Про співтовариство

Замітки про сапки й грядки, садівництво й будівництво, про бджоли й помідори, про мурахи й різні бляхи, про паркани й таракани, про картоплю і коноплі, про розсаду й колорадів, про квочку й грибочки, про соління й самогоноваріння, про смішне і грішне, про вино і про квас та про нас і про вас
Вид:
короткий
повний

UДачні цедулки

Веду пряму трансляцію...

В нас скоро буде шашличок...


А в вас?

всем па-си-ба

  • 05.08.18, 07:38



не ну секс, єротику,любов мы тожа уважаем))) чо там говорить 

Про експерименти і все інше

Вирішила я посіяти семена і заодно перевірити тенднціі останньої дачної моди на собі. На форумах помідоролюбів і картоплеманіяків я не зареєстрована, але іноді люблю за ними підглядати з кущів. Цього разу я напідглядала, що багаті збоченці використовують спеціальний гідрогель, а, такі як я, вибирають той гель з памперсів і садять в нього все від розсади перців до дерев.
Взяла я памперс, розпатрошила йому нутрощі і дістала всі тельбухи наружу. Памперс брала новий, не починайте бекати. Вклала все на дно, полила водою, зверху насипала земельки, насіяла семена і знову притрусила земелькою. Все робила, як писали гуру петрушки і селери. Я звичайно читала і негативні відгуки, що то все фігня і все таке...але дуже вже кортіло спробувати на собі. По задумці гідрогель зберігає вологу і не треба потім часто поливати. 
Отже. Я все зробила по інструкції, поклала тепличку для чистоти опиту на сонячне підвіконня і чухнула в село. Коли приїхала, то першим ділом рванула до експерементальної станції і... нічого там не побачила. Земля порепалася за тиждень, а той гель і не думав щось віддавати. Він собі набубнявив від вологи, ще й підозрюю, що паразит ввібрав всю вологу з землі. Семена навіть не проклюнулися. Я все полила і на ранок з'явилися перші всходи. Бідосі чекали вологи і як її отримали, то дружно полізли до сонечка.
Висновок: Гель вбирає і не віддає. Може якщо садити прямо в гель і корінці проростуть в ньому, то схема спрацює, а так НІ-ФІ-ГА. Колись, як буде натхнення, я ще щось спробую виростити прямо в гельові, але поки натхнення зникло, а без нього я не працюю. Та немає експерементів, що не вдаються. Є або позитивний, або негативний результат і той і інший цінні для науки.

Фото робилося з телефону, то сорі... які є


Це набубнявив гель

Це семена насіяла

Це "сендвіч", як його назвали ті кулібіни.


Це бідосі, що почали вилазити одразу після поливу. 
Їх вже більше, може колись ще викладу фотку готових рослинок.

А тепер улюблена рубрика населення "Ліпим пульку із какульки". Це я була в селі і поки йшли дощі, я собі переводила гвозді і вибивала злість, бо ті дощі забембали. Як їх тре, то нема, а як вже не тре, то йдуть і йдуть. 

Це я зробила лавку з колоди, що залишилася від старого сараю. Колода пролежала років сто і все ще "мироточила" смолою. Для того, щоб закрити ту смолу, я цілий рік поїла чоловіка пивом, а дітей шкідливими газованими напоями, подумали ви? Ну щось типу того. Тільки не рік, а чотири. Почала збирати кришечки давно, то для такого терміну не дуже я й потравила дітей, до того там ще кришечки від молока і всього типу корисного. Лавка вийшла не фонтан, але дурне з голови я вибила точно, бо чоловік дозволив брати тільки старі іржаві цвяхи з відра, що теж простояли в тому сараї 100 років, нові не дав... Нічого, я за це його бритвою ноги побрию.


А це я приспособила старий вєлік для вазонів.


А це ми ще встигли сходити по гриби. Гриби є... часу трясця нема. prostite


Як завжди всіх люблю. Окрема подяка всім, хто пише в товаристві і ходить читати замітки.

Корисні, зручні, неприхотливі

      У світі таке величезне різноманіття рослин і квітів, що голова обертом піде, якщо почнеш занурюватись в їх глибину. Це прекрасні створіння природи, які милують і радують наші взори. Одних лише Троянд налічується декілька тисяч садових екземплярів. А Лілії, Тюльпани, Георгіни, Гладіолуси, Хризантеми....... 
       Але я хочу поговорити про прості, знайомі з дитинства, іноді наче й не примітні квіточки. 
       Календула, або Нагідки
Календула - допомагає боротися з багатьма шкідниками городу. Сіяти її можна в будь-яких частинах саду: відлякує різних комах і деяких шкідників, наприклад, гусениць бражника п'ятикрапкового - шкідника баклажана, перців і томатів, шкідників спаржі. Відлякує запахом навіть колорадського жука. Захистити посадку картоплі на 100% від нього не зможе, але вбереже інші пасльонові. Своїми фітонцидами календула, або нагідки, як називають квітку в народі, захищає сад-город. Там, де вона, росте, у ґрунті немає нематод і сам ґрунт знезаражується від хвороботворних мікробів. Календула охороняє від кліщів і кореневої гнилі овочеві культури та суницю. Присутності поруч цієї рослини бояться й інші шкідники - попелиці, малинні мухи, листогризучі комахи ягідних кущів. Висаджена серед троянд, календула вбереже їх від багатьох хвороб. (с)
      Пам"ятаю в дитинстві ці квіточки ми застосовували, коли робили квіткових ляльок. Ці квіточки годились як голівки зі шляпками smile
       А потім, коли насіння достигало, воно ставало тведеньким і його особливості давали нам змогу нарядити на вушка сережки lol  


У бабусі в міжряддях на городі завжди росли Нагідки і Чорнобривці. Коли я була малою, то думала що то для краси бабуся саде, але пізніше вона мені розповіла, що вони  корисні на городі. У мене теж вони ростуть і своєю яскравістю милують око до самих морозів.



