Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Не так тії вороги

Спершу взагалі не хотів розголошувати своє обурення, щоб не робити рекламу всякому ге, але вирішив, що замовчати подібну підлість теж не годиться. Видання, про які далі йдеться, я не купую принципово через їх редакційну гнилизну, бо "Виокий замок" є колишньою газетою "Львовськая правда" Львівського обкому, ну а "Комсомольская правда в Украине (западноукраинський выпуск)" - тут без коментарів. Просто на роботі мене попросили приглянути за купкою макулатури, а я за старою звичкою не тільки приглянув, але і переглянув, та акуратно склав усе назад - дійсно макулатура.
Так от на очі мені попалась гучна назва статі в "Комсомолці" за 21 липня 2010: "Учительницу украинського языка посадили на 9 лет за сутенерство" за авторством якоїсь Мирослави Бзикадзе. Як людина, що присвятила певний час журналістиці, я знаю, що назва статті має відтворювати стисло головну ідею чи проблему події, про яку йдеться. Отже з назви ясно, що вчителька української мови працювала в школі і одночасно займалась сутинерством. Жодної обмовки типу "колишня" у назві нема, але за змістом статті йдеться, що пані Н. відробила в школі 10 років, звільнилась і ще у 2000 році переїхала на тривале проживання до Польші, де у м. Перемишлі торгувала на базарі цигарками і з часом також зайнялась справою сутинерства, обманом вербуючи молодих українок у місцеві борделі. А тепер прошу сказати: то хто займався сутинерством? Базарна перекупка контрабандних цигарок чи вчителька української мови? Де тут логіка взаємозв’язку станом на 2010 рік?
Сподіваюсь, що кожен без роз’яснень оцінить це передьоргування фактажу, яке я давно вже вибачаю нашим російським "доброзичливцям", бо чого від них можна ще очікувати? Психіатрія тут безсила - то задавнена патологія. Тому я просто побурчав про себе трохи, сплюнув і узяв іншу газету, аж тут я зрозумів звідки ноги ростуть у цієї назви, бо стаття у "Високому замку" була від 19 липня 2010, тобто на 3 дні раніше і мала ще крутішу назву: у актуальній рубриці "Живий товар" далі йшло "Дівчатами тогрувала... вчителька української мови" з підзаголовком "Освітянка з Чорткова відправляла у польські борделі навіть неповнолітніх" за авторством Омара Узарашвілі. Цей журналіст доволі відомий у львівських колах преси тим, що спеціалізується на кримінальній тематиці і колись писав цікаві аргументовані публікації про місцевих злочинних авторитетів та процеси в тому середовищі, але часи міняються і маємо ще одного власника птахоферми по розведенню жовтеньких качечок для ЗМІ.
Знаєте в чому різниця правдивої статті і "жовтої качки"? А у фактах. Серйозний журналіст завжди своє повідомлення аргументує посиланням на документи, дати, конкретні події і цитати, а у брехливих жовто-смердючих матеріалах цього нема, бо ж факти можна перевірити, зате є купа суб’єктивних авторських домислів та гострих декларацій типу: "...міліціонерам впродовж кількох років не вдавалося арешувати ватажка злочинної групи - нічим не примітну 40-річну вчительку української мови" - і тому подібне. А мені хочеться на все те відповісти запитанням: нешанований мною автор і редактори вищеназваних часописів, невже ви всіх своїх читачив тримаєте за недоумків? Невже читач не зрозуміє, що дві баби, які ніколи не мали стосунків з криміналом як таким, - це не може бути неймовірної загрози злочинне угруповання? Всім ясно, що це звичайнісінькі дурні аматори, які тому і попались, що заваджали професійним злочинцям проводити більш серйозні оборутки з "живим товаром". А що міліції до них зась, то вона на цих бабах демонструє свою активність і відзвітовує "про розкриття маштабного злочинного угрупування аж з двох чоловік" та й вкатали їм терміни "на повну катушку", а підгодовані ким треба змі-їтворці роздмухують супер-новину. Гниль ви остання після цього, а не журналісти. І дуже прикро, що прізвища обох авторів мають грузинське звучання, бо навіюють спогад про світлої пам’яті Гію Гонгадзе, який загинув в боротьбі за правдиву журналістику, а його співзвучні автори є прогнилим смердючим шматтям фальшивої журналістики. Тьху на вас.
На місці Тернопільсткої облвно я б подав у суд на видання за цю провокацію і паплюження честі педагогів, але маю сумнів у цьому, тому закликаю просто небайдужих громадян України висловити як хто зможе і захоче свій протест проти подібних підступних публікацій.
Вчителя української мови і літератури - наша гордість, як і всі інші вчителя, що за мізерну зарплатню вчать наших дітей, а не кидають їх і школу заради більших баришів деінде. Слава українським вчителям!

