Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

У школах Слов’янська відмовилися від навчання російською мовою

У школах Слов’янська відмовилися від навчання російською мовою. Чому це важливо?

У Словянську (Донецька обл.) з цього навчального року не буде жодного класу із російською мовою навчання. Про це розповіла заступник керівника відділу освіти Слов'янської міської ради Марина Хохлова. Наразі відділ освіти закуповує підручники та дидактичні матеріали українською мовою.

Чому це дуже важлива новина?

Слов’янськ – перше українське місто на Донбасі, яке було окуповане росіянами. Місцеве населення не на словах відчуло на собі усі «прєлєсті» такого «визволення». В той самий час на усіх сепаратистських і проросійських форумах довгий час Слов’янськ зображувався неприступною фортецею «русского міра», мало не новітнім Сталінградом. Новина про те, що тепер у школах Слов’янська не буде російськомовних класів – чудова пропагандивна історія.

З одного боку – це має стати прикладом для усього Донбасу (і не тільки), з іншого – це поразка для «русского міра», бо російська пропаганда стоїть на трьох найбільших «китах»: російській мові, історії та православ’ї. Також варто нагадати, що саме «захист» російськомовного населення став тим формальним приводом, під яким Росія розпочала мобілізацію найманців на Донбас.

Українізація Донбасу – це не лише мова спілкування. Насамперед – це національна ідентифікація і запобіжник того, що тебе не прийде «визволяти» невідомий Ємєля.

#ВмикайУкраїнське

Oksana Kuzan 

ВимкниРосійське


17

Коментарі

125.08.19, 16:50

    225.08.19, 16:54

    Круто

      325.08.19, 16:56

        425.08.19, 17:28

          525.08.19, 17:34

          вже бачу лайноновини на кацолайноканалах: на фоні разграблєного біндєрафцами Слов'янська стоїть мать руцкагаварящего мальчіка. в ній можна впізнати колишню солдатскую мать, ізмучєную хунтой женщіну с дамбаса, многоразовою свідєтєльніцу звєрств фошіздоф і возможно дажє умєршую на кпп больную женщіну которую довєлі до смєрті каратєлі. в новому амплуа вона опять мать. вона з сльозами на очах розповідає всім сочуствующім і соболєзнующім абтом чіто рєбьонку запрєщают гаваріть па руцкі, а у нєво руцкая челюсть. абтом чіто ущімляют права руцкагаварящіх. рядом стоіт мальчік в якого рот заклеєний білим лейкопластирем навхрєст, тому вєщать на уцкаязічний тб простір він не може. що ще раз доводить звєрства хунти. в руках у нього красномовний плакат ''с руцкім язіком можна дєлать чудо''....

            625.08.19, 17:36

            Таки дякую і тобі, і долі, що таки мова наша є і буде

              725.08.19, 17:48Відповідь на 5 від evgeniy_v

              Їх вже ковбасить.
              Якийсь Алєксандр Скубченко пише "В Славянске Донецкой области в этом учебном году не будет ни одного первого класса с русским языком обучения. Это в городе, где все говорят на русском. Закон о запрете образования на русском языке и закон о запрете русского языка в действии. Не государство для людей, а люди для государства майдана. На этом фоне все гарантии новой власти прав человека на родной язык Донбассу имеют ценность ноль. Никто не запрещает власти сейчас выделить дополнительные средства, чтобы у школ Донбасса хотя бы деньги на учебники на русском языке появились, но — нет: ломать мовой детей начнут с первого класса. Не обучить детей, а сломать их с детства. Вот и вся гарантия прав, вот и вся цена словам новой власти."

                825.08.19, 17:51Відповідь на 7 від RedDina

                  Гість: Вук Огнезий

                  925.08.19, 18:19

                    Гість: _ _vs __

                    1025.08.19, 19:30

                    что значит, отказались (відмовилися)
                    по - моему, закон об образовании , предполагает, обучения, на украинском языке

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна