Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

За допомогу під час Голодомору галичан відправляли в Сибір

  • 19.11.13, 22:53

За допомогу під час Голодомору галичан відправляли в Сибір – історик

Коли у 1939 р. у Західну Україну прийшла радянська влада, то вона арештувала частину активістів, які допомагали українцям під час Глодомору 1932-33 р. Теодор Данилів із Бучацького повіту Тернопільського воєводства у своїх спогадах згадував, що коли його у 1939 році викликали у міліцію на допит, то основним звинуваченням була антирадянська пропаганда у 1933 р. Коли у концтаборах він розповідав наддніпрянцям про допомогу із Західної України - вони навіть не знали, що робились такі спроби їх порятувати.

Про це під час презентації у Львові книги "Людяність у нелюдяний час" розповів кандидат історичних наук, автор монографії "Західна Україна і Голодомор 1932-1933 рр." Ярослав Папуга.

На початку 1930-х років із Західної України ще можна було пересилати посилки з продуктами для наддніпрянців. Але під час Голодомору політика радянської влади змінилась – вона вирішила заробити на людському горі. Ярослав Папуга розповів, що для того, щоб переслати посилку потрібно було доплатити ще велику суму грошей. Пересилали і кошти, – американські долари чи польські злоті, – за які у спеціальних магазинах за завищеними цінами можна було купити продукти.

Історик зазначив, що у липні 1933 р. у Західній Україні було створено спеціальний громадський комітет для допомоги голодуючим. "До кінця року він збирав кошти. Частина з них була витрачена на міжнародну діяльність, щоб донести інформацію про Голодомор до світу. Більшу частину переслали голодуючим. Подібні комітети були створені практично всюди, де була українська діаспора – у Франції, Великобританії, Бельгії та ін. Координатором їхньої діяльності був саме львівський комітет", – розповів Ярослав Папуга.

Були випадки, коли голодуючі із Наддніпрянщини вдавалось втекти у західну Україну через радянсько-польський кордон. Українці, які жили у цій прикордонній зоні, вимагали від польської влади, щоб вона дозволила наддніпрянцям залишитись. У більшості випадків польська влада лояльно до цього ставилась, хоча були випадки, що і перешкоджала українцям. Особливо, коли було заплановано на 29 жовтня 1933 р. День жалоби і протесту – у цей день по всьому світі українці виступали проти Голодомору. У деяких місцевостях були випадки, що за кілька днів до цього польська влада затримувала українських активістів, а після проведення заходу випускала їх на волю.

Допомога із Західної України під час Голодомору частині людей все ж таки допомогла. Ярослав Папуга розповідає, що у архівах зберігаються тогочасні листи, де наддніпрянці дякують своїм братам з правого берега р. Збруч за допомогу, яка дала їм можливість вижити. "Однак, це не можна порівнювати з героїзмом українців, які голодували самі і останнє віддавали своїм односельцям", – підкреслив історик.


zik.ua

Т. Г. Шевченко ,знав!!!

  • 19.11.13, 22:22


"Кругом неправда і неволя,

Народ замучений мовчить.

І на апостольськім престолі

кабан годований сидить"  


Половина громадян України вважають метою Голодомору знищення

  • 19.11.13, 19:48
 знищення української нації

Найбільше вірять у "природний" характер Голодомору жителі Півдня та Сходу України, виборці КПУ і Партії регіонів. На Заході і в Центрі впевнені у спланованій акції зі знищення української нації.

golodomor_.jpg
Громадяни України розділилися в оцінці причин Голодомору
Андрій Товстиженко, ZN.UA

Більшість громадян України (64%) впевнені, що Голодомор 1932-1933 років став наслідком дій влади на чолі з Сталіним і був штучного походження, а 23% вважають, що його було викликано "природними обставинами". Про це свідчать дані соцопитування фонду "Демократичні ініціативи".

Оцінка причин Голодомору дуже відрізняється залежно від регіону України. Вважають його спланованою акцією влади 95% жителів Західного регіону, 72% Центрального, 57% Південного та 36% Східного.

Більшість респондентів (53%) згодні з припущенням, що метою Голодомору була боротьба з селянством і примус вступати до колгоспів (74% жителів на Заході, 55% - у Центрі, 56% на Півдні і 36% на Сході).