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне     

41%, 19 голосів

4%, 2 голоси

54%, 25 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
37

Коментарі

Гість: yurko21

130.07.10, 11:43

слава богу, що ми ще не в стані апатії - реагуємо на той потік бруду, що наповнив сторінки видань та інтернет. Інколи досить маленької неточності, "легенького" перекручування фактів - і зміст чи підтекст повністю змінюється. Книги Бузини і Табачника, дії команди Г на інтернет просторі, ось такі перекручування, брехливі репортажі по телеканалах - все це одного поля ягоди...

    230.07.10, 11:48Відповідь на 1 від Гість: yurko21

    Про то і мова. А ми не дамось.
    Я просто подібне намагаюсь обминути й іншим раджу те робити. Бузини не читав і не буду. І всім козлам з команди Г не вірив і не буду.

      330.07.10, 12:01

      На жаль тот не журналістика, а звичайне коньктурне заробітчанство

        430.07.10, 12:06Відповідь на 3 від zmi_j

        На жаль тот не журналістика, а звичайне коньктурне заробітчанствоОто вже не треба плутати: всі журналісти є заробітчанами, бо мають з роботи жити. Це всеодно, що зрівняти міліціонера й кілера - кожен заробляє застосовуючи зброю...

          530.07.10, 12:19Відповідь на 4 від Богдан Бо

          На жаль тот не журналістика, а звичайне коньктурне заробітчанствоОто вже не треба плутати: всі журналісти є заробітчанами, бо мають з роботи жити. Це всеодно, що зрівняти міліціонера й кілера - кожен заробляє застосовуючи зброю...Але кілер чомусь в рази більше

            630.07.10, 12:49

            Ось у газеті "Сегодня" шкандаль. Навіть два.

            Перший -- відомий журналіст-москвофоб Чаленко полаявся з Ганною Герман на ґрунті ОУН-УПА.

            http://ua.korrespondent.net/ukraine/1081289

            Другий -- критичні публікації (екс-)журналістів газети щодо редакційної політики главреда Ігора Гужви.

            http://www.pravda.com.ua/columns/2010/07/28/5256111/
            http://blogs.pravda.com.ua/authors/ihelzon/4c4945e2bc36b/
            http://dusia.telekritika.ua/Redaktsionnye_koshmary/14091
            http://www.telekritika.ua/news/2010-07-22/54551
            http://blogs.pravda.com.ua/authors/ihelzon/4c4ee435b8bce/

              730.07.10, 13:51

              Гадаю, читачі середнього покоління, пригадуючи стиль газетних писак "часів застою", без особливих проблем розберуться в змісті цього тексту. Молодь, як на мене, взагалі газет на "паперових носіях" не читає. Тож ця і їй подібна писанина розрахована на старше покоління, яке на виборах виступає ударною силою, мовляв, он як тепер мораль занепала, потрібно повертатися назад, т.т. голосувати за комуністів.

                830.07.10, 14:23

                ...Гниль ви остання після цього, а не журналісти....

                  930.07.10, 14:36

                  Так чого ви хотіли від "Камсамольскай правди"? Стаття про буцімто кримінальне угруповання і наших славних міліціянерів під мудрою орудою хабарника Могильова - якраз в дусі цієї псевдо-газетійки, а по суті - московського жовтої листівки на наших теренах.

                    1030.07.10, 15:50

                    В нашій країні вчителі і без того майже ніхто, ні зарплати ні елементарної поваги до їх праці так їх ще й немов грязюкою поливать подібними писульками. За таке треба просто бить морду!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна