хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Богдан Гаврилишин – людина, котра славила Україну на весь світ

24 жовтня 2016 року о 5-й ранку в 90-річному віці пішов з життя видатний українець Богдан Дмитрович Гаврилишин. Людина з великої літери, людина, котра внесла вагомий вклад у розвиток країни, людина, котра піклувалася про майбутнє нашої держави, людина, котра славила Україну на весь світ.

                                   

Україна сумує за видатним українцем, але Тернопільщина сумує особливо, адже народився Богдан Гаврилишин у нашому краї, в селі Коропець біля міста Монастирська.

У ті роки Тернопільщина була під владою Польщі, тож він три роки навчався у початковій школі села Жизномир. Згодом — у Бучацькій польськомовній гімназії. З вересня 1941 року навчався у Чортківській гімназії, а з1943 року – у Дрогобицькій гімназії.

                                     

Під час Другої Світової війни у 1944 році його забирають до Німеччини. Після війни він потрапив у табір переміщених осіб. Там навчався, здобувши середню освіту.

З 1947 року Богдан Гаврилишин переїхав до Канади. Спочатку працював лісорубом, згодом – офіціантом. Але його як обдаровану особистість вабила освіта, тож він першим із повоєнних емігрантів вступив в Університет у Торонто і здобув диплом інженера та диплом магістра.

Після університету і декількох років роботи в міжнародній компанії Б. Гаврилишина відрядили на навчання у Міжнародний інститут менеджменту в Швейцарії. З 1968 року він став директором цього навчального закладу, яким керував 18 років, виховав велику плеяду спеціалістів вищої кваліфікації для сотень компаній в усьому світі.

Оскільки Гаврилишин був талановитим економістом, то завжди вів активну наукову і громадську діяльність. У 1980-х роках його вибрали членом Римського клубу, Міжнародної академії менеджменту, Світової академії мистецтва і науки. Також його удостоїли ступеня доктора економіки Університету Женеви і Університету Альберти, а також дали почесну відзнаку Університету Торонто.

На рахунку Гаврилишина-науковця понад 100 статей, участь у конференціях та семінарах у 70 країнах світу, а одна із його книг «До ефективних  суспільств – Дороговкази майбутнього» набула світового значення і перекладена вісьма іноземними мовами.

У 1988 році Гаврилишин виступив із ініціативою створення міжнародного інституту менеджменту у Києві (МІМ-Київ) під егідою Академії наук України. Цей заклад першим почав готувати в колишньому Радянському Союзі магістрів бізнес-адміністрування.

За участі Богдана Гаврилишина в Україні були створені благодійні міжнародні фонди «Відродження» та «Міжнародний центр перспективних досліджень».

                                     

Богдан Гаврилишин був економічним радником українських президентів, прем’єр-міністрів, спікерів парламенту.

Його трудову діяльність високо оцінили і в Україні, і в світі, тому що все своє довге життя він присвятив Україні.

19 жовтня Богдан Дмитрович відсвяткував свій ювілей. Він прожив 90 років, за які встиг зробити багато можливого і неможливого. Адже його життєве кредо: «Мрій глобально – дій локально» і відзначає весь життєвий шлях.

Як повідомляє Благодійний фонд Богдана Гаврилишина: «Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві».

Прощання з Богданом Гаврилишиним відбудеться 28 жовтня у храмі на Аскольдовій Могилі у Києві з 16.00 до 22.00.

Після кремації прах упокоять в Женеві.

Світла пам’ять Великій людині, котра жила задля своєї держави! Такі люди не вмирають. Вони живуть, доки живе пам’ять про них.

http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/117-bohdan-havrylyshyn-liudyna-kotra-slavyla-ukrainu-na-ves-svit


5

Коментарі

126.10.16, 11:16

    226.10.16, 11:21

      326.10.16, 11:34

        426.10.16, 17:35

        В СРСР він не досягнув би таких висот, однозначно. Навіть ще і сьогодні в Україні ще не склалися державою умови для вільного розвитку особистості.

          526.10.16, 17:36

          Вибачте, але поради Радників ЧАСТО перекручують навпаки!

            627.10.16, 09:29

            Світла Людина!

            ***Богдан Гаврилишин був економічним радником українських президентів, прем’єр-міністрів, спікерів парламенту***
            БУВ! - та схоже на те, що всі його поради, наша Жидо-Олігархічна Влада виконувала "З точніст'ю до НАВПАКИ"...

              727.10.16, 09:41

              Для чого перераховуєш цілий ряд дебілів?

                827.10.16, 09:42Відповідь на 6 від Богдан Ляшко