Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

"Лід" рушив, панове присяжні засідателі?

  • 06.07.15, 19:53
Сакварелідзе розповів, за що прокуратура вимагала рекордний хабарПонеділок, 06 липня 2015, 15:27
Версія для друкуКоментарі12

Прокуратура Київської області вимагала хабар в розмірі понад 3 млн грн від підприємця, який займається видобутком піску.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, під керівництвом якого були затримані підозрювані працівники Київської прокуратури і ГПУ.

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинення його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну угоду і, повіривши нам, передав деталі справи", – повідомив він.

За словами Сакварелідзе, перевірка виявила, що "київські прокурори діяли не самі по собі, а під керівництвом "великого начальника" з стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним".

Заступник генпрокурора додав, що вимагатиме для затриманих найвищу міру запобіжного заходу. За його словами, їм загрожує "безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна".

Як відомо, у неділю Генпрокуратура і СБУ затримали заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабара.

Під час обшуку у них були знайдені величезні суми грошей, незареєстрована зброя і діаманти.

Українська правда

У кацапстані істерика...

  • 05.07.15, 19:58
В России началась истерика из-за планов бундесвера провести учения в Украине
Апостроф

Дмитрий Рогозин

Вице-премьер РФ Дмитрий Рогозин сравнил немецких солдат, которые примут участие в военных учениях в Украине, с немецко-фашистскими захватчиками.

Об этом Рогозин написал в своем Twitter.

«По местам «боевой славы?» — с сарказмом прокомментировал Дмитрий Рогозин новость о том, что немецких военных отправят на военные учения в Украине.

«Для помощи в воссоздании дивизии Галичина», «Им вначале надо организовать экскурсию в Сталинград и в Прохоровку с демонстрацией кинохроники! Возможно у них желания изменятся?!», «Похоже, немцы в 1945 ничего не поняли», — подхватили слова вице-премьера пророссийски настроенные пользователи.

Ранее сообщалось, что военные из Германии примут участие в учениях в Украине.

Источник: Апостроф

Без слів...із сльозами на очах

  • 05.07.15, 06:15
“Кіборг” Станіслав Стовбан з протезом, на милицях і 30-кілограмовим наплічником поїхав в АТО
news-image: “Кіборг” Станіслав Стовбан з протезом, на милицях і 30-кілограмовим наплічником поїхав в АТО
Калушанин Станіслав Стовбан, якому вдалося вижити у Донецькому аеропорту, а потім побувати у полоні і перенести кілька операцій, поїхав на Схід до бійців своєї бригади.

Про цеу соцмережі повіжомила телеведуча і волонтер Соломія Вітвіцька, інформують”Вікна”.

— От є Герої, котрі себе такими не вважають. Котрі настільки скромні, що слухаючи компліменти шаріються і “віднєкуються”. І вони найбільше захоплюють та надихають! — каже Соломія вітвіцька. — Стас з протезом, на милицях і 30-кілограмовим наплічником за спиною їде на схід до своєї бригади.

За її словами, калушанин ще думав лізти на другу полицю, але пасажири йому такого щастя не влаштували.

— Як він написав уже з потяга, що половина вагону запропонували йому свою нижню поличку. Інша половина і сама мала квитки з верхніми. “Все буде ВДВ” — завжди каже СТАС та посміхається! І я йому вірю! — твердить волонтер.


Ю.Андрухович по ефективність москальського зомбування

  • 05.07.15, 06:06
Юрій Андрухович пройшов на Івано-Франківщині дводенне зомбування російським ТБ
news-image: Юрій Андрухович пройшов на Івано-Франківщині дводенне зомбування російським ТБ
"Чергуючи на екрані Михалкова з Примаковим, російське телебачення досягало свого неминучого фізіологічного ефекту - я втягувався і звикав", - Юрій Андрухович, спеціально для DW.

На вихідні потрапляєш у Карпати, а точніше в околиці Верховини. Інтернету в господарів немає, й це, вирішуєш, навіть добре. Треба ж, нарешті, спробувати, чи існує життя без Інтернету. Чи витримаєш без нього майже дві довжелезні доби?

