Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Влада бореться із добровольцями а не окупантами і корупціонерами

  • 13.07.15, 08:30
Батальйон «Донбас» дав свою оцінку подіям в Мукачевому
Володя Костик 13 липня 2015, 04:02
 2308
Батальйон «Донбас» дав свою оцінку подіям в Мукачевому


Про це сказано в заяві батальйону "Донбас", новину передає "Преса України".
Причина того, що сталося в Мукачевому - це нездатність і не бажання влади почати реальну боротьбу з корупцією, і спроба дискредитувати український добровольчий рух.

Зокрема в заяві батальйону вказується, що події, які відбулися в Мукачевому не можуть бути відокремлені від загальної політичної та військової ситуації в країні. Причина того, що в Мукачевому почалася стрілянина стала нездатність влади навести порядок в країні і побороти корупцію в Україні, і всі спроби силовим способом вирішити ситуацію - це бажання дискредитувати добровольческое рух в країні.

"Нині держава не виконує своїх функцій по боротьбі з корупцією і забезпечення захисту і правосуддя для всіх. І в цьому ми бачимо основну причину подій у Мукачевому, (Закарпатської. - Ред.) області, де контрабанда і знищення лісів стали проблемою національного масштабу і джерелом збагачення для кримінальних угруповань", - сказано в повідомленні.

Також в "Донбасі" заявили, що готові допомогти в вирішенні ситуації та відправити "своїх представників з числа ветеранів і депутатів ВР від батальйону" в регіон,щоб стати посередниками між сторонами.

Нагадаємо, раніше Віктор Балога заявив, що глава "Правого сектора" Дмитро Ярош має намір зняти напруження, яке виникло після перестрілки в Мукачевому.

Читайте також:

Суд, прокуратура, МВС, СБУ будуть реформовані тільки під тиском

  • 13.07.15, 07:43
СБУ домовилася з "Правим сектором" навести порядок в Україні - А.Тетерук

КИЇВ. 13 липня. УНН. Очільник СБУ Василь Грицак і лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош домовилися, що бійці ДУК допомагатимуть наводити порядок в Україні.Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів заступник голови фракції партії "Народний фронт" у Верховній раді Андрій Тетерук, передає УНН.

"Василь Грицак, новий керівник Служби безпеки України, скажімо так, я не знаю - підписано або просто обговорено на особистому рівні з Дмитром Ярошем ... уклали, скажімо так, угоду, що "Правий сектор" допомагатиме за можливості СБУ наводити той порядок, якого так чекають в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, переговори щодо конфлікту з "Правим сектором" тривають. Лідер ПС Дмитро Ярош намагається домовитися про вихід побратимів з лісу, де вони переховуються після стрілянини на території спорткомплексу "Антарес".

Як повідомила колишній прес-секретар київської прокуратури Альона Яхно, "Правий сектор" відступив з Мукачевого.

Тим часом, Президент Петро Порошенко скликає Військовий кабінет через бійню в Мукачеві.

Стрілянину в Мукачевому оголосили провокацією проти Закарпаття. Генпрокуратура почала розслідування як теракт.


Україна не жертовне ягня для ножа ху*ла1

  • 13.07.15, 07:34
Принуждение к миру. Почему Украину заставляют в одностороннем порядке выполнять минские соглашения
Принуждение к миру. Почему Украину заставляют в одностороннем порядке выполнять минские соглашения
Фото: rbc.ua

Изменения в Конституцию, которые предложил президент Петр Порошенко, позволят предоставить Донбассу особый статус. Однако, это может быть невыгодно стране

Генеральный секретарь Совета Европы Турбьерн Ягланд в интервью Deutsche Welle заявил, что Украине нужно законодательно закрепить особый статус Донбасса. По его словам, речь идёт только о рекомендациях, но если Украина собирается имплементировать договоренности, достигнутые во время второй встречи в Минске, придётся внести изменения в Конституцию.

Бывший заместитель главы Администрации президента, а ныне  посол Украины в США Валерий Чалый в интервью "Зеркалу недели. Украина" признал корректность информации о дипломатическом давлении Евросоюза для одностороннего исполнения минских соглашений со стороны Украины.