З тим, що метою Голодомору було цілеспрямоване знищення української нації, згодні 45% опитаних, не згодні - 26% (згодні - 70% на Заході, 69% - у Центрі, 25% на Півдні і 19% на Сході).

На Сході і Півдні значна частина жителів вважає, що Голодомор було обумовлено "природними обставинами" (29% на Сході і 33% і на Півдні), на відміну від мешканців Заходу і Центру, де так вважають відповідно 4% і 21%.

З тим, що Голодомор було викликано діями влади на чолі зі Сталіним, згодні прихильники всіх політичних сил: ВО "Батьківщина" (згодні - 87%, не згодні - 2%), партії "УДАР" (згодні - 79%, не згодні - 6%), ВО "Свобода" (згодні - 93%, не згодних немає), Партії регіонів (згодні - 52%, не згодні - 22%) і навіть Комуністичної партії (згодні - 64%, не згодні - 21%).

Проте значна частина виборців КПУ (48%) та Партії регіонів (37%) вважають, що Голодомор було обумовлено "природними обставинами". Серед прихильників інших політичних сил таку думку поділяють набагато менше людей: 15% серед виборців "Батьківщини", 20% - серед виборців "УДАРу" і 3% - серед прихильників партії "Свобода".

Соцопитування було проведено фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Ukrainian Sociology service з 5 по 16 жовтня 2013 року. Було опитано 2000 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України (старше 18 років) за такими показниками, як стать, вік, рівень освіти, тип і регіон проживання. Теоретична похибка вибірки - 2,3%. Дослідження проведено за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (США).

http://dt.ua/POLITICS/polovina-gromadyan-ukrayini-vvazhayut-metoyu-golodomoru-znischennya-ukrayinskoyi-naciyi-132170_.html

«Пауза на рік» або дуже велика «регіональна» брехня

  • 19.11.13, 17:01
За останній тиждень слово «пауза» десятки, якщо не більше, разів зривалося з вуст речників Партії регіонів та наближених до неї інтелектуалів. Ідеться не про паузу у міжкланових розбірках чи у пресингу щодо опозиції, а про паузу у розвитку відносин України з Євросоюзом


Чи не вперше це слово в означеному контексті прозвучало 12 листопада під час зустрічі Віктора Януковича з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України. Народний депутат Валентин Ландик під час цієї зустрічі заявив, що після підписання угоди з ЄС про асоціацію і зону вільної торгівлі українська продукція може стати неконкурентоспроможною. «Якщо це можна, давайте підписання на один рік поки перенесемо. Ще дайте нам можливість підготуватися, дайте можливість закупити обладнання. Це велике прохання не тільки моє, це велике прохання промисловців», - сказав Ландик.

Ну, а далі покотилося-понеслося. Про сакраментальну «паузу на рік» повели мову не тільки нардепи, а й політичні технологи та аналітики. Найбільш детально аргументував потребу такої паузи «прирегіоналений» інтелектуал зі стажем Кость Бондаренко: «Позиція України зводиться до наступного: ми не просто задекларували європейський вибір, а й протягом року прийняли ряд важливих законів, кримінально-процесуальний кодекс, підготували закон про прокуратуру та нове виборче законодавство. У нас відбулися серйозні зрушення у сфері свободи слова та засобів масової інформації, органи державної влади стали більш відкритими. Ми впроваджуємо європейські стандарти та готові до серйозних збитків для нашої економіки. Що ще потрібно? Хочете підписувати Угоду про асоціацію – підписуйте без додаткових умов. Ні – то ми нікуди не спішимо. М’яч на вашому полі… Такий лейтмотив останніх днів. Україну абсолютно влаштовує пауза у стосунках з ЄС. Це не означає кардинальний поворот. Це не означає розворот на 180° – вбік Митного союзу. Це означає лише паузу – приблизно на рік».