Зате є телебачення, супутникове. І всі навколо дивляться російські телеканали. Українські деякі теж можна дивитись, але з російськими місцевому населенню якось звичніше.

Так я вирішую поставити експеримент над самим собою й дивитися те саме, що й тутешні люди. Мені вже, до речі, давно хочеться насолодитися легендарним Дмитром Кисельовим, про якого я чув стільки цікавого.

З Кисельовим, відразу вам скажу, мені не пощастило - за дві доби чомусь не трапилося жодного його виходу, він лише промайнув у кількох заставках як солодка обіцянка феєричного недільного телевечора. До якого я в горах просто не дотягнув.

Однак разів вісім мені траплялися довгі й повчальні монологи Микити Михалкова - він, як завжди останніми роками, захищав простий народ від підступних і цинічних лібералів. І у нього це, як завжди, виходило. Я, щоправда, попервах так і не зрозумів сенсу аж настільки частих його появ на екрані. Це ж усе-таки не Євгеній Примаков, який саме помер, і російському телеглядацтву стали посилено нагадувати про його ще недавнє існування - набір примаковських цитат був завжди один і той самий і мав свідчити про неабияку масштабність новопереставленої постаті.

Михалков проте був не тільки живий, а навіть і переповнений життєвими силами, дещо навіть надміру, наче котрийсь із третьорядних персонажів "Незакінченої п'єси для механічного піаніно", що її я колись передивлявся не без щирого захоплення.

Трохи згодом до мене дійшло: отак чергуючи на екрані Михалкова з Примаковим, російське телебачення досягало свого неминучого фізіологічного ефекту - я втягувався і звикав. На другу добу мені що без одного, що без другого вже робилось якось порожньо й незатишно. У мене прорізувався умовний рефлекс.

Ні, там, звичайно, були ще чудові інформаційні картинки про перемоги російського спорту на Європейських іграх у Баку. І привітання президента Путіна з тієї ж нагоди - "тріумфального", як сам він його назвав, виступу російської збірної. І ще цілий ряд усяких дуже оптимістичних або просто симпатичних сюжетів про чергові успіхи в "імпортозаміщенні", арктичному судноплавстві, вітчизняному книговиданні та про майбутнє російської космонавтики.

З-за кордону ж долітали суцільні зойки і стогони: Туніс із його закривавленими пляжами, Тайвань із вибухами в аквапарках, Греція з неминучим дефолтом, розгублений і вже напіврозвалений антиросійськими санкціями Євросоюз. Світ поза кордонами Росії здавався просто жахливим, сповненим небезпек, таємних течій, нищівних планів і самовбивчих намірів. І в ньому, звичайно, своє особливе й почесне місце посідав наш рідний "Юго-Восток" (перепрошую, я справді не знаю, як це перекладається українською - ну не "Південно-Схід" же!). З російських телерепортажів виникало щось цілком протилежне до моїх уявлень про перебіг теперішнього збройного конфлікту. А саме: це наші, тобто ЗСУ (коли не американці), не перестають поливати вогнем "своїх же громадян", це вони методично ламають перемир'я, так потрібне "ополченцам" і простому мирному народові для того, щоб хоч би перевести подих. Відповідні кадри й коментарі повинні були не залишити й тіні сумнівів у злочинах "хунти". Мені стало цікаво, на котрий день такого телебачення його пересічний глядач утомлюється чинити опір абсурдові і здається на ласку зомбування.

Тим більше, що згодом на екрані виникло кількагодинне політичне шоу, де "наша тема" знову була в центрі, а ведучий з модним нині вірменським прізвищем просто-таки блискуче заганяв у кут якихось безпорадних і непереконливих захисників "київського режиму". Складалося враження, що навіть мікрофони в них працювали тихіше, ніж в їхніх опонентів. Особливе ж мистецтво монтажу полягало в тому, що вони, ці "прохунтівські" учасники передачі, якось майже ніколи не мали що відповісти, а коли комусь із них це вряди-годи вдавалося, то це виявлялось якось уже цілком невпопад.