По его словам, Киев будет придерживаться логики минских договоренностей. Нынешние действия по определению особенностей местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей, а также выполнения обязательств по децентрализации и конституционной реформы Чалый назвал "подготовительными шагами", которые делает украинская сторона.

"Но для нас абсолютно неприемлемо, чтобы Украина пошла на все политические решения, и при этом на выборах в Донбассе стояли люди с автоматами и "обеспечивали" избирательный процесс", - отметил посол.

Украинские политические эксперты отмечают, что изменения в Конституцию, которые предложил президент Петр Порошенко, позволят предоставить Донбассу особый статус. Правда, это может быть невыгодно стране.

Константин Матвиенко

политический эксперт

- Говорить о минских соглашениях не приходится. Их не выполняют Российская Федерация и террористы. Эти соглашения не должны присутствовать в дискурсе, ни в конституционном, ни в любом другом. Никаких оснований – ни юридических, ни политических, ни, тем более, экономических – для особого статуса Донбасса нет. Речь идёт о том, чтобы Украина не вступила в НАТО.

"Фактически, РФ пытается привить Украине раковую клетку"

У нас есть прецедент Крыма. В соответствии с Конституцией, он имел особый статус – автономии со специальным статусом управления. Это же касалось и Севастополя. Правила НАТО заключаются в том, что референдум, который проводится относительно вступления в Альянс, должен дать позитивный ответ во всех субъектах. У нас таким субъектом был Крым, понятно, что полуостров и Севастополь никогда бы не проголосовали за это. Теперь Россия Крым забрала и, чтобы не пустить Украину в НАТО, навязывает новую территорию с особым статусом, которая в случае референдума проголосует против. Поэтому нам не нужно закреплять за ними никакого особого статуса. Фактически, РФ пытается привить Украине раковую клетку.

Глядя на проект Конституции, который мы сейчас получили в качестве законодательной инициативы президента, именно это и может произойти. Если президент вносит такой проект Конституции, то, по меньшей мере, его фракция за это проголосует. Фракция премьер-министра, который чем дальше, тем больше зависит от президента из-за утраты доверия граждан, тоже будет "за". Понятно, что за это проголосует Оппозиционный блок и независимые депутаты, а также группа "Возрождение". То есть, мы имеем под триста голосов в парламенте, соответственно, есть опасность, подчёркиваю, опасность принятия такой Конституции.

Виктор Таран

руководитель Центра политический студий и аналитики

- Если мы внимательно почитаем изменения в Конституцию, касающиеся децентрализации, то увидим, что возможность предоставления особого статуса Донбассу там уже предусмотрена. Регулирование в этих регионах может осуществляться отдельными законами. Это означает, что при возникновении форс-мажорной ситуации – это не только вопрос войны на Востоке, это может быть чрезвычайное положение, экологическая катастрофа, может касаться каких-то экономических преференций – будут приняты соответствующие законы. И это абсолютно нормальная норма, которая будет прописана в Конституции. Поэтому препятствий нет.

Мы должны понимать, что Донбасс – это территория Украины. Нужно понимать, каким образом восстанавливать экономику региона, какие преференции предоставлять. Нас ждёт колоссальная работа по восстановлению инфраструктуры.

Когда мы говорим о специальном статусе Донбасса, мы должны чётко разводить: есть территории, которые контролируются украинскими войсками. И если возникает вопрос, что им нужно дать экономические преференции для восстановления региона или других целей, то, однозначно, общество это поддержит. Что касается территорий, которые находятся под контролем российских войск и террористических организаций, то на них не действуют украинские законы. Конкретный пример: мы хотим провести местные выборы 25 октября, а Александр Захарченко (главарь боевиков "ДНР" - ред.) говорит, что у них выборы будут 14 октября.


100%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чому СБУ не діяла так само у Донецьку та Луганську

  • 12.07.15, 21:00
Влада діє проти «Правого сектору» жорсткіше, ніж проти Гіркіна й Безлера (ВІДЕО) – журналіст
Денис Марценко 12 липня 2015, 20:28
 811
Влада діє проти «Правого сектору» жорсткіше, ніж проти Гіркіна й Безлера (ВІДЕО) – журналіст


Про це у соцмережі повідомив журналіст Денис Казанський, передає новину «Преса України». 
Громадяни, які підтримують бійців ДУК «Правий сектор» у конфлікті з нардепом Михайлом Ланьо, палять  шини на шляху бронетехніки, що рухається в бік Мукачевого. У місті тривають переговори щодо збройного конфлікту, який стався напередодні.