       
       Настурція, або ще кажуть Красолька
Красоля - дуже дружелюбна до редису, капусти, гарбузових; зростаюча під фруктовими деревами, відлякує попелицю, клопів та інших блішок, білокрилку, колорадського жука, гусениць капусти. А наприкінці сезону стане прекрасною мульчею, забезпечуючи "їжею" і будинком ґрунтових мешканців. (с)
      Ця рослинка мене заворожувала з дитинства. Чому? Тому що її квіточка не була схожа на всі інші. Мені дуже подобався отой хвостик. Її ми теж пристосовували як капелюшки для наших принцес. А ще у неї цікаві листочки, схожі на листочки водяної лілії чи кувшинки. І це теж мене приваблюєю в цій рослинці.







       Чорнобривці - тагетес, бархатці
Тагетес (чорнобривці) - рекомендується саджати в найрізніших частинах ділянки, він відлякує комах, винищує нематоду в уражених нею ґрунтах, прекрасний матеріал для мульчування і компостування. Дає багато насіння, приваблює корисних комах, невибагливий, притіняє овочеві культури і ґрунт, захищаючи їх від перегріву, до того ж дуже ароматний.(с) 
       Чорнобривці - ну дійсно бархатці, їхні пелюсточки такі різні, такі приємні на дотик. І ще оцей їхній запах, він дивний, терпкий, кислуватий, але я люблю його. 







       Є ще одна група рослин, які не так корисні з приводу відлякування різної чепухи, але вони гарні тим, що багаторічні, неприхотливі та ще й можуть прекрасно рости в напівтіні і тіні. Такі собі скромняжки, але ж такі ніжні і милі. 
     Це якась декоративна м"ята. Я її подарувала собі в Умані в Софіївському парку smutili Ну зовсім маленьку рослинку відкопала, на сувенірчик cat  А вона так гарно розростається, що вже роздаю її. Гарно, що вона розложиста і не дає рости бур"янам, на ній завжи гудуть бджілки, за якими приємно спостерігати. Зараз моя рослинка без квіточок, бо перша хвиля відквітувала, далі я їм роблю зачіску каре podmig lol і чекаю нову хвилю цвітіння



        А ось ще мої улюбленці Хости. Рослинка невибаглива і головне прекрасно переносить тінь, отже там де не ростиме Роза, буде худою Лілія, не квітуватиме Гладіолус там сміливо можна садити Хосту. Її яскраві соковиті листочки мають різнобарвне фарбування і малюнки. Квіти є і розкішні і досить скромні, але головне все ж таки листя. Хости можуть бути як основою клумби, так і відтіняти або обрамляти інші квіти і рослини, створюючи для них прекрасний фон. Ця рослинка відмінно росте під деревами, прекрасно приховує пустоти в саду, перетворюючи їх у виразні різнокольорові плями.
          Саме її властивість жити в тіні і привабила мене, а коли я стала заглиблюватись в її різноманіття і спробувала як вона росте, взагалі полюбила Хосту на завжди love   Єдина проблема, це те, що під нею живуть і з"їдають листочки слизняки unsmile
У мене є 4 різних екземплярчики. 









Ці білі дуже ароматні mmmm 



Ці ще маленькі і молоденькі, але розвиваються
Хоста Блю  кадет, вона була з більшою синьовою, але мабуть сидить в неправильному місті, то трохи змінила забарвлення.



Хоста хвиляста. Теж маленька і потребує пересадки в тінь



Так що і тінь можна прикрасити podmig
Квіткового всім настрою! cvetok
 

Кіт в яблуках

Світлина від Живая Земля.

світлина стирена з інету)

оки...и я пофастаюсь))

заразительные вы , дефчонки))) и мне захотелось пофастаЦа))))
вот мои цвЯточки...я удивляюсь, как они выжили у меня и еще умудряются цвести))  .. похоже, мои извинения за мое халатное к ним отношения, были приняты)))

это я их побрызгала перед фотосессией))
...после короткого отдыха выглянуло два бутончика...
обожаю цветок, подарен мамой на мой юбилей...в начале он заснул, а потом начал цвести круглый год...от жары у него листочки становятся липкими, потому их "умываю")))


 ...а это чудо вы уже видели...
впервые за 15 лет зацвел Золотой Ус ..говорят редкое явление в домашних условиях, а если к этому добавить и то, что цветок любимое лакомство кота  - то вы поймёте мое восхищение!))

зацвел в апреле месяце, бутоны расскрылись за одну ночь...чем не чудо))

..на этом фсьо, больше кина не будет)) спасибо за внимание)
приятного всем вечера)cvetok

Мій шатеново-чорний брунет ))

       І знову еволюція росту із зернятка до дорослого мужчини sila
Зернятка соняха думаю вам знайомі і в рекламі не потребують ))
Щоправда у мене не той сонях, що сємки лускать, тут інший екземплярчик, але насіннячко майже однакове.

Чомусь в цьому році захотілось посадити у дворі декоративний сонях.
Ось перший вже квітує.
А було все ось так в хронологічному порядку









Зросту він трохи вищий мене (1,61). Я не заміряла, але щоб мені заглянути йому у вічі треба стати навшпиньки lol





Пьі.Сьі. позаду хата і білльо сусідські )))

І в додачу фотки Гладіолусів, які ще розквітли











Всім квіткового настрою! cvetok