І все це разом, уся, так би мовити, телепрограма дня залишала стійке враження надзвичайно ретельно спланованої атаки на свідомість. Що ось ніби стільки хороших і різних передач і таке різноманіття думок та настроїв, а насправді - одна суцільна атака чи, якщо хочете, суцільний електронний теракт. А тому й рейтинг у декого вже - ого-го! - цілих вісімдесят дев'ять. Тріумфальний, можна сказати, рейтинг, куди вже далі.

І лише зовсім пізно (в Москві була, здається, друга або й третя ночі) програмні жартівники запустили фільм, який зненацька все поставив на місце - стару і добру "Кін-дза-дзу!". І я подумав, що не все так безнадійно й сили опору таки визрівають ночами.

Тільки от пацаки у переважній своїй більшості вже спали, сумирно посопуючи у дзвіночки.

Джерело: DW


Україна понад усе?

  • 05.07.15, 05:59
У "Самопомочі" заявили, що сьогодні коаліції як такої у Верховній Раді немає

КИЇВ. 5 липня. УНН. У Верховній Раді сьогодні коаліції як такої немає, є об'єднання політичних сил, які мають спільну мету. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат, лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає УНН.

"Ми усвідомлюємо, що цієї коаліції ніколи і не було як такої. Це об'єднання політичних сил, які мають спільну мету, але інструментів розвитку і досягнення цієї мети у них багато, і вони різні", - сказав Березюк.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день фракція "Самопоміч" не має наміру виходити зі складу коаліції.

"Але наші заяви (про можливий вихід з коаліції, - ред.) мають політичну мету – дати меседж нашим партнерам по коаліції, що не можна ігнорувати реальність, не можна сліпо йти до досягнення своїх корпоративних і особистих інтересів", - підкреслив Березюк.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко, коментуючи ухвалення закону про реструктуризацію валютних кредитів, зазначив, що це “викликало велику стурбованість щодо майбутнього коаліції і майбутнього парламенту”.

У свою чергу лідерка ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко під час прес-конференції зазначила, що агрессор (РФ - Ред.) не дочекається того, що коаліція у Верховній Раді України розпадеться.

Перший заступник голови Верховної ради Андрій Парубій заявив, що всередині парламентської коаліції відбувається непростий діалог, який ускладнюється з наближенням місцевих виборів.

Окупантів потрібно винищувати!

  • 05.07.15, 05:41
У СЦКК заявляють про зрив Києвом мирних ініціатив «ДНР»
Елена Ясиновская 04 липня 2015, 23:49
 837
У СЦКК заявляють про зрив Києвом мирних ініціатив «ДНР»


Влада України спеціально зриває будь-які мирні ініціативи з боку керівників самопроголошеної  «ДНР». Також представники Києва хочуть виключити , зі складу спостерігачів в Широкіно представників республіки.


Новину передає «Преса України» посилаючись на заяву Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК), яку цитує сайт «Донецького агентства новин».

Інформаційне агентство терористів повідомляє зокрема про те, що їх представників цілеспрямовано «блокує українська влада». 

«Українська сторона цілеспрямовано зриває односторонні мирні ініціативи представників Донецька, намагаючись виключити зі складу наглядової групи в спостережному пункті Широкіно її представників, що не сприяє просуванню переговорного процесу», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віце-спікер «Народної ради ДНР» Денис Пушилин 1 липня заявив, що влада республіки в односторонньому порядку оголосили село Широкіно в Донбасі демілітаризованою зоною
.

Із таким керівництвом, у цій війні перемогти неможливо

  • 05.07.15, 05:28
Вихід Гіркіна з кільця – перша велика поразка України у війні і перша велика брехня – Касьянов
Лина Демчук 05 липня 2015
 
Вихід Гіркіна з кільця – перша велика поразка України у війні і перша велика брехня – Касьянов


Про це волонтер зазначив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину читачам передає «Преса України».
Лідер волонтерського руху «Армія SOS» Юрій Касьянов прокоментував заяву президента України Петра Порошенка про «звільнення» Слов’янська як «блискучу наступальну операцію». На його думку, вихід екс-лідера російських найманців «ДНР» Ігоря Гіркіна з кільця – це перша велика поразка України у цій війні і перша велика брехня.

