Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

І за шоколадного, і за його вовка!!!

  • 03.04.17, 11:53
У Раді пропонують взятися за "рошенівського" керівникаУ Раді пропонують взятися за "рошенівського" керівника"Очевидно Порошенко у дитинстві дуже любив казку про Чеполіно" - Ляшко. Фото: apostrophe.ua

Верховна Рада має розглянути питання про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і викликати для звіту її керівника.

Про це на Погоджувальній раді заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Влада під прикриттям президента Порошенка прийняли грабіжницьке рішення про встановлення абонплати за лічильники. Ця абонплата вже зарахована у вартість газу. Українцям виставляють додаткові платежі. Щомісяця платитимуть від 220 до 340 гривень", - сказав він.

"Очевидно президент Порошенко у дитинстві дуже любив казку про Чеполіно. І його улюблений герой - сеньйор Помідор, який увів податок на дощ. Сьогодні ввели податок на лічильники, завтра введуть податок на дощ, післязавтра - за те, щоб дихати", - продовжив головний "радикал".

Він додав, що уряд "таємно" підписує меморандум з МВФ. "Де одне із зобов'язань - заморозити підвищення зарплат. Водночас піднімають то вартість газу, то вартість вугілля. Це політика, яку влада веде в інтересах збагачення олігархів", - заявив нардеп.

Ляшко назвав голову НКРЄКП Дмитра Вовка "рошенівським вовком" і запропонував, аби той завтра пояснив "із чого рахують тарифи".

"Чому українці повинні платити за вітчизняний газ по ціні німецького хабу, а вугілля - по ціні "Ротердам-плюс"? Що це за корупція?", - додав політик.

Ляшко закликав до відставки Вовка і заявив про "змову президента із олігархами, за яку платять українці".

Далі буде.

Ми такі, а не шоколадні!!!

  • 01.04.17, 22:26
Стихійним виходом на вулицю Київ відрізняється від Мінська і Москви
01 квітня 2017, 20:11
Стихійним виходом на вулицю Київ відрізняється від Мінська і Москви

Союзна держава Росії і Білорусі, про існування якої пам'ятають хіба що ті хто працює в її апараті чиновники, нарешті знайшла свою справжню загальну територію, "територію автозаку". В автозаках опинилися і учасники святкування Дня Волі в білоруській столиці, і учасники "антикорупційної прогулянки" по Москві. Незважаючи на всі розбіжності між Володимиром Путіним і Олександром Лукашенко, справжні і уявні, російського і білоруського правителів об'єднує найголовніше – страх перед Майданом. Перед тим, що люди візьмуть і не розійдуться. Саме тому й російський і білоруський Омон діють з такою навмисною, демонстративною жорстокістю. Саме тому громадянам – як це не раз бувало і в Москві, і в Мінську – не дають "просто так" розійтися з мітингів і вуличних акцій, їх спеціально заганяють у пастку, їм не залишають можливостей навіть для втечі, не те що для спокійного повернення додому. Я добре пам'ятаю, як це виглядає в Москві, я спостерігав цю сплановану розправу не раз і не два, щоразу ризикуючи опинитися серед її жертв і розуміючи, що ніяке журналістське посвідчення від неї не вбереже, навіть навпаки. І я шкірою відчував, як виникає це липке відчуття безвиході, коли люди в чорному ущільнюють лави і граєтесь кийками.

 

В Києві теж так було. "Беркут", який отримав наказ "провчити" учасників акції протесту, які залишилися на Майдані, не просто бив людей, він заганяв їх у таку ж "московську" або "мінську" пастку. На шляху протестувальників просто виявився Михайлівський Золотоверхий монастир – ченці впустили гнаних і закрили ворота. "Беркут", власне, збирався штурмувати це останній притулок – але не зважився.

