Олексій Резніков.
Потрібно лише піклуватися про стан інфраструктури та забезпечувати якісне та повноцінне відновлення водного ресурсу і не перетворювати окупований півострів на мілітаризовану туристичну Мекку.
Тому проблема водопостачання та захисту водного балансу півострова, яка виникла в окупованому Криму, цілком на совісті путінського Кремля та проросійської «нової влади». Але їм немає ніякого діла до проблем кримчан.
Бо «воно не своє». Крим відверто та нахабно вкрадений у України. Тому надії кримчан на запобігання гуманітарній катастрофі та на поліпшення стану з водопостачанням напряму пов’язані з поверненням до складу незалежної України.
https://myc.news/ua/kolonka_redaktora/gryaz_i_bespomoshnost_deviz_okkupantov?fbclid=IwAR1btUc4b6UZpdVTzYVhi5Mhatyrqpa7JhfKKJVJZU5n1D4jzCOkp3YZsTc

Кремль через РПЦ загострює міжконфесійні протистояння.

15:46 29 липень Київ, Україна
Москва використовувала 1033 річницю Хрещення Русі - України для загострення міжконфесійного протистояння, виводячи під час пандемії тисячі людей на політичні маніфестації.
З початку війни представники УПЦ МП були інструментом в гібридній війні проти України. Під час окупації Криму проросійські священники вмовляли українських військових скласти зброю, а інакше «будуть прокляті». На сході московські попи переховували в своїх монастирях (зокрема, в Святогірській Лаврі) бойовиків і зброю.
Зараз же московські батюшки в монастирях активно поширюють російську пропаганду, поширюючи підготовлені Кремлем меседжі: «Не агресія Росії, а громадянська війна", "не окупація Криму, а «адіннарод», «зрив мобілізації, тому що «росіяни нам брати, а ворог сидить в Києві», а також дискредитуючи офіційну владу в міжнародних організаціях шляхом поширення наклепу на дії України.
Мета діяльності розгалуженої Всеукраїнської розвідувально-диверсійної структури (УПЦ МП, що має 7 єпархій в Україні) - захоплення південного сходу України.

Відомо, що в кожній області РПЦ має потужне лобі в органах місцевого самоврядування, а при кожній з єпархій - бойові угруповання, які камуфлюються під громадські організації та надають силову підтримку російській церкві.
У зоні найбільшої небезпеки відразу 3 українські області, які межують з окупованими територіями - Харківська, Запорізька та Дніпропетровська.
Так, силову підтримку Харківській єпархії УПЦ МП надавав Бійцівський клуб «Оплот», який з початку війни організувався в однойменний батальйон (структурний підрозділ армії терористів «ДНР»). І незважаючи на те, що «Оплоту» в Харкові давно немає, залишилися проросійські організації, всілякі союзи радянських офіцерів, чию діяльність координує місцева єпархія УПЦ.
У Запоріжжі антиукраїнську діяльність проводить місцева єпархія РПЦ і її владика Лука, виголосивший анафему настоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію, що зробив інформаційну атаку на Вселенського Патріарха Варфоломія, назвавши його «апостолом сатани і вірнопідданим диявола».
Крім того, в Запоріжжі діє проросійська навколоцерковна організація «Радомир» - «бойове крило» Запорізької єпархії УПЦ МП, яке координує безпосередньо митрополит Лука.
З урахуванням амбіцій РФ отримати сухопутний прохід до Криму, а це Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь і Херсонщина, існує загроза створення «ЗНР».
У Дніпрі клірики Московського патріархату так само виступали проти Євромайдану, координували роботу проросійських організацій і силової структури «Катеринославського козацького округу». Але в 2015 році місто очолив представник проукраїнського «Блоку Петра Порошенка» Борис Філатов, який виявився давнім парафіянином московського патріархату, з відзнакою від самого Патріарха Кирила, яку він отримав в 2010 році.
Зараз Російська православна церква в Дніпрі має потужні позиції, як і 10 років тому, а проросійські організації та козачки з «Катеринославської козацької округи», що мають потужного партнера - охоронну компанію «Леон» (власник - депутат обласної ради від ОПЗЖ і давній бізнес-партнер самого Філатова і Геннадія Корбана Михайло Кошляк), зачаїлися.
Таким чином, кожен з 3 регіонів може стати плацдармом для повторення подій 2014 року, оскільки Російська православна церква в Україні - єдина дієва структура для Москви, яка залишилася після початку російсько-української війни.

СБУ заблокувала канал збуту в Україні контрабандних екстазі та к

СБУ під час спецоперації у Києві та Запорізькій області нейтралізувала міжнародне наркоугруповання. Зловмисники збували у різні регіони України оптові партії контрабандних наркотиків та психотропів.За оперативними даними, щомісячний «прибуток» ділків від наркобізнесу становив понад 3 млн грн.Встановлено, що учасники групи налагодили транснаціональний канал незаконного переправлення кокаїну, екстазі та психотропів ЛСД на територію нашої країни. Одержаний від іноземних спільників «товар», зловмисники реалізовували через власну розгалужену мережу дилерів.Правоохоронці затримали у Києві організатора і двох активних учасників угруповання під час збуту чергової партії наркотиків.У ході обшуків за місцями перебування ділків у столиці та Запорізькій області виявлено підготовлені до продажу:


  • майже 2 тис. пігулок екстазі,

  • приблизно 0,5 кг кокаїну,

  • марки ЛСД,

  • понад 1 кг канабісу,

  • інші докази протиправної діяльності.

Вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становить майже 2,5 млн грн.Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.Заходи з блокування наркобізнесу проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно зі слідчими Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві та за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва.





https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-zablokuvala-kanal-zbutu-v-ukraini-kontrabandnykh-ekstazi-ta-kokainu-video?fbclid=IwAR2pLq9tIMQvxr5hVeVt2TwsE5pBe0CrdAl7BWK5_4-OGbaLZrK6YtNJcJs