«Залишилося тільки нагородити Гелетея орденами Кутузова та Олександра Невського. І орденом Червоної Зірки за багаторазове підняття прапора над «взятим» містом. І неодмінно дати Золоту медаль невідомому поки ще герою, що переміг правду на скрижалях новітньої історії України», – зауважив Касьянов.

Він додав, що Ігор Гіркин залишив  Слов’янськ організовано і спокійно. При цьому для відводу очей він пустив на вірну смерть бронегрупи.

«Всі знали, що Гиркин йде. Доносила розвідка, повідомляли місцеві, говорили в прямому ефірі бойовики. Збиралися довго, йшли не поспішаючи. Коли Гелетей, який терміново прилетів, піднімав прапор перемоги у Слов’янську, загони бойовиків ще стояли в Краматорську», – підкреслив волонтер.

 Терористів у будь-який момент можна було знищити з допомогою артилерії, авіації, спецназу. Однак цього не було зроблено, оскільки, за словами Касьянова, «договірняк».

«Вихід Гіркіна з кільця – перше велике поразка України в цій війні. І перша велика брехня. Потім був розстріляний сектор «Д», була «взята» Саур-Могила, був Іловайськ, Шахтарськ, Луганськ, загибель ІЛ-76, два аеропорти, Дебальцев...» – наголосив він.

Юрій Касьянов переконаний, якби Гіркіна не випустили із Слов'янська та знищили на марші, всього цього можна було б уникнути.

«Якби не дали йому зібрати розрізнені сили сепаратистів в один кулак. Якби не зрадили... Якби... І тоді ми б відзначали не «звільнення» Слов’янська, а закінчення війни», - підсумував волонтер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Стрєлков прокоментував здачу терористами Широкиного.


0%, 0 голосів

20%, 1 голос

80%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Заборонено ввозити дурнів із кацапстану

  • 04.07.15, 22:50
Деякі країни ввели заборону на ввезення дурнів з Росії - Ейдман
Даша Павлова 04 липня 2015, 22:29
 548
Деякі країни ввели заборону на ввезення дурнів з Росії - Ейдман


Після введення заборони на в'їзд деяких росіян рядом країн, зокрема Фінляндія відмовила у в'їзній візі спікеру Держдуми Наришкіну, Рада Безпеки Росії «прийняла секретний план санкцій у відповідь». Про це написав на своїй сторінці російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман.


Новину передає «Преса України».

«Деякі країни ввели заборону на ввезення дурнів з Росії. Таким чином здійснений підлий дискримінаційний акт проти основного природного ресурсу нашої країни. В рамках цього заходу Фінляндія відмовила у в'їзній візі спікеру Госдури Наришкіну. Дурні відповіли. Їх Рада (він же Рада Безпеки Росії) прийняв секретний план відповідних санкцій», - написав Ейдман.

Як він зазначає, у зв'язку з цим заборонені поставки: лісу до Фінляндії, льоду в Гренландію, піску в Саудівську Аравію, нафти в Кувейт, пива в Німеччину, жаб до Франції, тенорів в Італію, волинок в Шотландію, роботів в Японію і агентів ФСБ в США.

Правда ще хотіли заборонити постачання китайців в Китай, але згадали, що він то проти Росії санкцій не вводив.

«Було вирішено завдати смертельного удару економікам ворожих країн. Категорично забороняється постачати їм основні товари російського виробництва: балалайки, матрьошки, шапки-вушанки, а також (що найстрашніше) постоли ручного плетіння», - додав Ігор Ейдман.

Нагадаємо, що Росія на рік продовжила відповідні санкції відносно Європейського союзу. Президент РФ Володимир Путін підписав указ про їх продовження Росією на рік, починаючи з 24 червня
.

А, тим часом у Вірменії...

  • 04.07.15, 21:19
Протести з Єревану поширюються на інше місто – Гюмрі
Елена Ясиновская 04 липня 2015, 20:56
 451
Протести з Єревану поширюються на інше місто – Гюмрі


Читайте також:
У центрі другого, за величиною, міста Вірменії – Гюмрі починаються протести. Сьогодні, 4 липня, тут пройшли збори опозиціонерів, не задоволених підвищенням тарифів на електроенергію. Підтримати однодумців до Гюмрі вирушили окремі протестувальники із столиці.


