Захотілося свіжини. Смаженої з цибулькою і з вареною картоплею.Такої, як мама готує. Смак і запах дитинства. Кілька днів мене переслідував запах і вчора нарешті дійшли рученьки. Процес не фотографувала, тому фінальна фотка здерта з нету.
Тим, хто фанатично рахує калорії, непритомніє при словах жир, сало, холестерин
триматися звідси подалі.
Щоб не давати окремо сала, взяла відразу жирне м"яско. Має бути свіже і бажано, щоб не стояло в холодильнику. Смажена свіжина не може не бути жирною, дієтичне м"ясо то з іншої опери. Кусок свинячого ошийка порізати на кусочки, приблизно 3х3 см. Хто любить дрібніше -- можна різати, але не рекомендую. Кількість продуктів спеціально не вказую, кожен орієнтується на роти, які збирається нагодувати. ) Із спецій у страву йде лише сіль і свіжомелений чорний перець.
Мясо викласти на розпечену сковороду без жиру, оскільки ошийок жирний і сальце скоро почне підтоплюватися. На великому вогні, помішуючи дати м"яскові швидко припектися, зробити менший вогонь, посолити, поперчити і накрити кришкою. Готувати так хвилин 10. Тим часом порізати півкружальцями цибулю. Орієнтуйтеся на свій смак, але рекомендую побільше. Через 10 хвилин кришку зняти, дати випаруватися рідині, і знову на великому вогні смажити 1-2 хвилини додати цибулю і довести до готовності.
Подавати з відвареною картоплею. Картоплю можна перед готуванням порізати на четвертинки. Хоча набагато смачніше варити невелику цілу і вже готову на тарілці розламати на кусочки виделкою і полити жирком з м"яса
можна притрусити зеленню
Істи з зеленою цибулькою. На стіл обов"язково поставити холодну горілку (дітям не наливати)
Смачного