Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Що насправді символізує жовтий та блакитний кольори

  • 25.04.23, 14:23
ЖОВТИЙ
Міфологія кольору

Жовтизна – ознака, що має суперечливе значення. З одного боку, це колір Сонця, золота, немовби застиглого сонячного світла. З іншого – це колір опалого листя та зрілого жита, що означає смерть, тобто життя в потойбічному світі. За повір’ями, поява жовтих плям на руці віщує смерть; хто навесні побачить жовтого метелика, буде цього року нещасливим і хворим. Вважається, що душа відьми, яка заснула, може перевтілюватися у жовто-чорного метелика. Міфічні істоти, які водять душі на “той світ”, мають жовтуваті выдтінки. У домовиків та повітруль волосся жовтого кольору. Одна із пропасниць називається жовтяницею. Жовті кола з’являються на траві, де ворожить чаклун або де старша у сім’ї жінка покумилася з відьмами; місця хороводів русалок позначені пожовклою травою. У жовтий колір фарбували яйця у пасхальних, семицьких, троїцьких обрядах. Учасники ритуалу “хрещення зозулі” обмінювалися на кладовищі жовтими яйцями, розбивали їх і залишали на могилах. У суботу напередодні Трійці, коли поминали померлих не своєю смертю і дітей, померлих без хрещення, жовті яйця роздавали дітям.

Його стихія – земля, бо на землі він золотить хлібні лани для блага і достатку людей і над Землею піднімає палахке Сонце, як знак Божественної турботи про людей. У міфології жовтий уособлює собою Сонце, тепло, весну та квіти. У євреїв жовтим кольором таврували, поєднання жовтого і чорного – небезпека (розмальовка тигра, знак радіації), в народі – жовті тюльпани – символи розлуки.

Психологія кольору

Жовтий символізує мінливість і внутрішню свободу. Відповідає холеричному темпераметру, сонячному світлу, майбутньому часу. Жовтий стимулює роботу мозку і нервової системи. Це радість, теплота і віра в найкраще. Люди, які люблять жовтий, хочуть розкрити себе, досягти поставленої мети. Вони самовпевнені, радісні й веселі. Часто у таких людей спостерігається високий рівень креативності. Жовтий допомагає їм у важку хвилину, концентрує увагу. Найчастіше такі люди не надто уважні та критичні до себе й оточуючих, але при цьому їхня самооцінка доволі висока. Жовтий колір поширюється на всі боки, уособлює розум, вплив домінанти. Він гнучкий, скрізь проникає, допомагає подолати труднощі, сприяє концентрації уваги (кажуть, бажано складати іспити у жовтій кімнаті).

Під впливом жовтого кольору рішення швидко приймаються і миттєво реалізуються. Люди, які надають перевагу цьому кольору, не люблять дурнів, борються з іншими за допомогою слова, люблять, щоб ними захоплювалися, не люблять бути загнаними в кут. Їм властиві висока самооцінка, впевненість в собі. Жовтий символізує інтуїцію та кмітливість.



[ Читати далі ]

Покращиш роботу мозку...

  • 24.04.23, 11:27



Чистіть зуби неробочою рукою...
[ Читати далі ]

Виявлено місто в космосі.



Здається, комусь доведеться переписувати історію розвитку Землі.
Коли мова заходить про походження «Вежі Диявола» у США - найпоширеніший коментар: «А ви копніть! Якщо це дерево то має бути коріння». Копнули.
Вчені з департаменту державних парків штату Вайомінг влаштували фотографічні сейсмічні вимірювання:
«Ми виявили, що це схоже на гігантську кореневу систему, яка походить від основи Вежі Диявола. Коренева система була виміряна на глибині (6,4км) з шириною (11,2км). Наразі ми проводимо дослідження і тести, щоб підтвердити що це насправді коренева система, а не збіг»
Не дарма індіанці називали цю гору «Деревом Життя».



[ Читати далі ]

Якщо ви не знали...



Ви це знали?

Гарячою водою можна швидше впоратися з пожежею, ніж холодною. Це відбувається тому, що вогонь гасить не як така вода, а водяна пара, що утворюється при зіткненні двох стихій.

[ Читати далі ]

Чому тварини сміються...))

 


Сміятися вміє щонайменше 65 видів тварин. Цю цифру вивели Саша Вінклер та Грег Брайант, дослідники Каліфорнійського університету. Вони прошерстили сотні статей про поведінку тварин і склали скрупульозний список з описом звуків та частоти їх використання. Ти не повіриш, але у списку опинились і домашні корови. На жаль, ми не знайшли інформації про те, які саме коров’ячі звуки вважають сміхом.



[ Читати далі ]

Цікаво знати..))

  



Занедбаний костел Святої Магдалини поблизу Львова

Цей костел був збудований на початку ХХ століття у стилі арт-деко та вміщав у себе 200 осіб.

Хоча він занедбаний, але все ще вражає своєю красою та унікальним дизайном. У минулому церква перетворилась на склад, але навіть у такому стані її використовували як локацію для зйомок першого українського детективу «Злочин з багатьма невідомими» за мотивами твору І. Франка.


[ Читати далі ]

Новий високотехнологічний винищувач.



Супутникова мережа наступного покоління може з’єднати Землю з базами на зворотному боці Місяця

NASA все більше звертається до приватних компаній для створення критичної інфраструктури для підтримки своїх місій.

У той час як програми NASA з перевезення вантажів і екіпажу для Міжнародної космічної станції все більше звертаються до комерційних постачальників послуг запуску, інші сектори космічного агентства все більше звертаються до приватних компаній для створення критичної інфраструктури для підтримки місій NASA.

З цією метою Lockheed Martin створила Crescent Space Services LLC, дочірню компанію, метою якої є експлуатація сервісної мережі супутників зв’язку та навігації для підтримки майбутніх місій на Місяць.


[ Читати далі ]


Дивні радіосигнали, виявлені на планеті, схожій на Землю

  • 18.04.23, 10:05
 


Мармуровий каньйон у національному парку Кутеней.

Неймовірні краєвиди та дика незаймана природа представлена   вражаючими льодовиками, глибокими каньйонами, широкими долинами та казковими лісовими стежками.
Мармуровий каньйон – це перлина парку. Стіни цього глибокого каньйону біло-сірі, а вода, що його доповнює, яскраво-бірюзова.
Канада

[ Читати далі ]

Сонячне затемнення 20 квітня...

Сонячне затемнення 20 квітня 2023 – коли настане і чого чекати 1


20 квітня відбудеться перше у 2023 році сонячне затемнення. Це буде дуже рідкісне явище, яке називається гібридним, під час якого тип затемнення на різних ділянках змінюється з повного на кільцеподібне і назад. Гібридне сонячне затемнення відбувається приблизно раз на десятиліття – попереднє спостерігалося 8 квітня 2005 року, наступне настане 30 квітня 2041 року. Максимальна фаза затемнення настане о 06:17 за київським часом. Тривалість фази – 76 хвилин.


[ Читати далі ]


Ось так йдеш вулицею і не підозрюєш...

  • 16.04.23, 12:36
  


Ось так йдеш вулицею і не підозрюєш, що назустріч йде людина у протезі обличчя. І справа не в здоров’ї, а в таємності, адже так його камери не впізнають




[ Читати далі ]