Новину передає «Преса України».

Активісти у Гюмрі із самого ранку чекають приїзду однодумців з Єревану. Мова йде про представників руху «Немає грабунку». Самі ж активісти вищезгаданої організації заявляють про те, що поїздка у регіони повинна показати реальні настрої людей на периферії.
 
«Ми хочемо почути думку регіонів та обговорити наші подальші дії», — цитують «РІА Новини» одну із представниць руху «Немає грабунку».

Єреван і Гюмрі знаходяться на відстані 120 кілометрів, тому активісти зі столиці республіки затрималися до початку зустрічі зі своїми товаришами. 

Станом на 20:00 за київським часом на площі біля міського театру Гюмрі зібралося близько 50 місцевих жителів. За, поки що мирною акцією, спостерігають люди у формі: кілька десятків поліцейських, "УАЗики" і автобуси із поліцією.

«З  кожним роком жити в своїй країні стає важче і важче. Варто лише звернути увагу на те, що тут немає роботи. Люди вимушені їхати на роботу у Росію», — додає ще один активіст.

Один із місцевих лідерів протесту Геворг Аліханян відзначає, що люди невдоволені в першу чергу роботою влади, а вже потім підвищенням плати за комунальні послуги, електроенергію.

«Нас ображає, коли наш протест порівнюють з київським майданом, але насправді наші вимоги теж політичні. Ми вважаємо, що нинішня влада не відповідає потребам народу, вона себе вичерпала і вона має піти, - відзначає Аліханян.
 
Варто відзначити, що самі активісти погоджуються із думкою про те, що протест стане безстроковим.

«У вересні-жовтні у казні Вірменії закінчаться гроші і тоді в республіці почнеться повномасштабний протест, а нинішні активісти будуть його фундаментом», - припускає активіст. 

Нагадаємо, акцію протесту у Єревані спровокувала рішення Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії про підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію на 16%. 

Сама акція почалась в Єревані 19 червня та увечері 22 червня переросла в ходу до резиденції президента на проспекті Баграмяна. 

Поліцейські із застосуванням спецтехніки під ранок 23 червня розігнали демонстрантів. Майже 240 людей, в тому числі журналісти, були доставлені в поліцейські дільниці, 25 осіб звернулися за медичною допомогою. Вони подали позови у Європейський суд з прав людини. 

Підтримую тебе, друже Миколо

  • 04.07.15, 21:09
Коханівський: в Україні відбудеться революція і повалення «режиму Порошенка»
Денис Марценко 04 липня 2015, 19:56
 1510
Коханівський: в Україні відбудеться революція і повалення «режиму Порошенка»


Новину передає «Преса України».
У зв’язку з численними кримінальними справами проти добровольців у війні на Донбасі на Україну чекає продовження революції і як наслідок – відсторонення від влади президента Петра Порошенка, заявив командир добровольчого батальйону «ОУН» Микола Коханівський.

«Йде масовий терор проти добровольців, які повертаються з фронту. Як наслідок, Україну чекає революція і повалення режиму Порошенка. Я іншої зараз не розглядаю ситуації, як ми могли б виграти у війні, як ми могли б повалити олігархічний устрій, який вбиває нашу державу, як ми можемо перемогти корупцію», – так комбат прокоментував вимоги маршу на честь князя Святослава, який відбувся на передодні у Києві. У ньому зокрема взяли участь бійці «ОУН», «Правого сектора», «Айдару» та «Азова».

Раніше Коханівський закликав не проводити парламентські вибори, а встановити військову диктатуру «на три роки до перемоги».

Нагадаємо, на вчорашньому марші добровольці вимагали, аби влада відмовилася від Мінських домовленостей і оголосила війну Росії до звільнення усіх захоплених територій. Крім того бійці хочуть звільнення політв’язнів, націоналізації російського бізнесу, вироків соратникам Януковича та кадрових змін в Міноборони.