Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Стоянки древніх людей на місці сучасного Києва ...



Синій кит настільки величезний, що по його венах спокійно змогла би пливти дитина.  
[ Читати далі ]

Одне з найвідоміших рожевих озер України

 

Одне з найвідоміших рожевих озер України – Лемурійське. Знаходиться в Херсонській області, в селі Григорівка. Історія озера досить цікава, адже воно утворилося внаслідок людської діяльності. 26 серпня 1969 року на березі Сивашу впав радянський бомбардувальник, під час робіт рятувальники поглибили прірву та й зачепили водоносні горизонти. Згодом воронка наповнилася водою, яка була солоніша за ту, що у Сиваші. Місцеві називали озеро “Яма”, але потім воно отримало назву на честь міфічного континенту Лемурії.



[ Читати далі ]

Цікаві роботи...

 


Просто чудова робота, створена з кольорових олівців з блискучою обробкою майстром із Техасу – Боббі Дюком...

[ Читати далі ]

Таких воїнів було лише два у світі, і один з них – українець!

Маловідомий факт: на світі є лише два полководці, які не програли жодної битви, всі походи закінчили успішно, захопили всі міста, які брали в осаду ...




[ Читати далі ]

Тиснява давить...

  



Жорж Пєр Сера 1859-1891
Французький художник - засновник неоімпресіонізму, який увів у живопис метод створення картин за допомогою нанесення на полотно безлічі точок чистих контрастних кольорів - пуантилізм.

Основні риси його творчості: «точковий» метод створення картин, монументальність та позачасовість його полотен, що кардинально відрізняє неоімпресіонізм від імпресіонізму, який у свою чергу мав на меті зафіксувати мить.

У Сера мить швидше стає вічністю.

На відміну від імпресіоністів, художник працював у майстерні, а не на пленері.


[ Читати далі ]

Якщо ви бачили , то вам пощастило...))

  • 07.05.23, 16:05

Це видовище у Ріо-де-Жанейро, коли лютневого вечора 2023 року блискавка потрапила в голову статуї Христа Спасителя, шокувало не лише віруючих. Поганий
знак?


 

Вигляд «Мони Лізи» ззаду. Розчарував? Як показує життя, зворотний бік не завжди привабливий   [ Читати далі ]

Вихований вовками

Важко знайти людину, яка не була б знайома з персонажами легендарної книги Редьярда Кіплінга «Книга джунглів». Думаємо, вам не буде новиною, що головним героєм книги є Мауглі, проте мало хто знає, що у нього існує реальний прототип — Діна Санічар. Діна Санічар відомий так само як “індійський хлопчик-вовк”, який жив у 19 столітті. Своє прізвисько він отримав тому, що справді був вихований вовками, і багато хто вважає, що саме його історія надихнула Кіплінга на написання «Книги джунглів».



Діна, був одним із багатьох індійських дітей, яких виховали дикі тварини.  


[ Читати далі ]

Гора Тотоха - один з енергетичних центрів України.



У 1930 р. у Гондурасі збудували міст через річку Чолутека.

Міст міцний, добротний, здатний вистояти навіть буревій.

Він вистояв, але найсильніший буревій Мітч, що пройшов у 1998 році, залишив міст цілим. Ось тільки русло річки було цим ураганом зсунуто, а дороги, що ведуть до мосту, - зруйновані. Самотній міст стоїть досі як пам'ятник якісним, але не здатним передбачати майбутнє будівельникам.

[ Читати далі ]

Цікаві рекорди...))




Найрідкісніший колір очей – зелений. Якщо вірити статистиці, то лише 2% населення Землі мають зелені очі


[ Читати далі ]

Знайдено людиноподібну істоту...



Космічні промені становлять небезпеку для тих, хто часто літає. Цей детектор радіації може допомогти

Ці космічні промені зазвичай надходять із надзвичайно далекого Всесвіту від надпотужних явищ, таких як наднові та квазари.

Космічні промені, що надходять від надпотужних джерел у далекому Всесвіті, можуть становити небезпеку для людей на Землі, особливо для тих, хто часто подорожує повітрям, і регулярно піддається опроміненню на великій висоті комерційних рейсів. Тепер астрономи використали недорогі детектори радіації, щоб розпочати картографування радіаційного середовища над африканським небом, першими кроками для захисту безпеки екіпажів авіакомпаній, які літають над цим континентом.

Космічні промені постійно бомбардують нас з усіх боків неба. Але "промені" не дуже добре названі. Хоча астрономи, які першими відкрили космічні промені, вважали, що вони є новою формою випромінювання, як рентгенівське та гамма-промені, подальше дослідження показало, що космічні промені насправді складаються з субатомних частинок, які рухаються зі швидкістю майже світла .

Ці космічні промені зазвичай надходять із надзвичайно далекого Всесвіту, від надпотужних явищ, таких як наднові та квазари



[ Читати далі ]