«Дежа вю. Перед колоною бронетехніки, яка рухається на Мукачево, люди ставлять барикади з покришок. Як ніби в минулу весну повернувся. Хіба що прапорів немає.

Але є і одна істотна відмінність. На цей раз влада реагує набагато оперативніше і жорсткіше. У зв'язку з чим виникає тільки одне питання - а в минулому році не можна було діяти так само проти Гіркіна і Безлера? Чому стріляти в бійців «Правого сектора» стали відразу, а в 2014 чекали півтора місяці до кінця квітня?», - написав Казанський.

Нагадаємо, в Мукачевому напередодні спалахнув збройний конфлікт, внаслідок якого поранено 11 і вбито 3 осіб, зокрема два бійця ДУК «ПС».

За останньою інформацією, «Правий сектор» відмовляється складати зброю, а спецслужби перебувають у готовності до штурму. Тривають переговори за участю Дмитра Ярошапри участии Дмитрия Яроша.

Ще, про "подєльніка" медведчука

  • 12.07.15, 17:27
Нардеп Ланьо покинув Україну вчора ввечері, міліція була в бойовій готовності




Народний депутат України, екс-“регіонал” а нині член парламентської групи “Вибір народу” Михайло Ланьо ввечері п’ятниці, 10 липня, близько 21-22 години, покинув територію України.
Нардеп Ланьо покинув Україну вчора ввечері, міліція була в бойовій готовностіПро це повідомляють джерела Закарпаття онлайн у правоохоронних органах.

Швидше всього, він вирушив у напрямку Австрії, через Угорщину.

Підтвердити або заперечити цю інформацію мали би в Державній прикордонній службі України, яка відстежує в’їзд в Україну і виїзд з неї за допомогою системи “Гарт”.

При цьому, М.Ланьо з самого початку мав взяти участь у призначених на 12.00 в спорткомплексі “Антарес” переговорах, які потім стали початком масштабного збройного конфлікту в Мукачеві за участі кримінальних елементів з оточеня М.Ланя (Блюка), “Правого сектора” та міліції під керівництвом С.Шаранича.

При цьому керівництво закарпатських правоохоронців було попереджене про майбутній конфлікт, більше того, щонайменше з ранку сьогоднішнього дня частина підрозділів перебували у стані бойової готовності. Відповіді на питання, чому міліція не запобігла конфлікту, зупинивши озброєних бійців “Правого сектора” на під’їзді до Мукачева, а також доустила, що озброєний криміналітет з оточення М.Ланя чекав в спорткомплексі “Антарес”, наразі немає.

Як підсумок, в Мукачеві відбулося масштабне збройне зіткнення, в якому є понаддесяток поранених і щонайменше троє вбитих, а також підірвані ймовірно з гранатомета міліцейські авто.

Зараз конфлікт триває і оточені бійці “Правого сектора” тримають оборону в районі села Лавки.

"подєльнік" медведчука,заклятий хуйловець, поганяло "блюк"

  • 12.07.15, 17:17
Михайло Ланьо як сторона конфлікту в Мукачевому. Топ-факти про нардепа16:16, сьогодні 25883
Михайло Ланьо як сторона конфлікту в Мукачевому. Топ-факти про нардепа
Михайло Ланьо / galagov.tv

Стрілянина в Мукачевому 11 липня стала наслідком конфлікту між представниками "Правого сектора" та оточенням нардепа Михайла Ланьо. Обидві сторони вже виступили із заявами, звинувативши одна одну у вчорашній трагедії, яка призвела до загибелі людей.

У цьому матеріалі ми зібрали головні факти про нардепа Михайла Ланьо, який є представником депутатської групи "Воля народу".

1. Михайло Ланьо — колишній член Партії регіонів. У 2012-2014 роках був народним депутатом у Верховній Раді сьомого скликання. Політика пов'язують також зі скандальним лідером організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.

2. У сьогоднішній Раді Ланьо входить до складу комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції.