На підтвердження цієї тези – або робіть по-нашому, тобто схиліться перед всемогутністю Партії регіонів і її небажанням робити подальші кроки для інтеграції в Об’єднану Європу, або починаймо «паузу на рік» - негайно були здійснені практичні кроки. Попри те, що місія Кокса-Кваснєвського пішла назустріч українській стороні і продовжила термін своєї роботи до саміту у Вільнюсі, у відповідь було негайно пересунуло ухвалення євроінтеграційних законів. Мовляв, хто ви такі, Кокс і Кваснєвський, щоб ви від нас чогось вимагали? Як зауважив народний депутат Анатолій Гриценко, «Янукович з Рибаком буквально за останню добу викинули два євро-закони з порядку денного Ради на вівторок, 19 листопада. Подивіться «зкоригований» графік пленарних засідань на 19-22 листопада. Проекти зі списку Фюле 3541 (прокуратура) і 3396 (вибори) – на вівторок уже не плануються. Учора в плані вони ще були – сьогодні вже немає. Ловкость рук і нікакого мошеннічєства… А куди ж вони поділися, ті два проекти? Їх спланували на четвер, 21 листопада. Під номерами 56 і 57. Після дуже пріоритетних перед Вільнюсом інших 55 законів, зокрема про службу у військовому резерві, про побутові відходи, про мисливські господарства і полювання… Згідно з новим замислом Януковича-Рибака проекти із списку Фюле Рада має розглянути десь так під ранок п’ятниці, або під вечір суботи – і це за умови, якщо депутати працюватимуть цілодобово».

Інша демонстрація щодо «паузи на рік» була влаштована 15 листопада, коли під вигаданим приводом зірвали заздалегідь заплановану зустріч Юлії Тимошенко з Арсенієм Яценюком та Юрієм й Іриною Луценками, на якій мала обговорюватися тактика дій опозиції напередодні Вільнюського саміту. Була зірвана й запланована на той самий день зустріч Тимошенко з віце-президентом Європейської народної партії Яцеком Саріуш-Вольським. Знаючи чутливість європейських лідерів до «справи Тимошенко», влада наочно продемонструвала могутність тюремних «лікарі у цивільному» та їхню реальну роль у «європеїзованій» Україні…

Ну, а далі в хід пішли очевидні фальшування. Як-от у коментарі нардепа Володимира Олійника до заяви польського президента Броніслава Коморовського. Не встиг останній сказати, що Європейський Союз може дозволити Україні виконати частину вимог уже після парафування Угоди про асоціацію, як Олійник прокоментував: «Ми не можемо не звертати уваги на негативні наслідки для економіки України, до яких призведе початок роботи зони вільної торгівлі з ЄС. По суті, це означатиме різке скорочення доходів митниці, а на тлі закриття кордонів з Росією негативний ефект цього рішення буде тільки зростати.

Я радий, що президент Коморовський позитивно оцінив можливість «паузи» у європейській інтеграції, коли для цього з’являться більш сприятливі економічні передумови». І не має значення, що Коморовський говорив зовсім про інше – що треба «бути готовими, як Спільнота, до прийняття рішення: або їх виконання є достатнім, або частину з них можна реалізувати на наступному етапі, коли відбуватиметься ратифікація угоди, що вимагає згоди всіх країн – членів ЄС. Це також є моментом, коли можна ставити перед Україною вимоги». Тобто про жодну паузу не йшлося, навпаки – про поетапний і безперервний рух! Але, говорячи словами поета-одесита Багрицького, «но если он скажет: “Солги”, - солги. Но если он скажет: “Убей”, - убей». Чи треба пояснювати, хто такий у системі тоталітарних координат цей всемогутній «Він»?

Певен, за ці дні всі ми станемо свідками ще цілої низки заяв та дій з боку «партії влади», покликаних «нагнути» європейців і поставити на грань зриву парафування Угоди про асоціацію – з мотивацією, що нам потрібна тільки «пауза на рік», а якщо хтось зриває підписання, то це діячі ЄС, а не ми. А воно й справді подібними кроками можна довести лідерів країн Євросоюзу до відмови від Угоди …

Між тим твердження, що нічого особливого не відбувається і після «паузи» можна буде повернутися до Угоди про асоціації – це відверта велика брехня. Справа в тому, що наступного року мають відбутися зміни у керівництві виконавчих структур ЄС та буде обраний новий склад Європарламенту. А вслід за тим настане літо, коли в Україні Верховна Рада відпочиває, а вслід за тим осінь – початок президентської виборчої кампанії. Світова практика така, що під час подібних кампаній важливі угоди не підписуються, і це цілком логічно, бо хіба варто мати справу з «кульгавими качками», як звуться глави держав, які добувають свій строк? Якщо тема асоціації України з ЄС реально і постане знову, то не раніше 2016 року. Про це говорять і депутати чинного Європарламенту, і деякі українські політики та аналітики з числа тих, хто добре знає правила і традиції європейського політичного життя.