 

Важливо, власне, не це. Важливо те, що було потім. Вже вранці дня розгону і побиття на вулиці, здається, вийшов весь Київ. Людей ніхто не організовував, Майдан був оточений, але люди збиралися на інших площах. Це було стихійне вираження протесту і опору, який 1 грудня 2013 року вилилося в знаменитий мільйонний мітинг на Майдані. І саме цим стихійним виходом на вулицю Київ відрізняється від Мінська і Москви. Справа не в Майдані як такому, справа саме в цій готовність вийти і не йти навіть тоді, коли влада застосовує весь свій арсенал репресій і залякування. Саме цією готовністю моє рідне місто відрізняється від білоруської та російської столиць. Саме цього бояться Путін і Лукашенко. І це саме те, що повинні зрозуміти росіяни і білоруси, коли вони захочуть не просто протестувати, а позбутися корупційних авторитарних режимів і почати свою власну подорож в сучасність з того безглуздого середньовіччя, в якому виявилися їхні країни.

 

Потрібно не просто вийти на мітинг, святкування, прогулянку. Потрібно вийти на вулиці і площі тоді, коли б'ють своїх. Вийти усім світом, всім містом, всією обуреної країною – як українці виходили в грудні 2013 року. Вийти і залишитися – і не йти, поки не підуть вони. Це і є єдино можливий ефективний протест в "державах автозаку".

 

Віталій Портников

Перебрав "русскаго міра"

  • 30.03.17, 20:12
ЛАВРОВ: РОССИЯ — МИРНОЕ ГОСУДАРСТВО, У НАС НЕТ ТЕРРИТОРИАЛЬНЫХ ПРИТЯЗАНИЙ ПО ОТНОШЕНИЮ К СОСЕДЯМ

Усилия России направлены на предотвращение нового витка насилия на Донбассе. Об этом в интервью газете «Аргументы и факты» заявил министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

бегемот, begemot, begemotmedia, новости, Лавров, Россия-мирная страна

«Россия — мирное государство, у нас нет территориальных притязаний по отношению к соседям, — отметил он. — Заинтересованы, чтобы нас окружали благополучные, процветающие страны, с которыми мы бы выстраивали партнерские отношения в духе добрососедства. Вместе с тем наши усилия и впредь будут нацелены на то, чтобы не позволить «горячим головам» в Киеве запустить на юго-востоке страны новый виток насилия. В любом случае жителей Донбасса в беде мы не оставим».

По его словам, российская сторона, добиваясь скорейшей реализации Минских соглашений, исходит из того, что «долгосрочное решение проблем, связанных с поразившим Украину глубоким кризисом, можно найти только политико-дипломатическим путем».

«Минский комплекс мер от 12 февраля 2015 года был одобрен Советом Безопасности ООН, принявшим соответствующую резолюцию №2202 от 17 февраля 2015 года, — напомнил Лавров. — Убеждены, что на сегодняшний день альтернативы Минску нет. С этим согласны и на Западе».

«Главное, что предусматривают минские соглашения, — прямой диалог Киева с Донецком и Луганском, — подчеркнул глава МИД РФ. — Ни Россия, ни новый президент США, ни кто-либо еще не смогут сделать за стороны конфликта то, от чего зависит его урегулирование — договориться друг с другом напрямую о взаимных гарантиях безопасности и принципах строительства совместного будущего».

ИСТОЧНИК InfoResist

Так завше трапляється...

  • 29.03.17, 13:48
За інцидентом у Луцьку стоїть Росія, - посол Дещиця
29 БЕРЕЗНЯ, 2017, 12:57

Обстріл генконсульства Польщі в Луцьку організували проросійські сили

Про це журналістам у Варшаві заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає Еспресо.TV.

"Зараз ведеться слідство і в даний момент Служба безпеки України і Національна поліція ведуть слідство у Луцьку. За цим стоять сили, які не зацікавлені у хороших українсько-польських відносинах. Без сумніву, це - Росія", - заявив Дещиця.

