хочу сюди!
 

Марина

36 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

А, тим часом у Вірменії...

Протести з Єревану поширюються на інше місто – Гюмрі
Елена Ясиновская 04 липня 2015, 20:56
 451
Протести з Єревану поширюються на інше місто – Гюмрі


Читайте також:
У центрі другого, за величиною, міста Вірменії – Гюмрі починаються протести. Сьогодні, 4 липня, тут пройшли збори опозиціонерів, не задоволених підвищенням тарифів на електроенергію. Підтримати однодумців до Гюмрі вирушили окремі протестувальники із столиці.


Новину передає «Преса України».

Активісти у Гюмрі із самого ранку чекають приїзду однодумців з Єревану. Мова йде про представників руху «Немає грабунку». Самі ж активісти вищезгаданої організації заявляють про те, що поїздка у регіони повинна показати реальні настрої людей на периферії.
 
«Ми хочемо почути думку регіонів та обговорити наші подальші дії», — цитують «РІА Новини» одну із представниць руху «Немає грабунку».

Єреван і Гюмрі знаходяться на відстані 120 кілометрів, тому активісти зі столиці республіки затрималися до початку зустрічі зі своїми товаришами. 

Станом на 20:00 за київським часом на площі біля міського театру Гюмрі зібралося близько 50 місцевих жителів. За, поки що мирною акцією, спостерігають люди у формі: кілька десятків поліцейських, "УАЗики" і автобуси із поліцією.

«З  кожним роком жити в своїй країні стає важче і важче. Варто лише звернути увагу на те, що тут немає роботи. Люди вимушені їхати на роботу у Росію», — додає ще один активіст.

Один із місцевих лідерів протесту Геворг Аліханян відзначає, що люди невдоволені в першу чергу роботою влади, а вже потім підвищенням плати за комунальні послуги, електроенергію.

«Нас ображає, коли наш протест порівнюють з київським майданом, але насправді наші вимоги теж політичні. Ми вважаємо, що нинішня влада не відповідає потребам народу, вона себе вичерпала і вона має піти, - відзначає Аліханян.
 
Варто відзначити, що самі активісти погоджуються із думкою про те, що протест стане безстроковим.

«У вересні-жовтні у казні Вірменії закінчаться гроші і тоді в республіці почнеться повномасштабний протест, а нинішні активісти будуть його фундаментом», - припускає активіст. 

Нагадаємо, акцію протесту у Єревані спровокувала рішення Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії про підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію на 16%. 

Сама акція почалась в Єревані 19 червня та увечері 22 червня переросла в ходу до резиденції президента на проспекті Баграмяна. 

Поліцейські із застосуванням спецтехніки під ранок 23 червня розігнали демонстрантів. Майже 240 людей, в тому числі журналісти, були доставлені в поліцейські дільниці, 25 осіб звернулися за медичною допомогою. Вони подали позови у Європейський суд з прав людини. 

3

Коментарі