Що ж означатиме ця трирічна «пауза» для України? По-перше, різке погіршення відносин – як політичних, так й економічних – з країнами Євросоюзу. Адже Україна на офіційному рівні яскраво продемонструє свою нехіть до прийняття європейських правил гри та бажання демонстративно «нагинати» партнерів. По-друге, ускладнення у відносинах з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями. А це не лише дешеві кредити, але й рейтинги інвестиційної привабливості та довіра в економічних стосунках. По-третє, неминуче погіршення іміджу України у європейських та світових мас-медіа, зростання поширення негативної інформації (і дезінформації теж) про неї, падіння обсягів туризму тощо. І, нарешті, це означатиме майже повну свободу рук для «регіоналів» на президентських виборах 2015 року. Бо ж можна буде практично не зважати на європейську громадську думку та керівників країн ЄС, а робити все, що заманеться, щоб утримати владу.

Утім, можливо, в очах «регіоналів» останнє перевищує все попереднє, і саме задля реалізації такого сценарію і затіяна вся комедія з «паузою на рік»?

Але в такому разі «партія влади» мусить розуміти, що далеко не всіх лідерів держав Євросоюзу можна зарахувати до «лохів, яких не гріх кинути», відтак справою честі, ба, політичного виживання для цих діячів стане докласти всіх можливих зусиль для унеможливлення подальшого перебування Януковича і Ко при владі в Україні. Бо ж для Європи така владна команда у стратегічно важливій країні просто небезпечна. Ясна річ, ітиметься не про «примушення до дружби» за путінськими сценаріями, а про «м’яку силу» економічної та дипломатичної активності – з дуже неприємними особистими перспективами для ініціаторів і штатних оспівувачів сакраментальної «паузи на рік»…

 Сергій Грабовський
http://tyzhden.ua/Politics/94180

Кобзар - найкращий український бренд!

Про те, що книга Тараса Шевченка "Кобзар" - найкращий український бренд - свідчить лише те, що за два тижні до створеної сторінки на ФБ приєдналося 705 осіб!   https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%B0%D1%80/462080673909587?bookmark_t=page

                               

І, повірте, це не просто байдужі люди, які просто "лайкають" запропоноване їм чтиво, а люди, котрі цінують справжнє українське слово!
Адже постать Тараса Шевченка - знакова постать у нашій свідомості, свідомості  українців. Адже Шевченко - наш духовний батько, а не якийсь там "плейбой", про якого чомусь всі так "захопливо" пишуть сьогодні.
Наприклад, саме Шевченко зробив нашу мову літературною. І це ми маємо пам.ятати, а не оспівувати якусь там марноту!
- Слава Україні!
- Героям слава!
 
                                 

"Скарби Сходу" простують до українських читачів

«Навчальна книга – Богдан» пропонує


У видавництві «Навчальна книга – Богдан» виходить друком серія книг «Скарби Сходу». Книги серії «Скарби Сходу» – це багатолітня копітка робота українських сходознавців Львівського Національного університету ім. Івана Франка та Інституту сходознавства імені А. Ю. Кримського НАН України. Зокрема, Романа Гамади, Яреми Полотнюка, Валерія Рибалкіна та інших. Відповідає за упорядкування цієї унікальної серії Роман Гамада. Саме за переклади до серії «Скарби Сходу» Роман Гамада 2013 року отримав Державну літературну премію імені Григорія Кочура.

[ Читати далі ]

Вне закона

  • 16.11.13, 15:58
Исходя из того, что ..."носителем суверенитета и единственным источником власти в Украине является народ", что трактуется, как то, что в Украине вся власть принадлежит народу, а власть народа является первичной, единственной и неотчуждаемой. (согласно Конституции Украины, ст. 5, абз. 2), я предлагаю объявить ПР и КПУ ВНЕ ЗАКОНА!!!