Він наголосив, що інцидент у Луцьку є "атакою на українсько-польські відносини, які розвиваються дуже добре".

"Видно, замало було атак на пам'ятники. Це не допомогло посварити українців і поляків і зараз - нова фаза, фаза атак на консульства, на дипломатичні відносини", - заявив Дещиця.

 

шоколадний наступ на патріотів України!!!

  • 28.03.17, 21:56
Майдан в парламенті програв
Ірина БекешкінаІрина Бекешкіна

Український соціолог, директор Фонду Демократичні ініціативи

Сьогоднi, 02:11 15коментувати
 Facebook1310
 Twitter
 Вконтакті3
 Google+5
 Однокласники5
Ірина Бекешкіна: Це все частина чийогось розумного та цинічного плану

Ірина Бекешкіна: Це все частина чийогось розумного та цинічного плану

Включення до «Закону про запобігання корупції» громадських організацій, навіть тих, які борються з корупцією, було абсурдним по суті

Верховна Рада  вирішила розпочати боротьбу з корупцією  боротьбою з антикорупціонерами 

Отже, тепер ми, нарешті, знаємо, де шукати  «корупціонерів»! Як де? Якраз серед тих, хто відчайдушно з корупцією бореться. Серед тих, хто ініціював і активно проштовхував електронне декларування і систему закупок Prozorro, хто волає про необхідність радикального очищення влади від володарів незрозумілих статків, нарешті, хто постійно нагадує суспільству про «діамантових прокурорів», вишки Бойка і багато чого, що декому хотілося б забути назавжди.    

Можна підозрювати громадських діячів у будь-яких смертних гріхах, але не в корупції, за визначенням. Бо що таке корупція? Будь-який словник чи енциклопедія пояснить, що корупція – це використання службовими особами владних повноважень з метою особистого збагачення, це зловживання службовим становищем. Громадські організації не належать до державного сектору, а громадські  діячі не мають владних повноважень. Отже, включення до «Закону про запобігання корупції» громадських організацій, навіть тих, які борються з корупцією, було абсурдним по суті.  Хочете публічності їхніх декларацій (бо справді всі вони і звіти пишуть, і подають декларації у податкову) – то ухвалюйте відповідний закон, але вже не про корупцію.    

І на цьому можна було б поставити крапку. Проте питання залишається: невже цього не розуміли 268 депутатів, які дружно (і БПП, і «Народний фронт», і Опозиційний блок) за це проголосували? Ну є ж серед них і грамотні люди, і юристи є.

Корупція відійшла від страхів і активно пішла в наступ

Навряд чи таке дружне єднання можна пояснити лише емоціями і жагою помсти депутатів тим клятим НДОшкам, які таки дотисли, разом з європейцями оте електронне декларування, і тепер суспільство знає, скільки у кого квартир, а у декого – й палаців, скільки валюти в скляних банках  і дивується, що, мабуть, в Україні найбільший відсоток  чоловіків, що живуть на «жіночому утриманні» - дружин, матерів і бабусь.

Проте, так видається, що все це не можна списати на парламентську стихію і що все це є частиною чийогось дуже розумного і цинічного плану, в якому була вирахувана і ця жага депутатської помсти, і психологічні особливості Тані Чорновол, і особлива жадоба суспільства до «видовищ», коли погано з хлібом.

Що розрахунок був правильний, свідчить обговорення  у соціальних мережах. Головне питання ставиться так: «А чому б цим діячам і не заповнити і оприлюднити свої декларації?»  Перше – вже було сказане: бо ця вимога йде від Закону про запобігання  корупції, до якого ГОшники не мають жодного відношення. Друге – а як ви думаєте, для чого це робиться? Та саме: для того, щоб перевести увагу від  нових «відкриттів», які дуже скоро отримає суспільство від нової порції електронних декларацій посадовців за 2016.  Згадайте. Скільки розганяли по всіх ЗМІ оту злощасну квартиру Лещенка? А от палац і шикарний маєток Охендовського  можна було побачити лише в Інтернеті.  І щось пояснювати НАБУ він відмовився, може, тому його й досі тримають на посаду Голови ЦВК, хоча повноваження закінчилися ще у червні 2014 року? Бо на гачку?