3. "Темне минуле". Неофіційно нардепа звинувачують у тому, що до 2000-х він очолював найпотужніше на Закарпатті злочинне угруповання, яке мало відношення до наркоіндустрії. У ЗМІ поширюють також інформацію про те, що Ланьо судили за зґвалтування і підозрювали у вбивстві.

4. Прізвисько з кримінального минулого — "Блюк".

5. Головне звинувачення з боку "Правого сектора": Ланьо "кришує" контрабанду сигарет на Закарапатті.

6. Ланьо заперечує свою причетність до контрабанди. Мовляв, таких доказів ніхто не має. Нардеп пояснює, що кримінального авторитета робить з нього перед виборами Віктор Балога.

7. Стрілянина у Мукачевому 11 липня розпочалась з території спортивного комплексу "Антарес", який належить нардепу Михайло Ланьо.

Дивіться також: Кривава стрілянина у Мукачевому: версія двох сторін

Інформація: відкриті джерела, "Єдність.Інфо".

Повна жопа, якщо це не провокація

  • 12.07.15, 15:22
«ПС» закликає знищувати бійців СБУ та МВС і починати підготовку до повстанської боротьби по всій Україні
Ваня Герман 12 липня 2015, 10:15
 4605
«ПС» закликає знищувати бійців СБУ та МВС і починати підготовку до повстанської боротьби по всій Україні


Відповідну інформацію розмістили на своїй сторінці у одній з соціальних мереж ДУК ПС, новину повідомляє «Преса України».
У ДУК ПС опублікували нову заяву, стосовно подій, які відбулись у Мукачево.

Наразі бійці Правого Сектора перебувають у оточенні, до Мукачево направився Дмитро Ярош, а у одній із соціальних мереж опублікували скандальну заяву:

«НАКАЗ ПО 1-му ВІДДІЛУ РОЗВІДКИ ДУК ПС

1. Всім РГ та ДРГ 1-го відділу розвідки ДУК ПС покинути бази постійной дислокації і перейти в режим бойового виходу.

2. Вважати підрозділи і співробітників МВС, СБУ і ін., що зараз ведуть бій з підрозділами Правого Сектору, блокують їх чи якимось чином приймають в тому участь - державними злочинцями, які підлягають роззброєнню, а у разі спротиву - знищенню.

3. У разі неприпинення бойових дій до 00.00. 13.07.2015 наказую приступити до ліквідації всіх осіб, причетних до нападу на членів Правого Сектору чи віддання відповідних злочинних наказів, по всій території України і не зважаючи на їх посади.

4. У разі спроб затримання чи роззброєння відкривати вогонь на ураження.

5. Бути готовими до розгортання повноцінної збройної повстанської боротьби на території всієї України проти внутрішньо-окупаційного кримінально-олігархічного режиму.

6. Командирам підрозділів 1 від. розвідки ДУК ПС довести даний наказ до відома всього особового складу підрозділів», - зазначено у заяві.

Нагадуємо, що заблоковані на Закарпатті бійці «Правого Сектору» записали відеозвернення, в якому розповіли, чому та як розпочалася перестрілка в спортивному комплексі «Антарес», що знаходиться по вулиці Лермонтова в Мукачево.

Читайте також:

Початок громадянської чи, очищення від корупції?

  • 12.07.15, 15:01
Силовики заблокировали тренировочные базы «Правого сектора» на западе Украины
Сегодня, в 14:15

Сегодня утром представители силовых структур заблокировали все учебно-тренировочные базы «Правого сектора» в западных областях Украины. Об этом сообщил пресс-секретарь «ПС» во Львовской области Тарас Кузяк.

«В настоящее время семь БТРов и большое количество правоохранителей, которые не представляются, окружили тренировочную базу в Сколевском районе Львовской области, которая расположена неподалеку от города Сколе. Вход-выход с базы, где постоянно проходят обучение от 20 до 100 активистов «Правого сектора», которые оттуда отправляются в зону проведения АТО, заблокирован. Такая же информация поступает из других учебно-тренировочных баз, которые находятся на территории западных областей», - сказал Кузяк УНИАНу.

По его словам, силовики, очевидно, таким образом блокируют возможность активистам «ПС» отправиться «на помощь побратимам в Закарпатье».

