Як вам кліп Олі Полякової "Бывший" (відео)???

Для тих, хто не бачив кліп, раджу його подивитися від самого початку і до самих останніх секунд.
Не пошкодуєте! rofl


Оспівана Тарапунка: якою вона стала (відео)

Ось ця купа пляшок – не смітник, це місцева річка Тарапунька, яку люди вже прозвали "каналізацією".

Ця річечка маленька, але доволі довга – протікає всіма районами Полтави. А тут, на Подолі, ми побачили ось таку картину. Під час зйомок до нас вийшов чоловік, що живе по сусідству, представитися відмовився, але дещо розповів.

– А давно вона вже в такому стані?
– Завжди. Регулярно чистять, ви ж бачите. Тільки це марно. Там будинки побудували, внизу засипали і все. Вона самоочищувалася, а тепер засипали – вона просто не очищується, – розповів місцевий мешканець.

Чоловік пояснив, що пляшки приносить течія згори, тут вони і зупиняються, бо далі рух води перекрито. Чому річечка в такому стані, нам намагалися пояснити в екоінспекції.

"Промисловими стоками вона майже не забруднена, забруднення обумовлене несанкціонованими каналізаційними стоками та стоками рідких побутових відходів", – пояснює представниця відділу з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста екоінспекції Неля Соколова.

За її словами, у всьому винні люди, які свідомо забруднюють водойму. Навесні проходять різні акції – біля річки прибирають, але що ж роблять комунальники?

"Неодноразово ці пляшки видаляють силами комунальних служб міста, але ж пляшки з'являються знову і знову", – зазначила пані Неля.

Вона каже, що розробили проект із очищення Тарапуньки, але його не фінансують. Причина – зменшився екологічний податок. Річечку обіцяють очистити, лише якщо знайдуть гроші.


Чи зірве нинішня влада місцеві вибори?

Понад рік не виконуються, навіть, основні вимоги Майдану.

Депутатську недоторканість не знято з усіх депутатів ВР, люстрація тільки на папері, не змінено виборче законодавство, не реформовано місцеве самоврядування, у виконавчій владі продовжує працювати значна частина чиновників - представників режиму Януковича, у судах судять судді з тодішніх часів, ряд судових рішень не виконуються виконавчою владою, відсутність реформ у житлово-комунальному господарстві, відновлення впливу олігархів на владу та повернення в політику кадрів часів Кравчука і Кучми, значне подорожчання цін на всі групи товарів, подорожчання комунальних послуг, значне здешевлення зарплат і пенсій.

Схоже, що нинішня влада буде зацікавлена зірвати місцеві вибори, щоб не побачити оцінку своєї діяльності від людей.


Твоя чи не твоя війна зараз відбувається в Україні?..

«Не твоя війна» - новий кліп гурту "Океан Ельзи", презентація якого відбулася учора на телеканалі "1+1".

За словами Вакарчука, головна ідея пісні, що ховається в назві, є непростою для зізнання навіть самому собі – нам, українцям, протягом багатьох століть постійно нав’язують ззовні чиїсь думки, дії та, навіть, війни. Нині настав час, врешті, брати відповідальність та ініціативу на себе.

«Головна битва – всередині кожного з нас, всередині нашого суспільства. Адже «твоя війна» - це боротьба з власними комплексами, страхами щось змінити, вплинути на те, що відбувається навколо тебе, не звинивачувати «десь і когось», а брати ситуацію в свої руки. Це – надскладно, та без цього немає успішного майбутнього ні у людини, ні у суспільства, ні у країни», - наголошує Вакарчук.

Одним з головних елементів відео «Не твоя війна» є така собі монета випадкового вибору з темною та світлою сторонами. Цей образ виник з ідеї режисера зобразити суспільство, яке чекає, а не діє, яке сторонньо спостерігає, в який же бік впаде монета, «пощастить-не пощастить» в черговий раз. А це – шлях занепаду, а аж ніяк не розвитку. 

Та в кінці відео, зображена в ньому спільнота все-таки отримує шанс на розвиток й далі все залишається вже в її руках. А монета просто зникає.

Тож, твоя чи не твоя війна зараз відбувається в Україні?..


