Тривожна ніч/Про відбір на "Євробачення-2023"

Ця ніч була неспокійною. Давненько не було нічних тривог. Вчора на ніч повітряні тривоги поширювались то південними областями, то південними і східними. Карта тривог швидко змінювалась. По-моєму, була тривога і у Полтавській та Кіровоградській області. Чекав на відбій тривог, але вони лише поширювались — і опівночі помітив, що вже червоним зафарбувалась Черкаська і Київська область. Ну як тут спати?! Що цікаво, тривога була оголошена на Київщині, але у Києві її не було. Як це так?!

А щоб зовсім не спалося, почули ракету. Після такого до відбою тривоги спати перехотілось. Чекали закінчення тривоги аж 3 години. Сьогодні невиспаний.

Сьогодні знову багато областей з повітряною тривогою.
----------
І ще хотілося сказати про національний відбір на пісенний конкурс "Євробачення-2023". Я так і не зрозумів, чому його провели заздалегідь. Зазвичай, конкурсантів відбирають у лютому місяці, у конкурсному році.

Стосовно шоу та учасників нацвідбору: як і передбачав, яскравого шоу не було — типове Суспільне ТБ, воно таке. Перелік учасників відбору теж виявився очікуваним — багато початківців, причому невідомих мені. З топ-виконавців були лише Jerry Heil і TVORCHI, які, якщо не помиляюсь, вже втретє(!) подаються на "Євробачення". Було декілька менш відомих виконавців. Так, про Tember Blanche чув тільки завдяки їхньому фіту з Kalush. А про KRUTЬ знаю з попередніх відборів.

Звичайно, можете дорікнути: "Kalush Orchestra теж були новачками; навіть більше — гурт створили спеціально (думаю, тут мені можуть заперечити) під Євробачення-2022. Але Kalush Orchestra — це альтер-его Kalush, які були відомі за рік-півтора до відбору." "А як же Go_A?!" Так, вони — приклад, коли невідомий гурт став відомим лише після Євробачення. Хоча вони були своєрідними і ні на кого не схожі, чого не скажеш про новачків нового нацвідбору.

Пісні учасників слухав уривками, однак перше враження — нічого цікавого. Можливо, треба послухати повністю і вдумливо. Багато плагіату, Так що сумніваюсь, що учасник від України потрапить в десятку фіналістів.

І ще один нюанс, який у вищезазначеному контексті не так засмучує: голосування через "Дію", якої у мене нема через алергію на приСлуг народу. Тому не приймав участі у голосуванні. Та й сенсу нема, бо ні з кого вибирати.

Нова пісня Kalush Orchestra

Випадково натрапив на нову пісню Kalush Orchestra. Знову дуетна. На цей раз із Козаком Сіромахою. Тепер хоч буду знати, як він співає, а то всі його чомусь хейтять, а я його ще не чув.
Kalush Orchestra здивували танцювальним ритмом. Ну і кліп чудовий. Рекомендую.


Нові смаки вермішелей і локшин швидкого приготування-4

Я вже збився з лічби кількості вермішелей і локшин швидкого приготування, які скуштував цього року. Напевно, з даною дегустацією, їх буде штук 30. Це новий власний рекорд! З'їдати "біч-пакети" в таких кількостях може бути шкідливо для здоров'я. П'ята дегустація вермішелей/локшин швидкого приготування повністю присвячена українській продукції. У ній нова марка вермішелей "Rooltick" і вже давно відомий "Rollton" з курячими смаками.
1. Дана дегустація представлена вермішелями: "Rooltick" зі смаком сиру, "Rooltick" зі смаком грибів, "Rooltick" зі смаком гострої курки, "Rollton" зі смаком курки, "Rollton" зі смаком гострої курки.

Смаки класичні. Ще й багато різновидів з куркою, аромат якої мене не приваблює. Однак дегустація мені сподобалась.

Вітаю з блекаутом

Вітаю з блекаутом light version. І чомусь здається, що Балалайня не зупиниться, доки не покладе всю енергосистему. Ну а поки дали світло, нумо заряджати мобілки, бо сумніваюсь в роботі "пунктів незламності" у моєму містечку. Подяка ДТЕК, яке швидко відновило роботу і нашим силам ППО. А ще потішила новина про обшуки у монастирях української філії Російської православної церкви.

Роботу і блоги ставлю на паузу на декілька днів.

Відеоогляд турецької локшини швидкого приготування

Відеоверсія дегустації турецьких локшин нешвидкого приготування. Підготував його на днях, тому самі знаєте в яких умовах. Але захотів поділитись. Навіть попри фігову дикцію (записував до остаточного ремонту зуба).



Заспойлерю: локшина мені не сподобалась зовсім.