«Сейчас к каким-либо активным действиям силовики не прибегают. Мы надеемся на здравый смысл, однако в случае штурма базы в Сколевском районе мы готовы прибегнуть к сопротивлению, и уже активисты «ПС» выставили блокпосты в районе окруженной базы возле Сколе», - заявил Кузяк.

Напомним, 11 июля в результате стрельбы в Мукачево пострадали не менее 10 человек, в МВД подтверждают информацию об одном погибшем . Прокуратура сообщила, что 20 вооруженных лиц в камуфляжной форме с надписями «Правый сектор» и соответствующими наклейками на автомобилях, с целью распределения сфер влияния, назначили встречу местным жителям в одном из кафе. После на почве конфликта они начали стрельбу.

В «Правом секторе» сообщают, что в стрельбе в Мукачево замешаны нардеп Михаил Ланьо и Виктор Медведчук. Также, по данным ПС, в ходе ожесточенного боя были убиты два бойца ПС, четверо получили ранения, двое из которых - тяжелые.

Следственным отделом прокуратуры Закарпатской области начато расследование по факту создания преступной организации и террористического акта.

Лидер ПС Дмитрий Ярошвыехал в Киев, где активисты «Правого сектора» объявили бессрочный митинг возле Администрации Президента. «ПС» требует отставки главы МВД Арсена Авакова.

Народный депутат Мустафа Найем сообщил, что конфликт произошел из-за передела рынка контрабанды сигарет. В свою очередь нардеп Ланьорассказал свою версию происходящего

Также бойцы «ПС» озвучили свои условия, при которых они готовы сдаться. Также они заявили, чтособираются блокировать выезды из Львова, чтобы не пустить украинских военных в Мукачево.

Утром 12 июля стало известно, что бойцы «Правый сектор», которые участвовали в перестрелке в Мукачево, отказываются сложить оружие по требованию правоохранительных органов.

Хто є hu

  • 12.07.15, 07:43
Нардеп виступив із чотирма питаннями до Ланя щодо мукачівських подій 12.07.2015 07:30 Нардеп Мустафа Найєм, який зараз перебуває у Мукачеві, де відбувається збройне протистояння поміж міліцією і "Правим сектором", виступив із запитанням до сторони конфлікту, з якої усе почалося. "Мукачеве. Багато інформації про "Правий сектор". І взагалі нічого про іншу сторону конфлікту. Жодним чином не виправдовуючи застосування зброї бійцями Дмитра Яроша на мирній території, хотілося б почути голос колеги-депутата Михайла Ланя. У мене до нього кілька запитань: 1. Що було предметом зустрічі з представниками "Правого сектора"? 2. Якщо конфлікт розвивався давно, в чому він полягав, і чому Ланьо не звертався до правоохоронних органів раніше? 3. У коментарях пресі пан Ланьо стверджує, що за "Правим сектором" стоять конкретні люди. Хто вони і чому він їх не називає? 4. Чи має він якийсь стосунок до тіньового бізнесу в області? Мені здається, без відповіді на ці питання розгляд ситуації не буде об'єктивним", -- додав Мустафа у дописі на Facebook. Експрес онлайн
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/07/12/143138-nardep-vystupyv-chotyrma-pytannyamy-lanya-shchodo-mukachivskyh-podiy

75%, 3 голоси

25%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

ху*ло1 шаленіє від задоволення

  • 12.07.15, 07:37
Євген РибчинськийНародний депутат України
Мудачево!12 липня 2015, 00:53

Я не уявляю, щоб член конгресу США "кришував" митницю або якусь іншу фіскальну установу.

Я також не уявляю, щоб "морські котики" на прохання цього члена приїхали в офіс до іншого конгресмена домовлятися про розподіл сфер впливу у якомусь регіоні.

Мені ще важче уявити бійців і ветеранів "морських котиків" під Білим домом.

А про гранатомети я би сказав, що сценаристам Голівуду таке не насниться і після наркотичної вечірки.

Та нащо нам Голівуд, коли бойовик можна подивитися на власні очі в 4D. Мукачево, контрабанда, депутати, Правий сектор і гранатомети...

А попереду міські вибори.

Цікава країна моя Україна!

P.S. А в цей час десь під Донецьком починається щось страшне.