Все действия абсолютно всех «ветвей власти», включая ВР, и. о. президента, мелких и крупных чиновников, относящихся к этим бандитским группировкам, подпадают под статьи «государственная измена» и «предательство государственных интересов в пользу другой страны». Другими словами, эта категория бандитов поставила себя вне законов Украины.
Это означает, что НИ один из них НЕ может рассчитывать на защиту в любой ситуации, включая самые непредсказуемые и грозящие их личной безопасности.

Если данные группировки решились на такой шаг, значит, они понимали, на что шли. Если же их предводитель ампутировал им вместе с мозгами, общечеловеческими чувствами и чувство самосохранения, значит, мы имеем право по отношению к ним абсолютно на всё.

Конечно, я отдаю себе отчёт, что их жизнь и наше прозябание проходят в разных плоскостях, и депутата трудно встретить просто так на улице или в автобусе. Но… есть другие возможности.
Ни один «мажор», не должен теперь уйти безнаказанным, совершив преступление, и не нужно для этого вызывать продажную милицию. Нужно просто не пройти мимо …

Ни один депутат от этих группировок не должен открывать рта на всех, организованных ими акциях.
Если нас никто не защищает, если нам лгут в лицо, издеваясь и, кривляясь, как ярмарочные шуты, красномордые ефремовы, разжиревшие престарелые ленинцы симоненки, откровенные проститутки бондаренки, значит, мы пришли к той черте, когда нужно нападать.
Если по Конституции народ является единственным источником власти в Украине, то эти твари – ВНЕ ЗАКОНА!

Мне надоело враньё, мне надоели бесконечные «страшные рассказки» старика азарова, впавшего в маразм ещё в прошлом веке. Мне надоел самородок, трусливо скрывающийся от решения всех проблем и вопросов, маньяк, мучимый жаждой наживы и фобиями.

Я хочу, чтобы вся эта свора ответила, наконец, перед единственным источником власти, а не тащила нас в советский союз, навстречу новым репрессиям, тюрьмам, голоду и пустым прилавкам в магазинах.
ИМПИЧМЕНТ и объявление ВНЕ ЗАКОНА всех без исключения членов группировки ПР+КПУ – сегодня единственный выход.

Майданов больше не будет, но партизанскую войну НИКОГДА и НИКТО не отменял. Банда должна быть ликвидирована. Любыми путями – по одиночке, гамузом, неважно. Если мы не в состоянии объединиться и дать отпор, значит нужно действовать другим путём. Они понимают только язык силы, значит, мы должны эту силу им показать. И не нужно кивать на оппозицию – никто ничего не сделает за нас.

Те, кто ожидает, жуя жвачку у компьютера и телевизора, что оппозиция положит свои головы и отдаст жизни за них, преступники, которых можно сравнить с этой сворой. Потому что сегодня детям понятно, что банда будет сопротивляться, беря на вооружение всё, включая «отважный» беркут и продажную милицию, вооружение и прочие «прелести». Хватит нам Юлии Владимировны и других «военнопленных». Оболганного Власенко… За кого Тимошенко сидит в тюрьме, а негодяи треплют её имя? За нас, безмолвных и трусливых.

ЗА НАС НИКТО ЧЁРНУЮ РАБОТУ НЕ ВЫПОЛНИТ.

Мы допустили приход негодяев к власти, нам и исправлять. И только тогда, когда мы очистим Украину от нечисти, можно попробовать попроситься в Европу. Европа может, конечно, нам помочь. Но, тоже только одним способом – тотальными финансовыми санкциями.

НО…

ЭТО НАША СТРАНА, и мы её хозяева, а не горстка уродов, воров и лгунов!



Заява місії Кокса-Квасневського.

  • 15.11.13, 14:31
МОНІТОРИНГОВА МІСІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ В УКРАЇНІ

Пет Кокс, колишній Президент Європейського Парламенту

Александр Квасьнєвський, колишній Президент Польщі

Заява Місії

Брюссель, 13 листопада 2013 року

З огляду на швидкозмінну ситуацію, яка стосується виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, включно із положеннями про створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, між Європейським Союзом, його країнами-членами та Україною, ми оприлюднюємо попередню заяву нашої місії, а не остаточний звіт.

Наша місія щойно повернулася після свого 26-го візиту в Україну. Ми відзначаємо досягнення значного прогресу у виконанні вищезгаданих умов. Однак ми також з жалем констатуємо, що наразі не готові звітувати про повне виконання цих умов.

