Самопроголошені сторожі-алкаші

Прикольна сценка з цьогорічного «Вечірнього кварталу». Хочва в ній гумор і плоский — та все одно смішно.

«— Съезд сторожей?
— Судя по рожам, да!»



«— Шо, всё-таки, вспомнили, хто вы?
— Нет.
— Да, малая. Мы — сторожа.»

«Вот вы тут ерундой занимаетесь, а мир — непростая штука»

Пропускаю цікаві заходи:(

Жаль, коли доводиться пропускати цікаві заходи. Ні, мова не про ЛГБТ-парад. Хоча там гарантовано буде треш з бійкою, поліцейськими, тітушками (без цього не обходилося). Але гарантована рейтингова тема і срач у коментарях. Сьогодні у Києві відбуватимуться інші заходи. Можливо не такі скандальні, як парад за права секс-меншинств, але не менш цікаві — парад трамваїв (на Контрактовій) і фестиваль дитячих професій (на Русанівці). Ну, що ж... мені не вперше доводиться пропускати щось цікаве. А блог... блог зачекає. Не буде про що писати — буду менше часу проводити за компом (хоча не факт!) — економія на електроенергії. Тим паче, процес написання постів ускладнився після блокування Яндексу. Так що обійдуся без нових поїздок і нових постів у бложику.

Ну а шоб якось себе заспокоїти, коли щось змушений пропустити, вмикаю «режим відмазок».  Вони є і цього разу.
1) Синоптики обіцяють дощі з грозами (не факт, що будуть — але погода переддощова).
2) Відсутність грошей (тільки цього тижня 3 рази їздив на співбесіди і в Центр зайнятості  — так що чималенько витратився на поїздки).
3) Запланова співбесіда (а це важливіше прогулянок).

А ці заходи, сподіваюся, нікуди не дінуться. Будуть і в наступному році.

Інтернет подорожчає

Випадково дізнався, що зх- наступного місяця подорожчає інтернет. Причому на 30%. Психологічний бар'єр у 100 гривень буде пройдено. Пишуть, що це пов'язано з заміною обладнання, подорожчанням аренди приміщень і каналів зв'язку, подорожчанням електроенергії. А ще зі збільшенням вимог до швидкості інтернету. Так що єдиним плюсом буде збільшення швидкості трафіку.

Пригадав, що місяць тому в новинах розповідали, що блокування російських сайтів змусить витратись провайдерам на дороговартісне обладнання. Але у поширеній заяві про це нічого не сказано.

Цікаво, а як у вас?

Липка липа і бджоли

Навздогін попередній замітці. Помітив на липі якісь виділення. Ну, думаю, може роса. Мама сказала, що то сік. Чисто заради цікавості помацав — точно, ледь липкі виділення. Чому їх нема на інших деревах? І навіщо липа розтрачує свої соки?


Але здивувався ще більше, коли побачив, що до листя присмоктались бджоли)
Так шо тепер, проходячи повз квітучі липи будете обережнішими. Бо можна прилипнути і зачепити бджіл.
[ Липа і бджоли ]

Бджоли на люпинах

Цього року вперше вдаломся пофотографувати бджіл (ос). До цього фоткав тільки дохлих. А от відзняти живу бджолу не так вже й просто.

На дачі в період активного розквіту люпинів бджоли збирають нектар. Цікаво, який мед з люпинів?

Дивиться, яка мікро-краса у збільшенні! І пилок видно, який у "нормальному масштабі" і не роздивишся.


Ну і цікаво спостерігати за мініатюрним світом, який ми часто не помічаємо.
[ Читати далі ]


Яндекс не здається?

Схоже, Яндекс не здається:)

Вчора ввечері помітив таку картину. А перед тим у одного блогера в ЖЖ.
Правда, відкриваються лише частина фоток.


Оновлений київський велотрек

Класно прогулявся! На Петрівці не був рік! А то того мабуть років 5. Там стільки комунальних маршруток! Причому невідфотканих (щось автобусні фанати недопрацювали). Так би і стояв півдня — але хотів подивитися на відреставрований велотрек.

Райончик Бульварно-Кудряваської (екс- вул. Воровського) теж не менш ностальгічний. Але місцевість трохи змінилася завдяки... завдяки оновленому, відремонтованому велотреку.

Київський велотрек — перший закинутий об'єкт з відвіданих заброшок, який відновили. І це круто!


Навіть при тому, що приваблюють абандони, я за відновлення унікальних і затребуваних закинутих об'єктів. В столиці велосипедистів багато — тож велотрек затребуваний.

Думав, що пофоткати. Велотрек хоч і відкритий для огляду, але на середину поля вже не зайдеш. Змагань ніяких не проводили. Так що було трохи нудно.
Добре, що я по дорозі пофотографував «офф-топ».
[ Ну а поки роздивляємось велотрек. ]

Ivan Navi - Тимчасовий релакс

Свіжа пісня від Івану Наві. І дуже танцювальнга. Вважжаю, що це потенційний хіт, як і минулорічна дебютна композиція «Такі молоді».

«Тимчасовий релакс, пісня на repeat'і».


Захмарилось

Щоб там не казали, а від погоди настрій теж залежить. Зранку сонце і ні хмаринки, а опівдні — хмарність. Опадів, щоправда, не обіцяють. Але все одно, при ясній і сонячній погоді настрій трохи краще, ніж коли все в хмарах.

Тільки не подумайте, що настрій залежний від погоди. Погода — це як каталізатор настрою. Якщо думаєш про проблеми, або нервуєшся, чи просто переживаєш через якісь справи і погода не дуже — то і настрій посилюється.

Про велотрек

Хто в курсі, що там зараз з відремонтованим велотреком? Чи можна в будні дні зайти подивитися?
Просто лазив там, коли все було закинуте — цікаво порівняти що змінилося.