Та хіба він один? Але замість них суспільство нацькують на тих, чия зарплата, скажімо так, відрізняється від середньо української. Так, в деяких проектах зарубіжних донорів зарплата сягає й тисячі доларів – значно менше європейської, але й більше, ніж у більшості українців.  А жаба, судячи з обговорень – мабуть, наша національна тваринка. І не важить, що це не бюджетні і взагалі не українські гроші, і не важить, що ці гроші жорстко контролюються, що на сайтах організацій містяться звіти про використання цих грошей, нарешті, не важить, що з цих грошей платяться усі належні податки (про себе: у 2016 році  було сплачено 61.713 грн. податків. Пенсію,  до речі, не отримую – якось незручно).

Але автори плану розрахували вірно: що бідніше суспільство, то більша жаба.

Але це ще не все і не головне. Закон спеціально виписаний надзвичайно аморфно і не конкретно, отже, і його застосування буде залежати від того, куди і на кого спрямують  відповідні контролюючі інстанції . Більше того, в законі міститься  положення, яке взагалі може заблокувати діяльність громадських організацій – це положення про необхідність заповнення чиновницьких декларацій особам, які, цитую: «беруть участь, залучаються до здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням, протидією корупції». Щось зрозуміло?     

Ну от, наприклад, громадські організації замовляють соціологічним фірмам проведення опитування щодо корупції. Підпадає ця діяльність під закон? Скоріше, так.  Питання: чи візьмуться соціологічні фірми за це з перспективою для керівників заповнення 40-сторінкової декларації? Навіть припустимо, що вони на це героїчно підуть.  А як бути з тими, хто безпосередньо проводив опитування, тобто – з інтерв’юерами?  А з тими, хто вводив результати в комп’ютерну програму? А з тими соціологами, хто готуватиме аналіз і представлятиме результати на прес-конференціях? Вони підпадають під Закон чи ні?  Отже, скоріше за все, фірми утримаються від проведення таких досліджень. Те ж саме можна сказати й про власників приміщень, які орендуються  під офіси і для проведення заходів і навіть про постачальників  канцтоварів. Отож, від громадських організацій будуть шарахатися як від прокажених, бо кому потрібні неприємності?

 Скажете, абсурд? Ну, абсурдом  нас не здивуєш. А хіба не абсурд, що НАЗК (за зарплату значно вищу за ГОшну і якраз з бюджету) витрачає силу-силенну часу і енергії  на з’ясування цілком законної  платні за дві лекції Сергія Лещенка в Могилянці,  500 гривень   премії Юлії Марушевської?  

Насправді за цим, здавалося б, абсурдом проглядається чіткий план: заткнути пельку тим, кому ще не набридло питати: А що там з «діамантовими прокурорами»? З «вишками Бойка»? З прокурорським містечком? З маєтками суддів?

Отже, констатуємо, що корупція відійшла від страхів і активно пішла в наступ. Звісно, насамперед на свого найбільш активного ворога – громадські антикорупційні організації. Свого часу, в першу річницю Майдану Мустафа Найєм влучно сказав, що "Майдан переноситься в парламент". Зараз я можу сказати, що Майдан в парламенті програв, і це дуже небезпечно. 

Чи є цей наступ на  громадські організації просто помстою  «групи товаришів» чи це вже є складовою нової владної політики, спрямованої на «діалог і компроміс» з корупцією і, відповідно, боротьбу з ворогами корупції – покаже найближче майбутнє. Індикатором буде рішення Президента – підпише він цей Закон чи накладе вето.