Нервовий зрив через роботу/Ракетні обстріли/Зуб

З офісу закидали роботою. Такої кількості завдань не було чотири місяці. Це звичайно добре, бо працюю від виробітку. Але є декілька "але". По-перше, розраховував (судячи за нещодавніми тенденціями), що завдань буде багато, але вони будуть маленькими, але ніт — багато не лише завдань, а й обсягу. Відповідно, швидко впоратись не вийде. По-друге, багато змін у найменуваннях і багато нових товарів. Тому навіть за наявності схожих завдань з однаковими товарами принцип "Ctrl+C - Ctrl+V" не можна застосувати. По-третє, плутанина: в офісі не повідомили про перенумерацію існуючого товару, через що заново створював картку товару (як виявилось, зайвий клопіт); інше найменування назвали неправильно, через що теж виконав марну роботу. А це час і гроші. Ще й потрібно перероблювати новину. Це додаткова морока.

Оскільки це наплутали в офісі, сказали, що проблемні товари можна не вираховувати із заробітку. Але мені совість не дозволяє. Ну, може один товар залишу, оскільки треба переробляти новину. Так взявся би за нове завдання, однак замість цього потрібно перероблювати. Тож, щоб якось себе втішити попросив збільшення вартості робіт. Я збирався таке запропонувати з наступного року, але неправильне завдання з офісу змусило прискорити здорожчання. І від цього мене "попустило".

І це я мовчу про нові товари. Китайський noname нагуглити дуже важко. Й то не факт, що характеристики будуть співпадати.

----------

На фоні проблем по роботі у мене було щось подібне на нервовий зрив. Хоча цьому посприяли й масовані ракетні обстріли. Розповідали, що по країні русня випустила рекордну кількість ракет — 96 шт.! А ще ж були беспілотники! Звідки Тероросія бере ракети?! Чому ми у відпаовідь не руйнуємо білоруські заводи, інфраструктуру в Криму і тероросійському прикордонні?! Аж злість бере.

Сидів, працював. Але працювалося рівно до того моменту, поки не почув звуки вибухів. Причому, їх було декілька. Вчора дізнався, що це працювало ППО (не знаю, чи можна про це писати, але на Ютубі вже оприлюднили, тож, думаю, що можна). Але все одно було страшно, бо давно нвічого не пролітало і не збивали біля нас.

Як можна працювати в таких умовах?! І це ж не все! Існує загроза аварійного вимкнення електрики. І коли тоді працювати, а?! На павербанк чи зарядну станцію зі своїми заробітками я ще не заробив.

Мама в шоці. Але для мене причин дл нервового зриву достатньо. А ще з'їв гострий соус, тому була і печія і сильний головний біль. І від безсоння теж почувався хріново.

----------

Єдине, що радує — минулого тижня таки доремонтували зуб. Хоча і з цього приводу довелося понервувавати. Спочатку довелося приходити вдруге, оскільки в стоматологічній поліклініці вимикали електрику. Потім прийшов вдруге, довелося простояти в черзі. Коли черга дійшла до мене виявилось, що коронка заважає прикусу. У зуботехніка на це знайшлась відмазка: мовляв, тонкіше зробити не можна. Але нічого, все одно підпиляли. lol Правда, знову довелося чекати. І ось, коли чекав, оголосили повітряну тривогу. Так що було страшно (хоча я б не сказав, що під час повітряної тривоги не страшно вдома, просто під час повітряної тривоги поза домом ще страшніше ). Чекати довелося довго, але в результаті поставили коронку. Все підійшло. Хоча за півтори місяці звик до надламаного зубу.

Вже вдома відтиграв цемент від губ і виколупував його між зубів. Але і тим, і з тим впорався.
Ось такі новини.

Нові смаки вермішелей і локшин швидкого приготування-3

Ще одна порція вермішелей/локшин швидкого приготування. Вже четверта за ліком і третя за цей рік. Перебір? Так. Але інший контент під час воєнного стану недоступний.

Особливість даного огляду полягає в тому, що цього разу асортимент різнобійний. І єдине, що поєднує ці продукти – формат упаковки. А ось у іншому вони відрізняються: за походженням (зарубіжні, вітчизняні реекспортні, вітчизняні), за типом макаронних виробів (локшини, вермішель), за типом смаків (класичні та незвичні).

 
1. Даний огляд цілком можна назвати дегустацією "біч-пакетів", адже всі 5 найменувань упаковані в пакети. Це – реекспортна локшина швидкого приготування "Maggi Fusian" зі смаком креветок; турецькі локшини "Rodilla" з курячим, овочевим смаками та смаком карі; а також вітчизняна вермішель "Своя лінія" (оновлена) зі смаком яловичини.

І все б нічого, але виявилось, що чотири з п'яти вермішелей/локшин необхідно не лише залити окропом, а й варити.

Черговий глюк на сайті

Походу, черговий глюк на сайті. При спробі запостити вже завантажену картинку видає: Can not save file to ObjStorage

Частину старих фото не видно взагалі.А я збирався написати звіт.

Локшина швидкого приготування, яку потрібно варити(!)

Так, блоги поставив на паузу. Але ще на початку цієї осені почав знімати чергову дегустацію локшин і вермішелей швидкого приготування. Ну а нещодавно Ютуб відкрив функцію дописів. Тож я вирішив спробувати нову функцію, а заодно дозняти і викласти ролик про макаронні сублімати. Тим паче, одна локшина виявилась незвичною — її потрібно варити.