Українська молодь шукає кращого життя на плантаціях за кордоном

Серед молоді дедалі популярнішими стають поїздки за кордон на сезонні заробітки — на ягоди, гриби, плантації і фабрики. Українці готові на все, аби отримати зарплату в євро. Та скільки можна заробити і які умови праці чекатимуть за кордоном?

Молодь з престижною вищою освітою, такою як економічна, їздить на заробітки до Польщі. Кажуть, там заробити можна від 9 тисяч гривень за місяць. Робота на птахофабриці, або у готельному бізнесі. Найпопулярніші вакансії — адміністратор у готелі, кухар, збирач врожаю. За дві сотні євро турфірма допомагає влаштуватися збирати полуницю.

Та не все так райдужно — мрія багато заробити може завести у рабство. Найбільше ризикують ті, хто їде неофіційно, за туристичною візою.

Радять після прибуття на місце праці одразу ж піти в українське консульство і стати на облік, повідомити родичів, де і з ким мешкаєте й уважно прочитати договір.

Партії Яценюка, Тимошенко і Ляшка втратили прохідний рейтинг

Подолати 5%-й бар'єр на парламентських виборах, якби вони відбулися в найближчу неділю, змогли б три партії – Блок Петра Порошенка, "Самопоміч" та Опозиційний блок.

Про це свідчать результати соцопитування Центру Разумкова, оприлюднені на сайті «Українська правда».

Так, за БПП проголосували б 14,1% українців, за "Самопоміч" – 9,3%, за Опозиційний блок – 6,8%.

"Народний фронт" прем'єра Арсенія Яценюка набрала б 4,6%, Радикальна партія Олега Ляшка – 4,5%, "Батьківщина" – 4,4%. 3,1% проголосували б за комуністів, 2,7 – за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, 2% – за "Сильну Україну" Сергія Тігіпка, 1,8% – за "Свободу".

4,6% проголосували б за іншу політичну силу, 2,3% зіпсували б бюлетень, 22,1% не брали б участі у виборах, 17,7% не змогли відповісти.

Опитування було проведено з 6 по 12 березня, всього було опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Падіння рейтингів партій Яценюка, Тимошенко і Ляшка мене зовсім не дивують. Адже, якщо взяти Полтавщину, то партії тут знову кудись зникли. Знову, напевно, з'являться тільки тоді, коли оголосять місцеві вибори... Знову вздовж доріг стоятиме купа агітаційних білбордів... Знову політики переконуватимуть виборців кольоровими газетками…

P.S. Для порівняння нижче ви можете подивитися інфографіку опитування від компанії Research & Branding Group.


(щоб збільшити картинку - натисніть тут)

Обмалюй яму фарбою (відео)

Водії Полтави розпочали нову ініціативу. Вони обмальовують яскравими фарбами ями на дорогах.

Ініціатива переслідує дві мети: 1. Привернути увагу місцевої влади до ремонту доріг; 2. Привертати увагу інших водіїв, що колеса їхніх авто якомога менше потрапляли до ям на дорогах обласного центру.

Ініціатори закликають інших водіїв Полтави самостійно долучатися до їхньої ініціативи.

Далі — дивіться без коментарів.


Обмалюй яму фарбою (відео)

Водії Полтави розпочали нову ініціативу. Вони обмальовують яскравими фарбами ями на дорогах.

Ініціатива переслідує дві мети: 1. Привернути увагу місцевої влади до ремонту доріг; 2. Привертати увагу інших водіїв, що колеса їхніх авто якомога менше потрапляли до ям на дорогах обласного центру.

Ініціатори закликають інших водіїв Полтави самостійно долучатися до їхньої ініціативи.

Далі — дивіться без коментарів.


"Наша Полтава" вимагає не допустити перепризначення "регіонала"



За інформацією прес-служби ГО "Наша Полтава", яка сьогодні була поширена в мережі Facebook, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко не подавав до Адміністрації Президента України кандидатуру сумнозвісного екс-"регіонала" Олександра Іваніни на посаду голови Полтавської РДА.

Але, за даними "Нашої Полтави", існує ризик призначення пана Іваніни на посаду першого заступника тієї ж РДА, яку, до речі, він обіймав за часів режиму Януковича. ГО "Наша Полтава" вимагає від керівництва облдержадміністрації не допустити цього призначення.
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
64
попередня
наступна