На даному етапі на розгляді у Верховній Раді знаходяться дві конкретні та одна потенційна пропозиції щодо законів, необхідних для виконання умов для підписання Угоди про асоціацію. 

8 листопада Верховна Рада – за повної підтримки опозиції – успішно ухвалила у першому читанні законопроект про прокуратуру і законопроект про внесення змін у закон про парламентські вибори. Очікується, що друге читання, присвячене розгляду цих законопроектів, відбудеться під час парламентської сесії, яка пройде наступного тижня і розпочнеться у вівторок, 19 листопада.

Після кількох місяців роздумів і обговорення різних варіантів місія запропонувала застосувати часткове помилування Юлії Тимошенко як найвірогідніший спосіб розв’язання проблеми вибіркового правосуддя. Цей варіант є мінімальною вимогою, яка здатна дати максимальний результат. Він залежить винятково від української влади та доброї волі Президента України і не передбачає ані делегування відповідальності за його виконання іншим інституціям, ані потребу змінювати чинне законодавство. Однак Віктор Янукович віддав перевагу альтернативному шляхові, який полягає у розробці спеціального закону, що дозволятиме засудженим, включно із Юлією Тимошенко, лікуватися закордоном через незадовільний стан здоров’я та гуманітарні причини.

В останні тижні у Верховній Раді була зареєстрована ціла низка законопроектів про лікування за межами України. Однак жоден із них не мав спільної підтримки від уряду та опозиції. Відповідальність за досягнення консенсусу з приводу розробки необхідного законопроекту була покладена на спеціальну робочу групу, очолювану народним депутатом від Партії регіонів Геннадієм Васильєвим.

Наразі Партія регіонів не запропонувала жодного законопроекту про лікування закордоном, виступаючи водночас проти усіх чинних проектів закону з цього питання. Проте пропозиція щодо ухвалення такого закону надходила від Президента. Він особисто засвідчив перед медіа, низкою голів держав і міністрів закордонних справ ЄС, а також представників Європарламенту і Єврокомісії свій намір підписати такий закон щойно його буде ухвалено Верховною Радою.

Час для виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію 29 листопада, невпинно спливає. Остання парламентська сесія, що передуватиме саміту Східного партнерства у Вільнюсі, відбудеться в Україні наступного тижня. Вона може стати вирішальною у розв’язанні проблеми; однак, з іншого боку, вона здатна спровокувати безвихідь і перетворитися у контрпродуктивний пошук винуватого. Місія закликає усі сторони процесу конструктивно використати час, що залишився, задля досягнення історичного консенсусу, результатом якого може стати успішний саміт у Вільнюсі.

Ми відзначаємо хронічну відсутність взаємодовіри та певності між сторонами, які представляють уряд та опозицію у Верховній Раді. У разі невдачі у виконанні необхідних умов існує ризик виникнення ситуації, за якої кожна сторона звинувачуватиме іншу в утриманні політичних заручників. Це може виявитися надчутливим та надемоційним завершенням процесу.

З огляду на майбутню зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, що відбудеться 18 листопада, ми вважаємо, що наразі завчасно стверджувати, що необхідні умови були виконані або, навпаки, що ці умови все ще не можуть бути виконані. На нашу зважену думку, невирішені проблеми можуть бути розв’язані тим чи іншим способом. Важливим є не здатність розв’язати проблему, а радше політична воля зробити це. Що є дійсно конче потрібним у наступний тиждень – це віднайти політичну волю, діяти та досягти результату.

З огляду на вищевикладене та рекомендації Президента Європарламенту Мартіна Шульца, які були одноголосно підтримані Конференцією голів політичних груп Європарламенту, було вирішено подовжити мандат місії до вільнюського саміту та попросити її повернутися в Україну наступного тижня.

Славянин должен уважать Путина, Сталина, бацьку Лукашенко

  • 14.11.13, 23:53

"Славянин должен уважать Путина, Сталина, бацьку Лукашенко и патриарха Кирилла", - российские признаки "правильных" братских народов

после празднования Дня национального единства в России украинские журналисты попытались понять, подходит ли Украина северному соседу как братская славянская страна.